שאלה לאתיאיסטים.

AdonAsda

New member
מעולם לא ניסיתי להוכיח שאין/יש

אלוהים, ידוע שלא ניתן רק ניסיתי להראות שאלהים אינו הדבר היחיד שלא ניתן להפרכה, אין זה פלוס אלא מינוס גדול וארוך, אלוהים צועד יד ביד עם פילים סוגלים, קופי ים מזמרים ורכיפשחחע. >קשה לקבל כי מערכת כל כך מורכבת נוצרה ללא כוח מכוון כלשהו< והאם אלהים עוזר לנו לפתור את השאלה? איך נוצר(או איך יכול להיות קיים) דבר מורכב כאלוהים? האם אלוהים יכול לעזור לנו לפתור את בעיית ה"מיקרית"? דבר לא מכוון חייב להיות "מיקרי", אלוהים לא יכול להיות מכוון לכן גם הוא 'מיקרי'. אלוהים נותן לנו מטרה לחיים? אבל מי נתן את המטרה לאלוהים? או X-1=Y הפיתרון האלוהי למשוואה- X-1+Z=Y+Z >אולם לא ניתן לקבוע בוודאות כי יש אלוהים.< לעולם לא יהיה ניתן לדעת אם אותה ישות שטוענת שהיא אלוהים היא באמת כל יכולה וניצחית, איך היא תוכיח את זה? ואיך אני אוכיח את מה שכרגע כתבתי? >"השערה" כי אי אפשר לדעת אם יש או אין אלוהים כבר הוכחה מזמן,< לא, הוכחות יש רק במתימטיקה. לא ניתן להוכיח דבר משום שאיננו יודעים "הכל"(אולי הירח הוא בלון?). לא ניתן לדעת הכל כי אין אפשרות להוכיח שקיים דבר שאיננו יודעים עליו. לכן גם אין אפשרות להפריך את אלוהים. ואין כל אפשרות להוכיח את מה שאמרתי כרגע.
אני אוציא את המשפט שלך מהקשרו: >בכלים המדעיים, המחשבתיים, האינטואיטיבים, הרגשיים , שברשותנו אין אפשרות לקביעה חד משמעית.< >תיקון קטן - אפשר להפריך תיאוריה אפילו אם מוצאים תצפית אחת המנוגדת לניבויי התיאוריה ולא כאשר כל הראיות שתמכו בה מתגלות כלא נכונות.< אבל מה הם הראיות שתמכו בתיאוריה אם לא החיזויים עצמם? בכל מיקרה, הרי הוספתי *לא מדויק*. >מדוע מדענים עמלים יומם וליל כדי למצוא את התיאוריה המדעית המאוחדת והמלאה.........................< שאלה טובה. בהמשך ההודעה אין קשר בין מה שאמרתי לתגובה שלך. מתי אמרתי ש"אסור לטעון דברים שנראים דימיוניים". ההגבלה היחידה שאני מבקש לכפות היא שכל השערה פרועה שלך תהיה ניתנת לבחינה והפרכה, אם לא, אל תצפה ליחס רציני, מבחינתי ההשערה שלך פשוט תהיה מופרכת מיסודה. >, יתכן כי אתה חושש מקיומו של אלוהים כפי שהתיאיסטים חוששים מאי קיומו של אלוהים?< עוד פעם הכשל הלוגי הדמוגוגי הטיפשי הזה
. ממש לא,כידוע יהוה נותן הרבה נחת, מדוע אחסוך ממני זאת? מה הפחד הגדול שלי? להתבשל בסיר קקי רותח? >קיבעון מחשבתי מביא לקיפאון מחשבתי< הכל במידה...

אז מדוע אלי?

"אלוהים, ידוע שלא ניתן רק ניסיתי להראות שאלהים אינו הדבר היחיד שלא ניתן להפרכה, אין זה פלוס אלא מינוס גדול וארוך, אלוהים צועד יד ביד עם פילים סוגלים, קופי ים מזמרים ורכיפשחחע." שוב נשאלת השאלה, מדוע הפנת את דברייך אלי ? אין בינינו חילוקי דעות בנושא זה. לא התייחסתי כלל לערך ולחשיבות של הוכחה שכזו,מדוע ההשוואה בין פילים ורודים לאלוהים נוגעת אלי ? ככל הידוע לך,על סמך תגובותיי הקודמות, יתכן כי גם בעיני אין הבדל בין פילים ורודים לאלוהים בהקשר הנ"ל. ובכל זאת,יש, נראה כי אתה חוטא בהתעלמות מוחלטת מן המציאות ולוקה בחוסר הבנה משווע וראייה פשטנית של התמונה הכוללת ,ההשוואה בין פילים ורודים לאלוהים מוטעית.ברמת העיקרון הבסיסי ,אני מסכים,יש מקום להשוואה, , אך אתה מוציא את שני הנעלמים במשוואה ארוכה מאוד,ברורה מאוד ומוגדרת מאוד מהקשרם וקובע כי אין כלל הבדל בין אופי הנעלם "אלוהים" לבין אופי הנעלם "פיל ורוד" . לאלוהים, מיוחסות תכונות מעט שונות מלפילים ורודים,אתה מתעלם מהקשרו ההיסטורי של המושג והאמוציונאלי בקרב בני אדם רבים,הקשרים אלו לבד,כבר נותנים צידוק לחקר השאלה והבדלתה משאר השאלות. לדוגמא,האם השוואה בין טבעת שניתנה לך ע"י מישהי שאתה אוהב שווה בערכה לטבעת שמצאת ברחוב ואינך יודע כלל למי היא שייכת ?(מילת המפתח, רלוונטיות) "האם אלהים עוזר לנו לפתור את השאלה? איך נוצר(או איך יכול להיות קיים) דבר מורכב כאלוהים? האם אלוהים יכול לעזור לנו לפתור את בעיית ה"מיקרית"? דבר לא מכוון חייב להיות "מיקרי", אלוהים לא יכול להיות מכוון לכן גם הוא 'מיקרי'. אלוהים נותן לנו מטרה לחיים? אבל מי נתן את המטרה לאלוהים? או X-1=Y הפיתרון האלוהי למשוואה- X-1+Z=Y+Z" אם פיסיקאים (או בכלל, מדענים) תיאורטיים היו יוצאים מנקודת הנחה שאין צורך לחקור ולהתעמק בכל תהליך שאינו ברור להם, גם אם אין תכלית או מטרה מוגדרת לנגד עיניהם, הרבה מן התגליות הגדולות של המאות האחרונות היו "נחסכות" מאיתנו. " דבר לא מכוון חייב להיות "מיקרי", אלוהים לא יכול להיות מכוון לכן גם הוא 'מיקרי'." לזה אני קורא, לוגיקה בגרוש.אולי יש ערך נוסף מלבד המקריות ואי המקריות שאינו ידוע לנו אך יש סיכוי כי בעתיד נגלה ? אם לא נחקור,לא נדע. אולי הקשר בין מקריות לאי מקריות שונה מכפי שנראה לנו עד כה ? אפשר למצוא אינסוף טיעונים בעד ונגד,טיפשי. " לעולם לא יהיה ניתן לדעת אם אותה ישות שטוענת שהיא אלוהים היא באמת כל יכולה וניצחית, איך היא תוכיח את זה? ואיך אני אוכיח את מה שכרגע כתבתי?" מניין לך שלעולם לא יהיה ניתן לדעת ? על סמך מה אתה מסיק זאת ? יש לך הוכחות לכך ? יש לך הוכחות לכך שהישות לא תוכל להוכיח זאת? ישנה סתירה פנימית בדברייך,, מצד אחד אתה טוען כי לא ניתן להוכיח ולקבוע שום דבר, מצד שני אתה קובע באופן חד משמעי כי אין שום סיכוי שאותה ישות נסתרת שכביכול לא כפופה לחוקיות של היקום המוכר לנו או כן כפופה תצליח להוכיח כי היא כל יכולה ונצחית. ובכלל, מי צריך מדע ? " לא, הוכחות יש רק במתימטיקה. לא ניתן להוכיח דבר משום שאיננו יודעים "הכל"(אולי הירח הוא בלון?). לא ניתן לדעת הכל כי אין אפשרות להוכיח שקיים דבר שאיננו יודעים עליו. לכן גם אין אפשרות להפריך את אלוהים. ואין כל אפשרות להוכיח את מה שאמרתי כרגע" נו באמת, אתה מצפה שאתייחס לזה? אבל מה הם הראיות שתמכו בתיאוריה אם לא החיזויים עצמם? בכל מיקרה, הרי הוספתי *לא מדויק*. יש הבדל בין "לא מדוייק" ל"טעות מוחלטת" " שאלה טובה. בהמשך ההודעה אין קשר בין מה שאמרתי לתגובה שלך. מתי אמרתי ש"אסור לטעון דברים שנראים דימיוניים". ההגבלה היחידה שאני מבקש לכפות היא שכל השערה פרועה שלך תהיה ניתנת לבחינה והפרכה, אם לא, אל תצפה ליחס רציני, מבחינתי ההשערה שלך פשוט תהיה מופרכת מיסודה" הו, נראה שאינך זוכר מה כתבת בתגובתך הקודמת .אולי ארענן את זיכרונך: " האם בגלל שזה יכול להיות עלי להשקיע מחשבה על כל אפשרות שיכולה לקרות? אולי עדר עיזים יפול עליך מחר מהירח בדיוק ב11:55? האם אתה רוצה לחשוב כך? " אני מוצא קשר הדוק בין הדברים הללו לתגובתי. כידוע לך, לא קיבלנו את כל המדע על מגש של כסף, אם כל השערה שמישהו היה מעלה הייתה ניתנת להפרכה ולבחינה עוד בתקופת חייו לא היינו מגיעים לשום מקום, מניין לך כי בעתיד לא יהיה ניתן להשיב על שאלות שכיום נראות מגוחכות ?אומרים שכל מסע מתחיל בצעד קטן ואמיץ.כמובן שלא מתמקדים מיד בשאלה "יש או אין אלוהים" הנמצאת בפסגת הפירמידה, אלא בשאלות העוסקות בנושאים שוליים יותר, תת קטגוריות, תת סעיפים, תת רמות,בונים תת תיאוריות, שאולי, (הסבירות לכך מאד נמוכה נכון להיום), אך אולי, בעתיד, יאוגדו למסקנה אחת גדולה וכוללת. " עוד פעם הכשל הלוגי הדמוגוגי הטיפשי הזה . ממש לא,כידוע יהוה נותן הרבה נחת, מדוע אחסוך ממני זאת? מה הפחד הגדול שלי? להתבשל בסיר קקי רותח?" לא יודע, תחושה,אתה פועל בצורה מאד אגרסיבית,אמוציונאלית ולא עניינית מאז החל הדיון,בדומה למישהו החושש להיבלע במחשבות מפחידות ובוחר להיאחז בקיצוניות נגדית, סתם העליתי השערה, פסיכולוגיה בגרוש,.אולי אני טועה, יתכן והסיבות לכך אחרות (או נוספות) ה"אמונה" שלך מאוד מבולבלת ומלאה בסתירות,די מזכיר לי משהו אחר.

