רע ט'

היי יקרה

מי יגיד לי עכשיו שאני יפה? מי יחבק אותי (אם היא תלך, מי יחבק אותי ככה...), מי יקשיב לי בכלל. טוב, יש את העו"סית, אבל היא נורא קופצנית וחסרת טאקט והעיניים שלה לא עמוקות כמו של איילה והטון הרך שלה... איך אני אשרוד בלי זה, שאלוהים יעזור לי

ויש לי עוד פחד מהאשפוז מלבד מה שכתבתי: כמו שאמרתי לא פעם, יש לי בעיה של גבולות, וזה כולל להתערבב ממש עם אנשים אחרים ולאמץ לעצמי סימפטומים שלא היו לי קודם, רק מתוך שהייה עם אנשים בעייתיים אחרים. ואשפוז יום הוא אשפוז מאוד מאוד חופר ומאוד אינטנסיבי. אני לא יודעת עד כמה יש לי כוחות עכשיו להיעזר במקום כזה, בטיפול כזה. אני זוכרת איך באשפוז הקודם שם פשוט ישבתי במטבחון בכל הפסקה וטחנתי כל מה שהיה שם כמעט (מזל שאני צמחונית... לפחות זה) וטחנתי את מכונת הממתקים שם בעעעעע לפחות את זה אני לא אעשה (לא אוכלת סוכר).

אני כל כך כל כך פוחדת מהחיים בלי איילה, כמעט כמו שאני פוחדת מהחיים בלי עצמי, שזה בעצם מוות, כשאין לבן אדם איזה עמוד שדרה מינימלי, שצריך להגדיר את עצמו כל הזמן באמצעות משובים כאלו ואחרים מהסביבה. רכיכה.

היי48

New member
מותק, אני בטוחה

שתצליחי לעבור את זה. אין לי שום ספק. את נמצאת עכשיו בסערת רגשות וקשה לזכור את זה במצב כזה, אבל את חזקה ואת תצליחי לעבור את זה וגם תצאי מהאשפוז חזקה אף יותר. קחי בחשבון שאת גם מתחילה טיפול תרופתי חדש שיכול לעזור, אז זה עוד דבר מעודד.

ולגבי משובים מהסביבה-כל אדם, ושאני אומרת כל אדם אני מתכוונת לכל אדם, אולי חוץ מסוציופתים וגם בזה אני לא בטוחה, מגדיר את עצמו באמצעות משובים מהסביבה. חלק יותר וחלק פחות, אבל אין מה לעשות עם זה, זה לא דבר שניתן לשינוי. אז אין לך סיבה לגנות את עצמך על זה, כי כולנו ככה וזה לא בשליטתנו. נכון שבמקרה שלנו, או לפחות במקרה של חלק מאיתנו, אנחנו רגישים יותר מרוב האנשים למשובים האלו, אבל זה דבר שנגרם מסיבות פיסיות ומאירועים שעברנו בחיים וכו' ואני לא צריכה לספר לך כמה זה קשה לחיות ככה. אף אחד לא מגיע למצב כזה מתוך בחירה, זה לא כיף לחיות עם "עור נפשי" כל כך דק (יש פעמים שבהן אני מרגישה שזה כמו לחיות בכלל בלי העור הנפשי הזה). אז אפשר ואולי אפילו רצוי לנסות ולעבות את העור, אבל בטח שאין סיבה לגנות את עצמנו על זה. ככה אני רואה את זה לפחות, לכן אני ממש לא חושבת שאת רכיכה, להיפך.

היי48

New member
לא התכוונתי

שהפסקה השנייה תתשמע כ"כ כועסת, אבל רציתי להדגיש כמה אני לא מסכימה עם זה שכתבת שאת רואה את עצמך כרכיכה. אני לא מנסה כמובן לשלול באיך שאת מרגישה, פשוט אני רואה אותך בצורה הפוכה

