שאלה חשובה

lernery

New member
ברור שאני לא תומך בזה

כי זה לא נראה צודק לאף אחד. וזה כן נראה צודק. זאת המשמעות בעצם. שלא תבין לא נכון, אני לא פאשיסט בנשמתי ורחוק מאוד מזה. אבל בהחלט הגיוני שהחברה תחליט שבנקודות קריטיות היא תתרום רק למי שתרם לה ולא למי שהחליט מרצונו החופשי לא לתרום לה. אז נכון שאסור לחזור למצב בשנות ה-60 שהחברה הייתה מיליטריסטית, ולכן שירות צבאי או תרומה למדינה ככרטיס כניסה למקומות ספציפיים "נחשקים", הוא דבר ראוי בהחלט. דוגמה לדבר דומה - חברות בדירקטוריון ממשלתי. ראוי היה שכך יהיה, שמי שלא שירת בצבא לא יהיה זכאי להיות עובד מדינה בתנאים "נחשקים" כמו בדירקטריון של חברה ממשלתית, אלא ששם צריך להוציא חוק, ולהתחיל להתעסק עם עורכי דין, בעוד שכאן לאוני' יש חופש לעשות את מה שראוי היה להיות. אם אני לא טועה, גם בקבלה למשרד ממשלתי דורשים שירות בצבא, אבל אני לא בטוח בזה ב-100 אחוז. ובסופו של דבר, אחרי הלימודים, הרופא הוא סוג של עובד מדינה. אמנם קופות החולים היו כביכול תחרותיות, אבל למעשה הרפואה היא שירות ציבורי ולא פרטי. אם היא הייתה שירות פרטי המשכורות של הרופאים היו מתקרבות הרבה יותר למשכורות של הרופאים בארה"ב ובאירופה.

morancho1

New member
צודק אבל..

זה אכן החוק היבש, אך כפי שאמרת בפועל הוא לא מתבצע. לגבי התרומה למדינה, אני מנסה להבין את הגישה שלך- לפי דעתך לא צריך להתגייס לצהל ולא להתנדב? או שצריך אבל מי שלא שם פס על זה זה בסדר? אני מודעת שיש כאלה שמתקבלים למרות שלא שירתו ולא התנדבו, כנראה הייתה להם סיבה טובה לא לעשות כן ועלו על זה בראיון. אתה יודע מה ? תחשוב על זה כהעדפה מתקנת. יש מישהו שמשרת 3 שנים בצבא. הוא מסיים צבא עייף וחסר כסף.רוצה ללמוד רפואה. מתחיל לעבוד לחסוך כסף לטייל לחו"ל לשטוף את הראש ולשפר ציונים. ייקח לו כמה שנים וייתכן מאוד שהסכם אליו יגיע יהיה נמוך יחסית. בוא ניקח אדם שלא שירת בצבא לא שרות לאומי לא התנדב NADA- כי לא היה "בראש שלו". בא לו להיות רופא.למה? לא יודעת איך בן אדם כזה מתאים בכלל לעזור לאנשים כשהוא משתמט מחובותיו אבל מילא. הוא עובד במשרה נחשבת שנה מרוויח הון, מבלה משפר בניחותא שלו. בזמן שהחייל השתחרר, הבחור שלנו כבר עם ממוצע בשמיים. כי היה לו זמן לכך. ועכשיו יש לנו 2 אנשים שניגשים יחד למיבחני מו"ר. חייל עם סכם ציונים נמוך, משתמט עם סכם גבוה. ועכשיו תגיד לי מבחינה פרקטית, הרי אתה יודע איך מו"ר עובד, 50 אחוז סימולציות 50 אחוז ציון התחלתי... למי סיכוי גבוה יותר להתקבל? מבחינתי אתה יכול לראות זאת כהעדפה מתקנת. אדם שבזבז כוח זמן ומשאבים על תרומה למדינה או לחברה בה הוא חיי, יש להעדיף אותו על אדם שלא עשה כן. לא מדברת על משתמטים בגלל סיבות עקרוניות אדגיש זאת שוב, אני מדברת על אגואיסטים.