AdonAsda

New member
אתה מוציא דברים מהקשרם.

>מדוע הפנת את דברייך אלי ? אין בינינו חילוקי דעות בנושא זה.< לפי מה שאתה אומר קיימים חילוקי דעות. >ההשוואה בין פילים ורודים לאלוהים מוטעית.ברמת העיקרון הבסיסי < דווקא ברמת העיקרון הבסיסי והמהותי שתי ההנחות הן זהות. שיניהן חסרות ביסוס, פסבדו-מדעיות, לא מקדמות את המחקר המדעי במילימטר וכמובן, לא ניתנות להפרכה בצורה סבירה כלשהי שניתן להעלות על הדעת. >כי אין כלל הבדל בין אופי הנעלם "אלוהים" לבין אופי הנעלם "פיל ורוד".< פיל ורוד ואלוהים אינם מהווים כרגע נעלם, אלא אמורים להוות פיתרון למשואה כלשהי. >מהקשרו ההיסטורי של המושג והאמוציונאלי< מבחינה הסתברותית מדעית וכו' זה ממש לא משנה... >לדוגמא,האם השוואה בין טבעת שניתנה לך ע"י מישהי שאתה אוהב שווה בערכה לטבעת שמצאת ברחוב ואינך יודע כלל למי היא שייכת ?(מילת המפתח, רלוונטיות)< העבודה היא ששתי הטבעות זהות לחלוטין, ממש כמו שתי(או עשר) הטיעונים שהוזכרו ליפני כן. החלק האמוציונאלי לא משנה את מהות הטבעת, או במקרה שלנו, לא מוסיף סבירות לשאלת האלוהים מול שאלות דמיונית אחרות. לגבי החשיבות? אתה חושב שהועבדה שמסתובבים בינינו מאות מיליוני פילים ורודים, לא משנה? >אם פיסיקאים (או בכלל, מדענים) תיאורטיים היו יוצאים מנקודת הנחה שאין צורך לחקור ולהתעמק בכל תהליך שאינו ברור להם,< סליחה אבל מה הקשר למה שאמרתי? אני דיברתי על כך ש"תיאורית" האלוהים לא נותנת לנו פיתרון ל"שאלה הגדולה", ומה אתה עושה? טוען שאני אומר שאין צורך לחקור? עוד משהו->תהליך שאינו ברור להם< אלוהים הוא לא "תהליך לא ברור". >לזה אני קורא, לוגיקה בגרוש< אולי ואולי לא. מהבחינה הבסיסית ביותר, האם תהליך שתוצאותיו נקבעות/קבועות/ידועות מראש הוא מיקרי? למה הוא לא מקרי? בגלל שקיים משהו שכיון את התוצאה ליפני שנקבעה באופן מוחלט . אם כך, האם תהליך שהוא -לא- מכוון בעליל יכול להיות -לא- מיקרי? >אולי הקשר בין מקריות לאי מקריות שונה מכפי שנראה לנו עד כה < אולי אבל זה נושא לדיון אחר. בריאתנים טוענים שהיקום לא יכול להיווצר במקרה, אני לא. >מניין לך שלעולם לא יהיה ניתן לדעת ? על סמך מה אתה מסיק זאת ? יש לך הוכחות לכך ? יש לך הוכחות לכך שהישות לא תוכל להוכיח זאת?< אולי אם היית קורא עוד קצת היית שם לב שבדיוק לזה התייחסתי. >ישנה סתירה פנימית בדברייך,, מצד אחד אתה טוען כי לא ניתן להוכיח שום דבר..... לא תצליח להוכיח כי היא כל יכולה ונצחית<
אני אשאיר אותך לפענח את זה.(רמז: הסתירה?) ואני אוסיף גם את הציטוט הזה: "אולי האדם משתוקק לוודאות מוחלטת; אולי הוא מייחל לה; אולי הוא מתיימר, כפי שמתיימרים חסידי דתות מסוימות, כי כבר זכה בה; אבל תולדות המדע - ומכל השיטות להשגת ידע שהאדם מסוגל לרדת לעומקו, המדע הוא בפירוש המוצלח ביותר - מלמדות אותנו שלכל היותר אנו רשאים לקוות לשיפורים הולכים ונמשכים בהבנתנו, ללימוד משגיאותנו, להתקרבות אסימפטוטית אל היקום, אבל בידיעה מראש שהוודאות המוחלטת תישאר לצמיתות מחוץ להישג ידינו." >יש הבדל בין "לא מדויק" ל"טעות מוחלטת"< זו לא טעות מוחלטת, טעות של אמצע הלילה. >הו, נראה שאינך זוכר מה כתבת בתגובתך הקודמת .אולי ארענן את זיכרונך< אתה מוציא דברים מהקשרם. עמדתי הוסברה לך קודם. >השערה שמישהו היה מעלה הייתה ניתנת להפרכה ולבחינה עוד בתקופת חייו < אומנם, אבל עדיין היה ניתן להעלות על הדעת דרך סבירה כלשהי כדי לבדוק את זה. הקו בין טענות פסבדו מדעיות למדעיות הוא דק ככל הנראה, אבל זה נושא אחר... ואם כבר, אם מישהו היה מעלה השערות על חורים שחורים בתקופת האבן, במה זה היה מקדם אותנו? >מניין לך כי בעתיד לא יהיה ניתן להשיב על שאלות שכיום < או במילים אחרות, אתה מצדיק טענה בלתי ניתנת להפרכה בעזרת טענה אחרת שגם היא לא ניתנת להפרכה... > לא יודע, תחושה,אתה פועל בצורה מאד אגרסיבית,אמוציונאלית ולא עניינית< כל הכבוד, היטבת לתאר את עצמך!: >אגרסיבית: >נראה כי אתה חוטא בהתעלמות מוחלטת מן המציאות ולוקה בחוסר הבנה משווע וראייה פשטנית של התמונה הכוללת...< >אמוציונאלית: >מהקשרו ההיסטורי של המושג והאמוציונאלי... השוואה בין טבעת שניתנה לך ע"י מישהי שאתה אוהב שווה בערכה לטבעת שמצאת ברחוב ואינך יודע כלל למי היא שייכת.< >ולא עניינית: >החושש להיבלע במחשבות מפחידות ובוחר להיאחז בקיצוניות נגדית...ה"אמונה" שלך מאוד מבולבלת ומלאה בסתירות,די מזכיר לי משהו אחר.< הכשל הלוגי ניקרא argumentum ad hominem, בו אתה מיחס לי תכונות נסיבתיות שכביכול משפיעות על הטיעונים שלי, "אתה מפחד להאמין באלוהים". דרך אגב, שמתי לב שאתה מוציא מהקשרם הרבה מטיעוני, לכן אתה מזכיר לי סוג של תותח שיורה תשובה מוכנה מראש מבלי להפעיל מחשבה עצמאית...ברגע שאתה מאתר בטקסט את המילים "אלוהים" ו"לא קיים" ...בום! בעיקרון אתה מנסה שוב ושוב להוכיח את "תיאיסטים ואתאיסטים הם אותו הדבר".