זה בכלל לא נשמע לי כועס

אני חושבת שגם הגודל הפיזי שלי מהווה איום. תדמייני מישהי ענקית, עגולה ומתגלגלת שבאה לחבק ומוחצת... אני אמנם מאוד עדינה בחזות שלי, אבל הכובד... ולפעמים גם העצבים שלי... אני בטח נראית לאנשים כמו היפופוטם בולעני. וכשאיילה מחבקת אותי אני מרגישה כל כך מגושמת, כי היא פיצית כזאת ואני כזו ענקית ונראית לגמרי כמו הדודה שלה... כל כך הייתי רוצה להיות פיצית, קטנה, שברירית ונחבאת אל הכלים, אבל אני לא: אני ענקית, אי אפשר להתעלם ממני, כולם נגעלים ממני באוטובוס או בתחנות אוטובוס, גורמים לי להרגיש שחבל שנולדתי בכלל עם המקום שאני תופסת, המבטים הזוויתיים האלה, המלגלגים, המרחמים, הנגעלים... אני לא מדמיינת את זה, כבר יצא לי לשמוע שיחות של אנשים על הגודל שלי בתוך האוטובוס ממש מעל הראש שלי, כאילו אני לא שומעת או לא קיימת. אני מתביישת בהיפופוטמיות שלי כל כך. הלוואי שיכולתי פשוט לא להיות יותר. הכול יותר מדיי כואב. אין לי כבר כוח

היי48

New member
אני לא

אכחיש שיש אנשים רעים בעולם, שלא אכפת להם בגרוש אם הם פוגעים באנשים אחרים, וחלק לצערנו אפילו מרגישים יותר חזקים בזכות זה. ואני מצטערת שאת חווה את זה, זה כואב מאוד
אבל לנו הגודל היחיד שחשוב בהקשר שלך זה הלב הגדול שלך

חרדה קשה ט'

אני לא מפסיקה לאכול כל הערב והלילה, מתוק, מלוח, חמוץ, ושוב... אני מפוצצת. אני לא רוצה לחיות ככה. אני כל הזמן חושבת מה יהיה, מה יהיה, לא מצליחה להתרכז בעבודה, שלא לדבר על הלימודים. מנסה לעבוד, אבל לא מצליחה לעשות שום דבר חוץ מלפתוח את הקובץ. וזו באמת לא עבודה נורא מסובכת. אין, לא מצליחה. חושבת רק על איילה ועל המילים שאמרה לי ומרגישה פתאום שאני כל כך כפוית טובה. אני לא יודעת איך להצטמצם, איך לתפוס פחות מקום בעולם הזה, או לא לתפוס בכלל. אני כל כך רעה. והקטע העצוב הוא שאין לזה, לי, תקנה. ככה זה היה וככה זה יהיה. אף אחד לא יוכל למלא את מה שחסר לי, גם לא אוכל וגם לא חתכים. ומתברר שגם לא איילה, או כל אדם אחר. אי אפשר, מי שפגעו בו ככה הוא כנראה מקרה אבוד. אני צריכה לצאת מתוך עצמי, לא יכולה להרגיש ככה, לא רוצה יותר, די
לישון.

טריגר

אני רוצה למות. אני רוצה לא להתקיים יותר. הקיום שלי מסב לי כאב. כמה אפשר לשמוע מאנשים שאני מעייפת, עושה סחרחורת, בלתי נסבלת, ועוד דברים איומים שאני לא רוצה לכתוב כאן. מה, אני כזאת מפלצת שכולם חייבים להתרחק ממנה כדי לשמור על עצמם? נראה שכן. אין לי שום יכולת שיש לבני חמש להתיידד עם אנשים, עם סתם אנשים. אנשים פגעו בי, ילדים פגעו בי, ואני מרגישה שאין לי איך לשקם את זה, ולא משנה בכמה קבוצות אני אשתתף ובכמה קורסים אני אלמד, זה תמיד יישאר ככה ושום דבר לא ישתנה. משהו אצלי פגום מאוד ואני תמיד עצובה וכועסת (או ב'היי', נו, אתם יודעים). אמנם פחות ממורמרת מבעבר, תודה לאל, והרבה יותר מבינה את המצב ומודעת עד כאב לחלק שלי במערכות יחסים שונות, אבל אין לי מושג איך לשנות את זה, ושום דבר לא עובד. אפילו אנשים שהיו מאושפזים אתי - לא הייתה להם הבעיה הזאת. הם הצליחו להרפות מקשרים אינטנסיביים שנגמרו, רק לי זה לוקח שנים להתגבר, ובכל פעם שזה קורה אני נופלת יותר ויותר עמוק למקומות שבכלל לא ידעתי שקיימים.

