קשה

גנדרן

New member
למה את צנזרת אותו בתחילה?

אני הבאתי ציטוט שלו, באופן מלא, איך לפרש אותו זה כבר סיפור אחר.... האם אלוהים שלו זה מה שאנו מתכוונים או משהוא אחר... נתון לפרשנות את הציטוט צנזרת זו עובדה, כי לא נוח לך ששפינוזה דיבר על אמונה באלוהים ובבחירת עם ישראל ולמה לא הבאת את דבריו בקשר לנצרות.... ולמחשבותיו על מייסדה...? מה לעשות לא נוח ולא נעים לך לדעת, שבעצם שפינוזה ראה עצמו נוצרי, הזדהה עם המסר הנוצרי קלווניסטי במידה זו או אחרת ולא היה סתם אתאיסט

rachel437

New member
שפינוזה

"המדינה העברית תקום אם האופי היהודי לא ירוכרך על ידי הדת"

גנדרן

New member
כרגיל שיבוש של דבריו

יתר על כן, אלמלא ריככו יסודות אמונתם את נפשותיהם, הייתי מאמין בהחלט כי ביום מן הימים בבוא שעת הכושר, כפי שענייני בני אדם הם בני שינוי, שוב יקימו את ממלכתם ואלהים יבחר בהם מחדש. וואו אלוהים מוזכר אצל שפינוזה כמי שיבחר בעמו מחדש..... "מאמין בהחלט " וואו שפינוזה מאמין באלוהים, אם יבחר בעמו ממש אתאיסט הא...

answers2

New member
תפסיק לבלבל בביצים

אף אחד לא אמר ששפינוזה היה אתאיסט. הוא היה פאנתאיסט. והוא גם לא התנצר.

גנדרן

New member
אני לא בטוח שיש לך ביצים...

אני חושב שאין לך ביצים, ואם יש הן כל כך קטנות..... שאין מה לבלבל, פאנטאיסט אתאיסט, מה עוד תרצה... שפינוזה היה אדם מורכב כמו הרבה פילוסופים, היות ואין לי ספק שכל מה שאתה יודע עליו זה מאתרי יוצאים בשאלה תמשיך לחשוב שהוא היה כזה או כזה. שפינוזה דיבר על אמונה, על דת, על בחירת עם ישראל, על תורת משה, וכן היה בעל השקפה פלורליסטית בהרבה עניינים אבל חי כנוצרי מת כנוצרי ונקבר בחצר כנסייה כנוצרי. אלו העובדות

answers2

New member
אולי.... בשפה שלך... תבין את זה....

אם... אני אכתוב ...בשפה שאתה מבין: מה לעשות .... אלה העובדות.... קשה לעכלהא? ... העובדות הן ששפינוזה לא היה נוצרי ... הוא לא התנצר וזה.... בנדיקטוס ...מה לעשות... זה הצורה הלועזית של השם ברוך... תוכל לעיין בביוגרפיה בספריה....... בדיוק כמו.... שהשם ליאון הוא הצורה הלועזית ל.... אריה. הרבה יהודים קוראים לבניהם אריה.... בברית מילה... אבל ביום..יום. הם קוראים לבניהם בשם הלועזי ליאון. .... או ..... ליאו. מה לעשות....תעיין בספריה בספר שאם תרצה אתאמץ.... להיזכר בשמו.... לא אמרתי ששפינוזה....לא היה ...... מאמין.... ההיפך. כתבתי לך שהוא לא..... היה אתאיסט....אלא פאנתאיסט.... קשה עם העובדות.... אולי תקרא משהו בספריה..... הוא לא....חי כנוצרי..... ואיפה הוא נקבר זה לא קשור........ אפשר להיקבר.... בכנסיה.... בלי להתנצר... אלה העובדות.

גנדרן

New member
אבל יותר חשוב מזה

זה לקרוא בספרו "מאמר תאולוגי מדיני" כיצד הוא ראה , את עתידו של עם ישראל... לדעתי די תתאכזב... וגם תבין למה התנצר... ושזה לא היה עניין טכני בלבד

סלסרו

New member
רק לידיעתך:

שפינוזה נקבר בחצר הכנסיה החדשה בהאג - Nieuwe Kerk (בניו יורק זה הפך ל-Newkirk שע"ש זה קרוי רחוב ותחנת סאבוויי בברוקלין). הוא נקבר בקבר מס' 162. קבר זה, כמו קברים אחרים, היה שכור ושימש לקבורת מתים רבים, שלעיתים נקברו בבת אחת. כעבור זמן שאריות המת פונו לקבר אנונימי גדול. הוא נפטר ב21 לפברואר 1677. לפי "Spinoza en zijn kring: historisch-kritische studiën over Hollandsche vrijgeesten", ב20 לפברואר אותה שנה, אשה אנונימית נקברה בקבר מס' 162, ב25 לפברואר אשה בשם Meryge van Tessel, וגם שפינוזה, נקברו בקבר מס' 162, ובתקופה מאוחרת יותר עוד שלושה אנשים נקברו באותו קבר. כלומר, שפינוזה חלק את אותו קבר עם חמישה אנשים נוספים. יצויין שלא היתה מצבה לקבר זה, מן הסתם בגלל שהקבר שמש מתים רבים. לפי Spinoza: een leven volgens de rede, עצמותיו של שפינוזה פונו מהקבר כעבור 12 שנה, והועברו לקבר האנונימי הנ"ל. לא ידוע לי על צוואה שבה שפינוזה בקש להקבר בכנסיה. ניתן להניח שקבר זה, שכאמור היה "קבר שכור" וללא מצבה, שימש לאנשים רבים שלא יכלו לשלם לחלקת קבר לעצמם, או, במקרה של שפינוזה, לא יכלו להקבר עם אבותיהם. לכן שפינוזה נקבר שם, ולא משום סיבה דתית כפי שאתה טוען. פרטים רבים נוספים ומ"מ לאמור, תוכל לקרא (באנגלית) בהערות המחכימות של "Avi" בלינק הזה.

סלסרו

New member
לשם דיוק (חבל שאי אפשר לערוך הודעות):

שפינוזה גם לא יכל לשלם לחלקת קבר משלו (הוא מת עני), וגם לא יכל להקבל בבית הקברות היהודי.

גנדרן

New member
ידוע העניין

שלא היה לו כסף כי לא יכול היה ללמד, באוניברסיטה, בגלל הממסד הנוצרי פרוטסטנטי שגם רדף אותו... השאלה שאני שואל מדוע לא ציווה כמו אינשטיין למשל פשוט לשרוף את גופתו(הרבה יותר זול) ולפזר את האפר או לקברו באיזה גינה... בייחוד שידע שאין לו כסף... מה שאומר שרצה להחקק בתודעה כפילוסוף נוצרי...

rachel437

New member
Wikipedia as accurate as Britannica

Wikipedia is about as good a source of accurate information as Britannica, the venerable standard-bearer of facts about the world around us, according to a study published this week in the journal Nature. שפינוזה קיבל הצעת עבודה מאוניברסיטת הידלברג בהולנד ודחה את ההצעה מפני שרצה להישאר עצמאי, מעולם הוא לא התנצר,בהולנד לאף אחד לא היה אכפת אם אתה נוצרי, יהודי או מוסלמי, לכן הרבה מאמינים ברחו לשם. בקישור הזה יש אוסף של כמעט כל האנציקלופדיות החשובות ובאף אחד מהם לא כתוב שהוא התנצר, הוא לא ביקש להיקבר כנוצרי, הקהילה היהודית החרימה אותו ולכן הוא נקבר בבית קברות נוצרי. לך ללמוד קצת לפני שאתה מפיץ את השטויות שלך. Wikipedia as accurate as Britannica

גנדרן

New member
אז היכן הוא קבור

לא אמרת היכן הוא קבור, ושביקש זאת בצוואתו, למרות שמשפחתו קבורה במקום אחר, הוא התנצר וזו עובדה שעליה הסתמך למשל היינריך היינה שחי דור אחריו, והעריץ אותו.... המצבה הלבנה היא מאוחרת ואותה שמו יהודים מהולנד ומעריצים שהתקשו לקבל את העובדה שבחר להקבר כנוצרי בכנסייה. קלווניסטית ברירות היו לו. לא להקבר כלל ושאפרו יישרף וייקבר בגינה שלו.... למדתי לא מעט עליו, וגם על משנתו הפילוסופית, וגם איזה עתיד הוא צפה לעם היהודי.... קשה לך לקבל שהאיש שהערצת התנצר, והעדיף להקבר ולהזכר כנוצרי.... מה לעשות אלו העובדות

rachel437

New member
ככלב השב אל קיאו

אתה חוזר על השטויות שלך. משפחתו נקברה בבית קברות יהודי מכיון שלא הוחרמה. מדבריך נראה שלא למדת כלום על שפינוזה. קשה לי לקבל את העובדה שאתה טועה ומטעה.

rachel437

New member
אתה משמיץ את עצמך

לאחר שהוכח שאתה טועה ומטעה, אתה מתחיל לבכות כתינוק. המציאות היא, שידיעותך כמעט בכל נושא דלות ביותר, למה שלא תלמד כמה שנים ולאחר מכן חזור לפה לאלפינו בינה.

גנדרן

New member
תקראי שוב את שפינוזה בלי לצנזר אותו

בבקשה יתר על כן, אלמלא ריככו יסודות אמונתם את נפשותיהם, הייתי מאמין בהחלט כי ביום מן הימים בבוא שעת הכושר, כפי שענייני בני אדם הם בני שינוי, שוב יקימו את ממלכתם ואלהים יבחר בהם מחדש וואו איזה אתאיסט, ממש מאמין שיבחר אלוהים בעמו מחדש.....

למעלה