ברור

" לפי מה שאתה אומר קיימים חילוקי דעות." חילוקי הדעות קיימים בדברים שהורחבו לאחר 2 התגובות הראשונות שהפנית אלי,לגבי הרעיון הספציפי שאליו התייחסתי, אין חילוקי דעות. " דווקא ברמת העיקרון הבסיסי והמהותי שתי ההנחות הן זהות. שיניהן חסרות ביסוס, פסבדו-מדעיות, לא מקדמות את המחקר המדעי במילימטר וכמובן, לא ניתנות להפרכה בצורה סבירה כלשהי שניתן להעלות על הדעת." שים לב לנקודה בין "מוטעית" ל"ברמת",היא אמנם קטנה, אך משמעותית. לא הבנת נכון את דבריי. " פיל ורוד ואלוהים אינם מהווים כרגע נעלם, אלא אמורים להוות פיתרון למשואה כלשהי. " פיל ורוד ואלוהים הם חלק מהמשוואה, מתיאוריה, שאמורה להוות פיתרון כולל. קו המחשבה שלך לא ברור לי. " מבחינה הסתברותית מדעית וכו' זה ממש לא משנה" אם אינני טועה, רעיון ההסתברות לא היה הדומיננטי בתגובותייך כי אם סדרי עדיפויות,רלוונטיות וצורך שלא היו קשורים באופן ישיר להסתברות.(אם כי,אני מודה שחלקם כן) " העבודה היא ששתי הטבעות זהות לחלוטין, ממש כמו שתי(או עשר) הטיעונים שהוזכרו ליפני כן. החלק האמוציונאלי לא משנה את מהות הטבעת, או במקרה שלנו, לא מוסיף סבירות לשאלת האלוהים מול שאלות דמיונית אחרות. לגבי החשיבות? אתה חושב שהועבדה שמסתובבים בינינו מאות מיליוני פילים ורודים, לא משנה?" ראה תגובותיי הקודמות, התייחסתי לא פעם לטיעון הנ"ל. " סליחה אבל מה הקשר למה שאמרתי? אני דיברתי על כך ש"תיאורית" האלוהים לא נותנת לנו פיתרון ל"שאלה הגדולה", ומה אתה עושה? טוען שאני אומר שאין צורך לחקור?" אז מה פירוש הקטע " העובדה ש"יכול להיות" לא אומרת שזה באמת "להיות". כפי שהראיתי "יכול להיות" אומר גם שיכול להיות שהארץ היא שטוחה והירח הוא בלון שמסתיר פני אל. So what אם יכול להיות? האם בגלל שזה יכול להיות עלי להשקיע מחשבה על כל אפשרות שיכולה לקרות? אולי עדר עיזים יפול עליך מחר מהירח בדיוק ב11:55? האם אתה רוצה לחשוב כך? " ומה פירוש הקטע "לוהים אינו מקדם אותנו בגרוש בהבנת העולם (ממש כמו חצרפוצות שלא עוזר לנו לבין איך דברים נופלים.), הוא מהווה בעצם החלפת משתנה לא ידוע במשתנה לא ידוע אחר. הדבר היחיד שה' וחצרפוצות מוסיפים זה סיבוך מיותר למערכת שניתן להסביר אותה בצורה פשוטה יותר" אם אינך מתכוון לדבר מסויים, אל תכתוב אותו, אני לא צריך לנחש למה אתה מתכוון כאשר אתה חושב על דבר אחר וכותב דברים אחרים לחלוטין. ומהי השאלה הגדולה ? וכיצד נדע שתיאורית האלוהים לא נותנת לנו פתרון לשאלה הגדולה וכיצד נחקור את השאלה הגדולה אם נצא מנקודת הנחה שאין צורך לפסוע בשבילים המובילים לפתרון השאלה הגדולה? פרדוקס. " אולי ואולי לא. מהבחינה הבסיסית ביותר, האם תהליך שתוצאותיו נקבעות/קבועות/ידועות מראש הוא מיקרי? למה הוא לא מקרי? בגלל שקיים משהו שכיון את התוצאה ליפני שנקבעה באופן מוחלט . אם כך, האם תהליך שהוא -לא- מכוון בעליל יכול להיות -לא- מיקרי?" אולי כדאי שתקרא את תגובותיי, אתה חוזר שוב על אותו רעיון מתגובתך הקודמת, התייחסתי אליו, ראה ערך "תגובתי הקודמת". >אולי הקשר בין מקריות לאי מקריות שונה מכפי שנראה לנו עד כה < אולי אבל זה נושא לדיון אחר. בריאתנים טוענים שהיקום לא יכול להיווצר במקרה, אני לא. ואתה טוען שאני מוציא דברים מהקשרם ? ראה שוב ערך "תגובתי הקודמת". ונסה לקשר בין 2 המשפטים. " אולי אם היית קורא עוד קצת היית שם לב שבדיוק לזה התייחסתי" "אני אשאיר אותך לפענח את זה.(רמז: הסתירה?" אתה קובע כי אין אפשרות לקבוע דבר ומיד לאחר מכן קובע עובדה חד משמעית. אשמח אם תסביר לי, קטונתי מלפענח מחשבות כל כך עמוקות. " זו לא טעות מוחלטת, טעות של אמצע הלילה. " "תיאורעיה" זו טעות של אמצע הלילה. הטעות שלך, נובעת פשוט מחוסר ידיעה. " אומנם, אבל עדיין היה ניתן להעלות על הדעת דרך סבירה כלשהי כדי לבדוק את זה. הקו בין טענות פסבדו מדעיות למדעיות הוא דק ככל הנראה, אבל זה נושא אחר... ואם כבר, אם מישהו היה מעלה השערות על חורים שחורים בתקופת האבן, במה זה היה מקדם אותנו? " זו דעתך, שאולי נובעת מבורות-הועלו השערות רבות במהלך ההיסטוריה מבלי כל דרך סבירה לבדוק אותן.השערות שלאחר שנים רבות התגלו כניתנות לבדיקה ונכונות. השוואה בין שאלת האלוהים לחורים שחורים בתקופת האבן ? ראה שוב ערך "תגובתי הקודמת".כבר דנו בנושא. " או במילים אחרות, אתה מצדיק טענה בלתי ניתנת להפרכה בעזרת טענה אחרת שגם היא לא ניתנת להפרכה.." ושוב, תגובתי הקודמת,ואפילו הסעיף הקודם בתגובתי הנוכחית. " כל הכבוד, היטבת לתאר את עצמך!:" "אגרסיבית:" " >נראה כי אתה חוטא בהתעלמות מוחלטת מן המציאות ולוקה בחוסר הבנה משווע וראייה פשטנית של התמונה הכוללת...<" ובכן, לעניות דעתי, לזה קוראים הבעת דעה המתייחסת באופן ישיר וענייני לתגובותייך,יתכן והיא לא נעימה.ביקורת לא תמיד נעימה. אבל אם לזה אתה קורא אגרסיביות איך תקרא לזה : "פיל ורוד, וקוף ים מזמר וסגול, לא סותרת את האפשרות כי אלה מרחפים מעלינו ברגע זה ממש.....................................וכו'...." וגם לזה: "ל האתיאיסתים הטיפשים האלה לא מבינים שבכלל היה זה אל שהשפיע על התפתחות היצורים! ממש כפי שהם לא מבינים שזה הוא בעצם האל חצרפוצות, שמושך דברים כלפי מטה ולא איזה "כוח משיכה" דימיוני! תאורית כוח המשיכה היא לא עובדה!11" אני מניח שהכל יחסי... " >אמוציונאלית: >מהקשרו ההיסטורי של המושג והאמוציונאלי... השוואה בין טבעת שניתנה לך ע"י מישהי שאתה אוהב שווה בערכה לטבעת שמצאת ברחוב ואינך יודע כלל למי היא שייכת.< " כנראה ששוב כשלת בלהבין את דבריי. הדוגמא ניתנה כדי לגרום לך להבין את השוני שבין פיל ורוד לאלוהים בקרב אנשים החוקרים את הנושא, אין בדברים אלו כדי לקבוע דבר לגבי. " >ולא עניינית: >החושש להיבלע במחשבות מפחידות ובוחר להיאחז בקיצוניות נגדית...ה"אמונה" שלך מאוד מבולבלת ומלאה בסתירות,די מזכיר לי משהו אחר.<" לגבי החלק הראשון של הטענה, אינני רואה העדר ענייניות בכך שהערתי לך על התנפלותך חסרת הרלוונטיות והסקתי מסקנה מכך (ראה תגובותייך על אתאיסטים טיפשים ופילים ורודים, כל מיני טיעונים חסרי פשר וקשר לנושא הדיון) לגבי החלק השני של הטענה, כאשר יש כל כך הרבה סתירות בדברייך, לא מן הראוי שאציין זאת ? אין לזה קשר לדיון ? המושג לא עד כדי מעורפל, חפש במילון "ענייניות" או "ענייני". אתה משתמש בטקטיקה מתוחכמת למדי בהשוואה לטקטיקות הקודמות שלך, "השלכה".הפתעת אותי. " דרך אגב, שמתי לב שאתה מוציא מהקשרם הרבה מטיעוני, לכן אתה מזכיר לי סוג של תותח שיורה תשובה מוכנה מראש מבלי להפעיל מחשבה עצמאית...ברגע שאתה מאתר בטקסט את המילים "אלוהים" ו"לא קיים" ...בום!" קרא שוב בעיון את תגובותיי, קרא שוב בעיון את תגובותייך ואולי תגיע למסקנה הפוכה (או שלא). "ברגע שאתה מאתר בטקסט את המילים "אלוהים" ו"לא קיים" ...בום!" עוד הוכחה לכך שלא ממש הפנמת על מה אני מדבר,זכותך. כשיהיה לי יותר זמן אתייחס אל דברייך ביתר הרחבה.

