שאלה כללית...באילו מקרים

mazalmazal

New member
לשון הרע

זה כאשר ממציאים, אני מדברת אמת ויש לי הוכחות, ולמה את מאיימת עלי? למה להגן על סקטור שאינו מבצע את עבודתו כראוי? אולי את אחת מהן?
צר לי, אני מממנת משכורת לכאלו ממס הכנסה שלי.

tyty14

New member
אני מציעה

שתבדקי במילון את פירוש הביטוי " לשון הרע". אין כאן שום לשון הרע, לא צוין שמה של עובדת סוציאלית, אלא ועבדות. גם לי יש כמה עובדות לציין על עבודה של עובדת סוציאליות. על תהליך האימוץ בארץ ועוד כמה דברים, פשוט בושה.

שרון1818

New member
בשביל מה הפורום הזה אם צריך לחשוב על כל מילה

יותר ויותר אני נתקלת בפורום הזה באנשים שכל הזמן מאיימים ומטיחים רפש והאשמות באנשים אחרים רק בגלל שהם לא חושבים כמוהם. אני מוצאת את עצמי שוקלת כל מילה שלי לפני שאני כותבת כי יש פה כל מיני גורמים ממסדים בין היתר. זה פשוט נורא שגם בפורום שאמור לשמש כעזר לאנשים שונים נכנסים גורמים מהמערכת ואנשים פה מפחד שיזהו אותם נאלצים לצנזר את דבריהם. ואני מדברת פה על העובדות הסוציאליות ועל העמותות. לדעתי בפורום כזה כל אחד צריך להרגיש חופשי להביע את דעתו בלי לפחד. זה לגמרי לא בסדר שאנשים פה לא יכולים להביע את דעתם השונה מדעת הרוב בלי שירדו עליהם. ראוי היה שיכבדו גם דעות וסיפורים שונים מהרגיל.

סביון1

New member
ואני חושבת, שבאופן כללי בחיים מומלץ לחשוב על

כל מילה לפני שהיא יוצאת מהפה או מהמקלדת..

ולי דוקא נראה שהגברת שפתחה את השרשור הזה וגם זאת שעוזרת לה בהחלט שקלו כל מילה והן יודעות בדיוק מה הן עושות כשהן כותבות כל מה שהן כותבות. הן אלו שמטילות רפש בעובדות הסוציאליות ולאחרונות אין שום יכולת להתגונן. אבל לי נמאס. נמאס לי מהשרשורים ההזוים האלה שבהן באה איזה גברת ובתמימות מעושה וגם לגמרי מאוסה "שואלת" שאלות כי היא "לא יודעת" והיא רק "מבולבלת" וברוב תמימותה זורה חול ומלכלכת על ציבור שלם של עובדי מדינה שמנועים מלהגיב.

תשמעי שרון, סביר להניח שקורה פה ושם שהעו"סיות עושות טעויות וגורמות עוול. הן רק בני אדם, הן עובדות בתת תנאים ותת משכורת ובלי כל קשר לכך אופי העבודה שלהן הוא לגמרי לא פשוט. עדיין מהמעט שראיתי ושמעתי אני מאמינה שהמקרים האלה אינם רבים כל כך כמו שמנסים לטעון פה, ועוד יותר מזה אני מאמינה שאף טעות לא נעשתה בזדון, ואף ילד לא נמסר לאימוץ כדי למלא מכסת אימוץ כלשהיא. בתור אחת שאימצה בארץ וחוותה את התהליך על בשרה אני יכולה להגיד לך שהרעיון הזה נשמע לי לגמרי הזוי. מצד שני נמצאות האמהות הביולוגיות ותגידי לי שרון, איזו אמא תודה בכך שלקחו לה את הילד מפני שהיא לא מילאה את תפקידה ההורי הבסיסי? אפילו אדם בפני עצמו יתקשה להודות בכזה כשלון. הרבה יותר קל להאשים את העו"סיות כי ממילא אין מי שיתגונן בצד השני. אז אולי העו"סיות עושות טעות בחמישה אחוז מהמקרים (ועדיין אני לא שוכחת שכל טעות היא טרגדיה בפני עצמה), אבל מאשימים אותן לא בכך שהן טועות, אלא בכך שהן דורסות בכוונה את החלש כדי למלא מיכסה של דרישה לאימוץ, בתשעים אחוז מהמקרים.

