רע ט'

רע לי ט'

התחלתי להיזכר באנשים שהיו אתי אז באשפוז-יום. אילו מקרים קשים. זוכרת כמה פעמים נאלצתי לחפור על החיים שלי עם כל מטפל מחדש, בכל קבוצה מחדש, כל השאלות, הכול...

למזלי, בגלל שהייתי מאושפזת שם כבר פעם, האינטייק הנוכחי היה מאוד קצר. קוראת את סיכום האשפוז הקודם ונעלבת שוב, מחדש, ממה שהרופאה ההיא כתבה שם עליי. דברים מעליבים בעליל. הייתה לי תחושה שאני בבחינה מתמדת. הם ציפו שאפנים את התובנות שרכשתי, אבל הייתי חלשה מדיי, והעבירו אותי משם למחלקה אחרת שדרדרה אותי מאוד, כי לא יכלו להתמודד אתי.

אבל עכשיו יש שם רופא חדש. רוב הצוות נשאר, ורובם די מחבבים אותי, אם אני זוכרת נכון. דבר אחד יפה שקראתי בסיכום האשפוז מאז זה שהשתלבתי שם מהר ושהצלחתי יפה מאוד גם לתמוך וגם להיתמך, ולעזור לחדשים. אני זוכרת שהתנדבתי לעזור לחדשים ולהדריך אותם, וזה בדרך כלל קורה לי במקומות מהסוג הזה, זה נותן לי כוח. היה שם מנהג כזה שלכל מאושפז חדש היו מצמידים "חונך" מאושפז ותיק יותר, ותמיד שמחתי לעשות את זה (חוץ מפעם אחת שחנכתי מישהו שהיה מאוד לא אסיר תודה עד כדי זלזול ונעץ בי מבטים שהיו לי מאוד לא נעימים). אהבתי גם לנחם אנשים שבכו ושהיה להם רע... ואהבתי גם לשבת שם לבד או עם עוד חבר'ה, כי לצאת החוצה לעשן אני לא יוצאת ורוב החבר'ה שם כן מעשנים.

והקבוצות... ואיך אני אגיע לשם מוקדם כל כך בבוקר... אין לי כסף למוניות... מה יהיה? הם לא נותנים להיכנס אם מאחרים. כתבו בסיכום ששיתפתי פעולה יפה והשתתפתי בכל הקבוצות. מה שלא כתבו זה שישבתי בהפסקות כמעט כל הזמן במטבחון וטחנתי סנדביצ'ים ודברים אחרים בהיסטריה ופרנסתי את מכונת הממתקים שבקצה המסדרון... כל הזמן אכלתי ואכלתי ואכלתי וככה העברתי את רוב ההפסקות... וזה לא שהאוכל שם נורא טעים או משהו... זו אני שמחפשת תמיד את הנחמה מבחוץ פנימה...

אני זוכרת את השמות של האנשים, את האינטונציות, את ההפרעות של כל אחד ואחד, זוכרת מי היה נכה צה"ל ומי של ביטוח לאומי, וגם מי שעדיין לא הוכר כנכה.

והיו לי שם גם חברות שיצרנו קשרים מעבר לאשפוז, ואפילו איש אחד שהתאהבתי בו תוך כדי... ולא ידע מזה כמובן. ומישהי אחת שהייתה מאושפזת אתי שם והיום עובדת בעבודה שלי, אבל לא אתי, ובכל זאת אני רואה אותה הרבה ותמיד לא רוצה להיזכר... היא בחורה נעימה ונחמדה, אבל האינטנסיביות שבה היא רצתה קשר הכבידה עליי מעט (אתם יודעים שיש לי בעיות עם קשרים).

ואני זוכרת את חדר הריפוי בעיסוק, שסתם עשינו שם מה שרצינו. ואת החדר של מי שהייתה המטפלת שלי אז (שאני מקווה מאוד שלא יצמידו לי אותה עכשיו, ביקשתי שלא, נראה אם יסכימו) שבגדה באמון שלי והבטיחה שתמשיך לטפל בי אחרי שאחזור מהמחלקה להפרעות אכילה, ושתשמור לי את יצירות האמנות שלי (מי ישמע...) ולא שמרה ולא המשיכה לטפל בי ואפילו לא אמרה לי שלא תמשיך, אלא אמרה את זה לפסיכולוג שטיפל בי בה"א, וככה זה נודע לי, בלי לעשות סגירה, בלי להיפרד, וזה כשהיא יודעת על חרדת הנטישה שלי. גם ככה לא אהבתי אותה ולא התחברתי אליה, אבל המשכתי ללכת אליה כי זה סוג של 'אין ברירה ועדיף מכלום'.

