ואני חושבת, שבאופן כללי בחיים מומלץ לחשוב על
כל מילה לפני שהיא יוצאת מהפה או מהמקלדת..
ולי דוקא נראה שהגברת שפתחה את השרשור הזה וגם זאת שעוזרת לה בהחלט שקלו כל מילה והן יודעות בדיוק מה הן עושות כשהן כותבות כל מה שהן כותבות. הן אלו שמטילות רפש בעובדות הסוציאליות ולאחרונות אין שום יכולת להתגונן. אבל לי נמאס. נמאס לי מהשרשורים ההזוים האלה שבהן באה איזה גברת ובתמימות מעושה וגם לגמרי מאוסה "שואלת" שאלות כי היא "לא יודעת" והיא רק "מבולבלת" וברוב תמימותה זורה חול ומלכלכת על ציבור שלם של עובדי מדינה שמנועים מלהגיב.
תשמעי שרון, סביר להניח שקורה פה ושם שהעו"סיות עושות טעויות וגורמות עוול. הן רק בני אדם, הן עובדות בתת תנאים ותת משכורת ובלי כל קשר לכך אופי העבודה שלהן הוא לגמרי לא פשוט. עדיין מהמעט שראיתי ושמעתי אני מאמינה שהמקרים האלה אינם רבים כל כך כמו שמנסים לטעון פה, ועוד יותר מזה אני מאמינה שאף טעות לא נעשתה בזדון, ואף ילד לא נמסר לאימוץ כדי למלא מכסת אימוץ כלשהיא. בתור אחת שאימצה בארץ וחוותה את התהליך על בשרה אני יכולה להגיד לך שהרעיון הזה נשמע לי לגמרי הזוי. מצד שני נמצאות האמהות הביולוגיות ותגידי לי שרון, איזו אמא תודה בכך שלקחו לה את הילד מפני שהיא לא מילאה את תפקידה ההורי הבסיסי? אפילו אדם בפני עצמו יתקשה להודות בכזה כשלון. הרבה יותר קל להאשים את העו"סיות כי ממילא אין מי שיתגונן בצד השני. אז אולי העו"סיות עושות טעות בחמישה אחוז מהמקרים (ועדיין אני לא שוכחת שכל טעות היא טרגדיה בפני עצמה), אבל מאשימים אותן לא בכך שהן טועות, אלא בכך שהן דורסות בכוונה את החלש כדי למלא מיכסה של דרישה לאימוץ, בתשעים אחוז מהמקרים.
גם אני יכולה להביא לך סיפורים משלי. למשל סיפור המוכר לי אישית, על ילדה בת שש שאביה מתעלל בה מינית ובחיים לא תזכה לחיים נורמלים, כי המשטרה/הרווחה מתקשה להוכיח למרות שכל אדם נורמלי שראה אותה מחוץ לבית הוריה מבין בדיוק מה קורה. הוריה לא מוכנים לותר עליה ואני מבטיחה לך שאילו היתה אפשרות למסור אותה לאימוץ, ההורים היו מקימים קול זעקה ומקללים את העובדות הסוציאלות שלקחו ילדה חמודה מבית טוב ומסרו אותה לאימוץ בשביל למלא את מכסת האימוץ לעשירים.
תנוח דעתך שרון, בכל מה שקשור למשרד הרווחה אפשר ללכלך חופשי בלי פחד. גם אם תזדהי אף אחד לא יעשה לך כלום. בקושי יש להם זמן ומשאבים למלא את התפקיד שלהם, נראה לך שלמישהו שם יש זמן וכוח להתעסק עם ההשמצות שרצות פה ברשת? אם תסתכלי קצת בקישורים שהגברת הלגמרי לא מבולבלת פיזרה לאורך השירשור, את תראי שיש אתרים שלמים שכל מהותם היא השמצת גופי הרווחה והם קיימים שנים על שנים בלי שמישהו ינסה לצנזר אותם. רק אלוהים והילדים יודעים מה אמת ומה שקר מכל מה שכתוב שם. ואין פוצה פה ומצפצף. אז מצידי שימשיכו להשמיץ את מי שהם רוצים באתרים שלהם, אבל שיעזבו את הפורום שלנו בשקט. עד שסוף סוף התחילה פה קצת אוירה טובה ושרשורים נורמלים עם נושאים שבאמת חשובים לרוב יושבי הפורום הזה באה הגברת הזאת כדי "להתבלבל" אצלנו בפורום. מצידי שתלך להתבלבל במקום אחרי.