ראיה לאמיתות התורה.

דוד1000

New member
אם היה אפשר להוכיח זאת לא הייתה

בחירה ולא היה ניתן לשלם שכר עבור המצוות.

דוד1000

New member
הדת שאמורה להפריך את הראיה

צריכה להיות דומה לתורה בניסים שכתובים בה. נותן התורה התחיב שלא יהיה עוד תורה דומה. ספר התורה הוא הספר הכי מפורסם בעולם בכל הדורות. וכך צריכה להיות הדת שמפריכה את התורה. לכן אין להפריכה על ידי טיעונים שאולי יש באיזה מקום דת דומה רק שאנחנו לא מכירים. נותן התורה טוען שהוא ברא את כל היקום ולא יהיה מישהו שיטען אחרת. מי שטוען שהוא ברא את היקום ולא נותן התורה, צריך למסור ספר שיהיה מוכר לכולם ויש בו נסים ברמה יותר גבוהה. ושיהיה כתוב בו שהוא ניתן לאלא שראו את הניסים.

אורי רז

New member
הוכחת שאין דת כזאת ?

הוכחת שאין אף מקום בכל הגלקסיות שבכל היקום שיש בו עוד תורה כזאת ? לא - ולכן אין לך טיעון. "אין להפריכה על ידי טיעונים שאולי יש באיזה מקום דת דומה רק שאנחנו לא מכירים" ולמה שנכיר דתות וספריהן מגלקסיות אחרות שאין לנו אפילו מושג אם יש בהם או אין בהן חיים ? איננו יודעים, ולכן שוב אין לך טיעון. "מי שטוען שהוא ברא את היקום ולא נותן התורה, צריך למסור ספר שיהיה מוכר לכולם ויש בו נסים ברמה יותר גבוהה. ושיהיה כתוב בו שהוא ניתן לאלא שראו את הניסים." ומי אתה שתחליט עבור מי שברא יקום שהוא צריך גם למסור ספר עם בדיות על ניסים, להמציא מטהר אויר בריח לימונית, ולהמציא טבק שהעישון שלו עושה את זה אחרי הסקס ?

דוד1000

New member
זה לא הגיוני .

בס"ד "הוכחת שאין אף מקום בכל הגלקסיות שבכל היקום שיש בו עוד תורה כזאת ?.." ת. נותן התורה הצליח לשכנע אנשים להעביר לדורות שאחריהם סיפור שבו יש ניסים המראים שליטה בבריאה לעיני עם, אותו עם שראה את הניסים קיבל ספר זה. הוא אומר שאדם לא יכול לעשות מעשה כזה והוא מודיע נחרצות שאין עוד מישהו שעשה ויעשה דבר כזה וזה ההוכחה שהוא הבורא. כך טוען נותן התורה. ואכן אין ספר דומה באף אומה. זה לא הגיוני שמי שטוען שהוא ברא את כל היקום לא ימסור את התורה לכל אדם בר דעת בעולם שהוא ברא. אם אנחנו לא מכירים עוד ספר דומה לתורה אז אין ספר כזה, או שהוא לא ספר שמפריך את התורה.ספר התורה הוא הספר הכי מפורסם בעולם בכל הדורות. וכך צריכה להיות הדת שמפריכה את התורה. לכן אין להפריכה על ידי טיעונים שאולי יש באיזה מקום דת דומה רק שאנחנו לא מכירים. נותן התורה טוען שהוא ברא את כל היקום ולא יהיה מישהו שיטען אחרת. מי שטוען שהוא ברא את היקום ולא נותן התורה, צריך למסור ספר שיהיה מוכר לכולם ויש בו נסים ברמה יותר גבוהה. ושיהיה כתוב בו שהוא ניתן לאלא שראו את הניסים.