אני רוצה למות, כי גם באשפוז הזה לא יבינו אותי ויאשימו אותי כאילו שאני לא יודעת שאני אשמה. וזה מכאיב, כי הייתי רוצה באמת מכל לבי שמישהו יסביר לי איך מפתחים סוג של אישיות נחמדה וייתן לי כלים להיעזר באמת, לפזר את עצמי בצורה מושכלת אצל אנשים, והכי חשוב: לתת לעצמי הזנה. זה משהו שפשוט לא קיים בי, הנפש שלי מרוסקת ופצועה. חבל שאני לא דתייה או משהו, שיכולה לתלות הכול בכוח עליון (תאמינו לי שאני עושה את ההשתדלות שלי ומנסה בכל יכולתי להאמין ולטפח קשר עם כוח עליון, לא מבחינה דתית, מבחינה רוחנית). אני לא מוצאת - לא בפנים ולא בחוץ. בחוץ יש אשליות שכל אחת מהן מעניקה הזנה ובה בעת גוזלת ממני עוד ועוד כוחות. הקשר עם איילה, למשל. ומערכת היחסים החמה שיש לי עם האוכל. התמכרות. וכל התמכרות כואבת כשמתחילים להתפכח ולהתפקח. הבנתי מהרגע הראשון מה קורה לי עם איילה. הבנתי מהרגע הראשון מה אני עושה לא נכון עם האוכל. אבל לצערי זה מושך יותר ויותר - הסיפוק הפיזי והנפשי מהאוכל, החום האימהי שאני מקבלת במנות קצובות ותכופות מאיילה, אני לא יכולה להיגמל מזה. כדי להיגמל צריך לוותר, ואני לא יכולה להיכנע ולוותר. לא עליה ולא על האוכל. נפלתי כבר הרבה יותר מדיי חזק ואין לי דרך לצאת. אני בתוך בור מלא נחשים ועקרבים שמחסלים אותי ונוגסים בי כל יום קצת, והנפש שלי קורסת ומתנפצת, שלא לדבר על מה קורה לי בגוף מהאוכל.

וכמה שאני מחזיקה יותר חזק שלא ילכו - כך נרתעים יותר מהתובענות הבלתי נגמרת שלי ובורחים, וכמה שיותר בורחים אני יותר בחרדה ולופתת יותר חזק, אז מה הפלא שכולם בורחים - גם מטפלים? אני לא מאשימה את איילה על מה שאמרה לי. הכי כואב שאני מפוכחת עד כאב ורואה הכול, באמת רואה הכול, אתם רואים, אני לא סתומה ואפילו די חכמה, אם יורשה לי, ועדיין אין לי כלים לשנות ואין לי תחליף של משהו במקום, משהו שאני יכולה לתת לעצמי או לקבל מכמה אנשים ולא רק מאחת שהפכה להיות כל עולמי בן לילה. ובאמת, היא האדם הכי חשוב לי בעולם אחרי אחותי, תראו לאן הגעתי. אני נותנת לה כוחות-על שאין לה. והיא משתדלת בכל כוחה להיות שם בשבילי ושום דבר לא מספיק לי. אני מסופקת מעת לעת, אבל חיה בגיהינום כשמבטלים לי תור אליה או כשהיא לא יכולה לראות אותי. אני לא קיימת. אני קיימת רק בתוך העיניים שלה, וכשהיא הולכת גם אני הולכת לאיבוד, ואין לי ברירה. כדי להתקיים בחיים האלה אני צריכה למצוא את עצמי גם מחוץ לעיניים האוהבות והדואגות שלה. ומאיפה לוקחים עיניים אוהבות ודואגות אחרות? החרדה כל כך גדולה, שאני משתמשת באוכל ופוצעת את עצמי כדי להקל על הכאב הנפשי המטורף שלי.

