ראיה לאמיתות התורה.

RainBird

New member
ומה אם אנחנו מדברים עם אלים אחרים שעוזרים לנו ותומכים בנו הרבה יותר מהאל הזה שלך?

דוד1000

New member
לא ענית לענין. צריך סנהדרין.

למעשה היהדות היא הדת הכי סובלנית כדת, ולראיה סנהדרין שהוציאה להורג אדם אחד במשך שבעים שנה נקראה סנהדרין קטלנית.

RainBird

New member
עניתי. אם פאגניזם עונשו מוות ואתה כ"כ מאמין בתורה שלך מצווה להרוג את כל המכשפות (שזה רוב אם לא כל הפאגנים של הפורום) אז קדימה. בוא להרוג אותי. אתה רשאי להתחיל איתי. ואני מבטיח לך שכלבי השמירה שלי יברכו אותך כהלכה. ארדן.

דוד1000

New member
לא ענית על זה.

כִּי-יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא, אוֹ חֹלֵם חֲלוֹם; וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת, אוֹ מוֹפֵת. ג וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת, אֲשֶׁר-דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמֹר: נֵלְכָה אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים, אֲשֶׁר לֹא-יְדַעְתָּם--וְנָעָבְדֵם. ד לֹא תִשְׁמַע, אֶל-דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא, אוֹ אֶל-חוֹלֵם הַחֲלוֹם, הַהוּא: כִּי מְנַסֶּה ה אלקכם, אֶתְכֶם, לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים אֶת-ה אלקכם , בְּכָל-לְבַבְכֶם וּבְכָל-נַפְשְׁכֶם.

RainBird

New member
אני לא מאמין באלוהים שלך וזו הסיבה שאני לא מאמין שהוא מנסה אתכם. כשאני מתפלל להקטה, אני מקבל תשובה תמיד. ואף פעם לא הובא לידיעתי שעשיתי משהו לא בסדר באמונתי. וגם עכשיו, אתה מדבר מתוך נקודת ראות יהודית- ויהדות השלתי מעל עצמי לפני זמן רב מאוד. ארדן.

דוד1000

New member
אתה תשלח את הילדים שלך למכון

שמשון. אני שולח את הילדים לבית הכנסת.

RainBird

New member
אני לא סובל ילדים ולא מתכוון להביא לעולם כאלה.

דוד1000

New member
האמונה של בני נוח

תשובה מהרב דב לאחר עיבוד: בהחלט ייתכן שעקרונות האמונה של בני נוח הופצו בעולם הגדול. זה רק בגדר חיזוק לנטען בתורה באשר לחיזוי של הצונמי הרי חיזו זה נעשה בצורה הבאה: It is coming a water schock באמירה זו יש חיזוי אך לא ניתן לעשות עימה מאומה. מה גם שאיש לא היה מאמין לו בעת אמירתו זאת.

דוד1000

New member
על שיווה

ההשוואה של מעמד הר סיני עם אחד האלים הדמיוניים רחוקה מידי. שיווה לא נתן תורה שקשה לקיים ולכן הגיוני מאוד שבא אדם מיסטיקני (כמו רבים בימינו כשכל אחד בטוח שהאמת איתו) והתחיל לספר להם על השיווה שיעשה טוב לכולם אם רק יאימינו לו. בדוק כאז שחפשו במה להאמין יתכן ויתפסו בזה בקלות. לעומת זאת התורה שלנו היא ספר חוקים המשנה את כל אורח החיים של האדם וכולל עונשים ועוד(אפשר להרחיב עוד הרבה בהבדלים). האם אפשר לשכנע עם שלם לקבל ספר שכזה? מה גם והסיפורים על שיווה דמיוניים,ישנם הרבה 'אלים' כאלה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%95%D7%94 האם הנס של שיווה נכתב בספר שניתן לעמו באותו רגע והפך לספר שמור וחשוב שלא עבר שינויים? לגבי ראיית העתיד,התקשרות עם אלים אחרים ועוד. ניתן ליצור קשר עם כוחות של טומאה, רבי חיים ויטאל מסביר לנו בספרו 'שערי קדושה' על דרכי השגת 'רוח הקודש' בזמננו ועל המכשולים שבהם אפשר להכשל בדרך להשגתה,אעתיק לך מדבריו: חלק ג' שער ז'. 'מה שאין כן בהיות האדם מכריח או מבקש דרכי ההשבעה בכח מעשים ותפילות ויחודים שאם יטעה בהם כל שהוא, אפשר שיזדמנו לו דברים חיצונים מעורבים' 'עוד יש דרכים אחרים על ידי מעשה, ואבארם בחלק הרביעי, והם להמשיך עליו אחד מחמשת אופנים הנזכרים אף אם לא יבואו מעצמן, וצריכים קדושה וטהרה גדולה, כדי שלא יהיה בהם תערובת כנזכר.' חלק ג' שער ח'. 'וכאשר תחול עליו צריך שיבחין אולי עדין איננו זך ונקי, והרוח הזה הוא סטרא אחרא, או על הפחות תערובות רע בטוב'. ישנם אנשים שנהנים לתקשר ולא אכפת להם אם מדובר בס"א או בקדושה. העיקר החוויה הרוחנית... רבי חיים ויטאל מזהיר. עבודה דמיונית לא מספיקה כדי לזכות לטהרה. אדם שרוצה לזכות לטהרה צריך לעקור כל נטיית לב והנאה מדבר גשמי בעולם,כל עוד זה קיים בו ה'תקשור' שלו מונע במידה מסויימת גם מנטיותיו. כך גם מסקנותיו ודעותיו. אפשר להעזר בחומר רב שכתב הרב דניאל בלס בנושא בקישור הזה: http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1711722