אני פוחדת כל כך, כי איילה לא תשב אתי יותר בחדר שלה ולא תלטף אותי במבטים המקבלים והמכילים שלה שאני טובעת בהם באגם של רוך. ואף אחד לא יחבק אותי ולא יושיב אותי ליד החדר ולא ידאג לי שאשתה ושאוכל. גם המחליפה שלה דאגה לי ככה, האמת, שהיא מקסימה בזכות עצמה, אבל איילה... אוי, איילה שלי... יש לי גוש חונק בגרון ואני לא יכולה לנשום. הייתי מאוד חולה אז, באשפוז ההוא, והרופאה שהייתה שם לעגה לי והקניטה אותי, אמרה לי שאני פשוט צריכה להתבגר כבר וזהו. איזו צורה להגיד כאלה דברים, בפרט כשהיא בעצמה לא ממש התבגרה (אבל לא משנה, זה כבר לא החלק שלי).

אני פוחדת שאיילה תשכח אותי ולא תבוא לבקר אותי כמו שהבטיחה, שלא יהיה לה זמן, שהיא לא תקשיב לי ולא תיתן לי את כל הזמן שיש לה, ואני פוחדת שהיא תתרגל לכך שאני לא מטופלת שלה יותר וזה יקל עליה וישמח אותה ואז כשהאשפוז יסתיים וארצה לחזור תיפול עליה שוב המועקה של לטפל בי, ומה. אני לא יכולה בלעדיה, אני לא יכולה, ואף אחד לא ישכנע אותי שאני כן יכולה, אז גם אל תנסו. לא רוצה. החדר שלה מוצף בדברים שקניתי לה ושמזכירים לה אותי בין אם היא רוצה ובין אם לאו, אני משערת שגם זה מעיק עליה למרות הכוונות הנורא טובות שלי.

לפעמים אני חושבת שהמתנה הכי יפה שאני יכולה לתת לכמה אנשים זה היעדרי. זה לא שאנשים ישמחו שאמות, אבל אני בטוחה שיש כמה אנשים שהיו שמחים לראות אותי ולשמוע אותי פחות. והכאב הוא שאני מודעת לעצמי ועדיין לא יכולה לעשות שום דבר עם המודעות הזאת שמתנפצת לי בפנים.

ואני פוחדת שיצמידו לי מטפלת מעפנה, ויש שם איזה שתיים-שלוש כאלה. האמת שאם אני זוכרת נכון ממש חיבבו אותי שם, גם המטופלים וגם המטפלים. אני זוכרת את זה כחוויה טובה. והאחות - ממש התיידדנו, ועם אחת המטפלות גם התיידדתי, היא אישה כל כך מקסימה... הלוואי שיצמידו לי אותה, ביקשתי, נראה אם יתאפשר. ולא חייבים להסתדר עם כולם, אבל אני רוצה... אני ממש נזכרת עכשיו בעוד ועוד סיפורים ואנשים וכמה קשה היה לי לראות את זה.

אני כל כך פוחדת, אנשים. כל כך כל כך פוחדת. פוחדת לא להסתדר. ושהרופא החדש ילעג לי (כי לצערי נתקלתי בהרבה רופאים לא אנושיים). ושלא אסתדר עם המטופלים והמטפלים והסדר יום. ושאיילה תשכח אותי. אני פוחדת לא להגיע בזמן ושישאירו אותי בחוץ... זה כל כך מעיק. זה קרה לי רק פעם אחת בכל החודשיים שהייתי שם, אבל ישבתי בחוץ ובכיתי. איזו הרגשה איומה. והרי כל כך קשה לי בבוקר... איך אלך לישון מוקדם?

אני פוחדת נורא, יש לי ממש צמרמורת מרוב פחד. אני רק חושבת שאם יהיה ממש ממש רע אני אוכל להשתחרר משם ולחזור לאיילה, עם כל הקושי שבדבר, של להזדקק לעזרה הרבה יותר אינטנסיבית ממה שהיא יכולה לתת לי במגבלות שלה. אני רואה דרכה כמה אני מציפה ומעיקה ומכבידה וזה כל כך כל כך מכאיב לי שאני כזאת מגושמת וקלאמזי ודורכת בלי לשים לב ובלי להתכוון. אני נראית כמו הדודה שלה.

הלוואי שיכולתי פשוט להימחק מהחיים האלה בלי שזה יכאב. שאיכשהו הכול יסתיים כאן ועכשיו ולמרות שאני מתה פחד מוות מהמוות, אני מתה מפחד גם מהחיים ומהכאב הבלתי נסבל הזה שאני לא יודעת איך להתמודד אתו בלי לסמם את עצמי באוכל, כדורים ופציעה. אולי ילמדו אותי שם כלים להתמודד עצמאית יותר עם החיים. בפעם שעברה זה לא עזר לי מי יודע מה, אבל אני במקום אחר היום. אני סטודנטית. אני עובדת בעבודה שיקומית וגם בשוק החופשי. אני גרה עם שותפה. דברים השתנו. אז לא היה לי בשביל מה, היום יש יותר. אבל המצב שלי כל כך גרוע שאני פשוט קורסת לפחות פעם ביום בהתקף חרדה ובכי בלתי נסבלים ובלתי נשלטים בעליל.

אני לא יכולה יותר להיות בתוך עצמי, מתפללת שאלוהים יוציא אותי מפה כבר. רועדת מפחד. איך אחזיק מעמד???

