שאלה חשובה

natalysh

New member
בוא ותסביר לי מה אני חושבת, וגם

תפנה אותי למקום בו פרטתי את דעתי.

lernery

New member
בקשר להיות הרופא שליחות

על זה הוא מבסס את כל דבריו, על העובדה שרופא זה מקצוע לכל דבר כמו עורך דין. את מסכימה לזה?

natalysh

New member
איפה כתבתי כזה דבר? אם תבחר להכניס

מילים לפי זה לא ייגמר טוב. תצמד לדבריי ותראה שלא הבעתי דעה בשרשור הזה, ובטח לא אמרתי את הדברים שאתה כתבת, אליהם אני לא מסכימה.

lernery

New member
אם רופא היה כמו עורך דין

היה מקום לרדת עליי לאורך שבועות על סמך היכרות אינטרנטית ועל סמך שני משפטים (כמו שבעצמך התעצבנת על מורן שעשתה זאת) שאני לא מתאים להיות רופא? הוא טוען שעורך דין איננו רופא. אני טוען שאת לא מסכימה איתו בנקודה הזאת. אם את מסכימה איתו, לא ברורות הסיבות לירידות שלך. god שאני מרגיש כמו עורך דין עכשיו..

natalysh

New member
בלבלת אותי.

ואנכרוניסט דווקא טוען שרופא אינו שונה מעורך דין.

lernery

New member
נכון, טעיתי

הוא טוען שעורך דין הוא בדיוק כמו רופא, וזה סתם מקצוע. ועכשיו תגובתך..

johngalt2

New member
אה, lernery, למרות שאני מסכים איתך

באופן כללי בעניין ההשתמטות, זה בכלל לא נכון שחיילים ביחידות מיוחדות נמצאים בסיכון יותר גבוה. אם כבר, הם בסיכון יותר נמוך, כיוון שהם בסיכון רק כאשר הם יוצאים לפעילות, ולא נמצאים בסיכון מתמיד כמו חייל בגדודים שעומד במחסום. אני זוכר ששמעתי על אולי 2-3 לוחמי שייטת שנהרגו מתחילת האינתיפאדה, לעומת עשרות חיילים בגדודים. ואם אתה חושב על זה, אז מבחינה סטטיסטית יש סיכוי גדול הרבה יותר שג'ובניק שנוהג כל יום לבסיס יהרג בתאונת דרכים מאשר שלוחם שייטת יהרג בפעילות מבצעית. ומכיוון שלוחמי שייטת בקושי יוצאים הביתה, כנראה שבטוח יותר להיות בשייטת מאשר בקריה...

michaelmanr

New member
חשבת אם אתה באמת מתאים?

מהסיפור הקצר שלך אני מתרשם שיש לך נטייה לברוח מדברים קשים ומלחיצים שזה בדיוק כמו לימודי הרפואה ועוד יותר העיסוק במקצוע. עכשיו באמת שאני לא מתכוון לבקר אותך על מעשיך מכיוון שזה לא ענייני למרות שאני אנטי מוחלט להשתמטות. אבל לגופו של עניין, הייתה סיבה למעשה שעשית תברר עם עצמך למה עשית את זה. אמרת שקראת ספרות מקצועית של פסיכיאטריה אז אתה מבין שלכל התנהגות יש דפוס התנהגות, כמו שכתבתי למעלה מהסתכלות מהצד(ופחות מזה) נראה לי שאתה בחרת לברוח ממציאות מלחיצה ומעורפלת כשלא ברור לך העתיד. סיבה כזאת אני חושב שגם תהפוך עבורך את העיסוק ברפואה באם תתקבל ללא נעים - תשקול עם עצמך האם אתה רוצה להכנס לעולם בו אי הודאות הוא השולט והלחץ חוגג.... אם הסיבה ל"בריחה" שלך היא איזושהי תפיסהפצפיסטית אז זה כבר משהו אחר. בכל מקרה מה שאני ממליץ לךזה לא לנסות לבלף בראיון ולהציג מישהו שהוא לא אתה כי בד"כ אחד מהמראיינים לפחות הוא פסיכיאטר/פסיכולוג והם בנקל יחשפו אותך במידה ותציג בפניהם דמות שהיא לא אתה.

יש לי נטייה לברוח

ממצבים מלחיצים שבהם מלמדים אותי מה הדרך הכי טובה לשבור לאדם עצמות בגוף עם קת של רובה. או שמאמנים אותי לירות כדי שבבוא היום אהיה מסוגל להרוג ביעילות מירבית. אני יודע שאנחנו לא חיים בעולם מושלם, ומישהו צריך לעשות את העבודה הזאת, אבל מה לעשות, המישהו הזה איננו אני. אני לא מגדיר את עצמי כפצפיסט, אבל אני סולד מכל צורה של אלימות, והאמת היא שלא צה"ל ולא המדינה היו יוצאים נשכרים מכך שהייתי מקבל אמ- 16 ליד ונשלח להלחם. ואם זה הופך אותי ל"בזוי" בעיניי אנשים מסוימים (אני יודע שלא אתה), אז זה בזיון שאני מקבל על עצמי בגאווה. נראה לי שרק בישראל אפשר למצוא אנשים (שוב פעם, אני יודע שלא אתה) שיכולים להגיד שאדם שעבר התמחות בהרג ראוי ומוכשר יותר לעבור התמחות ברפואה, ולא לראות את האבסורד הלא יאמן שקיים בטענה הזו.