חידוד

אני רוצה להתייחס ברשותך למהות הטבעת. מהות הטבעת. ההערכה כי יותר מ94 אחוזים מכלל אוכלוסיית תושבי כדור הארץ מאמינים באל זה או אחר(ככל הידוע לי,יתכן שאני טועה),או שלפחות נטוע בקרבם הצורך להאמין ב"ישות כל יכולה",ברעיון האלוהי,(גם אם ניתן להסביר את התופעה בכלים מדעיים),היא כשלעצמה מצדיקה את החיפוש אחר תשובה,אולי מבחינה הסתברותית (נכון לתקופה זו) אין צידוק לחיפוש,אבל לא זכור לי שנכתבו כל כך הרבה ספרים על פילים ורודים.אני לא זוכר שכל כך הרבה אנשים טענו שבשלב זה או אחר בחייהם חוו התגלות של פילים ורודים, מדע הוא תוצר של אקטיביות אנושית,ואף אדם לא יכול לנתק עצמו לחלוטין מרגשות,אם אנו עוסקים בהסתברויות,הסבירות כי מדען יגלה תגלית חדשה תוך כדי חיפוש אחר שאלה מהותית אך שאינה רציונאלית גדולה מן הסבירות שמדען בכלל יטריח עצמו לעסוק בשאלה כגון " האם מסתובבים בקרבנו פילים ורודים",קיבעון מחשבתי אינו מוביל לתגליות חדשות.למדע אין את כל התשובות ולנו אין את תיאורית האמת המוחלטת. לדוגמא, הקבוע הקוסמולוגי שכיום, חלק מהמדענים מאמינים כי מדובר באנרגיה אפלה, אין דרך להתבונן ישירות באנרגיה האפלה אלא רק בהשלכותיה על הסביבה. ומה היינו עושים ללא המצאת הטלסקופ ? תאר לעצמך שגלילאו (או מי שבאמת המציא את הטלסקופ המודרני) היה סבור שאי אפשר להמציא מכשיר שיאפשר לו לצפות בגלקסיות רחוקות ? מה אם כל הרכיבים מהם עשוי הטלסקופ היו נסתרים מעיניו והוא היה סבור כי רעיון שכזה הינו שטות גמורה? אני יודע, השערותיי לא ניתנת להפרכה, והשערותייך, ניתנות להפרכה ? החיפוש אחר תשובה עשוי להביא לתגליות חדשות שכלל אינן קשורות לשאלת האלוהים.ההשוואה בין פילים ורודים לאלוהים מבטלת את כל זה ומדכאת את הרעיון המדעי, את מהות המדע.,לכך התכוונתי כשכתבתי שאינך רואה את התמונה הכוללת.אולי יש כאלה הרואים את עצם החיפוש כהודאה,אני לא.

AdonAsda

New member
חיפוש אחרי אלוהים נעשה בתחום ה

פסיכולגי, במקום בתחום המדעי האמפירי של קיים לא קיים. ההבדל בין לחפש כוכבים בעזרת טלסקופ, לבין חיפוש פילים ורודים בעזרת מישקפי קסם הוא שאנחנו יודעים מה הם הכוכבים ואנחנו מכירים את תכונות האור שמוחזר מהם, ופילים ורודים? זו הרי שאלה שלא ניתן למצוא לה תשובה בעיקרון. יש הבדל בין חומר אפל לאלוהים. אנחנו חוזים בהשפעות של החומר האפל, אבל אני לא רואה השפעה ישירה או עקיפה או דרך האוזן, של אלוהים על הסביבה. ואם הוא קיים ולא משפיע? אז? >השוואה בין פילים ורודים לאלוהים מבטלת את כל זה ומדכאת את הרעיון המדעי,< לא, אי השוואה מדכאת את הרעין המדעי, אתה טוען שאלוהים הוא יותר חשוב בגלל שהרבה אנשים חשבו עליו, איזה יופי.

AdonAsda

New member
חידוד.

>השוואה בין פילים ורודים לאלוהים מבטלת את כל זה ומדכאת את הרעיון המדעי,< אתה בעצם אומר שאסור להשוות בינהם בגלל שהרבה אנשים מאמינים בה' ולא בפילים ורודים. למרות שאם תבדוק תגלה שה"אינטואיציה" של בני האדם לגבי דברים כאלה לא זכתה להצלחה מסחררת. למרות שאולי הפיל הורוד הוא האמת ויהוה הוא השקר. לכן אתה מונע ממני מלשאול שאלות לגבי פילים ורודים אך מאפשר לי לשאול שאלות לגבי אלוהים? למה הפיל הורוד הוא פיתרון פחות טוב מאלוהים? אולי החיפוש אחר הפיל הורוד עשוי להביא לתגליות חדשות? אז מי מדכא את מי?