טריגר

אני מתביישת בעצמי ובא לי למות. כואב לי ואני צריכה שישמרו עליי ושיחזיקו אותי, לא יכולה להכיל אותי (אז מה הפלא שגם אחרים לא יכולים????).
הצילו

לישון עכשיו. לישון. רע לי. צריכה ריסטארט לראש שלי. רוצה להיות מוגנת. שמורה. איך אפשר להרגיש מוגנת ושמורה אם אין מי ששומר עליי? אני פוחדת. מיטה ושמיכה וככה הכול התחיל ומי שהרגיע וסיפר סיפור היה גם מי שנגע ופגע, איך אפשר לחיות עם זה, תגידו לי. אולי רק בקבר אוכל להיות מוגנה מפני הסיוטים שלי. רע לי בנשמה. רע וחם ואביך. ואבי, כן.

לבד. כל כך לבד. והשותפה נוסעת לסוף שבוע והכול יהיה פה עוד יותר לבד. ואין את התכנית שאני רגילה אליה ברדיו וזה מעצבן כי נשארתי ערה במיוחד.

אני פוחדת פוחדת פוחדת פוחדת, מה יהיה עם הפחד הזה. אני רוצה לפגוע (כבר עשיתי כמה בולמוסים היום). רע לי וכואב, הכול כואב, במיוחד הבטן, בגלל המחלה החדשה שאובחנה.

אני רק צריכה שמישהו יחזיק לי את היד ויחבק אותי אפילו שאני יותר מדיי מהכול, ואני לא מדברת על זוגיות. סתם מישהו, מישהי, שיבטיחו לי שיהיה בסדר, שאיילה לא תעזוב, שלא יעזבו אותי, אלוהים, זה הפחד הכי נורא שלי, שיעזבו, שימותו, הרי כל הרע הזה כבר קרה, אני לא מדמיינת, זה קרה, זה באמת קרה, זה קשה! אבא נפטר כשהייתי צעירה מאוד ואימא נפטרה בידיים שלי לפני כמעט עשר שנים, לא מצליחה להחלים מזה. והסטטיסטיקה מורה על כך שכל מי שאמר שלא יעזוב אותי עזב יותר מהר מאלו שלא אמרו שלא יעזבו אז אל תגידו, אל תגידו כלום, רק תלמדו אותי איך מתמודדים עם חוסר ודאות ועם חוסר יציבות ועם מה שהרופאים קוראים לו 'אפקטיביות' למרות שמה כל כך אפקטיבי בחרדות האלה, הן לא אפקטיביות בעליל.

הצילו, שמישהו יעזור לי, הפחד חותך אותי, זו לא אני

הולכת לישון. מקווה להצליח להירדם וגם לקום מספיק מוקדם לעשות דברים שצריכה להספיק.

תהיו אתי, בבקשה, אפילו שאני 'יותר מדיי'... בבקשה... שמישהו יגיד לי משהו טוב, אני משתגעת פה מחרדה ומהעצב העמוק
;

התקפת תיעוב עצמי ט'

שכבר מזמן לא הייתה לי בעוצמה כזאת ובסחרור כזה. זה קורה לי בעיקר באוטובוסים, כשאין מקום לשבת לידי ואנשים מסתכלים בזלזול, ברחמים, בגועל, בכעס וגורמים לי להתכווץ מבושה.

אבל היום זה קרה עוד לפני האוטובוס. הלכתי לסידורים, ואני הולכת כל כך לאט, וחם, ואני בקושי מדדה עם כל המשקל הזה. ובקושי סוחבת. ויש עליי תמיד כמה תיקים, כי אחד לא מספיק (כבר אמרתי שאצלי הכול גדול ואובר ויותר מדיי...?). ואני בקושי מצליחה לדבר, לא שומעים אותי, תמיד אומרים לי להגביר את הקול. אני בקושי זזה ובכל זאת עושה בולמוסים ולא מסוגלת לעצור. רוצה מאוד לחזור לקבוצות של או.איי שהיה לי כל כך טוב בהן ותמכתי ונתמכתי במשך שמונה שנים תמימות, אבל אין לאן לחזור. שרפתי את עצמי שם ואמרו לי מפורשות שלא יכולים להכיל אותי. גם מפורשות וגם רמזים מובלעים עבים ביותר, שכולם הבינו. ומה, זו קבוצה לעזרה עצמית. אם אפילו מטפלים משקפים לי כל הזמן שאי אפשר להכיל אותי אז למה שאנשים בעייתיים כמוני יוכלו להכיל מישהי כמוני, שנחשבת יותר בעייתית אפילו?