גם אני יכולה להביא לך סיפורים משלי. למשל סיפור המוכר לי אישית, על ילדה בת שש שאביה מתעלל בה מינית ובחיים לא תזכה לחיים נורמלים, כי המשטרה/הרווחה מתקשה להוכיח למרות שכל אדם נורמלי שראה אותה מחוץ לבית הוריה מבין בדיוק מה קורה. הוריה לא מוכנים לותר עליה ואני מבטיחה לך שאילו היתה אפשרות למסור אותה לאימוץ, ההורים היו מקימים קול זעקה ומקללים את העובדות הסוציאלות שלקחו ילדה חמודה מבית טוב ומסרו אותה לאימוץ בשביל למלא את מכסת האימוץ לעשירים.

תנוח דעתך שרון, בכל מה שקשור למשרד הרווחה אפשר ללכלך חופשי בלי פחד. גם אם תזדהי אף אחד לא יעשה לך כלום. בקושי יש להם זמן ומשאבים למלא את התפקיד שלהם, נראה לך שלמישהו שם יש זמן וכוח להתעסק עם ההשמצות שרצות פה ברשת? אם תסתכלי קצת בקישורים שהגברת הלגמרי לא מבולבלת פיזרה לאורך השירשור, את תראי שיש אתרים שלמים שכל מהותם היא השמצת גופי הרווחה והם קיימים שנים על שנים בלי שמישהו ינסה לצנזר אותם. רק אלוהים והילדים יודעים מה אמת ומה שקר מכל מה שכתוב שם. ואין פוצה פה ומצפצף. אז מצידי שימשיכו להשמיץ את מי שהם רוצים באתרים שלהם, אבל שיעזבו את הפורום שלנו בשקט. עד שסוף סוף התחילה פה קצת אוירה טובה ושרשורים נורמלים עם נושאים שבאמת חשובים לרוב יושבי הפורום הזה באה הגברת הזאת כדי "להתבלבל" אצלנו בפורום. מצידי שתלך להתבלבל במקום אחרי.

שרון1818

New member
אני ממש מקווה שהסיפורים המזעזעים לא נכונים

הזדעזעתי מאוד מלקרוא את הלינקים.אני ממש מקווה שהמצב לא כך או שמדובר במקרה חריג שנעשתה בו טעות...

לשרון, גם אני קוויתי כך אך עדות השופטת אמינה

כשראיתי את הסרטונים עם עדויות השופטת הבנתי שהסיפורים על עובדות סוציאליות "שתפרו" תיק שקרי או לפחות שיקרו כדי להוציא ילדים מהבית, כנראה כן נכונים.
למשל:
http://www.youtube.com/watch?v=Wk95x4a9sIo

http://www.youtube.com/watch?v=Z-tOwDabSUA

אולו עדויות מפי שופטת בכירה ששפטה בתיקים האלו וזה באמת מזעזע.
אני רק מקווה לפחות שהמניעים של אותן עובדות סוציאליות היו טהורים והן באמת רצו את טובת הילד, רק עשו שגיאות ומעשים אסורים בדרך. גם אז מדובר בדיני נפשות ומעשים חמורים מאד, ועובדה שכאשר הכל התגלה בית המשפט לא ראה סיבה להוציא את הילדים מהבית והשיב אותם.

הדעת פשוט אינה סובלת אופציה אחרת אך לך תדע...

מה שהכי מפחיד אותי זה לחשוב שבמקרה הזה היה לילדים מזל שהשופטת עלתה על התרמית ומה קורה כשדברים כללו לא מתגלים בסוף. כלומר האפשרות שילדים מוצאים מהבית שלא לצורך או במצב בו היה אפשר להשיג פתרון אחר, כמו עזרה להורים, היא בלתי נסבלת ומדירה שינה.

KallaGLP

New member
כל הכבוד סביון!

אם מישהו סבור שחופש הביטוי מאפשר הכפשה והטלת רפש ללא רחם כנגד ציבור שלם על סמך כמה מקרים בודדים והרבה טענות חסרות בסיס במסווה של שאלות תמימות (וזה הדבר הקל ביותר בעולם לעשות, כי המקלדת סובלת הכל, הרבה יותר קל ומושך תשומת לב מאשר לבצע תחקיר יסודי ואמין ולהעלות רק דברים בדוקים ומוכחים, אך למי אכפת מהאתיקה?), הוא אמור להבין שאותו חופש ביטוי אמור לאפשר גם מתיחת ביקורת עניינית על התנהלות שכזו. הרי אף אחד לא מחק ואף לא ביקש למחוק את ההודעות הללו, שאז עוד אפשר היה לטעון שמדובר בפגיעה בחופש הביטוי (ואגב זה לא תמיד נכון, כי גם בפורום חופש הביטוי הוא מוגבל ויש לו כללים המוגדרים בתקנון תפוז, אך לא בזה אנו עוסקים כרגע).