אורי רז

New member
נואשתי ממך סופית

אתה פשוט הוכחה לכושר האינטלקטואלי הנחות של החוזרים בתשובה. "הוכחת שאין אף מקום בכל הגלקסיות שבכל היקום שיש בו עוד תורה כזאת ?.." "ת. נותן התורה הצליח לשכנע אנשים ..." בלה, בלה, בלה, בלה, ידה, ידה, ידה, ידה. לא הוכחת, אז עד כמה שאתה יודע אפשר ויש עוד דת כזאת, ולכן הפסדת את הטיעון. לו היית ישר, היית מודה בזה, אבל מכיוון שיותר נוח לך לשקר את עצמך, אתה מעדיף להתכחש. "להעביר לדורות שאחריהם סיפור שבו יש ניסים המראים שליטה בבריאה לעיני עם, אותו עם שראה את הניסים קיבל ספר זה." כבר הוסבר לך שהטיעון הזה לא מחזיק מים, ולראייה הדתות הרבות שהן - לפחות בעיניך - שקריות ובכל זאת יש להן הרבה יותר מאמינים מאשר ביהדות. "אכן אין ספר דומה באף אומה." ביקשתי ממך להביא הוכחה, ולא עשית את זה. חזרה על דברים שאינך יכול להוכיח לא תשכנע אף אחד. "אם אנחנו לא מכירים עוד ספר דומה לתורה אז אין ספר כזה" הוכחת שאין עוד ספר כזה בהודו ? באוסטרליה ? בגלקסיה אחרת ? אם כן, תביא את ההוכחה, אם לא ראה לעיל.

דוד1000

New member
ספר התורה

ספר התורה הוא הספר הכי מפורסם בעולם בכל הדורות. כך צריכה להיות הדת שמפריכה את התורה. לכן אין להפריכה על ידי טיעונים שאולי יש באיזה מקום דת דומה רק שאנחנו לא מכירים. לפי דעתי זה ברור שאין עוד מישהו ביקום שטוען שהוא ברא את העולם. כי הוא צריך להראות ספר שאומר מה צריך לעשות בעולם וספר זה צריך להגיע לאנשים בעלי שכל כמונו. אם אין ספר כזה פה, ברור שהוא גם לא נמצא באף מקום. אני יכול להוכיח לך הוכחה יותר חזקה גם מההוכחה הזאת. אבל לצורך כך אתה צריך להסכים לעשות מעשים מסוימים. אם אתה מוכן קצת להתאמץ לקבלת ההוכחה תודיע לי.

אורי רז

New member
הצחקתני קשות

"ספר התורה הוא הספר הכי מפורסם בעולם בכל הדורות." תוכיח. "כך צריכה להיות הדת שמפריכה את התורה." המצאה שלך. "לכן אין להפריכה על ידי טיעונים שאולי יש באיזה מקום דת דומה רק שאנחנו לא מכירים." אתה יודע איזה דתות יש בגלקסיות אחרות ? לא, אז אתה לא יודע אם יש או אין שם דת שמפריכה את התורה. "לפי דעתי זה ברור שאין עוד מישהו ביקום שטוען שהוא ברא את העולם." לפי דעתי זה ברור שיש עוד תריסר מישהואים ביקום שטוענים שהם בראו את העולם. "כי הוא צריך להראות ספר שאומר מה צריך לעשות בעולם" המצאה שלך. "וספר זה צריך להגיע לאנשים בעלי שכל כמונו." יש ספר שכזה, והוא הגיע לאנשים בעלי שכל כמונו שחיים בגלקסיה אחרת, ואתה מוזמן לנסות להוכיח להפך. "אם אין ספר כזה פה, ברור שהוא גם לא נמצא באף מקום." למה שיהיה פה ? כפי שהתורה שאתה טוען לה לא ניתנה לבהמות, אולי התורה האמיתית שנתנה בגלקסיה האחרת לא נועדה ליצורים פחותי ערך כמונו. " אני יכול להוכיח לך הוכחה יותר חזקה גם מההוכחה הזאת. אבל לצורך כך אתה צריך להסכים לעשות מעשים מסוימים. אם אתה מוכן קצת להתאמץ לקבלת ההוכחה תודיע לי." לא הבאת שום הוכחה בכלל ואתה סתם טוחן בלולאה טיעונים שכבר הופרכו, ולכן אני נוטה להאמין שאין לך שום הוכחה בכלל בלי שום קשר למה שאני אעשה או לא אעשה.