לא בדיוק

קודם כל, כנראה שהתכוונת לתחום הפילוסופי ולא הפסיכולוגי. הפסיכולוגיה עוסקת בחקר הנפש וההתנהגות. אבל אם כבר העלית את הפסיכולוגיה, אשתמש בדוגמא מרחיקת לכת ולא ממוקדת (מכיוון שאין לי ידע רב בהיפנוזה) מתחום הפסיכולוגיה. תאר לעצמך חוקר דתי מוכשר (יש כאלה, ולא מעט), המעלה סברה כי דרך היפנוזה ניתן לגעת באמיתות אודות אלוהיו.הוא מקדיש את כל חייו לנושא, עורך מחקרים וניסויים, מהפנט אנשים.ולבסוף מגיע או לא למסקנות מסוימות. לאחר שנים, מוצא את כתביו פסיכולוג או פסיכיאטר אחר,ומשתמש במחקרו המעמיק של הדתי כדי להגיע למסקנות שכלל אינן קשורות לשאלות על אלוהים, אך בעלות ערך רב ותרומה ניכרת לעולם הפסיכולוגיה.(ראה ערך "תורת היחסות הפרטית") מה הניע את ניוטון לחקור את העולם ולכתוב את ספרו "היסודות המתמטיים של פילוסופית הטבע" שהוא אולי הספר החשוב ביותר בתולדות המדע ? ניוטון היה אדם מאוד דתי, האמונה היא שדחפה אותו לחשוף חלק חשוב מסודות העולם או ליתר דיוק, למצוא "שפה" לתיאור העולם.הרצון להבין את אלוהיו ואולי בכך להתקרב אליו. מנגד, מה לדעתך הניע את הוקינג האתיאיסט לפתח את תיאורית אי הייחודיות ? שוב, הרעיון האלוהי, הרצון לשלול את הבריאה האלוהית בשל העובדה שרבים מן המאמינים אימצו לחיקם את תיאורית המפץ הגדול. ויש עוד ועוד דוגמאות לכך. כשעורכים השוואה בין פילים ורודים לאלוהים מסרסים את הרעיון האלוהי וכל הקשור אליו ואולי גורמים לכך שהרבה מן התגליות שאולי היו עתידות להתגלות, לא יתגלו.את מי זה מעניין אם פילים ורודים מסתובבים בקרבנו ? מי יטרח לערוך מחקרים או תת מחקרים בנושא? קיצוניות לעולם לא טובה,לא מן הצד התיאיסטי ולא מן הצד האתיאיסטי,אני יכול להבין את הגורמים לגיבוש דעות כל כך קיצוניות , וגם את ההתנהגות האגרסיבית - הדת, אנשי הדת, הכפייה הדתית וכו'.אבל צריך לדעת גם לעשות את ההפרדה ולהיזהר מהכללות. " יש הבדל בין חומר אפל לאלוהים. אנחנו חוזים בהשפעות של החומר האפל, אבל אני לא רואה השפעה ישירה או עקיפה או דרך האוזן, של אלוהים על הסביבה. ואם הוא קיים ולא משפיע?" עניין של הגדרה, לא? אף אחד לא חזה באנרגיה האפלה או יודע בדיוק מהי, בדומה לאלוהים. מישהו אחר, יכול להגדיר את כל התופעות שאין למדע תשובות עליהן כ"התערבות אלוהית" או השפעותיו של אלוהים על סביבתו,אם לא נחקור לא נדע. "לא, אי השוואה מדכאת את הרעין המדעי, אתה טוען שאלוהים הוא יותר חשוב בגלל שהרבה אנשים חשבו עליו, איזה יופי." אתה חושב שמדענים נטולי רגשות ? מנותקים מן העולם בו הם חיים ? רובוטים הפועלים ללא תכלית אמוציונאלית והכוון רגשי ? יש יותר עניין ומוטיבציה לחקור כאשר יש לאובייקט המחקר משקל רב יותר בעיני יותר אנשים. "אתה בעצם אומר שאסור להשוות בינהם בגלל שהרבה אנשים מאמינים בה' ולא בפילים ורודים. למרות שאם תבדוק תגלה שה"אינטואיציה" של בני האדם לגבי דברים כאלה לא זכתה להצלחה מסחררת. למרות שאולי הפיל הורוד הוא האמת ויהוה הוא השקר. לכן אתה מונע ממני מלשאול שאלות לגבי פילים ורודים אך מאפשר לי לשאול שאלות לגבי אלוהים? למה הפיל הורוד הוא פיתרון פחות טוב מאלוהים? אולי החיפוש אחר הפיל הורוד עשוי להביא לתגליות חדשות? אז מי מדכא את מי? " אני אומר שאסור ? הכל מותר.מי אני בכלל שאקבע מה מותר ומה אסור? בכל מקרה,אני חושב שהבהרתי די בבירור את עמדתי בתגובתי הנוכחית ודבריי מתייחסים ועונים על כל הנקודות בסעיף זה. "רציתי להבהיר .......(מכיוון שהיא אינה תואמת את הידעות שלנו לגבי היקום, אם אתה מבין למה אני מתכוון שוב, אותו רעיון, הגבתי על כך מקודם. אני רוצה רק להתייחס לדברים שנכתבו בסוגריים . האם אנו יודעים הכל על היקום ? האם המדע נותן תשובות על כל שאלה? כתבת בעצמך כי המדע נכון לרגע זה לא נותן תשובות על אלוהים,זה לא שידיעתנו לגבי היקום לא תואמת את השאלה אלא שהיא פשוט לא נוגעת בשאלה, מכאן, אולי אם נמשיך לחקור.נצליח לגעת, ביום מן הימים. דיברת מקודם על אינטואיציה, תאר לעצמך שהיית חי בשנת 1800, ומישהו היה טוען בפנייך כי ישנו קשר הדוק בין המרחב והזמן הנוגד כל מחשבה אינטואיטיבית והגיונית.היית מאמין לו ? היית חושב שהוא מטורף ? "אלוהים מעלה יותר שאלות מאשר מאשר תשובות." וזה רע? "אלוהים יכול להיות התשובה להכל, אבל לא לעצמו( הוא לא מסביר את עצמו, לא מסביר כיצד הוא "יכול להיות".) לכן הוא לא פיתרון לדבר" שוב, לוגיקה בגרוש,אולי יש לו הסבר לעצמו ? ועד שלא נפגוש בו לא נעלה על דעתנו כי ישנו הסבר כזה ? הסבר הנע בין המקריות לאי מקריות,הסבר החורג מגבולות ידיעתנו עד כה,אולי עקרונות המקריות ואי המקריות לא תקפים לגביו והוא ישב ויסביר לנו על כוס קפה במה מדובר? , אני סתם צוחק מכיוון שהשאלות הללו מתאימות יותר למבחן פסיכומטרי. "נכון מצד אחד לא ניתן לקבוע דבר בוודאות, מצד שני, זאת קביעה ודאית. אז: פרדוקס." זה לא מסביר את הפרדוקס שבדברייך. מצד אחד,טענת כי לא ניתן לקבוע דבר בנוגע לאלוהים, ומצד שני, קבעת עובדה חד משמעית ו ע ל י ה ביססת את טיעונך. "אתה יודע מה? זאת אפילו לא לוגיקה, זאת ההגדרה הבסיסית של משהו מיקרי. או מיקרי או לא מיקרי ואין משהו באמצע. במידה ואלוהים הוא לא מיקרי חייב להיות דבר שעשה אותו כזה, אניך יכול להתעלם מעובדה זו" אולי יש דברים שאינם מובנים לנו,ואשתמש בדוגמא שכבר השתמשתי בה , בעבר היו די בטוחים בנוגע להגדרות הזמן והמרחב, אף אחד לא שיער כי ניתן לקשר בין השניים, דיברת מקודם על אינטואיציה, תאר לעצמך שהיית חי בשנת 1800, ומישהו היה טוען בפנייך כי ישנו קשר הדוק בין המרחב והזמן הנוגד כל מחשבה אינטואיטיבית והגיונית לאותה תקופה.היית מאמין לו ? היית חושב שהוא מטורף ? מניין לך שאין משהו באמצע (מקרי-לא מקרי)? או משהו שכלל לא כפוף להגדרות הנ"ל ? " אל דאגה אני מבין את כוונתך, אבל זה לא משנה כי אני מדבר על משמעות המילה "מיקרי" בקרב בריאתנים לא על משמעות אולי-אחרת." וזו הוכחה נוספת לכך שרוב הטיעונים שלך מתאימים לבריאתנים ולא לי.אני טוען שאני לא יודע ואולי גם לא אדע לעולם. אך רואה עילה וסיבה מספקת למחקר. אם הייתי מייצג את הבריאתנים , הייתי טוען שחוקיות היקום לא תקפה על אלוהים.הרי תמיד אפשר למצוא הסברים לכאן ולכאן כשמדובר באמונה. דיברנו מקודם על לוגיקה, הנה לך לוגיקה מעט יותר מוחשית - מקודם ציינת כי אתה כמוני, לא יודע אם יש או אין אלוהים. אולם נראה כי הינך תומך נלהב ברעיון ה"לוגיקה בגרוש" כפי שכיניתי אותו(מקריות-אי מקריות) , ולא בוחל להשתמש בו שוב ושוב, מכאן,(ובהנחה שאתה תומך ברעיון בו אתה משתמש שוב ושוב ) , לא ייתכן כי אתה מחזיק בדעה שאי אפשר לדעת אם יש או אין אלוהים. "לכל מטבע יש שני צדדים. אתה מתעלם מהעובדה שכל התיאוריות המוצלחת הם כמו טיפה בים לעומת כל הלא מוצלחות, שגם הם לפעמים יכולת להאט את המדע בהתעסקות עם הבלים. יש הבדל מהותי בין תורות היחסות לתורת יהוה" ועל כך נאמר, ניסוי וטעיה. אני יודע שאינני יודע דבר. אם לא אדע איך אדע שאני לא יודע? "אני קורא לזה ציניות וסארקזם, מה דעתך" אני לא. אם הייתי טוען כי "יש אלוהים, כל המדענים בורים, השמש סובבת סביב הירח וכו'" 2 תגובותייך הראשונות היו במקומן ואכן היה אפשר להגדירן כציניות וסרקסטיות. אני עדיין דבק ב"אגרסיביות". וכשתמצא זמן לבדוק את הפירוש ל"ענייני", עיין גם בערך ס-צ. ">קרא שוב בעיון את תגובותיי, קרא שוב בעיון את תגובותייך ואולי תגיע למסקנה הפוכה (או שלא).< שלא" למען האמת,לא ציפיתי לתשובה אחרת.