תחשבו, להגיד לבן אדם - אם תלך אני אתאבד - זה סופר סחיטה רגשית ומניפולציה. אמנם לא אמרתי את הדברים ככה, אבל זה בהחלט היה רוח הדברים שהעברתי לה. אני לא אמרתי את זה מתוך מניפולציה מכוונת, אני באמת התכוונתי לכל מילה, שיש לי כמה נקודות מילוט מהחיים, ועזיבה שלה היא אחת מהן. אני מאמינה שלא הייתי אומרת לבן אדם שאינו בתפקיד כזה דבר, אבל כן, התנהגתי בצורה שאני מאוד לא גאה בה עם האקס האחרון שלי, ומה הפלא שהוא ברח (גם הוא היה פגוע נפש). ואני מבינה ורואה מה אני עושה לה, מה אני עושה לקשר שלנו, ואני הורגת אותי ואת הקשר באופן שאני ממש לא רוצה בו, ולא יודעת אחרת. אני לא יודעת. אילו ידעתי הייתי משנה את זה, תאמינו לי. ואני אומרת לה את זה בצורה הכי כנה שאני יכולה, מבעד להררי הבכי המרעידים את אמות הספים של המסדרון מול חדרה, והיא מבינה, אבל קצרה ידה מלהושיע, ואני אומרת לכם, היא מבוהלת ממני. ראיתי פעם, לא מזמן, איך היא נבהלה כשהגעתי עם חבר טוב שלי רק כדי להפגיש ביניהם, ולא היה לי תור, וזה היה יום מטורף ולחוץ שלה, והיא הייתה פשוט מבוהלת, כמעט נחנקה מהקיום שלי שם. הייתי ממש צריכה להרגיע אותה שאני לא רוצה כלום, רק שתלחץ לו את היד וזה הכול, וראיתי איך היא הייתה פשוט מבוהלת, אין מילה אחרת.

ואני חושבת שהמתנה הכי יפה שאני יכולה לתת לה, ובטח לעוד כמה אנשים מהעבר שלי שעזבו אותי בטריקת דלת וככל הנראה מחוסר אונים שלהם מולי, זה היעדרי. אני לא מדברת על מוות, אני מדברת על למנן את עצמי ולמתן את עצמי, אבל לא מתוך פאסיב-אגרסיב, אלא מתוך פיתוח איזה שהוא עמוד שדרה שיספק לי את צרכיי בצורה נבונה וטובה יותר. אני בטוחה שהיא תשמח מאוד, אבל אני מבועתת מעצם המחשבה שאיאלץ לוותר עליה. מבועתת. ושפתאום, אם היא בכלל תסכים לקבל אותי אחרי האשפוז, היא לא תסכים שאבוא לנחות מול החדר שלה פעם בשבוע, אלא תגיד לי לקחת תור פעם בשלושה חודשים, כמו כולם. אני מבועתת. אני לא אחזיק מעמד, אני לא יכולה להבטיח שלא אעשה אקט של ייאוש. הרי גם לחתוך את עצמי זה משהו שלא חשבתי מעולם שאגיע אליו, להפך, תמיד נגעלתי ונבהלתי מאנשים שעשו את זה, והנה גם אני בפנים, אז מה...

ואני כן מתכוונת להשתמש באשפוז הזה כדי ללמוד את הדבר הזה שחשוב לי כל כך, כי פשוט אין לי חיים. הכול כל כך שברירי ותלותי ומתפורר, ואין לי מי שישמור עליי עכשיו. איזו תחושה איומה.

היי48

New member
היי אלומה

אני באמת מאחלת לך שתפיקי מהאשפוז כלים שיעזרו לך לאזן את המצב ולהרגיש טוב יותר. וכשתהיי שם, תזכרי שאת אדם חזק, אכפתי, טוב וחכם, ולמרות שכולנו צריכים עזרה והקשבה מאנשים אחרים (אם זה לא היה נכון פורומים כאלו לא היו קיימים), יש בתוכך את הכח ואת היכולת גם לעודד את עצמך ולהיות רחומה ואכפתית כלפי עצמך, כמו שאת רחומה ואכפתית כלפי אנשים אחרים (וגם כלפי החתולה שלך
), במקביל לתמיכה שאת מקבלת מאנשים אחרים. אני בטוחה שיש בך את היכולת הזאת, זה רק עניין של לגלות איך לבטא את היכולת הזאת ולהוציא אותה לפועל, ואני מקווה שעם זה יעזרו לך באשפוז. לאט לאט וצעד אחר צעד גם זה יגיע.