דוד1000

New member
הנהיה כדבר הגדול הזה, או הנשמע כמוה

בס"ד תוכיח. ספר הספרים", שהוא המודפס ביותר בהיסטוריה של המערב, ושמרוב היותו רב-מכר בינלאומי אינו נספר עוד בחישובי טבלאות רבי-המכר? הלא מאז חתימתו פרץ ספר התנ"ך מתחום היהדות, ובאמצעות הנצרות ומאוחר יותר גם באמצעות האיסלאם, השפיע על העולם, והפך ליצירה האוניברסלית הנפוצה ביותר שידע עולם התרבות, בהיותו מתורגם כמעט לכל לשונות האדם http://www.notes.co.il/uripaz/15321.asp "כך צריכה להיות הדת שמפריכה את התורה." "המצאה שלך." ת. כתוב בתורה: "כי שאל נא לימים ראשונים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלקים אדם על הארץ, ולמקצה השמים ועד קצה השמים, הנהיה כדבר הגדול הזה, או הנשמע כמוהו? השמע עם קול אלוקים מדבר מתוך-האש, כאשר-שמעת אתה--ויחי. או הניסה אלוקים, לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי, במסות באותות ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה, ובמוראים גדולים: ככול אשר-עשה לכם ה' אלוקיכם, במצריים--לעיניך. "אתה הראית לדעת כי ה' הוא האלוקים, אין עוד מלבדו. מן-השמיים השמיעך את-קולו, לייסרך; ועל-הארץ, הראך את-אישו הגדולה, ודבריו שמעת, מתוך האש. ותחת, כי אהב את-אבותיך, ויבחר בזרעו, אחריו; ויוציאך בפניו בכוחו הגדול, ממצריים. להוריש, גויים גדולים ועצומים ממך--מפניך; להביאך, לתת-לך את-ארצם נחלה--כיום הזה. וידעת היום והשבות אל לבבך כי ה' הוא האלוקים, בשמיים ממעל ועל-הארץ מתחת: אין, עוד. (דברים ד, ל"ב-ל"ט) אתה יודע איזה דתות יש בגלקסיות אחרות ? לא, אז אתה לא יודע אם יש או אין שם דת שמפריכה את התורה. ת. ספר שאמור לסתור את הראיה צריך להראות לאנשים בכל היקום הספר הזה צריך להיות מוכר לכל מי שרוצה לדעת מה התכלית שלו בעולם. "לפי דעתי זה ברור שאין עוד מישהו ביקום שטוען שהוא ברא את העולם." http://taupress.tau.ac.il/perplexed/chapters/chap_3_13.htm מהו תפקידי בעולם ?האם יתכן שבאתי לעולם למשך 70-80 שנה כדי לאכול , לשתות ,לעבוד ,לנוח ולמות ? האם זאת התכלית ? יהודי שאינו תר אחר תשובות לשאלות כדוגמת :''למה אני פה ?'' ''מה תפקידי בעולם ?'' וכדומה, ישנה סברה טובה לומר שהוא אדם חסר. אם כן, במה שונים אנו מן הבהמות? ומדוע ניחן האדם בשכל? לאיזו מטרה האדם מפתח ומשכלל כל הזמן, כשבסופו לא נותר לו דבר ? ואם מטרת האדם לשכלל כהכנה לאחרים, שגם הם עתידים להסתלק, אז למי התכלית של כל הבריאה הזאת ? http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=5995 על כך ההבל שבחייזרים בקישור להלן. http://www.snunit.k12.il/heb_journals/galileo/2116.html "כי הוא צריך להראות ספר שאומר מה צריך לעשות בעולם" המצאה שלך. ת. כך זה בכל מוצר שקיים. לכל מוצר יש הוראות יצרן. "וספר זה צריך להגיע לאנשים בעלי שכל כמונו." למה שיהיה פה ? כפי שהתורה שאתה טוען לה לא ניתנה לבהמות, אולי ת. הבהמות יודעות מה לעשות בלי תורה. תפקידם לשמש את האדם. כל היקום נועד לשמש את האדם. "התורה האמיתית שנתנה בגלקסיה האחרת לא נועדה ליצורים פחותי ערך כמונו." ת. האדם הוא העיקר בעולם. http://www.arachim.co.il/Articles/Article.asp?ArticleID=1338&CategoryID=51 אם אתה מוכן קצת להתאמץ לקבלת ההוכחה תודיע לי.