עוד הערה

בקשר לזה : "לכל מטבע יש שני צדדים. אתה מתעלם מהעובדה שכל התיאוריות המוצלחת הם כמו טיפה בים לעומת כל הלא מוצלחות, שגם הם לפעמים יכולת להאט את המדע בהתעסקות עם הבלים. יש הבדל מהותי בין תורות היחסות לתורת יהוה"" לא מזמן קראתי (עיינתי ברפרוף) בכתב עת מדעי על מחקר שבדק את הקשר שבין שימוש בכוסות שתייה מפלסטיק לתדירות יחסי המין בקרב גרושות. במקום אחר, ראיתי שישנו מחקר הבודק את השפעתם של חגבים על שיפור יכולת הדיוק בבעיטות לשער. אל דאגה, המדע לא יואט,בטח שלא מהסיבות שציינת,יש מספיק מדענים לככככככככככככולם.

AdonAsda

New member
לא בדיוק.

>כנראה שהתכוונת לתחום הפילוסופי ולא הפסיכולוגי.< ממש לא. ישנה הפסיכולגיה של האמונה באלוהים, והפסיכולגיה של יהוה עצמו... >תאר לעצמך חוקר דתי מוכשר (יש כאלה, ולא מעט), המעלה סברה כי...עורך מחקרים וניסויים< טעות, אמונה באלוהים לא מלווה בחקירה, אלא רק כהנחת אלוהים כאקסיומה וזהו. הטענה שלך בעיקרון אומרת שבגלל שמישהו יאמין באלוהים הוא ילך לחקור אותו ואלי יגלה דברים אחרים. השאלה שלי אם כך, היא האם אמונה באלוהים היא חובה למחקר רציני? ואם הוא יגלה דברים אחרים, לא קשורים לאלוהים, האם הנחת אלוהים עוזרת למחקר יותר מכל הנחה דימיונית אחרת? או בקיצור, אלוהים לא עזר למחקר יותר מהפיל הורוד. ככלל, דברים שמוגדרים "על-טיבעיים" הם דברים שלא ניתן לחקור אותם, לכן הם גם ניקראים על טיבעיים ו"מיסתוריים. למרות זאת חלק מהתופעות יכולות להתגלות כטיבעיות לחלוטין לכן צריך לחקור את כולם, אך לצערי הדבר לא נכון לגבי אלים למינהם, ניראה שהם אוהבים לברוח ממדענים... לכן רוב האנשים מקבלים את אלוהים או זאוס כאקסיומה שאינה דורשת הוכחה בדיקה, או מחקר כלשהו, ובמה זה מועיל? >אף אחד לא חזה באנרגיה האפלה או יודע בדיוק מהי, בדומה לאלוהים< לא "חזינו" גם באלקטרונים עד כמה שידוע לי. חזניו בהשפעות של חומר אפל, אבל לא חזינו השפעה של אלוהים. ומי יודע אולי החומר האפל יהיה כמו ה"אתר". >שוב, לוגיקה בגרוש,אולי יש לו הסבר לעצמו ? ועד שלא נפגוש בו לא נעלה על דעתנו כי ישנו הסבר כזה ? < זה לא משנה, משום שכרגע ועד שנגלה אותו הוא לא מסביר את עצמו. >אמוציונאלית והכוון רגשי ? יש יותר עניין ומוטיבציה לחקור כאשר יש לאובייקט המחקר משקל רב יותר בעיני יותר אנשים< עדיף לחקור את כל מה שמוביל לאמת, בלי קשר ל"משקל רב יותר בעיני יותר אנשים". >זה לא מסביר את הפרדוקס שבדברייך.< אתה רציני? אולי כדי שתבין את משמעות המילה פרדוקס והאבסורד שבדבריך. >אולי יש דברים שאינם מובנים לנו,ואשתמש בדוגמא שכבר השתמשתי בה , בעבר היו די בטוחים בנוגע להגדרות הזמן והמרחב,< המושג מיקרי הוא מושג אונשי שכפוף לאנשים שיגדירו אותו, זמן ומרחב קימים בלי קשר להגדרה של בני האדם, אי אפשר להשוות בינהם. >משהו באמצע (מקרי-לא מקרי)?< בדיוק כמו שאני יודע שאין מספר אינסופי שהוא גם סופי, או משולש בעל עשר צלעות. >אולי עקרונות המקריות < אני לא מדבר בכלל על ההשלכות של המיקריות על עצם כלשהו, אלא רק מציין את התכונה הזאת.למרות זאת אתה מתעקש לדבר על עקרונות המיקריות כאילו שאמרתי שמיקרי לא יכול להוביל לסדר(הטענה ההסטנדרטית.) ולכן אתה מזכיר לי סוג של תותח שיורה תשובות תשובה מוכנה מראש מבלי להפעיל מחשבה עצמאית בלה בלה בלה...
>שלא" למען האמת,לא ציפיתי לתשובה אחרת.< כן אה? הטענה מסתכמת בכך- העולם נוצר ללא יד מכוונת- העולם מיקרי. אלוהים נוצר ללא יד מכוונת- אלוהים מיקרי. > לא ייתכן כי אתה מחזיק בדעה שאי אפשר לדעת אם יש או אין אלוהים.< הייתכן
? >אני עדיין דבק ב"אגרסיביות".< אתה יכול לדבוק במה שבא לך באמת.

למה לא בדיוק?