היי, אני קורסת
ט'

מתקשה מאוד להתרכז בעבודה (אני חייבת להגיש עד מחר), לא עושה כלום עם הלימודים (ואני בפיגור היסטרי בחומר) וכל הזמן טורפת וחושבת על איילה וגם נרדמתי מקודם. אני חושבת שאני לא אעמוד בזה. אני מרגישה איך הדיכאון והזעם משתלטים עליי ואני רוצה לפצוע את עצמי, מרגישה שאני חייבת. אני לא יכולה שהיא תלך. השבוע היא לא תהיה שם בכלל ואין לי מושג איך אני אחזיק מעמד. ועוד החג המחורבן הזה תקוע לי כמו עצם בגרון, יומיים שהכול סגור, והקולות היחידים שאת שומעת זה של האנשים ברחוב שצוהלים ושמחים לקראת החג ולך אין כלום. כלום. רק דיכאון ועוד דיכאון וחרדה ומחשבות.

את תיקיית מכתבי הפרידה שלי פתחתי לפני פסח, כשלא היה ברור לי היכן אתארח ממש עד הדקה התשעים. יש איזה סכסוך משפחתי מטומטם שבעקבותיו הייתי אמורה להישאר לבד בבית ולהיחנק, ותכננתי לפרטי פרטים איך אני מתאבדת. ברגע האחרון מצאתי מקום ולא עשיתי את זה, אבל הייתי כל כך קרובה. הפעם השנייה שעמדתי ממש לעשות משהו הייתה כשהיו לי בתיק כדורים ואיילה יצאה לישיבה שבסופה לא היה ברור אם היא תוכל לקבל אותי או לא, ופשוט רציתי לקחת את הכדורים ולקרוס שם, אבל לרוע המזל לא היו לי מספיק כדורים, ובשנייה שהחלטתי לפחות לקחת את מה שיש לי, שזה עדיף על כלום, היא חזרה. סיפרתי לה את זה, אז היא אמרה לי שזה ממילא לא היה הורג אותי, אבל כנראה היו עושים לי שטיפת קיבה ומאשפזים אותי בגהה בסגורה, ולגהה אני לא חוזרת גם אם זה יעלה לי בחיי. לא חוזרת לשם. אמנם הייתי רק בפתוחה, וגם זה היה רק יום וחצי, אבל זה הספיק לי בשביל לדעת שאני לא רוצה לחזור למקום המטורף הזה, תרתי משמע. חרא של בית חולים מזורגג. וזה מספיק הפחיד אותי שאיילה אמרה את זה. חוץ מזה די ברור לי שאם הייתי עושה את זה, היא לא הייתה מוכנה להיות הרופאה שלי יותר. אלוהים, מי צריך פסיכית כמוני על הראש שלו, כולל מטפלים??

אני אנסה עכשיו בכל זאת לעבוד על הטקסט כדי לסיים אותו עד מחר.

תודה שאת תמיד מעודדת אותי. אני באמת לא יודעת איך אחזיק מעמד. אני מרגישה חזק שמישהו עומד למות וזה מפחיד אותי בצורה שכמעט משתקת אותי.

היי48

New member
את תחזיקי מעמד,

כבר החזקת מעמד בעבר, וגם הפעם זה יקרה. לא תמיד אפשר באמת להבין איך אנחנו מצליחים בזה, אבל העיקר שאנחנו מצליחים. ועכשיו באשפוז גם ילמדו אותך עוד דרכים להצליח להחזיק מעמד ולחיות בצורה יותר שלווה ומאוזנת.