nightriders

New member
ממש לא מבין איך הסקת על הגישה שלי

מעולם לא אמרתי שלדעתי לא צריך להתגייס או להתנדב. דוקא מענינת הגישה הסלחנית כמו שזה נשמע מדברייך על אלה המשתמטים מסיבות עקרוניות, כי הם היחידים שבאמת משתמטים. שאר האנשים לא משתמטים אלה נפסלים לשרות על ידי צה"ל.חשבת אולי שיש כאלה שהם באמת לא כשירים למשל לשרת בצבא או לשרת ביחידה קרבית? העונש המקסימלי על השתמטות הוא עד 5 שנות מאסר, ממה שידוע לי מעולם לא הפעילו אותו. הבעיה שידו של צה"ל קלה מדי על ההדק, אם במקום לתת פטורים גורפים היינו מכניסים אנשים לכלא התופעה היתה הרבה יותר קטנה. והכי גרוע שלחלק גדול מדי מהם נותנים במה בתקשורת להתרברב בחוסר השירות שלהם. וזאת אכן תופעה חמורה שצריך למגר אותה. אני מסכים לגמרי שכל אחד צריך לתת משהו, וזה באמת חבל שלא מסדירים את זה בחוק שכל מי שלא מתגייס יהיה חייב לתת תרומה במשך פרק זמן זהה. אבל יש בעיתיות מאוד גדולה בדברייך. כי אם העדפה מתקנת אז למה דוקא ברפואה? ועוד נקודה בעייתית- אם העניין של הזמן כאן שיש לאלה שלא שרתו הוא הגורם שמפריע לך, צריך גם להעדיף גברים שמשרתים 3 שנים על פני נשים שמשרתות שנתיים, ועל פני בנות שירות לאומי שמשרתות לעתים רק שנה אחת. אין לזה סוף! בעיית ההשתמטות היא בעיה חמורה שרק הולכת ומחריפה. פסילת אנשים מללמוד רפואה בטח לא תשנה או תשפיע עליה. צריך לטפל בבעיה מהראש. אחרת באמת אנחנו נהייה כאן במצב קשה.

morancho1

New member
לא הסקתי עליך כלום:)

זאת הייתה צורת התבטאות..שאלה ריאלית..כדי לחדד את הנקודה. קראתי הודעות נוספות שלך בשרשור ואני מבינה יותר את כוונתך. ועכשי ונשאל אותך מדוע הסקת שאני דווקא סלחנית לגבי משתמטים מסיבות עקרוניות? ספירוש כתבתי באחת ההודעות, שגם משתמטים בגלל "פציפיזם" לא מתחמקים מאחריות מבחינתי. סבבה אתה מאמין בשלום (למרות שאין לך בעייה לגור במדינה ששומרת עלייך אבל ניחא), אבל למה לא להתנדב? הצבא לא עוזר למדינה רק מבחינות בטחוניות! יש הרבה פאנים מאוד הומאנים בצבא שלנו! מורה חיילת, צוות רפואי, וכולי.. אם מישהו טוען שהוא בעד שלום, בגלל שהוא בעד קדושת החיים..הייתי מצפה מאדם כזה דווקא כן להתנדב. גם מתן עזרה בגנים של ילדים מפגרים לדוגמא, זה עוזר לשמור על ערך החיים. משתמטים מטענת פציפיסטיות שלא מתנדברים אח"כ..לא יודעת..נשמע לי קצת צבוע. ועכשיו לגבי מה שאמרת למה איפה ואיפה? למה דווקא ברפואה? כי רופא, יותר מבהרבה ממקצועות אחרים (לא אגיד כולם בואו לא ניסחף) צריך להיות אדם שבנפשו עוזר לאנשים, לא אדם שמתחמק מחובות בסיסיות! לגבי שרות בנים ובנות-כרגע פועלים להורדת מינימום שנות שרות לגברים האם יודע? הסיבה שיש הבדל בין בנים לבנות נובע מהעובדה הכואבת אבל נכונה..בנים תורמים באופן כללני יותר לצבא מאשר נשים.אי אפשר להתווכח עם זה, לא סתם יש "מין יפה" ו"מין חזק". לגבי דבריך- אני מסכימה איתך- ידו של צה"ל קלה מדי על ההדק בנושאים האלה. אני דווקא נגד כלא. אני בעד פגיעה בזכויות שלך בעתיד. לא שירתת בצבא? לא התנדבת בכלום? אוקיי יש מענקים שלא תקבל. עצוב אבל פחות עצוב מלראות אנשים שאומרים על קרביים שהם "פראירים". ממתי לשרת בצבא שמגן על המדינה שלך זה להיות פרייאר? רק בשנים האחרונות. משהו רקוב פה.