אין מקום לאחת כמוני בעולם. אני מרגישה ממש מיותרת וחסרת תועלת, למרות שמשתדלת להביא תועלת לאן שאני מגיעה ותמיד מנסה לחייך ולעזור ולדבר בלבביות, אבל לא מחזיקה מעמד וקורסת ואז כולם אומרים לי לא לרחם על עצמי ולחייך ושלא כל העולם צריך לדעת מה עובר עליי, אבל אף אחד לא מבין מה זה דיכאון. מה זה שיש לך ירקות במקרר ומרוב דיכאון את לא מסוגלת להכין סלט והכול נרקב. אף אחד לא מסוגל להבין איך את מסתגרת עם האוכל כאילו הוא חבל ההצלה שלך, ולא מעניין אותך משום דבר, כי אנשים כל כך מאכזבים. הם לא מבינים. אף אחד שלא חווה את זה לא יכול להבין, וגם מי שחווה את זה, חווה את זה בדרכו שלו. לכל אחד יש גורמי תמיכה כלשהם. גם לי יש, זה נכון, ואני אסירת תודה עליהם, אבל אני כל כך לבד ואף אחד לא יכול למלא לי את המכתש שיש לי בנשמה. גם לא איילה, ואיילה התחילה לקרוס ממני ואמרה שהיא רופאה ויכולה להכיל את זה בגבולות הזמן המועט שיש לה, אבל שאנשים בחוץ לא יכולים. ממש תודה רבה על התזכורת. וכשסיפרתי את זה בדמעות לעו"סית שלי היא אמרה שאיילה צודקת ושמה לעשות, צריך לשמוע גם דברים קשים לפעמים. ואז המדריכה שלי אמרה לי אותו דבר. אני כל כך רגילה למטפלים שקמים והולכים ממני, שלא לדבר על אנשים רגילים. אף אחד לא יכול לעמוד בעוצמות שלי ובכמות שלי, ואני לא יודעת איך למנן, איך להשאיר קצת אצלי או לפזר בצורה מושכלת כל פעם קצת אצל מישהו אחר. אני לא יודעת. אני מתחננת שמישהו ילמד אותי איך להפיג את הריקנות הזאת, איך להצמיח קצת יותר חוט שדרה, משהו שיהיה לי גם כשאיילה לא נמצאת, גם כשהעו"סית לא זמינה, והרי אף אחד לא יכול להיות אתי 24 שעות ביממה, לצערי הרב.

אני לא יודעת מה לעשות, אני קורסת. לפחות קניתי לי קצת בולמוסים לאחר כך, וגם המספריים לידי לכל צרה שלא תבוא. אני לא יודעת אם אפשר בכלל להחלים מהמצב הזה או שהוא מצב אבוד. אני מרגישה כרגע שאין לי אף אחד בעולם, ולמרות שאני יודעת שאין זה נכון, אני לא מסוגלת להרגיש אחרת. ומרגישה שאין בשביל מה. הרי גם אם ילמדו אותי את זה, אז מה, הכמיהה הזו תעבור? אנשים אמרו לי שאני צריכה זוגיות כדי למלא את עצמי, אבל זה בולשיט, הרי ראיתם מה קרה לי כשהייתה לי זוגיות, זו בדיוק הבעיה שלי! התלבשתי עם כל התלות שלי ועם כל כובד משקלי תרתי משמע, על אדם שבעצמו חולה נפש, אז למה ציפיתי? בטח שזה קרס ובטח שהוא ברח כל עוד נפשו בו, ואז התמוטטתי והגעתי למסקנה שבאמת עדיף לי לבד. ולימדתי את עצמי להיות לבד ואפילו נהניתי, והאמת שעדיין מעדיפה להיות לבד מאשר לשלם את המחיר הזה של תלות והתמוטטות. אני לא יודעת להתמודד עם זה, וזה עצוב לי ומכאיב לי ומכעיס אותי מאוד.

יש לי הרבה עבודה לסוף השבוע הזה, ואין לי כוח לכלום פשוט. לכלום.

אלומה שלנו

את צריכה להיות שלמה עם עצמך, לקבל את עצמך ולאהוב את עצמך וזה תהליך ארוך וקשה ומייסר, עד שאת מגיעה לשקט נפשי.
את נמצאת בתהליך הזה עכשיו, אל תהיי קשה עם עצמך. את נלחמת בכל הכוח שיש לך וטבעי שלפעמים יהיו נפילות. ברגעים כאלה, אנחנו נהיה שם בשבילך, לעודד ולתמוך.
את לא לבד, יקירה, ואנחנו לא הולכים לשום מקום

אני מנסה להזכיר לעצמי שכבר הייתי במקום הזה

והצלחתי בעזרת הרבה מאוד עבודה ותמיכה (שאין לי היום) להתמודד ואפילו לחבב את עצמי. אני מקווה שזה רק סוג של נפילה ולא הידרדרות קשה עכשיו.
המון תודה על התמיכה, את נהדרת
.

לא, א-ת נהדרת!

ברגעים קשים, אנחנו נהיה התמיכה שלך.
לפעמים נפילות יכולות להיות התחלה של התדרדרות ואז את צריכה לעצור, לקחת אוויר ולהיאחז בכל מה שיש לך בשביל להישאר במקום. לא להיכנע ולא לוותר. אם ניפול, נקום ונמשיך להתקדם.

http://www.youtube.com/watch?v=hy1pRA3r6Kc

אני יותר נעדרת מאשר נהדרת

לעצמי, לפחות. אבל לא התווכחתי עם איילה כשאמרה לי את המילה הזאת, אז גם אתך לא אתווכח. ובכלל, לימדו אותי לא להתווכח עם מחמאות כי זה מתיש את הצד השני, אז רק תודה ו
.

