רוצה לספר משהו שקרה לי היום (הזמנת אוכל)

צלוי

New member
קודם כל... אין שום חוק שמחייב אותך להשאיר טיפ

לי קרו 2 מקרים שאני זוכר בבירור בנושא הזה
הראשון: היינו בפאב, קיבלנו חרא של שירות מהמלצרית(היית חדשה או סתם עייפה) ובסוף במקום להשאיר לה 10% כמו שנהוג, השארנו לה קצת פחות(אבל היי השארנו) כשהלכנו היא יצאה עם דמעות בעיניים ובכתה לנו שלא השארנו לה כלום(היא לא ראתה את זה, זה היה מתחת לצלחות) והבאתי לה עוד 20 שקל כי ריחמתי עליה... אני מרחם על אנשים כאלה שבוכים בגלל כסף...

השני: הייתי עם אחי בפאב בהרצליה, ישבנו וחיכינו לפחות 20 דקות למלצרית, והיא לא הגיעה. הלכנו לברמן והבאנו לעצמנו שתייה כל פעם מחדש, כשהלכנו הבאנו לו כסף, הוא כמובן פרט את זה למטבעות והכל... ופשוט הלכנו... הוא היה המום ושאל, איפה הטיפ שלי? אמרנו לו, שהיות והוא כולה מזג לנו שתייה, לא מגיע לו כלום, זאת העבודה שלו וזהו...

ShacharDawn

New member
לא קשור אבל... למה להשאיר טיפ מתחת לצלחת?

rasmus girl1

New member
גם לי קרה המקרה השני,

שהמלצרית כלל לא ניגשה ובכל פעם לקחנו ישירות מהבר ככה שלא היה מה להשאיר טיפ למלצרית לא קיימת אז פשוט שמנו איזה 5 ש"ח בכוס הטיפים של הברמן, רק שבסיום כשבאנו ללכת מי ששאל 'איפה הטיפ שלי' הייתה המלצרית..

לא מובן לי בכלל

מדוע הנוהל הזה של לבוא ללקוח ולשאול "היכן הטיפ?" זאת בסך הכל מותרות, תשר על שירות טוב, ו*לא* חובה. אם הדבר היה חובה, תעגנו בחוק או תוסיפו שורה בחשבונית. להגיד "לא כולל שירות" לא פוטר משום דבר, כל עוד עלות השירות אינה מופיעה בחשבונית.

לא מעט פעמים ישבתי עם חברים בסניף ספציפי של "קפה קפה" בו באורח קבע אם לא היינו משאירים לפחות 10% טיפ, המלצרית היתה חוזרת אלינו ואומרת - "תשמעו, לא שמתתם 10%..." בעיני זו חוצפה ענקית, ואם הייתי נמצאת שם לבד או עם חברה הייתי לוקחת את כל שאר הטיפ והולכת, אבל מכיווןנ שהיינו קבוצה (וילדים, גילאי 16-18) הם בסך הכל נבהלו ושילמו. זה נראה למישהו בסדר??

חברה ממלצרת שסיפרתי לה באותה תקופה הסכימה איתם לחלוטין, ואמרה שכשאמלצר אבין שמלצר צריך את הטיפים. עניתי לה שביום שאמלצר, זה לא יהיה במקום שינצלו אותי. המלצר מקבל משכורת על עבודתו ואני מקבלת משכורת על עבודתי, אני עובדת עבור כספי הפרטי, ובזה זה נגמר. אם קיבלתי שירות טוב, אוסיף טיפ, אם לא, אשים טיפ מינימאלי וזהו, אם בכלל. לא חייבת כלום לאדם.

choco2602

New member
כשהייתי בת 16 ככה

היינו יוצאים לאנשהו ואז מגיעים לנאפיס (כמו כולם בעיר שלי..) לפנות בוקר לאכול.
הייתה פעם אחת שהיינו ממש גוועות מרעב ולכל אחד נשארו ממש כמה שקלים. הזמנו ממש מעט והתחלקנו, העיקר שיהיה לנו משהו לאכול.
המלצרית (שהגישה 2 צלחות מסכנות לשולחן) אמרה לנו "לא שמתן טיפ, אתן לא יכולות ללכת".
בתור ילדות פחדנו. טוב שהיא לא קשרה אותנו באזיקים במסעדה ונעלה אותנו. היא ממש לא נתנה לנו לעזוב עד שלא רוקנו את הכיסים..