EvilFlame

New member
אתה כסיל

מיסיונר יהודי פשוט חושב שרק בגלל שכתבתה כמה דברים תגרום לאחרים לשנות את האמונה שלהם? אפילו אנשי "יד לאחים" היו צוחקים על ניסיון פתטי שכזה אבל גם מברכים על שניסיתה אבל עדין צוחקים על זה.

דוד1000

New member
לא ענית על זה.

1. אין אף דת (פרט ליהדות) שיש בה סיפור על בורא שעושה ניסים ברמה שהיו בעשר המכות וארבעים שנה במדבר ואומר זאת לעם. 2. נותן התורה ידע שאין אף דת כזאת מאז בריאת העולם בכל היקום ובכל הגלקסיות, זאת ידיעה שלא היה יכול לדעת בן אדם. אפילו לפני אלף שנה. 3. זה לא הגיוני שהוא ניחש זאת, כי לא יתכן שהוא יאמר דבר שעלול להפריך לו את התורה.וגם כי אמירה זאת לא נועדה לאנשים שהיו בזמן נתינת התורה, אלא נאמרו לצורך התקופה שלנו. 4. אדם לא יכול לשכנע אנשים להחדיר ספר כזה, כי יאמרו לו תראה לנו שאתה שולט בבריאה. 5. אם התורה הוחדרה על ידי אדם, מדוע אין עוד אחד שהחדיר ספר דומה בתקופה כל כך ארוכה? הרי לפי דעתכם העולם קיים מיליארדי שנים. כל אחד היה רוצה שיחשבו שהוא ברא את העולם. ורק אחד הצליח להחדיר ספר כזה. מתוך כל האנשים בכל הדורות ידוע רק על אחד והוא ידע שאין עוד כמוהו אין סוף זמן אחורה וקדימה ובכל היקום ובכל הכוכבים. זה מראה שזה הוא. אין עוד הוכחה כזאת ברורה בכל העולם. אין דת (מלבד היהדות) עם בורא וניסים שמראים שליטה בבריאה, ארבעים שנה מן, מים ועמוד אש לעיני מיליוני אנשים.

EvilFlame

New member
תשובות

1)יש את הנצרות והאסלאם ואל תגיד שהן חיקוי כי אז אתה תצא אידיוט. 2)אגב לפני אלף שנה כן היתה דת כזאת והיה וכו'... הנצרות החלה 3000 שנה לערך לאחר היהדות והאסלאם כ600 שנים אחרי... 3)בכל אופן מישהו אמר שמישהו שיקר פה? אבל עדין חלק מהסיפורים עד כמה שידוע לי היה כתובים במקום אחר דווקא לפני תקופת התורה.. אבל אין לי הוכחות חותכות צריך לברר לעומק. 4)אנשים יכולים להקים דת חדשה כדי לשלוט באחרים וכו' זה נעשה במשך די הרבה זמן ונעשה גם היום (סנטולוגיה..) 5)לא אמרתי שלדעתי העולם קיים מיליארדי שנים ולא אמרתי שאני לא מאמין בתורה.. אגב עובדה שיש את הקוראן ועלפי הרבה אנשים זה ספר שהוחדר ועל פי האסלאם התורה והברית החדשה הינם עיוות של האמת והקוראן הוא הגירסא האמיתית.. אגב היו קיימים עוד ספרים שכן היו כספרי אמת והיו לוחות למשל של כל מיני עמים. בקיצור שאלותיך מגוחכות ובזבזתה את הזמן. אגב אני אישית כן מאמין בתורה ו(בברית החדשה). אז אתה החוליה החלשה שלום(?)

דוד1000

New member
ניסים ברמה שכתובים בתורה.