ותודה על השיר
.

מילקי110

New member
מבינה על מה את מדברת אחד לאחד

לי אין גורם תמיכה בכלל , אני מבינה מה זה בולמוסים של אוכל ,

אני מבינה מה זה שמרוב דיכאון אין כוח לקום מהמיטה ואין כוח לעשות כלום , גם לא להכין סלט .. למרות שמשום מה אצלי גם ברגעי דיכאון לאוכל תמיד יש לי כוח

אין לי מקום בבטן אבל פשוט מחכים קצת , שעה נניח ואז יש מקום ... אין מילים אלומה , אני קוראת ופשוט לא יודעת מה לאמר ..אין מילים .. ניסיתי בעבר לפצוע את עצמי ואל הצלחתי לא התחברתי לזה

אני אפילו לא יודעת איך עושים את זה , ונסיתי ולמרות שהייתה שריטה וכו' לא הרגשתי כלום , לא הרגשתי שזה משחרר .. גם יש פי פחד מאד גדול , מדם , מחטים , דברים רפואיים , כאשר עושים לי בדיקת דם אני לא מסתכלת לא מסוגלת לראות

את זה ... סליחה שהתפרצתי לך לשרשור , אני פשוט מבינה על מה את מדברת .. גם אני יתומה באיזשהו אופן .. אין מילים .. לפחות יש לך כמה אנשים שאת מעניינת אותם , אותי אף אחד לא סובל גם לא בעולם הוירטואלי ..

אין מילים מנסה לחשוב מה להגיד שיעודד ,לי אין תלות באנשים שמטפלים בי כך נראה לי אבל אני תמיד נפגעת מהם יכול להיות שאני משדרת תלות ואפילו לא מודעת לכך ובגלל זה הם מגיבים כך ...

מה אומרים אלומה ? תרגישי טוב , יהיה טוב , וכל מיני מילים שאומרים אותן מתכוונים אליהן אבל אלה רק מילים .. ואני באמת מקווה שתריגשי טוב , וישערו לך באישפוז יום , ותרגישי טוב פיזית ונפשית

אמן

טוב שלא התחברת לזה

אל תתחילי עם החרא הזה בכלל. הכי מצחיק זה שגם אני פוחדת מדם, ובדיקות הסוכר שאני מבצעת לעצמי כואבות לי ומפחידות אותי יותר, שלא לומר מגעילות. לא יכולתי אפילו להסתכל על החתולה שלי כשלקחו לה בדיקת דם.

וכן מחבבים אותך בעולם הווירטואלי, מילקי. אופירה, סנופי, כאן בפורום הבנות הנחמדות, ואני גם... אבל יש לך נטייה לכתוב ואז לא להגיב בחזרה למי שהגיב לך, וכך יוצא שאת כביכול מתעלמת מהם, וזה לא נעים לאנשים כפי שלא נעים לך שנדמה לך שמתעלמים ממך. שמתי לב שזה קורה לך הרבה פעמים (לא רק אתי) ואנשים העירו לך על זה. את כאילו מביאה את זה על עצמך, וממש חבל, כי את יכולה לשנות את זה אם תסתכלי טוב טוב מי מגיב לך ותגיבי לו בחזרה. אותי, למשל, מאוד משמח כשאת מגיבה לי על משהו שכתבתי לך, או על הודעה שלי כמו פה. אבל הנה, את הבקשה שלי למתכון פספסת, וברור שאת עושה את זה בתום לב ולא מתוך רצון לפגוע, אבל שימי לב שזה קורה לך הרבה ואנשים כן נפגעים.

ולחברתך הטובה אכפת ממך. ולחברות בלבב אכפת ממך. והכי יפה זה שאת לא מוותרת וממשיכה לחפש לעצמך קבוצות ותחומי עניין עם אנשים, והתחלת לקחת תרופות... את עושה המון למען עצמך, וזה הכי חשוב. תכניסי לך לראש שכן מחבבים אותך, ויפה שאת גם מתעניינת באחרים ומנסה לעזור כמיטב יכולתך. גם הזדהות זו עזרה.

ותודה על כל האיחולים הטובים. נורא קשה להרגיש כמו שכתבת, אני מקווה מכל לבי שגם לך יהיה טוב
.

