בלתי נסבלת - טריגר
כבדה. מעיקה. נופלת על אנשים. חונקת. מחניקה. מציפה. מעייפת. מתישה. מכבידה. מציקה. ובעיקר - יותר מדיי, יש יותר מדיי אני, יותר מדיי ממני. אומרים לי את זה כל הזמן, גם אנשים רגילים וגם אנשים בתפקיד, שזה אפילו יותר מפחיד. תלותית. תולה את כל עולמי באדם אחד. זה לא בריא. כאילו שאני לא יודעת את זה. אי אפשר להטיל את כל האחריות על חיי על כתפיו של בן אדם אחד, בתפקיד או שלא בתפקיד. כולם בורחים, ובצדק. כולם עוזבים. אף אחד לא יכול לקרוס תחת הנטל של "לגדל" אותי, לתמוך בי. לכולם יש עוד חיים, וכולם איכשהו יודעים לפזר את עצמם בין כל האנשים שבחייהם. לי אין מושג איך עושים את זה. נכות, אם תרצו. אני יודעת ליפול על מישהו אחד, רופא, בן זוג, מטפלת, לא משנה מי, להתאבסס עליו ולהטיל עליו את כל כובד משקלי, וכמו שאתם יודעים יש עליי. וגם הפעם. שלושה מטפלים אמרו לי את זה בתוך פחות מיממה וזה הכי מכאיב כשזה בא ממנה, וכשגם האחרים אומרים אותו דבר וכשאני מצייצת במחאה סותמים לי את הפה ואומרים לי שאני צריכה לשמוע גם דברים שינערו אותי וישקפו לי את האמת ושזו האמת ושזה מכביד על אנשים ואנשים לא יכולים לשאת ולהכיל אדם כמוני.
ואני כועסת, בעיקר על עצמי, כי אני מכירה באחריות שלי למצב, אבל זה גם מכעיס אותי שאנשים טובים אליי באופן כמעט חסר גבולות, ואז הם נבהלים ממני ומתחילים להציב גבולות שאינני יכולה לעמוד בפניהם. תחשבו על גמילה מחומר מסוים כשלא נותנים חומר אחר כתחליף, בהדרגה. שפתאום לוקחים ממך בבת אחת את כל הטוב הזה שלא יכול יותר לשאת, ורוצה שאפזר את עצמי בין עוד אנשים שיש להם לתת. והאובססיה שלי היא רק כלפיה, ונראה שזה דווקא בגלל חוסר הנגישות שלה.
ואני עצובה מאוד, כי אני חושבת שאין לי תקנה. אני בת 39 עוד מעט, ואין לי שמץ של מושג איך להזין את עצמי או איך להיזון מכמה אנשים במקביל בלי ליפול עליהם. בלי להרתיע אותם. בלי להבהיל. בלי לכפות. בלי לדבר בלי הפסקה. בלי לצפות ולתבוע ולטבוע ולהטביע. אני לא מתפלאת שאנשים בורחים, ואפילו הכעס שלי הוא לא כל כך עליהם כמו על עצמי. אבל גם עצמי לא אשמה. אני לא אשמה שגידלו אותי בצורה כל כך מטורפת, כמו עשב שצריך לגזום את עצמו כדי להתקיים. אני לא אשמה שאין לי שום כלים ושום SELF להיבנות ממנו, להצמיח שורשים, אין לי אותי, אין לי ביטחון, אין לי כלום חוץ ממנה, וזה מבהיל, כי הרי יש בסביבה שלי עוד אנשים תומכים: יש את השיקום, יש את העבודה המוגנת, יש, באמת, אבל אני לא יכולה. אני רוצה רק את מה שיש לה לתת, וכשאני אומרת שאם היא תפסיק לטפל בי אני גומרת לעצמי את החיים זה אשכרה מבהיל. גם אני כמטפלת לא הייתי רוצה לטפל במישהי כל כך חסרת עמוד שדרה שכל משב רוח מטלטל אותה בעוצמה כזאת, שהיא שבירה כל כך.
אבל איך נהיים מישהי אחרת? איך אי פעם יהיו לי כלים למתן את עצמי, למנן את עצמי בפני אנשים? איך? אני שואלת באמת, כי אני מתמודדת עם הבעיה הזאת כבר שנים, וזה רק הולך ומחמיר כשמישהו טוב אליי עד כדי כך, בתוספת חוזר זמינות. זה המתכון לנפילות, להתרסקות. ואי אפשר ככה. אף אחד לא יכול לסבול אותי, ומה שעצוב פה, זה שאני באמת לא יודעת לשנות את זה. המודעות הכואבת למצב שלי לא מלמדת אותי איך להשתנות, איך לשנות, איך לגרום לאנשים שלא יתרחקו, שלא יפחדו ממני ומהעוצמות שלי. זה כואב כל כך.
עכשיו זה בעיקר עניין של איזון תרופתי, שזה הדבר הכי דחוף. אחר כך מישהו יצטרך ללמד אותי, בין אם זה יהיה באשפוז יום או בשיקום או לא יודעת איפה, אבל ככה אי אפשר להמשיך. אני מרגישה שאני כל שנייה עומדת להתמוטט, רסמי. אם אין לי אותה, אני מתה. מתה. וסוף סוף קיבלתי את כרטיס אדי שהזמנתי באינטרנט כבר מזמן ושכחתי מזה. הזמנתי את הכרטיס ממניע לא נקי כל כך. פשוט רציתי למות ולעשות למישהו טובה עם האיברים שלי על הדרך, סוף סוף לעשות משהו מועיל בחיים האלה, שאם אני לא רוצה אותם אז לפחות שמישהו יהנה ממה שאשאיר אחריי. שנים רציתי לעשות את זה ופחדתי, אבל בתקופה האחרונה עם הפחד מהמוות ישנו גם הרצון, אז לפחות להועיל. וכשהזמנתי את הכרטיס סיפרתי לאיילה, והיא אמרה לי בחצי חיוך שממילא אי אפשר יהיה לקצור ממני איברים בגלל כל המחלות שלי. זה אקט סמלי, אמרתי לה, והיא הבינה, ועוד איך הבינה.
והכי הייתי רוצה להביא לה במתנה את המספריים שלי, כמו שהיא ביקשה. גם אקט סמלי, הרי מה הבעיה לקנות עוד מספריים. הבעיה היא שאני לא רוצה ולא מוכנה עדיין לוותר על הפציעה. היא משרתת אותי ועוזרת לי לווסת את הרגשות שלי, גורמת לי להקלה רגעית לפחות. אבל הסבל שבא בעקבותיה הוא סבל גדול והייתי רוצה שילמדו אותי איך לווסת את עצמי בדרך בריאה ויעילה יותר. ואני חושבת שעל שני הדברים האלה יהיה לי חשוב מאוד לעבוד באשפוז (או בכל טיפול אחר שיהיה לי אי פעם). מקווה שיאזנו אותי סוף סוף, מרגישה שאין לי כבר כוחות (גם היום התפרקתי בהתקף חרדה ובכי). אין לי כוח להכיל את עצמי, להורים שלי לא היה כוח להכיל אותי, אז מי יוכל בכל העולם כולו? (ע"ע נורית זרחי והסיפור על פטוניה החתולה).