בס"ד אין בברית החדשה ניסים ברמה שכתובים בתורה. כתוב בתורה שיהיה בעתיד מישהו שינסה לומר שצריך לשנות את התורה ואסור לשמוע לו. כל זה בקישור שלהלן. http://www.haemet.net/Amitut/religion/Datot.htm "2)אגב לפני אלף שנה כן היתה דת כזאת והיה וכו'..." ת. משפט לא ברור. "הנצרות החלה 3000 שנה" ת. לא נכון ולא משנה. "אבל אין לי הוכחות חותכות" ת. אם אין הוכחות,לא אמרת כלום. "במשך די הרבה זמן ונעשה גם היום " ת. נא לראות בקישור הזה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=337&msgid=68218698 "והיו לוחות למשל של כל מיני עמים." ת. אין בלוחות הללו סיפור עם נסים שמראים שליטה בבריאה מול עם. בקישורים האלה תראה כיצד נוצרו הדתות במזרח. http://www.tora.us.fm/tnk1/messages/7057.html

EvilFlame

New member
אני אומר לך

שלפני 1500 שנה לערך התחיל האיסלאם למשל והוא טוען שיהודים ונוצרים עיוותו את כתבי הקודש... אגב הקוראן אמור להיות ספר מקביל שלפי מה שקראתי זה נכתב על ידי מה שכתוב בלוחות או משהו בשמים שגם ליהודים היה אותו אבל הם עיוותו.. בכל אופן עם היה לך טיפטיפה שכל הייתה יודע שבנצרות ומשיחיות התנ"ך הוא חלק בלתי נפרד מכתבי הקודש ובחלק מהזרמים יש ספרים שהתנ"ך היהודי דחה או שנכתבו אחרי חתימת התנ"ך... ואגב בברית החדשה עם היית קורה היו הרבה ניסים שמשתווים לרוב הניסים שמופיעים בתנ"ך אבל היי גם בקוראן יש... אגב מבחינתי לא אכפת לי מה שתגיד אני רק אומר לך שהניסיון שלך להמיר אותם ליהדותם יכשל הם עוברים דברים כאלה כל הזמן וכו' הם עשו החלטה.. אתה סתם מבזבז זמן. אגב זה כיף לנסות לסתור אותך אגב נכון הנצרות החלה לפני 2000 שנה אבל התבלבלתי בעיקרון כי אני הרבה פעמים מתבלבל בין התאריך היהודי ללועזי וחישבתי בטעות את זה אבל לא משנה.. (או שפשוט לחצתי על הכפתור הלא נכון אבל די ניראה לי שזה היה טעות בחישוב) אבל לא נורא בעיקרון. אגב זה לא היה מוחמד שאללה הכתיב לו את הקוראן??? ומה משה עשה עם הוא אכן עשה.. כתב את חמשת חומשי התורה? אני לא יודע אין לא לזה ולא לזה הוכחות. אגב ספרים תמיד אפשר לשתול וכו'.. למשל איזה אידיוט אחד כתב את THE BOOK OF LUCIFER איזה אחד שכניראה קוראים לו בן שקור.. וכל מה שהוא עשה היה לשנות פסוקים מהתנ"ך והברית החדשה וישר כמה מטומטמים עדין (אלא עם כן מטאל סינגוג נתן להם חזק בפרצוף) חושבים שזה השטן התהלך וכתב את זה על בשר של בנאדם והיה עושה מהפכות באירופה. אז די לזבל לאנשים את השכל אתה רואה שזה לא משפיע על אף אחד..

דוד1000

New member
לא ענית על זה.

. אין אף דת (פרט ליהדות) שיש בה סיפור על בורא שעושה ניסים ברמה שהיו בעשר המכות וארבעים שנה במדבר ואומר זאת לעם. 2. נותן התורה ידע שאין אף דת כזאת מאז בריאת העולם בכל היקום ובכל הגלקסיות, זאת ידיעה שלא היה יכול לדעת בן אדם. אפילו לפני אלף שנה. 3. זה לא הגיוני שהוא ניחש זאת, כי לא יתכן שהוא יאמר דבר שעלול להפריך לו את התורה.וגם כי אמירה זאת לא נועדה לאנשים שהיו בזמן נתינת התורה, אלא נאמרו לצורך התקופה שלנו. 4. אדם לא יכול לשכנע אנשים להחדיר ספר כזה, כי יאמרו לו תראה לנו שאתה שולט בבריאה. 5. אם התורה הוחדרה על ידי אדם, מדוע אין עוד אחד שהחדיר ספר דומה בתקופה כל כך ארוכה? הרי לפי דעתכם העולם קיים מיליארדי שנים. כל אחד היה רוצה שיחשבו שהוא ברא את העולם. ורק אחד הצליח להחדיר ספר כזה. מתוך כל האנשים בכל הדורות ידוע רק על אחד והוא ידע שאין עוד כמוהו אין סוף זמן אחורה וקדימה ובכל היקום ובכל הכוכבים. זה מראה שזה הוא. אין עוד הוכחה כזאת ברורה בכל העולם. אין דת (מלבד היהדות) עם בורא וניסים שמראים שליטה בבריאה, ארבעים שנה מן, מים ועמוד אש לעיני מיליוני אנשים.

למעלה