lernery

New member
שוויון זכויות בין נשים לגברים

נשים משלימות את השנה שהם לא עשו בצבא, כשהן בהריון... אני לא מתכוון במובן השוביניסטי, כי לנשים מגיעות זכויות שוות, אבל בקטע של חובות שווים - אם גברים היו צריכים ללדת אז נשים היו עושות צבא של שלוש שנים. מה גם שלאשה יש שעון ביולוגי מתקתק (גם שעון חברתי וגם שעון ביולוגי ממש - גם אם אפשר להיכנס להיריון בגיל מאוחר יש הרבה יותר סיכוי לבעיות או סיבוכים ומומים בעובר). עיכוב של שנה משמעותו עיכוב גם בכל הדברים האחרים (טיול פסיכומטרי לימודים קריירה), ולנשים זה הרבה יותר קריטי. לכן בכל הדורות השירות הצבאי היה חובתם של הגברים בלבד (וגם בגלל שמה לעשות - צבא זה יותר עניין של גברים). העובדה שנשים בישראל צריכות בכלל לשרת בצבא אפילו שנה ו-9 כבר הופכת אותן למאצ'ואיסטיות משהו... בראייה של חוצניקים (כלומר לא-ישראלים שאני מכיר) בחורות שעושות צבא נתפס בתור משהו "מגניב" בסגנון של בחורה שיודעת לטפל לעצמה במנוע ותוקעת גרעפסים עם החבר'ה כששותים בירה. כמובן שזאת לא המציאות ועל טירונות 00 החוצניקים לא שמעו, אבל זה מראה משהו על ראייה של אנשים "נורמלים" את השירות של בנות בצבא. לכל הפמיניסטיות - יש בהחלט נשים שיכולות להיות לוחמות ואולי גם יהיו טובות יותר מגברים, אני יודע. אני מדבר על ציבור הנשים בכללותו.

morancho1

New member
אולי.

אם אתה חושב שפרזיט יכול להיות רופא, אולי כדאי שאחד כזה יטפל בך פעם... רופא צריך להיות בן אדם ולא מספיק שיהיה לו 760 בפסיכומטרי. ותשים לב שלא אמרתי "כל מי שלא התגייס או התנדב הוא פרזיט" אמרתי שמי שעשה זאת בלי בעייה אישית, כלומר לא "בא לו" לשרת, בזמן שחברים שלו מגינים על חייו האומללים, זאת כן פרזיטיות. הרי מישהו צריך לעשות את זה, זה לא שבחסרה שלנו חסרים מתנדבים.. לצערי אני מכירה מקרים אישית של אנשים שלא שירתו בצה"ל לא התנדבו ובזמן שחברים שלהם "טחנו" הם הרוויחו 7000 ש"ח לחודש וקנו מכונית, וכולי...אם זאת לא פרזיטיות אז מה כן? או שאתה הוא זה שמתחסד?

medic20

New member
אם היה אפשר...