מילקי110

New member
כן אבל פעם

את זוכרת שפעם הערת לי כאשר הייתי כותבת בפורום השני

לאנשים שהיו כותבים שרע להם , ושהם רוצים למות וכו' והייתי כותבת להם שאני מבינה אותם ואמרת לי שזה מדכא לכתוב להם ככה

כי צריך לכתוב מילות עידוד . ואני מסכימה איתך אם קוראים הודעה של מישהו שכותב שהוא רוצה למות ואז אתה כותב לו גם אני רוצה למות זה בטח מדכא אותו

אבל מה לעשות שאכן את כותבת רע לי , וגם לי רע מאד .איך אתה יכול לעודד מישהו כאשר אתה בעצמך מחפש תשובות לשאלות

כאשר יש לכם רקע דומה , במקרה שלנו את יתומה אבל גם אני במובן מסויים יתומה , את עברת התעללות וגם אני .. אז לכן התגובות שלנו לדברים הם דומים כי למרות שנראה לך שחווינו דברים שונים

התוצאה היא זהה , התמכרות לאוכל , תובענות , בעיות בקשרים עם אנשים , קבלת אישור מאנשים מבחוץ ... דברים זהים ...

ואכן את צודקת החוסר תגובה שלי זה לא מתוך רוע , מצב הרוח את יודעת כאשר את בדאון רציני אז גם יש חוסר בריכוז , וזאת האמת קשה לי לצפות בסרט , לקרוא דברים ואני מאד אוהבת ספרים

פשוט חוסר ריכוז . וכן התחלתי לקחת כדורים אבל זה עדיין לא עוזר לגמרי ... גם כנראה לוקח זמן , גם התנאים נשארו כשהיו לבד וכו' אז מה זה כדור פלא ??

ובנוגע לסנופי את טועה היא אף פעם לא מגיבה לי רק בפעם הקודמת .אבל בד"כ לא ...

אז כנראה טעיתי

אולי זה כן מעודד אחרים שמזדהים אתם בקושי. ואולי זו לא סנופי אלא מישהי אחרת... אני לא מי יודע מה בזכירת כינויים בתפוז. אבל זה לא משנה את העיקר: שכן מחבבים אותך ורוצים להתקרב אלייך ואת שוכחת להגיב או לא שמה לב בגלל הפיזור... אבל את אחת האנשים שיותר מתגייסים לחבק ולעזור, וחבל לי שאת לא רואה את זה.
והמון תודה על המתכון לפשטידה, בשבילי זה ממש לא דיאטתי... נראה מעולה.

הלוואי

הלוואי שיהיה לך יותר טוב, באמת! קראתי המון ממה שכתבת כל התקופה הזו והלוואי מכל הלב שתצליחי להתגבר עליה, כי באמת באמת רואים שאת בן אדם טוב ושתמיד, גם במצבים הקשים ביותר יש בך מקום לתמוך גם באחרים. ואם באמת יעלימו אותך מהעולם - תחשבי על זה - זה יהיה הפסד גדול לעולם הזה. מקווה בשבילך לימים טובים יותר- שתזכרי שמגיעים לך!

המון המון תודה לך

אף אחד חוץ ממני לא מתכוון להעלים אותי מהעולם, והעולם, תאמיני לי, יחלים כהרף עין. מכל מקום זה לא עומד על הפרק עכשיו, אבל בהחלט נקודת מילוט אפשרית כשלא אוכל לסבול עוד. שולחת לך חיבוק חם כדי שלא תקפאי מקור
.

עכשיו כשאני חושבת על זה

נראה לי שהייתי אמורה להיעלב מאיילה שלשום, כשאמרה לי שהיא רופאה ויכולה להכיל אותי אבל שאקח בחשבון שכלפי אנשים אחרים אני חונקת ומציפה ומכבידה. זה לא אמור היה להעליב אותי? אולי אני כל כך מסונוורת ביחס אליה, שאפילו לא שמתי לב. וברור שהכוונה שלה הייתה טובה ועדיין טובה וגם ברור לי שהיא אמרה אמת, אבל רבאק, זה כואב. זו עוד סטירת לחי לאוסף שלי של מטפלים (ושל אנשים בכלל) שלא יכולים להכיל אותי. אולי בגלל זה היא העבירה אותי לאשפוז יום, כדי שלא תצטרך להתמודד עם החנק וההצפה וההכבדה שלי? עכשיו אני לגמרי שוקלת מחדש היעלבות ממנה.

מיצי2013

New member
חושבת

אני לא חושבת שאת צריכה להיעלב. אני חושבת שקשה לך, ואת מודעת לזה. את מודעת לזה שיש לך נטייה להיתלות באדם שעוזר לך, ולא משנה כרגע מה הסיבות. את יודעת ואנחנו יודעים שלסמוך אך ורק על איילה זה לא בריא, שהיא בסך הכל בן אדם ושיש גבול למה שהיא מסוגלת להכיל. אני לא יודעת למה הרופאים האלה אמרו לך שהם לא יכולים להתמודד איתך, זה נשמע קצת לא-טיפולי, אבל אולי הם באמת אמרו את זה ממקום של כוונה טובה- שתלמדי להכיל ולהחזיק את עצמך, ולקבל במקביל עזרה. זה קצת מרגיז שהם אומרים לך שאת מתישה, אם את מתישה אותם אז שיחשבו כמה את בעצמך מותשת מעצמך.
וכן, צריכים להיות גבולות. אני זוכרת בתקופה מסוימת שהייתה לי מטפלת שמאוד נעזרתי בה, אפשר להגיד שהיא ממש הצילה לי את החיים בתקופה מאוד קשה, והיא תמיד הייתי שם ואמרה דברים מחזקים, אבל עמוק בתוכי ברגעים מסוימים ידעתי שיש גבול, מקומות שחורים ועמוקים אצלי שאני לא יכולה לצפות ממנה שתכיל כל הזמן. היא בעצמה גם ידעה לשים את הגבולות, ולהגיד לי מתי שהיא כבר לא יכולה לעזור. זה היה קשה לשמוע, אבל היא הייתה עושה את זה בחן. בסופו של דבר את אולי צריכה להעריך את איילה על זה.
לגבי אנשים אחרים, זה לא לגמרי נכון שאין סימטריה. אני בטוחה שכמו שיש אנשים שמתקשים להכיל אותך, גם את מתקשה להכיל אנשים מסוימים שרוצים בקרבתך. זו אמנם סימטריה די מחורבנת אבל עדיין סימטריה