natalysh

New member
בלי קשר לדיון,

חורה לי ההצגה של חיילים קרביים כ"אדם שעבר התמחות בהרג". הרג הוא תמיד מוצא אחרון, מתוך שורת פעולות שכולן בעלות מטרה אחת והיא להגן עליך ועל כולנו. אז על אותם אנשים שעברו מסלול ארוך ומפרך ומחרפים את נפשם יום יום בשביל להגן עלינו, אפשר להגיד "אנשים שהתמחו בהרג", ובכך פשוט לרצוח את כבודם, או לתת קצת יותר כבוד ולומר "אנשים שהתמחו בלהגן על המדינה".

לא אמרתי שזה דבר רע

אבל זה מה שזה. אין פה שום זילזול או נקיטת עמדה, אבל חלק גדול מאוד מלהיות חייל קרבי זה ללמוד איך להרוג בצורה טובה ויעילה. אני מסכים איתך שהחיילים הקרביים הם אנשים שהתחמחו בלהגן על המדינה, וחלק הכרחי בהגנה הזאת הוא, במידת הצורך- הרג של אנשים אחרים. ומכיוון שזה המצב- הם מתמחים בהרג.

natalysh

New member
זו לא שאלה על מהות החיילים הקרביים

אלא שאלה של ההתייחסות שלך אליהם כפי שבאה לידי ביטוי בהודעה הקודמת. מתוך כל ההבטים והצדדים של שירות קרבי אתה בחרת להגדיר חיילים קרבים כ"מתמחים בהרג", במקום הגדרות אחרות, ואני לא בטוחה כמה זה מכובד.

בחרתי בהתייחסות הספציפית

הזאת בגלל מה שלרנרי כתב באת התגובות, שלפי דעתו יש להעדיף חייל שהיה קרבי על פני חייל שהעדיף לא להיות קרבי. כי זה ההבדל המשמעותי ביותר, לדעתי, בין מישהו שהיה קרבי לבין אחד שהיה, נניח, אפסנאי או טבח או כל דבר אחר. ולא התכוונתי לזלזל בכבודו של אף אחד.

lernery

New member
זה לא מה שהתכוונתי

התכוונתי שמי שהוריד פרופיל על מנת לא להיות קרבי, ולרוע מזלו ניתן לראות שזה מה שהוא עשה, בהחלט יש להעדיף חיילים קרביים על פניו. מי שלא יכל להיות קרבי בגלל בעיות פרופיל, או תרם במישור אחר יותר מכך, בודאי שאין להפלות אותו. גם מי שעשה מסלול ופרש לאחר מכן, מסיבות מגוונות (ובערך 50 אחוז מהחיילים פורשים בסוף מסלול) אין להפלות אותו (בהנחה שעשה שירות מלא).

nightriders

New member
אלוהים , מה הקשר בכלל???

איך אתה יכול להשוות את הלחץ שקיים בסכנת חיים ממטענים וצלפים ל"לחץ" שקיים בלימודי רפואה או אפילו במקצוע עצמו. אין לי מושג אם התחלת בכלל ללמוד וגם אם כן באיזה שלב אתה בלימודים, אבל אני לא רחוק מהסוף. שום לחץ ושום נעליים, זאת היתה התקופה הכי יפה וקלה. המצבים שבהם חייל קרבי נמצא שונים מכל מצב אחר. וזה תפקיד חשוב. ומישהו חייב לעשות אותו. ואני מאוד מעריך את אלה שעושים כי בזכותם יש לי בטחון כאן. אבל לא כולם מסוגלים לזה. יודע מה? גם אני לא חושב שאני מסוגל. רק שאני לא הייתי צריך לעמוד במצב הזה בכלל כי לא היה לי פרופיל קרבי. ואין שום זיקה אפילו קלה שבקלים בין זה לבין רפואה. ועוד משהו חשוב- לא כל המנעות מבעיה היא בריחה. אדם שלא מסוגל להתמודד עם כל דבר קטן הוא בורח. אדם שמזהה בעיה שגדולה עליו ומעדיף להמנע ממנה הוא לא בורח. ואילו אדם שלא מוותר אף פעם ו"נכנס" בכל בעיה עם הראש בקיר- עלול לפצח לעצמו את הגולגולת

נכון מאוד , ואפשר אפילו

להסתכל על הצד החיובי של הדבר , לא כל בנאדם בנוי מבחינה נפשית להיות חייל בקרבי כמו שלא כל אחד בנוי לעסוק במקצוע מסוים , כל בנאדם יש לו מסוגלות נפשית שונה . וזה שהבחור לא היה מסוגל להרוג , רק מראה שיש לו נפש עדינה והוא בעל רחמנות , וזה לפי דעתי תכונה טובה כרופא , שרואה הרבה את סבלם של האנשים סביבו , אז להגיד שהבנאדם ברח בגלל הלחץ , זו אמירה יומרנית ויהירה לפי דעתי . ואם כך אתה יכול להגיד שכל חייל שלא יכל לעמוד בפינוי בגוש קטיף פסול לרפואה . וככלל‎ , אל לנו לשפוט אנשים שלא היינו במצבם .

למעלה