להציג את התשובה שלך בצורת ציור הייתה מתקבלת האיטריה המתפתלת ביותר בעולם. למה פלצנות? את פשוט לא באה ממקום שאת בעמדה שאת יכולה למתוח ביקורת (כלשהי, גם אם מרומזת) על אופיו של כותב כזה או אחר. באיזו זכות את בכלל שואלת אותו אם הוא התנדב או תרם למדינה בה הוא חי? מי את, ג'ון פ.קנדי? אין מצב שגם אחרי מבחני אישיות ותחקיר פסיכולוגי יוכלו לאבחן אם מישהו "ראוי" להיות רופא, אז על אחת כמה וכה באיזה פורום באינטרנט למה התחסדות? פשוט הנימה הזו, של "כמוצא שלל רב"

morancho1

New member
אם היה אפשר..

לענות תשובה מכובדת במקום מה שרשמת. הכי קל לתקוף ולא להבין את דבריי הכותב, ולצערי ולצער הפורום הזה שהולך ומתדרדר זה בדיוק מה שעשית. אם אתה כל כך בטוח בעצמך, ובכלל אם אתה בן אדם שלא יודע לקבל ביקורת, או לא מבין ביקורת מהי, אני לא רואה צורך בכלל לענות לך כרגע.

The Reaper

New member
תגובה עניינית

שלום לך, ראשית, למרות האמביוולנטיות שאני חש כלפי סיפורך, אני מעריך אותך על הכנות. העצה שלי - מאחר ואת הבחירה שלך כבר עשית (אפשר לדון שעות באופציות אחרות שעמדו לרשותך, אבל מה הטעם?), דבוק באבחנה שלך. בבית הספר לרפואה סיכוייך טובים יותר להתקבל אם תספר שבתקופת הצבא היה לך משבר דיכאוני שהביא לשחרורך אך שכיום אתה מרגיש בריא והדיכאון חלף מאשר תספר איך רימית את המערכת הרפואית הצבאית. אולי דווקא בבית ספר לרפואה לא ידביקו לך תוית של "פסיכיאטרי" כי אתה נמצא מול אנשי מקצוע שמבינים לעומק את העניין. זו דעתי. בהצלחה

Dr casper

New member
פרופיל 21

היי חתחתול אני ממליץ לך להיכנס לפורום לימודי רפואה של ynet ב- www.ynet.co.il/med-student מימין יש לך תיבה ירוקה של "חיפוש בפורומים", תקליד שם "פרופיל 21". לא תאמין כמה הודעות תמצא. בהצלחה

lernery

New member
דעתי בנושא

אני מסכים עם מורנכו (האדומה...) ועם עוד כמה אנשים שאני לא זוכר את הכינויים שלהם. באופן בסיסי, פרזיטים לא ראויים להיות רופאים. אפילו אם הם יכולים להיות רופאים טובים, מאחר ויש מספיק מועמדים טובים, כלומר, אם נפריח מספרים ללא מחשבה, בערך פי 5 או 6 מועמדים שיכולים לסיים את התואר מאשר אלה שמתקבלים, הרי שעל החברה לדחות משתמטים וכיוצא בזה, אם ההשתמטות נובעת מסיבות פרזיטיות (כמו שתיארת). אולם, אם אכן "חזרת בתשובה" (ואי אפשר לשפוט את זה דרך האינטרנט) אכן עליך להוכיח זאת. בתור אחד שהשתמט בצורה מאוד בזויה(לדעתי), אם להשתמש במילה חריפה, ה"תשובה" שלך צריכה להיות די רצינית. אני לא כאן בשביל לשפוט מה נקרא רציני, אבל תשובה רצינית צריכה להיות בשביל עצמך ולא בשביל הקבלה לפקולטה. ובתור שכזאת אם היא הייתה דומה במעט למה שפיספסת בצבא, היא הייתה טובה יותר, לדעתי. למשל - להתנדב למשמר אזרחי או משהו, אפילו שיש שם אחוז מטורף של דפ"רים. אם אני הייתי בועדת קבלה, ככה הייתי מסתכל על זה. לגבי ניסיון "לתפור" סיפור - אני לא מבין בזה כל כך ואין לי מה לומר בנושא, יכול להיות שזה יצליח ויכול להיות שלא.