דוד1000

New member
שיווה

צריך לקבל יותר פרטים על הארוע. זה ברור שמעמדי נבואה יכול שיהיו גם כלפי גויים. שהרי אנו מקובלים מהמדרש שיש נבואה בגויים. עכשיו השאלה הינה מי זה שיווה שעליו מדובר כאן. אין הכרח לשלול את האפשרות שהקב"ה נתגלה לגוי אחד או יותר והוא קרוי בפיהם בשם שיווה. אדרבא מכך שיש גם אצל גויים אמונות על התגלויות אלוהיות הרי זה רק מחזק את האמונה בקב"ה ולא בהכרח מחלישה.הבעיה הינה מה שיווה טוען?! זאת לא יכולתי לדלות מן הסיפור. היינו לפי הסיפור אין עדיין טענות אליליות. באשר לכישוף ומגיה ואלילים. הרי לגבי כישוף אין הדבר שלול שהרי הוא מופיע כבר בתורה כישות מציאותית. אבל אסורה! לגבי פניה לאלילים להם טוען המקשן, הרי צריך בירור מהי המשמעות של הפניה לאלילים. התורה מכירה במצב בו יש ישויות רוחניות רעות קוראים לזה סטרא אחרא או שדים ורוחות וכיו"ב לגבי היכולות לחזות את העתיד אכן אין זו תכונה מנועה מבני אדם. אני מכיר אישית אדם שחזה את בוא הצונמי כשלושה ימים מראש. היינו יכול שיהיה אדם שצופה את העתיד מכוחותיו שלו. הקריטריון שלנו לנביא הינו בנוסף לזאת שיהיה אדם מורם מעם באמונתו וצדקותו וכמו כן שלא יכשל באמריו הבלתי רעים לעולם. ונחוץ כמו כן שיהיה תחת הסכנה שאם יוכחש יהרג. אם לא מתקיימים כל התנאים הוא אינו נביא -----

דוד1000

New member
אגדה ההודית.

בס"ד באגדה ההודית הזו אין יסוד ברור של העברה המונית של התכנים כנצפים בפועל. התיאור של השתלשלות המאורעות אינו ריאלי כלל. מעורבים בו יסודות מיתולוגיים נפוצים מאוד בכל הדתות של שדים ורוחות ונחשים אליליים וכיו"ב. בתורה התיאור לפני ואחרי מעמד הר סיני אמין כסיפור אפשרי. יש במעמד הזה משמעות תרבותית עמוקה בשעה שלאליל שיווה המופיע חסר משמעות מוסרית תרבותית וכיו"ב. אין בו שום מסר לבני אדם ואם כן מב תפקיד ההתגלות?! כמו כן הפנתיאון האלילי מדבר על דמות של אלוהות מוגבלת. שהרי לידו פעלו אלילים רבים נוספים. אלהות מוגבלת הינה מעצם טבעה אליל. מציאותם של אלילים כישויות רוחניות הינה פרובלמטית מבחינה פילוסופית. שהרי ברגע שיש כמה אלילים לא ברור כלל במה עדיפותו של אחד מהם על אדם. ומי מן האלילים ומתי חזק מרעהו. גם קשה להבין כיצד ישות רוחנית יכול שתהיה מוגבלת. עם כל זאת, הרי ייתכן גם שמדובר על גלגוליה של השקפה יהודית אודות מעמד הר סיני לעמים אחרים. אין גם לשלול אפשרות של התגלות מוגבלת של הקב"ה כלפי בני עמים אחרים כפי שהיה כלפי בלעם. הבעיה הינה כיצד חוו אנשים אלו את ההתגלות הזו ומה היא המהימנות של המסורה שלהם. שהרי בישראל אנו יודעים שענינה של הקפדה על המסורה הינה ענין ראשוני במעלה. לפי הנראה בהודו לא היה הדבר כך ומסורות התגלותיות כאלו לא זכו לרישום המוני מסודר כבעם ישראל באשר לגילוי עתידות. אכן יש אנשים בעלי אינטואיציה ויכולות לחזות דברים בצורה לא מובנת. נעשו על כך גם נסיונות באחת מהאוניברסיטות הבריטיות. אולם בעם ישראל המושג נבואה נמצא תחת מגבלות קשות כדי שניתן יהיה לקבלו כלהלן: הנביא צריך שיהיה ידוע כאיש בעל מידות טרומיות (צדיק) הנביא עומד לביקורת מסוכנת באשר כל דבר שיחזה בשם ד' ולא יתקיים בהיותו דבר שאינו רע יביא עליו פסק דין מוות בחנק. לכן כנראה פעילותו של נביא יכול שתתקיים רק כאשר ישנו בי"ד המסוגל להוציאו להורג. כל החוזים עליהם מדבר המקשן מתוארים יפה בדברי הפוסקים. היינו הם אכן בעלי כוחות חיזוי אך הם לעיתים נכשלים. אמונותינו בדברי נבואה כפי שמוגדרים בתרבותנו אינה נובעת אלא מכך שיש לנבואה מעמד בתורה שניתנה בסיני. לכן בלעדי המגבלות שציינתי אין לנואה שום ערך ובהתקיים המגבלות הנבואה זוכה למעמד לא משום הפלא שבה אלא משום שכך נצטוינו בסיני.