Puskas

New member
כי השכר חרא

וטיפ משלים.. אם מדובר בחייל שעובד מהצד או סטודנט שחייב כל שקל או סתם נער שרוצה לממן את עצמו בלי ההורים, אז למה לא לזרוק 5-10 שקל?
במסעדה על אחת וכמה ראוי להשאיר טיפ כי השכר בסיס מחורבן מאוד ושם זה בעיקר סטודנטים.
תאכלס לתת שקל זה באמת עלבון.. לא שהייתי מחזיר את השקל הזה אבל בהחלט הייתי מרגיש רע עם זה.

choco2602

New member
אבל יש עוד תפקידים שבני נוער עושים

עובדים בחנויות מזון מהיר, עובדים בלונה פארקים, בריכות. שם הם לא רואים לא הפסקה ולא אגורה שחוקה של טיפ, מה שכן יש לשליחים.

אז למה להתלונן? הייתי שם בתור ילדה שרק רצתה כמה שקלים. קרעו אותי 12 שעות ביום (לא שזה חוקי להעביד ילדה בת 16 כל כך הרבה..) עם הפסקה של 40 דקות לכל היום.
תאמין לי שלשליחים יש תנאים יותר טובים, ואני לא התלוננתי.

TheSecretWithin

New member
זה לא שהיא נתנה שקל. היה לה עודף מה 70

והיא בחרה שלא לקחת אותו.
תפנימו, לא תמיד צריך לתת טיפ.
להגיב בצורה הזאת כמו שהוא הגיב רק מבליטה את העובדה שהשליחים והמלצריות כבר ממזמן שכחו שהם צריכים להיות שירותיים ללא קשר לטיפ או לא טיפ, חבל שהם לוקחים אותו כמובן מאליו.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
את לא חייבת להתייחס אליו.

כמו שיש אנשים בעיקר בתיכון שביקשו מבקשים שקל בלי בושה.

ההנחה הראשונית אכן אמורה להיות

שהמעסיק משלם לעובד שלו שיעשה את עבודתו, בדיוק כמו בכל עבודה אחרת. זה שהמעסיק לא משלם כמו שצריך או מתנה את הסכום בטיפים, זה לא אמור לשנות כלל וכלל לנו כלקוחות. טיפ אמורים לשלם אם רוצים, פשוט כך. טיפ אמורים לשלם אם קיבלנו שירות יוצא מהכלל ואנחנו רוצים לפרגן, ממש לא חובה.

הפיכת ההנחה הראשונית הזאת למשהו שהוא חובה וודאי זה חוצפה. זה מסיר מנותן השירות אחריות לתת שירות טוב כי הוא מראש בטוח בעצמו שהלקוח ישלם טיפ וכן זה נותן לגיטימציה למעסיק להמשיך להעסיק בתנאים ירודים.

אני מאילו שלרב כן שמה טיפ 10% ואם השירות ממש טוב- מפרגנת ביותר למרות שאני סטודנטית בדיוק כמו רובם. אם אני נתקלת בשירות על הפנים ועוד נותן השירות יעז להגיד משהו על זה שלא השארתי טיפ- שבמילים עדינות "יקפוץ לי".

spaysi8

New member
אגב, בדיוק הזמנתי סושי..

והשליח אפילו לא דיבר איתי!
רק נראה כאילו מת לעוף משם..
על מה בדיוק אשאיר טיפ?? אפילו לא ענה לי כשאמרתי "היי מה נשמע?"

Puskas

New member
אולי הוא באמת חוצפן

ואולי הוא סתם עובר יום קשה :)
בתור אחד שעבר כנותן שירות פרונטלי (בית מרקחת סופר פארם) ונותן שירות טלפוני (יס), אני יכול להעיד שיש ימים שפשוט לא בא לך לשמוע ולראות אנשים..

אבל כנראה שהוא סתם אנטיפט :)

einat162

New member
מסכימה שלתת טיפ זה מינימלי

(אלא אם עשו בעיות במשלוח ובהזמנה), אבל השליח היה צריך לקחת את ה-70 ש"ח ולא להגיד כלום.

i d a n z

New member
אחד הנושאים שהכי מרגיזים אותי

אכן, אני לא מבין מדוע אני צריך לשלם על בירה מחיר מופקע (בערך פי 4-5 מהמחיר בפיצוצייה), ואחרי זה עוד להשאיר טיפ.

הנושא מקבל משנה תוקף כשאני הולך למסעדה, וסכום הטיפ הצפוי מגיע לפעמים לשכר שאנימקבל בשעתיים של עבודה, שגם היא מול לקוחות שצריך לרצות.

כן, לא מבין מדוע אני לא זכאי לטיפ, אך צריך לפרגן למישהו אחר שבסך הכל עושה את עבודתו.