nightriders

New member
אפשר לדעת למה אתה מתכוון

כשאתה אומר השתמט בצורה בזויה? זה שיפוט מהיר שלא במקום

lernery

New member
לצורה שבה הוא השתמט

מה לא ברור? לצאת על סעיף נפשי בטענת דיכאון זה בזוי בעיניי... זהו. יש לי חבר שעשה משהו דומה ויצא מגולני אחרי 4 חודשים. הוא אמנם "רק" הפך להיות ג'ובניק, אבל הוא הבין את הטעות ובסופו של דבר נלחם כדי לחזור לקרבי, ובסופו של דבר הספיק גם לשרת בערך חצי שנה בעזה.

nightriders

New member
מאיפה אתה יודע מה עבר עליו?

חשבת על האפשרות שיש עוד אלפי/ עשרות אלפי אנשים כמוהו שהמבדיל ביניהם לבינו הוא שהם בחורות או גברים עם פרופיל נמוך ולכן לא היו צריכים לעמוד במבחן הזה בכלל? חשבת על זה שאם הוא היה עם פרופיל 45 בגלל סיבה בריאותית כלשהי יכול להיות שהוא היה מסיים את השירות כמו הרבה אחרים? אני לא יודע מה בדיוק היו המניעים, אבל מקריאה מבין השורות זה נראה שהוא פחד. ומתוך ידע מבוסס אני יכול לומר לך שאם אתה אומר שאתה פוחד אתה בהחלט יכול לקבל סעיף נפשי (לא בהכרח 21, זה תלוי גם איך אתה מציג את זה). אם הוא היה מאותם משתמטים שלא רוצים לעשות צבא הוא מלכתחילה לא היה מתגייס, ובטח לא היה מבקש לעבור לתפקיד תומך לחימה או מתנדב לאחר מכן. תחבר את כל הגורמים האלה יחד ותראה שלא מדובר כאן בהשתמטות גרידא. ואני יכול לומר לך שגם אני הייתי מפחד לשרת בסמטאות חברון ואני ממש לא מתבייש לומר את זה. להגיד כאן השתמטות בזויה זה ממש לא במקום.

lernery

New member
אני מדבר על מה שהוא כותב

וגם להשתמט מתוך פחד זה בזוי בעיניי. אני יכול להבין את הרציונל, ודווקא לכן אני לא מוכן לקבל אנשים כאלה כרופאים. בעולם אידיאלי, אנשים שהשתמטו משירות קרבי מתוך פחד, לא היו מתקבלים לרפואה, לדעתי. אני יודע שמיד תסביר לי שזאת מחלה ויש לה מספר ושם וכתובת בספר המחלות הפסיכיאטרי וכן הלאה וכן הלאה. שיהיה. כל עוד יש יותר ביקוש מהיצע, והאיכות של המועמדים טובה מספיק, אני חושב שבהחלט צריך להעדיף את מי שהיה קרבי ולא התחמק מזה, אם אפשר. גם כהכרת טובה מצד המדינה, וגם בגלל שבסך הכל גם אם כביכול פחד והתחמקות לא מעידים דבר על הבן אדם (שהרי זה טבעי לפחד כמו שתטען) הרי שהתגברות על הפחד הזה גם היא אומרת דבר או שניים. (אגב, להגיד את האמת, חיילים רגילים שמשרתים בגדודים נמצאים בסיכון לא גבוה בכלל ביחס לכל היחידות המיוחדות, וזה לא באמת ממש ממש מסוכן השירות. זה לא שייטת 13 או משהו)

חשבתי לכתוב תגובה אבל מה שנשאר לי

זה רק
. אין טעם.

למעלה