RainBird

New member
לדעתך לא ריאלים. אני ראיתי דברים בעולם הזה שיכניסו נילוס מדמם לכיס הקטן.

דוד1000

New member
נא לפרט. בתורה כתוב על הרבה

יותר ניסים מנילוס מדמם. לא הבנתי מה אתה אומר.

מעמד הר סיני התגלגל לדתות אחרות?

אתה מניח מראש כי הטענה שלך נכונה. זהו כשל לוגי. אתה צריך קודם להוכיח כי המעמד הזה אכן התקיים והיה נכון. לגבי שייווה וההתגלות שתיארתי: אתה טוען שאולי שיווה קיבל "עזרה מה'? איך אתה יודע שלא ה' הוא זה שקיבל עזרה משיווה? אתה מראש מניח שה' הוא האל הכל יכול ולכן מנסה להסביר את הטיעון שהבאתי כאילו זה איזה מקרה שבו ה' העניק התגלות לגויים. אבל אנחנו דנים כרגע על האם ה' הוא האל היחיד או לא. אני לא מאמין ביחידותו. ניסית להוכיח את יחידותו על ידי ניסים המתוארים בתורה וטענת כי אין תיאורים מקבילים בגדולתם. הבאתי לך ציטוט מההינדו (אפילו שניים) שמראים התגלויות שעומדות בדרישות שלך ואפילו מתעלות עליהם. מה המסקנה? לפי ההסקה שלך עצמך: 1) יש אלים שביצעו התגלויות מרשימות יותר מה' (לכן לא ניתן להוכיח כי ה' יחיד וחזק יותר מכל דבר אחר). 2) הטענה הכתובה בתורה כי אין דתות שיש בהן התגלויות כאלו היא שקרית. זה מפיל את כל הטענות של על הקרשים. לגבי שיווה והאלים ההינדים: מי אמר לך שהם מוגבלים בכוחם? מה יש בעיה בזה שיהיו כמה ישויות וכולן יהיו רבות עוצמה? עובדה שהם מתארים ניסים שלא נופלים מאלה של היהדות. ברגע שהוכחתי לך את כוחו של שיווה לפי השיטה שלך עצמך אתה מתחיל לטעון שההינדו אולי בכלל בא מהיהדות והוא לא עבודת אלילים. אז קודם כל: כתות מסוימות מההינדו הן אכן על גבול הפאגניזם ולא לגמרי ברור איך לסווג אותו במובן הזה, האם הן פאגניות או מונטאיסטיות. שנית, ההינדו קיים לפני היהדות (אתה עצמך הודת שזה סביר) ואולי אפילו הדת העתיקה בעולם. הוודות הן כתבי הקודם העתיקים בעולם. לכן לא יתכן כי שיווה שהוא דמות מרכזית בהינדו "התגלגל" בשלב כלשהו מהיהדות. גם סיפור האמריטה שממנו ציטטי אינו משהו שהופיע משום מקום. זוהי אחת האגדות המרכזיות והחשובות בהינדו. מה המשמעות של הסיפור הזה? הסיפור הזה מראה את אופן פעולתה של הקארמה. אם אתה רוצה לדעת יותר על הנושא אני מוכן להפנות אותך למקורות לימוד על ההינדו. זוהי דת עם סיפורים מאד מעניינים ואני ממליץ לקרוא עליה בכל מקרה. לגבי זה שההתגלות של שיווה אינה מציאותית: תן לי קרטריון ברור להבדיל בין שיווה ובין הר סיני במקרה זה. לי אישית הסיפור של שיווה נראה מציאותי מאד. טענות על מה נראה סביר שקרה אלה כבר טענות סובייקטיביות והמסקנה שלהן היא שכל אחד מאמין בדת שנראת לו סבירה. טענות בדבר: "זה לא נראה לי מציאותי" אינן מוכיחות דבר. לדעתי למשל הסיפור של הר סיני ויציאת מצריים מלא ברעיונות מיטולוגיים טיפוסיים ליהדות בעוד הסיפור של שיווה הוא דווקא מאד הגיוני וסביר. הניסיון לטעון לחוסר המציאותיות של הסיפור שהבאתי היא התחמקות המראה על נפילתם של הטיעונים הלוגיים שלך.