ולגבי בני זוג... גם די מבינה אותך, גם לי היה בן זוג שהיה הופך למרכז עולמי, וכשלא היה נמצא שם הייתי מתחילה להתפרק. למרות שהסתרתי את זה ממנו טוב-טוב, או לפחות ניסיתי. אבל זה גם מתיש, עדיף בלי חבר בכלל מאשר עם מישהו שאת תלויה בו. שכל העולם דוהה מסביב ואת ריקה אם הוא לא שם בשבילך. מי צריך את זה בכלל.
לגבי האשפוז- שיהיה בהצלחה, אל תבואי עם דעה מראש, אולי תופתעי לטובה.

זה נשמע קצת לא טיפולי? ט'

נסי הרבה:
פסיכיאטר שאמר לי "את יודעת שאת בלתי נסבלת, נכון?"
ד"ר לעבודה סוציאלית שעושה CBT: "תפסיקי לדבר, את פשוט מעייפת אותי!!!" ואחר כך: "מה רצית, שלא אגיד לך את האמת? כן, את מעייפת אותי!"
מדריכה שיקומית (שאחר כך קודמה להיות רכזת שיקום): "כמה את מדברת, עשית לי סחרחורת" (במפגש השני בסך הכול); ופעמיים קמה ועזבה באמצע הפגישה, יום אחרי יום: "אני לא יכולה להכיל אותך, מותר לי לקום וללכת". שלא לדבר על זה שפתחה עליי ג'ורה והרימה עליי את הטון כל הזמן והסתכלה בשעון מתי הפגישה נגמרת ונטשה אותי באמצע נסיעה, כשאני עם חרדות קשות, ואפילו עוד לא נגמר הזמן של הפגישה, אבל היו לה סידורים שם בקרבת מקום... אפילו לא התנצלה, שתלך לעזאזל.

אז כן, אני יודעת שאני כבדה, אם ההורים שלי אמרו את זה עליי אז למה שמישהו אחר לא יגיד? צדקו. מה שכן, השתפרתי קצת בשנים האחרונות: אני כבר לא מתקשרת לעו"סית ולמדריכות בלי סיבה או מחוץ לשעות העבודה; אני כבר לא מתקשרת גם לאנשים שמזמינים אותי להתקשר כדי לפרוק, כי אני פוחדת שאפול עליהם; ואני מאוד מסננת את מה שאני בוחרת לספר למי שאני מספרת. אבל מה לעשות שאת החתכים שלי רואים (לא חשבתי שזה יצלק אותי ככה בהתחלה, עכשיו כבר למדתי שיטות אחרות), ואת הפרצוף שלי רואים ואני לא יכולה להפסיק לבכות כשאני לא יכולה להפסיק לבכות, אין אצלי הסתרות, פשוט רואים. אבל היום אני הרבה יותר מתונה במה שאני "מפילה" על אנשים. איילה והעו"סית שלי (וקצת גם המדריכות החדשות) יודעות עליי (כמעט) הכול. יש גם דברים שאני שומרת לעצמי (שזה חידוש בפני עצמו). גם בקבוצת הלימוד של הדיור המוגן שלי העירו לי שאני פותחת יותר מדיי ושאולי זה עלול להזיק לי. מדובר דווקא בדוגמאות מהחיים שלי שחשבתי שיכולות לעזור לאחרים (ואכן עזרו, אבל חשפו אותי מאוד) וזה מאוד קשה. וכשאני בהתקף של היי (לא מאניה, אבל פיק גבוה) אני לא מסוגלת לסנן את עצמי בכלל, אני לא יכולה להפסיק לדבר גם כשאני מנסה בכוח (וזה מחרפן אותי) ואני יודעת שאנשים חושבים שאני פסיכית, כי אני מדברת שטויות, אבל שטויות מצחיקות, ועושה לאנשים מצב רוח טוב, ועל הדרך מספרת להם את סיפור חיי, שמה הקשר עכשיו לתקוע אותו לאנשים שאני לא מכירה. וגם בדיכאון יש לי את הקטעים האלה שאני תופסת איזה "קורבן" ומשתפת אותו בפרטים מאוד אישיים, אבל זה נדיר מאוד שזה קורה לי בשנים האחרונות כשאני במצב נמוך. ועדיין... קשה לי עם גבולות.