מסכימה איתך סביון. אמנם מיעוטם של המקרים

הקשים אינו מפחית מעוצמתם, אבל אני מניחה שכל אחד רואה את הענין מהמקום בו הוא נמצא. מפריעה לי הדרך שבה בוחרים האורחים לרגע לחדור לכאן כדי להציג את האג'נדה שלהם. מה חשבה לה אותה אורחת כאשר בחרה להכנס לפורום זה ולהשמיע דבריה? ולשם מה?!

אז לטמון את הראש בחול כאילו הדברים לא קורים?

אני שמחה שהאורחת הביאה לידיעתי את הדברים.
הם נוגעים לכולנו ביותנו הורים מאמצים.
לי אישית חשוב לדעת מה קורה בעולם האימוץ על כל קצותיו, ובעיקר בארץ.

סביון1

New member
לא לטמון את הראש בחול אבל גם לא להשחיר את כל

המערכת.

מכל ה"עדויות" והקישורים שהגברת הביאה לפה, אני לא רואה שום דבר ראוי להתיחסות מלבד שני הסיפורים השופטת, שהם באמת חמורים מאד ואני ממש מקוה שהמחדל שהיא סיפרה עליהם לא נגמרו באיזה וידאו ביוטיוב אלא שמישהו עשה בדק בית ומישהו שילם את המחיר. אבל אלה שני מקרים בסך הכל. וגם אם היו עוד כמה (ואני מתארת לי שהיו), עדיין מכאן ועד הרושם שהיא וחברתה מנסות ליצור רב המרחק.

ובכלל, חשוב לדעת מה קורה בעולם האימוץ, אבל לא בצורה כזאת, שבאה איזו גברת, מנחיתה את האג'נדה שלה בלי להתבלבל בכלל ולא רואה שום דבר אחר ממטר.

אני זוכרת שלפני כמה שנים כתבה פה אשה מקסימה שאומצה בילדותה. עברה עליה ילדות קשה אצל הורים מאמצים שהרסו לה את הילדות. הפשלה היתה של הרווחה. היא סיפרה את הסיפור שלה ומידי פעם חשפה עוד חלק. היא זכתה פה להתענינות ואמפתיה מקיר לקיר. חבל שהיא לא כותבת יותר. את מבינה את ההבדל?

KallaGLP

New member
כן לספר. את היספורים הספציפיים והמבוססים.

לא לקטול את כל עובדי הרווחה ללא ביסוס. גם מאחורי עובדי הרווחה יש בני אדם חיים שעלולים להיפגע על לא עוול בכפם.

מעולם לא

מעולם לא נתקלתי במצב שבו ילד הוצא מהבית כדי למלא מכסה. להערכתי ההורה המאמץ אינו שיקול כלל וכלל בשלב שבו מוצאים ילד מהבית. השיקולים היחידים הם טובת הילד.

אם חשתי אי פעם אי נוחות מהוצאה מהירה מדי מהבית, זה תמיד היה כיוון שעובדי הרווחה רצו בטובת הילד, ולעיתים צבעו קצת את המצב בצבעים של שחור ולבן (ההורה הביולוגי תוקפן, חסר תקנה, מקרה אבוד וכולי, והילד קורבן שצריך להוציאו מסביבה "מזיקה" לסביבה "טובה" יותר).
אך בפועל הסיפור תמיד מורכב הרבה יותר.

בפועל חשתי שלעיתים קרובות לא נעשו מספיק מאמצים כדי לשקם את ההורה הביולוגי ולהפכו להורה טוב יותר עבור ילדו. וגם שחלק מהעובדים הסוציאליים לא הבינו עד הסוף איזו טראומה נוראית זו עבור ילד (בפרט כשאינו תינוק רך אך גם אז) לעזוב את ביתו ואת מולידיו. לעיתים כשהילד קצת יותר בוגר, זה גם נוטע בו רגשות אשמה קשים ועמוקים על כי "הלשין" על הוריו ולכן "נענש" או שהם "נענשו" ונאלץ להיפרד מהם.

כן ראיתי מקרים שוברי לב שבהם אימהות ביולוגיות שילדן הוצא מהבית - השתקמו מקץ חודשים או שנים מספר, וניסו להאבק כדי לקבל ילדיהן חזרה. אם הילד היה באומנה, זה התאפשר לפעמים, ואם כבר אומץ - זה לא היה אפשרי.
מקרים אלו חיזקו את תחושתי כי הרווחה לעיתים לא עושה מספיק כדי לנסות לשקם את ההורים הביולוגיים בטרם ילדיהם נמסרים לאימוץ, מהלך שבתורו אינו הפיך.