לא יודע מה איתכם, אבל בכללי אני במגמה של להפסיק לתת טיפים. כן, זה קשה תרבותית (ויוצר אי נעימות\ חיכוכים עם החברה שכן רוצה להשאיר), אבל ברמת השכר שלי היום אני מעדיף לבזבז את השקלים הזעומים הללו על עצמי ולא על מישהו שלא עומד על שלו בענייני שכר.

מקווה שיהיו עוד רבים כמוני.

ולסיום - אי אפשר בלי

Kagg6

New member
אני מסכים איתו

או לתת טיפ סביר או לא לתת בכלל.
הם אנשים שעובדים קשה למדי, (שליחים, מלצרים וכו') והשכר שלהם זעום. הטיפים הם הנקודת אור היחידה בעבודות האלה.

ואני בעד לתת טיפ סביר לפחות.
שקל טיפ? באמת קצת מעליב.

h a j b i

New member
הם לא חובה

רוצה תתני, לא רוצה אל תתני.
השליח לא מוכן לקבל את השקל? סבבה, קחי אותו חזרה ושיסע לשלום.

כשהייתי שליח, במשמרת ממוצעת, אפילו שקל טיפ מכל משלוח היה מעלה לי את השכר ביותר מ - 10 אחוז (המינימום אז היה 18 ש"ח) אז אני לא רואה סיבה לא לקחת את זה.

Purple Mushroom

New member
יש הרבה אנשים שמכיר

שטיפים בשבילהם. (בשביל לקוחות), זה חובה. השליח היה קצת עם עקרונות, ונראה לי קצת מרובע,
אבל יש אנשים. (האקסית הראשונה ראשונה שלי, לפני כמעט עשר שנים, לימדה אותי לתת טיפים בבתי קפה, והחוק אומר כ10%)
יש אנשים, הרבה אנשים שמכיר, שטיפים זה ממש חובה.

קרה לי מקרה עם השותף האוהב והפרסי שלי, (פרסי לארג',משהו מיוחד)
שיצאנו לשסק, (הלילה גם רציתי לצאת איתו), בערב שבועות האחרון, (2013) והזמנו שנינו, (כל אחד לחוד), רק משקה קל, תפוזים ואשכוליות, במחיר 12 ש"ח, ואני שמתי כאמור, 10% טיפ בעיגול כלפי מטה, כלומר 1 ש"ח טיפ.
אחרי זה באופנוע חזרה הביתה, אחרי שגילה את זה, הוא ירד עלי חזק בקטע הזה, ואמר ששקל אחד זה ממש בושה, וגזל! פשוט גזל, כאילו הרסתי למלצרית את הפרנסה!. והתחייבתי שביציאה הבאה, אשלם יותר, לפחות 3 שקל, גם על כוס משקה אחד.
גם חבר שלי אלדד ממש הרבה יציאות, פשוט מצליח לרוקן לי את הארנק בקשר לטיפים, פעם שילמתי כ6 ש"ח טיפ בבית קפה, על קפה ועוגה חינם.(היה מבצע)...

rasmus girl1

New member
רק הערה אחת-

"החוק אומר כ10%"- אין שום חוק כזה בישראל ואתה לא תשב בכלא על אי השארת טיפ או אי השארת 10%.
נורמה/נהוג זה כן, חוק זה ממש לא וחבל לי שהרבה חושבים כמוך (שמעתי את זה כבר מלא מעט אנשים שבטוחים שזה חוק וחובה להשאיר 10%-12% טיפ).

אני חושבת כמוך ובאמת הגיעה הזמן לשנות את זה

זה שהמעסיקים עוברים על החוק ואין אכיפה בעניין הזה וכך יוצא שמלצרים משתכרים מהטיפים שלנו זה ביזיון אחד גדול.
טיפי איבד מהערך שלו ממזמן, היום גם אם השירות לא היה טוב אתה "מתבקש" להשאיר טיפ כי יש לו מעט מסעדות שהעובדים יעצרו אותך בכניסה וידרשו את התשלום עבור הטיפ.
גם אם אתה משאיר טיפ, מכובד בענייך, יעירו לך למה זה לא 10%. ואני שואלת שאם מלצרית הגישה לי מנה לשולחן בשובי של 50 ש''ח או הגישה מנה בשווי 500 ש''ח היא עשתה את אותה פעולה בידיוק, מי קבע שבמנה של ה 50 ש''ח אני רשאית להשאיר 'רק' 5 שקלים ואילו במנה של ה 500 ש''ח להשאיר 50?
בנוסף, הבזיון הזה שלא ניתן להשאיר טיפ באשראי הפך להיות בנורמה שמלצרים שולחים אותך להוציא כסף מהכספומט הקרוב.
טיפים אני ממזמן לא משאירה, ואם השירות היה אדיב אני אשאיר כמה שנראה לי לנכון גם אם זה לא 10%.

למעלה