ואיילה... אני פוחדת כל כך שהיא לא תרצה לחזור לטפל בי כשהאשפוז ייגמר. האמת שלא דפקתי לה חשבון כל כך עם מה שהפלתי עליה כי ידעתי שהיא רופאה ויכולה להכיל את הכול, ובאמת מכילה את הכול במעט זמן שיש לה, ונותנת כל כך הרבה מעצמה ומקדישה זמן לעו"סית שלי לדבר איתה עליי גם כשזה לא יום שהיא בעבודה בכלל, וגם דיברה הרבה עם הפרופ' ההוא מארה"ב (מעבר לפגישה המשותפת שלנו) ובאמת עושה הכול למעני. מה שיפה בכל הסיפור הזה הוא שגם אני רואה אותה, ואני מוכיחה לה את זה: אני קולטת את שפת הגוף שלה כשהיא קצרה בזמן או כשמשהו לא נוח לה, ומעלה את זה בפניה; אני רואה מה אני עושה ביחסים שלנו שעושה לה לא טוב (אם כי, לצערי, אני לא יודעת איך לשלוט בזה עדיין ואת זה אני רוצה מאוד ללמוד), ואני גם רואה את חוסר המושלמות שלה כמטפלת, ויש לה גם פאקים, מה לעשות. אי אפשר הכול, כנראה.

ולגבי הכלה שלי של אנשים אחרים - את צודקת, ואפילו יותר מזה - אני לא מסוגלת להכיל בכלל היום אנשים, עם הטוב ובטח שעם הפחות טוב שהם מביאים. אני לא יודעת לקיים קשרים, אין לי סבלנות. אני פוחדת מתובענות, פוחדת להישאב, להתמסמס, להיות משענת של מישהו כשאני בעצמי משענת קנה רצוץ. ואנשים נשענים עליי גם במצבי זה, תתפלאי. ואני מרגישה לפעמים שאני נחנקת. אני לא יודעת למנן, אני לא יודעת איפה אני מתחילה ומישהו אחר נגמר. ואיך אפשר שיהיו לי גבולות אם האדם שגידל אותי וסיפר לי סיפור כל לילה לפני השינה גם ביקש שאעשה לו כל מיני דברים וגם נגע בי ודיבר אליי דיבורים מיניים מגעילים וניצל אותי לטובתו האישית החולנית? איך אפשר לדעת איפה הגוף והנשמה שלי נגמרים ומשהו אחר מתחיל? אני תמיד מתערבבת, נבלעת, בולעת.

אין לי את היכולת לקחת את מה שנותנים לי, לומר תודה, ולהמשיך עם מה שנתנו לי בכוחות עצמי. אין לי. אני לא מצליחה להיעזר ככה. עם זאת, גם זה שיפור, כי בעבר הייתי ממש כועסת על מי שלא נתן לי 100% בדיוק מה ואיך שרציתי, הייתי שומרת טינה. היום אני הרבה יותר מכירה במגבלות של אנשים לתת ולהכיל. זה לא שזה כואב פחות, אבל זה מובן יותר, וככזה, מכעיס פחות. אבל אני כועסת יותר על עצמי, שאני ככה מרחיקה מעליי אנשים וגורמת להם לברוח. כולם בורחים, מיצי, כולם הולכים, כולם עוזבים, ואין לי את מי להאשים. אף אחד לא יכול להיות אלוהים של אף אחד אחר, חוץ מאלוהים, ומה לעשות, התפקיד הזה כנראה גדול על איילה, לא כל שכן על אנשים רגילים או אפילו בעייתיים. הכי כואב לי שזה בא מאיילה. וגם מהעוסית והמדריכה ששתיהן טובות לב עד מאוד, אך חסרות טאקט בצורה בלתי ידידותית לסביבה בעליל.

כל מה שאני רוצה זה חיבוק, אבל כשהחיבוק נגמר אני בוכה ורוצה עוד במקום ליהנות מהחיבוק שהיה לפני שהוא נגמר. תמיד הפחד הזה שייקחו לי, שייגמר לי, ומאיפה אני אביא עוד, אני לא יודעת לחבק את עצמי. ורע לי כל כך.

היי48

New member
יכול להיות

שהיא אמרה את זה כי היא יודעת שגם את מודעת לזה ושזה מכביד גם עליך, ורצתה לעזור לך ללמוד איך לשפר את המצב. לפי מה שזכור לי שתארת עד היום היא נשמעת מטפלת מאוד טובה ואכפתית, שרווחתם של המטופלים שלה חשובה לה, לכן אני משערת שזה בא ממקום טוב. אני גם מאוד מקווה ב"ה שתפיקי מהאשפוז את מה שאת מרגישה שאת צריכה ושהוא יחזק אותך ויעזור לך להרגיש יותר טוב

למעלה