נשמע לי רעיון טוב שתנסי לעבור על הטקסט, אולי זה קצת יסיח את דעתך. ולאות הזדהות אני גם אעשה עכשיו משהו שאני צריכה לעשות שקשור ללימודים. רציתי לסיים עם זה אתמול ולא הספקתי, אז נראה לי שעכשיו שתיינו ננסה להכריז באופן רשמי על הערב הזה בתור "ערב לימודים ועבודה" (וכל מי שקורא את זה וגם צריך לעשות השלמות בנושאים האלו מוזמן להצטרף
) !!

בהצלחה לכולם

אוך אוך

הטקסט שאני עובדת עליו הוא של ספר מתכונים, פור הבנ'ז סייק, הוא מוציא לי את הקישקעס מרוב גירוי... נראה לי שזה זמן מתאים ללכת... לבשל!!!

טריגר

אני לחוצה נורא ממחר. איך אוכל לקום מוקדם? כל כך קשה לי...
איך אחזיק מעמד כל כך הרבה זמן בלעדיה?
אני פוחדת נורא שאני הולכת למות. אני לא רוצה להתאבד, אבל אני מרגישה שאני הולכת למות.

היי

זה בסדר לפחד, את הולכת להיכנס למסגרת טיפולית חדשה וזה מצב מלחיץ. קחי נשימה עמוקה. את יכולה לעשות את זה. אנחנו מאמינים בך ואנחנו מאחוריך, מוכנים לתמוך בך כשתצטרכי אותנו.
את לא הולכת לשם בשביל למות.
את הולכת לשם בשביל לחיות.

someone343

New member

אני מבינה אותך,
ותמיד איתך !
ומקווה שהיום קצת קל יותר
מחבקת

Lady Stark

New member
אלומה מותק

לא יכולתי להיות פה בימים האחרונים.
איך הלך היום הראשון?

רע טריגר

אני רוצה למות. כל היום בכיתי. אני רוצה להתמסטל או למות, רק לא להיות בתוך הגוף הזה עם הנפש הזאת החולה. שאלוהים ייקח אותי אמן.

Lady Stark

New member
מתוקה

נראה לי שמה שאת מרגישה עכשיו זו הנשורת של תחילת הטיפול המאסיבי.
אין ספק שההתחלה תמיד מקשה. אבל זה רק היום הראשון. את נכנסת לתהליך ובקושי גירדת את הקצה שלו.
תני לזה זמן.
תנסי לא לתת למחשבות האלה להשתלט עליך. כרגע את יודעת שאת צריכה להתרכז בלהרגיש יותר טוב. ובשביל זה את חייבת לוותר על המחשבות השופטות אותך.

רע לי. רע לי. רע לי. אני מרגישה על סף קריסה

לא היה לי טוב שם היום. הרופא לא מאשר לי להתחיל את הטיפול שהפרופ' מארה"ב נתן לי. נראה לי שיש פה קצת משחקי אגו, ואני תקועה באמצע. אני רוצה שאיילה תתערב, אבל היא לא תהיה השבוע. אני כבר מתחילה קצת להצטער שלא הלכתי בסוף לגהה. הכול נראה לי אבוד כל כך, אין טעם לכלום, בכיתי כל היום. שוב ושוב טוחנים לי את אותן השאלות, אמנם בירוקרטיה, אבל הכול מכאיב כל כך, והזיכרונות מהמקום הזה לא קלים לי. לפחות רוב הצוות מחבב אותי עוד מפעם שעברה, אבל רע לי כל כך. גם הורידו הרבה פעילויות שהיו אז מעניינות והשאירו דברים שנראים לי לא מעניינים בעליל. לפי מה שהרופא אמר לי גם לא אשאר שם הרבה, שזה דווקא טוב, כי זה אומר שאני אחזור מהר לאיילה. אלא אם יעבירו אותי בסוף לגהה... טוב, עוד אין כל כך על מה לדבר. ואני לא אפגוש את המטפלת האישית שלי עד אמצע השבוע הבא... בינתיים יש את מחר, אחר כך חג, ואחר כך יום חמישי אני לא יכולה לבוא... אז יש הרבה זמן. אני פוחדת. עייפה כל כך. רוצה לישון. רוצה שישמרו עליי, שמישהו ישמור עליי, שאיילה תשמור עליי. פוחדת לישון ולאבד שליטה, אבל עייפה כל כך כל כך... הצילו

למעלה