" ממש לא. ישנה הפסיכולגיה של האמונה באלוהים, והפסיכולגיה של יהוה עצמו." אם אינני טועה "הפסיכולוגיה של האמונה באלוהים" עוסקת בחקר המניעים,הסיבות והצרכים הנפשיים של בני האדם להאמין באל זה או אחר ולא עוסקת בשאלת קיומו של אלוהים.לתהייה הנ"ל שמור מקום של כבוד באגף הפילוסופי והמדעי.ישנן נגיעות פסיכולוגיות גם בחקר מוצא המינים,כמו בכל מחקר, האם מסיבה זו ניתן לקטלג את תיאורית האבולוציה תחת הכותרת "תיאוריה בפסיכולוגיה" ? אני מניח שזו עוד טעות של אמצע הלילה... אז מה יש לנו כבר לבדיקה ? "ענייני", "סרקאזם","ציניות" "תיאורה", "אגרסיביות" והיד עוד נטויה. אגב, אתה יודע שאתמול מישהו ניסה להוכיח לי את קיומו של אלוהים בעזרת תיאורית הבדיד הנע ? ושלשום מישהו ניסה להוכיח לי את קיומו של אלוהים בעזרת תיאורית הבזקי הקשת בסגנון הציור הפסבדו-מורבידי. (לזה קוראים ציניות, זכור ..ההקשר חשוב) " טעות, אמונה באלוהים לא מלווה בחקירה, אלא רק כהנחת אלוהים כאקסיומה וזהו. שמעת על אקסיומת המקבילים אשר הביאה להתהוותה של הגיאומטריה הלא אוקלידית ? אין סתירה בין אמונה בדבר כמובן מאליו לבין חקירתו. לאורך ההיסטוריה, אנשי דת, שקיבלו את קיום האל כמובן מאליו, חקרו את יחסי הגומלין בין אלוהים ליקום, באיזה אופן הוא משפיע על היקום, האם הוא בכלל משפיע על היקום,גם אם הם צדקו וגם אם לאו, גם אם הם קידמו את הבנתנו בנוגע לרעיון האלוהי וגם אם לאו,.תוצרי אמונם הוו אבני יסוד למדע המודרני,אולי אפילו העדר ההגדרה ממשית היא שדוחפת את בני האדם לחקור בנושא. אם ניוטון היה נעזר בפילים ורודים ודובים אפורים במקום באקסיומות שהגה וקבע בכתביו הנודעים, מעניין אם היה מגיע לתוצאות דומות... " הטענה שלך בעיקרון אומרת ............... יותר מכל הנחה דימיונית אחרת? או בקיצור, אלוהים לא עזר למחקר יותר מהפיל הורוד" קודם כל,זו רק אחת מהטענות שלי, המתייחסת להשוואתך בין פילים ורוד לאלוהים. התשובה נמצאת בגוף השאלה,אם אותו מישהו לא יאמין באלוהים ,סיכוי קלוש לכך שהוא יטרח לחקור נושא מסוים ויגלה דברים חדשים, הוכח לא פעם בהיסטוריה שעקב ניסיון להוכיח קשר מסוים בין תופעה מוכרת ל"אלוהים" נחשפה תגלית חדשה. פילים ורודים לא יצרו את העולם על פי האמונה הדתית אם אינני טועה. " השאלה שלי אם כך, היא האם אמונה באלוהים היא חובה למחקר רציני?" בוודאי שלא, אמונה באלוהים,העדר אמונה באלוהים ואי ידיעה לגבי קיומו של אלוהים הם הכרח למי שעוסק בנושא, למי שעורך מחקרים בנושא ושואל שאלות בנושא ומגלה תגליות הקשורות לנושא, בעיקר בתחום הקוסמולוגיה ומדעי החיים והפילוסופיה. אני מודה שאין הכרח לאמונה באלוהים בחקר אורח החיים של דביבוני החרש. " האם הנחת אלוהים עוזרת למחקר יותר מכל הנחה דימיונית אחרת?" בהחלט. " או בקיצור, אלוהים לא עזר למחקר יותר מהפיל הורוד" משפט חזק מאוד,מעיד על בקיאות רבה בהיסטוריה של המדע. אפשר למסגר ולתלות בביתי ? מעניין מה היו חושבים על כך ניוטון, גודארד, איינשטיין,האבל,פאראדיי,קאנט,ניטשה,אריסטו, הוקינג,לויט ואפילו גלילאו,לטוב ולרע. " ככלל, דברים שמוגדרים "על-טיבעיים" ..........למרות זאת חלק מהתופעות יכולות להתגלות כטיבעיות לחלוטין לכן צריך לחקור את כולם" נניח שחזרתי בזמן ופגשתי מדען החי במאה ה13 ומאמין באל השמש, ומסתקרן לגבי פועלו ותפקודו בשמי היקום, האם עלי לייעץ לו לחקור את מושא סקרנותו או אולי להשוותו לפילים ורודים ולנטוש את מחקרו הטיפשי וחסר התכלית? מה דעתך? ןבכלל, לא ברור לי אם צריך או לא לחקור תופעות על טבעיות. מצד אחד אתה טוען שצריך לחקור הכל, מצד שני אתה טוען כי צריך לוותר על חקר תופעות מסויימות(שאחת מהן היא המרכזית ביותר שבתופעות הטבע העל טבעיות מאז ומעולם). , עושה רושם כי כל התשובות כבר נמצאות באמתחתך, אין צורך בניסוי ועעיה ככל הנוגע אליך.אתה כבר יודע הכל, אתה כבר בטוח בהכל.אז בוא ונעשה ביחד רשימה של הדברים שצריך לחקור והדברים שלא צריך לחקור, אתה יודע מה ? אולי נחסוך לעצמו זמן, נסיק מסקנות עוד בטרם ערכנו מחקרים ונזכה, בעזרת מישהו, ביום מן הימים בפרס נובל? " לכן רוב האנשים מקבלים את אלוהים או זאוס כאקסיומה שאינה דורשת הוכחה בדיקה, או מחקר כלשהו, ובמה זה מועיל" דווקא כן, הרבה אנשים רואים צורך לבדוק ולחקור את שאלת קיום האלוהים בכלים מדעיים, גם אם הם לא מפקפקים ולו לרגע קט בקיומו מכיוון שהם לא רואים בו אובייקט חד ערכי אלא בעל השלכות רבות על תחומים רבים הקשורים לנושאים שונים ומשונים המשוייכים ליקום. " לא "חזינו" גם באלקטרונים עד כמה שידוע לי. חזניו בהשפעות של חומר אפל, אבל לא חזינו השפעה של אלוהים. ומי יודע אולי החומר האפל יהיה כמו ה"אתר" בוודאי, כי לחומר האפל אין השפעה על התפשטות היקום(ככל הידוע לי), לאנרגיה האפלה יש. בכל מקרה, מניין לך שלא חזינו בהשפעות אלוהים ? המדע דינאמי ומשתנה כל הזמן, אולי נגלה בעתיד משהו שלא ידענו עד כה? " זה לא משנה, משום שכרגע ועד שנגלה אותו הוא לא מסביר את עצמו." במה האמונה שלך שונה מן האמונה כי אלוהים יצר את העולם ? אתה מסתמך באמונתך על השערות, הגיון לוגי בגרוש שלא מספק תשובות,אתה מניח הנחה על סמך הנחה אחרת, שלא ניתנת לבדיקה ועליה בונה את תיאורית אי היכולת של אלוהים להסביר את עצמו.במה אתה שונה מאדם דתי? בכך שאתה לא מניח תפילין כל בוקר וחובש כיפה? אם נשיל מעל אדם דתי את כל הטקסיות, קיום המצוות וכו', יהיה ביניכם דמיון מחשבתי רב. " עדיף לחקור את כל מה שמוביל לאמת, בלי קשר ל"משקל רב יותר בעיני יותר אנשים"" ואתה מכיר את כל הדרכים המובילות לאמת ? ואתה בטוח כי הדרכים בהן תבחר יובילו אותך לאמת ? שתף אותי, אני גם רוצה לדעת.אני באופן אישי(מפאת חוסר זמני) מעדיף לתת עדיפות לאובייקטים שחשובים ומהותיים יותר בעיני יותר אנשים ."עדיף לחקור את כל מה שמוביל לאמת" רעיון אוטופי המנוגד ליצרים אנושיים. לא כל מה שעדיף קורה בפועל. " אתה רציני? אולי כדי שתבין את משמעות המילה פרדוקס והאבסורד שבדבריך." הסבר נא לי, והעזר בציטוטים מדברייך. " המושג מיקרי הוא מושג אונשי שכפוף לאנשים שיגדירו אותו, זמן ומרחב קימים בלי קשר להגדרה של בני האדם, אי אפשר להשוות בינהם" לא ,תופעת המקריות הייתה קיימת , קיימת ואולי אף תהיה קיימת לנצח נצחים ללא כל קשר למושגים אנושיים, , אנשים חכמים העניקו מילים וסימנים לתופעות ורעיונות כדי שאתה ואני נבין במה מדובר. באחת מתגובותייך המתלהמות הראשונות כתבת בביטחון ובוודאות רבה כי כדור הארץ סובב סביב השמש. ומה אם אומר לך ,כי אם אכתוב שהשמש סובבת סביב כדור הארץ לא אטעה ? תסכים איתי? " בדיוק כמו שאני יודע שאין מספר אינסופי שהוא גם סופי, או משולש בעל עשר צלעות" אתה יודע די מעט וסומך יותר מדי על המדע, אולי מפאת היא בקיאותך בו.ככל שתתעמק יותר ויותר תופתע לגלות עד כמה ידיעותינו מוגבלות ביחס לכל התופעות שאינן מוסברות. " אני לא מדבר בכלל על ההשלכות ......... ההסטנדרטית.) ולכן אתה מזכיר לי סוג של תותח שיורה תשובות תשובה מוכנה מראש מבלי להפעיל מחשבה עצמאית בלה בלה בלה... " לתכונה אין זכות קיום ללא השלכותיה, כמו לכל דבר אחר ביקומנו , כיצד מגדירים אובייקט אם לא ע"י השלכותיו? " כן אה?" כן,אה. אתה לא יודע אם יש או אין אלוהים, אך משתמש בטיעונים אתיאיסטים קיצוניים למדי, טוען שאי אפשר לקבוע דבר, אך קובע עובדות כהרף עין,בזו אחר זו,, מחליט לבדך, קובע במה צריך להתמקד, איזה מחקר יניב פרי, איזה מחקר יכשל, טוען כי פילים ורודים זהים לאלוהים אך קובע כי אלוהים מהווה אקסיומה לאלו המאמינים בו. כל כך הרבה הגיון בכל כך מעט שורות. " אתה יכול לדבוק במה שבא לך באמת." תודה.