דוד1000

New member
שייווה

בס"ד לגבי שייווה וההתגלות שתיארתי: ת. תראה לי בקישורים היכן כתוב שהאנשים שראו ניסים קיבלו את הספר. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%95%D7%94 http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/017/130.html http://www.articles.co.il/article/%D7%94%D7%A2%D7%99%D7%9F%20%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA%20%D7%A9%D7%9C%20%D7%A8%D7%90%D7%9E%D7%94%20-%20%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%95%D7%94%20%D7%91%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%9E%D7%94

איזה ספר?

הם קיבלו את משל הקארמה. הבאתי לך כבר ציטוטים. אם עדיין לא הבנת: הטיעון הזה לא משכנע. בתור מחזיר בתשובה לשעבר אני מייעץ לך למצוא טיעונים משכנעים יותר (ויש כאלו) כדי שיהיה לי יותר כיף לסתור אותם :)

דוד1000

New member
תשובה.

נותן התורה הצליח לשכנע אנשים להעביר לדורות שאחריהם סיפור שבו יש ניסים המראים שליטה בבריאה לעיני עם, אותו עם שראה את הניסים קיבל ספר זה. הוא אומר שאדם לא יכול לעשות מעשה כזה והוא מודיע נחרצות שאין עוד מישהו שעשה ויעשה דבר כזה וזה ההוכחה שהוא הבורא. כך טוען נותן התורה. ואכן אין ספר דומה באף אומה. זה לא הגיוני שמי שטוען שהוא ברא את כל היקום לא ימסור את התורה לכל אדם בר דעת בעולם שהוא ברא. אם אנחנו לא מכירים עוד ספר דומה לתורה אז אין ספר כזה, או שהוא לא ספר שמפריך את התורה.ספר התורה הוא הספר הכי מפורסם בעולם בכל הדורות. וכך צריכה להיות הדת שמפריכה את התורה. לכן אין להפריכה על ידי טיעונים שאולי יש באיזה מקום דת דומה רק שאנחנו לא מכירים. נותן התורה טוען שהוא ברא את כל היקום ולא יהיה מישהו שיטען אחרת. מי שטוען שהוא ברא את היקום ולא נותן התורה, צריך למסור ספר שיהיה מוכר לכולם ויש בו נסים ברמה יותר גבוהה. ושיהיה כתוב בו שהוא ניתן לאלא שראו את הניסים.

דוד1000

New member
המשך התשובה.

אם לא הראת דת שכתוב בה ניסים ברמה מעל שכתוב בתורה ושהספר שלהם ניתן לאלא שראו את הניסים, חיזקת את הראיה. מי שטוען שהוא ברא את היקום ולא נותן התורה, צריך למסור ספר שיהיה מוכר לכולם ויש בו נסים ברמה יותר גבוהה. ושיהיה כתוב בו שהוא ניתן לאלא שראו את הניסים.

gwizard

New member
שאלה לי אליך

לשם הדיון בוא רגע נניח שספר התורה אמיתי, האלוהים חי וקיים והדת היהודית נכונה. אז מה עכשיו ?

למעלה