וכמובן שיש מקרים אחרים לחלוטין, בהם העובדים הסוציאליים כן רואים את כל צידי הקונפליקט, וכן מבינים את ההשלכות לכל הכיוונים, וכן תומכים בהורה הביולוגי ומנסים לעזור לו על מנת שיוכל להתגייס עבור ילדיו ולגדלם באופן טוב יותר.
וגם מקרים קשים שבהם באמת, אחרי הרבה צ'אנסים שההורים הביולוגים קיבלו, אין ברירה אלא להסיק שההורה הזה לא יוכל לגדל את ילדו באופן מיטבי, ואין ברירה אלא להוציא את הילד.

משתפרת

New member
אני הכרתי סיפור אחר

בו האם הביולוגית שמרה על קשר עם הבן שהיה במשפחת אומנה. מדי פעם אף לקחה אותו לשבת במשפחה, כשמשם היה חוזר כל פעם מרוסק נפשית. מתישהו הוחלט שהאם השתקמה ושהילד- בעצם נער- יכול לחזור אליה. זה לקח בערך חודש עד שהרווחה הוציאה אותו שוב מהבית במצב נורא. היה להם מספיק שכל לפנות למשפחה האומנת ולבקש שיקבלו אותו שוב. המשפחה האומנת היתה רחבת לב מספיק כדי לתת לרווחה צ'אנס, למרות שברון הלב שנגרם להם כשהילד הוצא מביתם. הם אהבו את הילד ופעלו לטובתו. אחרי שחזר ונרגע, בחר לעצמו מסלול לימודי בתמיכה מלאה של המשפחה האומנת. אינני יודעת אם הפגישות עם האם הביולוגית נמשכות כעת. אבל כל הפעולות היו לכוון של שיקומה ומתן הזדמנות.

עצוב. מזל גדול שיכול היה לשוב לאומנה האוהבת

כנראה שיש סיפורים מכל הכיוונים, לרבות מאמצים גדולים של הרווחה כן להילחם על חזרה למשפחה הביולוגית כפי שאת מתארת פה משתפרת

אבי351

New member
אני יכול רק לכתוב לך שריגשת אותי מאוד ומאחל

לך רק טוב

אתיופית

New member
תודה

אבל זה לא הסיפור שלי (למרות שזה יכול לקרות לכל אחד כי אף אחד לא חסין), לצערי זה של מכרה שהלב יוציא אליה.

נוני 75

New member
ויש את הצד האחר

http://saloona.co.il/auntpetuia/?p=1378

ואני רוצה להוסיף על דבריה החכמים של הכותבת, שתמיד צריך לשמוע את הצד של הרווחה לא שולפים ילדים מהבית ועוד כדי למלא מכסה (!!!!!!!)-להפך הוא הנכון ,יותר מידי ילדים תקועים בין לבין -הם לא ברי אימוץ ולא יכולים לשהות בביתם כי ההורים לא מסוגלים לגדל אותם, לשמוע רק את הצד של האמא (שהוא די תמוה -הלשינו עלי שאני מעשנת סמים ולקחו את הילד ) הוא בעייתי
בתור מחנכת נתקלתי ביותר מידי מקרים של הזנחה התעללות, מכל הסוגים שהיא. בית הספר מנסה לפתור את הבעיה עם ההורים לפני שהוא פונה לרווחה ולא פעם גם כשהרווחה בתמונה הילד בבית ,הוא לא נחטף ולא נלקח בכוח. ואני לא ישנתי. כי ידעתי שאותו ילד /ה חוזרים הביתה למקום קר ומנוכר, לרעב, להזנחה רגשית ולהורים שלא משתפים פעולה.
לכל מטבע שני צדדים .

אתיופית

New member
נכון. אבל אין צורך להכניס הכללה גורפת

שכוללת את הסיסמה הזו שציינת: ״תמיד יש שני צדדים למטבע״
זה נכון לרוב כאשר יש אי הסכמה/בלבול וכו׳, ויש מקרים שיש רק צד אחד למטבע...לצערנו הרב.

הנה לך הסיפור מהתחלה:
https://www.facebook.com/lan2lan.StatusHunter/posts/10202335093890633

לא יודעת אם יצליח הקישור, אבל מנסה דרך זה להסביר לך למה יש למטבע צד אחד ובעל כוח עצום.

ושוב, אני לא מכלילה, אבל הסיפור הכואב הזה שינה לי את כל התפיסה לגבי - אימוץ ובייחוד לגבי העו״סים.

למעלה