דרעק ט'
דקה לפני שאני פוגעת בעצמי שוב, אני כותבת שוב שאני מותשת. תשושה. כואב לי. אני עצובה ועצבנית וגם נורא מתרגשת כי מחר אני נוסעת שוב לאיילה שלי על הבוקר והיא תסביר לי כל מה שהפרופ' אמר. אולי תהיה לי תרופה חדשה ואולי יהיו מסקנות לגבי האשפוז-יום. אני אוהבת אותה כל כך, היא לא מפסיקה להפתיע אותי עם המסירות שלה ועם הנתינה שלה ומה שהיא מוכנה לעשות למעני ואני כל כך אסירת תודה שהיא נמצאת בחיים שלי. היא הכי חשובה לי בעולם אחרי אחותי. אני רוצה כבר לסיים את הציור שלי, אני מציירת אותה עם טוויסט מסוים. הסקיצה יצאה לא רע בכלל, אני רוצה להמשיך עם זה, זה נותן לי תקווה ושמחה.
דיברתי עם ההוצאה לאור, הסכימו לדחות לי קצת את העריכה בכמה ימים, ולמרבה הבאסה סניף הדואר היה סגור ולא יכולתי לקחת את החבילה.
בלימודים הייתי עצבנית ביותר, התווכחתי אפילו קצת עם המרצה והיא דווקא כל כך נחמדה... לא הבנתי כמעט שום דבר מהחומר, כי אני נמצאת בפיגור רציני אחרי כולם, לא קראתי את המאמרים ואת הספרים, אני כל כך על הקצה כל הזמן... כל הזמן רק מנסה לשרוד, ולתפקד קשה לי. מישהי שם צחקה עליי שאני בפיגור והיא בעצמה לוקחת 3 קורסים הסמסטר הזה והיא גם עובדת... מה לעשות, זאת אני, זה ההספק שלי וזה מה יש ועם זה אני אמורה לנצח!!! בהתחלה הרגשתי צורך לסנגר על עצמי ולהתגונן, אבל ויתרתי, כי באמת אין לי כוח ואנרגיות וגם לא התחשק לי להסביר על המצב הרפואי שלי שהוביל אותי לפיגור הזה ולכך שאני בקושי נושמת מרוב מאמץ למשוך את הקורס הזה עד הסוף. אני לא חייבת לאף אחד דין וחשבון. אני יודעת שמהצד זה נראה כאילו מי ישמע, כולה קורס בנושא ספרות ילדים, קליל וזה, אבל מה לעשות שכל דבר בשבילי הוא טריגר... הספרים עצובים לי, הדוגמאות מעציבות אותי, מזכירות לי את הילדות שלי, את איך שאבא שלי היה מקריא לי סיפורים לפני השינה ואז תוך כדי...
אני לא יודעת אם אני אתבגר פעם. הפסיכיאטרית האכזרית שהייתה לי לפני כמה שנים אמרה לי שהבעיה שלי זה שלא התבגרתי. מצחיק לשמוע את זה ממישהי שבעצמה לא התבגרה ושיש לה קיבעון רציני בשלב האוראלי - שמנה מאוד ומעשנת מאוד, ומאוד לא נעימה (סוג של כוסברה - אנשים מתים עליה או שהם לא סובלים אותה). זה היה מקומם מאוד לשמוע את זה. אני מצרפת את זה למטפלים המופלאים שאמרו לי שאני בלתי נסבלת ושאני מעייפת ושאי אפשר להתמודד אתי. מי נתן לכם רישיון בכלל, חלאות
.
אני לא זוכרת שאיזה שהוא רופא מסוג כלשהו ממין כלשהו עשה למעני כל כך הרבה כמו איילה, בכזו מסירות. אני לא אשכח איך היא אמרה לפרופ' כששאל אותה כמה זמן יש לה והיא ענתה לו "בשבילה יש לי כמה זמן שצריך". ממש בכיתי מהתרגשות מזה, זה לא משהו שקורה כל יום ובטח לא עם כל אחד. זה יקר לי כל כך. אני יודעת שאני חשובה לה, אחרת לא הייתה מתנהגת ככה. ואני זוכרת שפעם שלחו אליה מישהי על כיסא גלגלים, ולמרות שהיא באה עם מלווה, איילה יצאה מהחדר, הסיעה פנימה את האישה ואחר כך הוציאה אותה עם כיסא הגלגלים. חמלה שכזו, אישה נדירה שכזו. והשיחות השטותיות שלנו לפני שהיא קיצצה במשרה, כשעוד היה הרבה יותר זמן לרבוץ אצלה, היא לימדה אותי שטויות בלשניות של רופאים, חידדה לי דברים שלמדתי אז באוני' והיינו צוחקות על שטויות... היא אהבה לשאול אותי על הלימודים. למי יש זמן לזה בכלל עכשיו.
וזה שהיא נתנה לי בובונת קטנה מהחדר שלה בתור 'חפץ מעבר', שתשמור עליי בין הפגישות שלנו... והצורה שבה היא מגישה לי טישו (ואם אין לה בחדר, היא הולכת ומארגנת לי ניירות מעפנים מהשירותים). והמילים היפות והטובות שתמיד מנחמות ועוטפות לי את הלב. והחיבוק שאני רוצה שלא ייגמר לעולם. המון המון מחוות קטנות וגדולות ואנושיות. והכבוד שהיא נותנת למה שאני אומרת ולאיך שאני אומרת. היא לא מתווכחת אתי כשאני אומרת לה שאני מאוכזבת מאוד שקיבלתי 90 במטלה באוני' ולא אומרת לי 'נו באמת, מה את רוצה, זה מעולה, מי ישמע...' כמו שאנשים אחרים אומרים לי. היא באמת מבינה שבשבילי זה עניין של מה בכך, היא לא מתווכחת כמעט בכלל עם הרגשות שלי. וזה שהיא הסכימה לתת לעו"סית שלי את הנייד שלה ולדבר אתה עליי מחוץ לימי העבודה שלה אם יש משהו דחוף. אני באמת בת מזל שזכיתי לרופאה מיוחדת שכזו. הלוואי שלא הייתי צריכה לסבול כל כך מחרדת הנטישה הנוראית הזאת שהיא כרגע ניצבת במרכזה. הלוואי שלא היה לי כזה מכתש בתוכי שתמיד רוצה רק עוד ועוד אישורים ועוד ועוד נחמות וקשה לי כל כך להסתפק ולא לפחד שזה ייגמר, שזה ייעלם, שאני אפקח את העיניים ואתעורר ואגלה שזהו, נגמר, אין ואולי גם לא היה.
וכואב לי נורא מהמחזור (אצלי זה קשור למחלה מסוימת שגילו לי), והגב כואב מאוד מהסחיבות שאני תמיד סוחבת עליי ומעודף המשקל העצום שלי. ואני רק רוצה חיבוק. ושלווה. ותקווה. יש?