עוד הערה

בקשר לזה : "זה לא משנה, משום שכרגע ועד שנגלה אותו הוא לא מסביר את עצמו" בתגובתך הקודמת טענת שהחיפוש אינו רלוונטי מכיוון שגם אם "נגיע אליו" או נגלה אותו,לא יהיה לו הסבר לגבי עצמו.הגיוני.(בהנחה שאנו מאמינים בעיניים עיוורות לפתרונות לוגיים בהשראת מבחן הפסיכומטרי משנת 2002) כעת אתה משנה את טווחי הזמן בטיעונך, "כרגע ועד שנגלה", כלומר, חוסר יכולתו להסביר את עצמו לא נובע מן הגילוי אלא מהעדר הגילוי,הרלוונטיות שבגילוי הופכת לשולית,,האמצעים נדחקים לצד והמטרה פולשת למרכז.סתירה מהותית, איך ניישב את זה? אולי אני מתעמק יותר מדי,עדיף שנשאר בנמוכים,כמו הדוסים האלה.

AdonAsda

New member
אתה מזכיר לי סוג של תותח שיורה

תשובה מוכנה מראש מבלי להפעיל מחשבה עצמאית, הכל כדי לקדם את הרעיון הראשוני שלך: "תאיסטים ואתאיסטים זה בכלל אותו דבר.". אני חייב להגיד שהטענה המופרכת ביותר שלך היא שאלוהים מוביל לתגליות מדעיות. כאילו שללא אמונה באלילים לא נירצה לחקור את היקום, כאשר אתה מתעלם לחלוטין מהעובדה שהכנסייה והיוותה ועדיין מהווה את הגורם הראשי לעצירת התקדמות מדעית ומחקרית, וזה לא בגלל שהם לא האמינו ביהוה. חז"ל, אם אני לא טועה, האמינו שאם משהו נופל עליך, מחליק לך מהיד, ופוגע בך, זה עונש אלוהי וזה מלאך אלוהי שמפיל את זה. דרך, האם רוב המדענים היום מאמינים באלוהים/דתיים(במובן האדוק יותר). במאות האחרונות הייתה ירידה חזקה בכוחה של הדת ושל האמונה בה', מצד שני הייתה פריחה בתחום המדע, מה דעתך? >אין סתירה בין אמונה בדבר כמובן מאליו לבין חקירתו.< יש סתירה כאשר הדבר הזה נחשב ל-לא ניתן לחקירה. > אמונה בדבר כמובן מאליו < עכשיו אלוהים הוא דבר מובן מאליו? > "הפסיכולוגיה של האמונה באלוהים" עוסקת בחקר המניעים,הסיבות והצרכים הנפשיים< בהנחה שאלוהים הוא רק המצאה של המאמינים בו, וגם אלים הם דבר שכיח בכל תרבות, בהחלט יש הרבה מקום לפסיכולגיה כאן, בכל מיקרה, פחלוסופיה ופסיכולגיה הם הדברים היחידים שיכולים ""לחקור"" את אלוהים כרגע. >אני באופן אישי(מפאת חוסר זמני) מעדיף לתת עדיפות לאובייקטים שחשובים ומהותיים יותר בעיני יותר אנשים< לשיטתך עדיך לנטוש את רוב המחקר המדעי כיום, משום שמכניקה קוונטית או "דביבוני החרש" כלל לא מעניינים את ההמון. במקום זה צריך להקים את מכון המחקר "קוחב נולד" שבו נחקור את שאלת השאלות: "סקעת או מויאל" וגם את "יהודה או מישניה". הרי מי יודע, אולי מחקר בתחום רחב זה יוביל לגלוי חומרים חדישים וחזקים, תרופות נגד איידס, או דרך חדשה להפקת אנרגיה אינסופית מכלום...אולי...אולי...אולי... >נניח שחזרתי בזמן ופגשתי מדען החי במאה ה13 ומאמין באל השמש, ומסתקרן לגבי פועלו ותפקודו בשמי היקום, האם עלי לייעץ לו לחקור את מושא סקרנותו או אולי להשוותו לפילים ורודים ולנטוש את מחקרו הטיפשי וחסר התכלית? מה דעתך?< כלל וכלל לא, הייתי ממליץ לך להגיד לו שהוא חייב להקריב חמש עיזות ובתולה אחת או שאל השמש לא יזרח מחר!... לעומת זאת, אולי תמצא מישהו שלא יודע בכלל מה זה הדיסק החם, והזוהר, הזה בשמיים, לו אתה יכול להגיד לנסות לחקור הנושא. >ןבכלל, לא ברור לי אם צריך או לא לחקור תופעות על טבעיות< רוב התופעות העל טיבעיות ניתנות לבחינה והפרכה(עד גבול מסויים.), אלוהים או פיל ורוד לא. אנחנו הגדרנו את אותה תופעה בצורה ברורה, אלוהים או פיל ורוד לא. >הסבר נא לי, והעזר בציטוטים מדברייך.< ציטוט: "הפרדוקס יכול לבטא סתירה חיצונית כאשר הוא סותר ידע או הנחה קודמים, או סתירה פנימית כאשר ממנו עצמו נובעים דבר והיפוכו." >לתכונה אין זכות קיום ללא השלכותיה< אני, למרות מה שאתה חושב, לא דיברתי על ההשלכות של התכונה הזאת. בדיוק כפי שאני אומר "החולצה הזאת שחורה" אני לא נוקט עמדה לגבי ההשפעה של הצבע השחור משום שאולי אני לא יודע. >ומה אם אומר לך ,כי אם אכתוב שהשמש סובבת סביב כדור הארץ לא אטעה ? תסכים איתי?< אם תגדיר מחדש את המושגים לא תטעה. אבל אולי אלוהים ישב איתך על כוס קפה, ויסביר לך את המשמעות האמיתי של המושג... >בכל מקרה, מניין לך שלא חזינו בהשפעות אלוהים?< אין צורך להניח שאלוהים עושה את זה. בדיוק כמו שאין צורך להניח שחצרפוצות אל רב הידיים, מושך דברים כלפי מטה(זאת הייתה מטרת הסיפור דרך אגב.). אבל...אולי... יש עוד דברים אבל אין עוד כוח.

אתה מזכיר לי סוג של תת מקלע

"אני חייב להגיד שהטענה המופרכת ביותר שלך היא שאלוהים מוביל לתגליות מדעיות. כאילו שללא אמונה באלילים לא נירצה לחקור את היקום, כאשר אתה מתעלם לחלוטין מהעובדה שהכנסייה והיוותה ועדיין מהווה את הגורם הראשי לעצירת התקדמות מדעית ומחקרית, וזה לא בגלל שהם לא האמינו ביהוה. חז"ל, אם אני לא טועה, האמינו שאם משהו נופל עליך, מחליק לך מהיד, ופוגע בך, זה עונש אלוהי וזה מלאך אלוהי שמפיל את זה. דרך, האם רוב המדענים היום מאמינים באלוהים/דתיים(במובן האדוק יותר). במאות האחרונות הייתה ירידה חזקה בכוחה של הדת ושל האמונה בה', מצד שני הייתה פריחה בתחום המדע, מה דעתך" הרעיון האלוהי הוא אחד הגורמים החשובים ביותר להתקדמות המטאורית של המדע במאה ה20. רוב המדענים החשובים ביותר, כשנשאלו מדוע הם מתעניינים בחקר היקום, טענו כי אחד הדברים העיקרים שהניעם היה שאלת הקיום האלוהי, מניוטון ועד הוקינג, כל אחד מסיבותיו הוא,אתה מדבר על עקרון אחר לחלוטין, לכנסייה אין כל התנגדות למחקר שאינו עוסק באיתור סתירות לקיום האלוהי, יש להם התנגדות למחקרים שלעניות דעתם פולשים למחוזות מוסריים השמורים אך ורק לאל בו הם מאמינים כגון הגנום האנושי , שיבוט, דברים הנוגדים את האמונה שלהם., בנוסף, כלל לא התייחסתי למוסדות דת,לאמונה דתית קנאית ובטח שלא לכנסייה, אלא לשאלת האמונה באלוהים בלבד.ואם הזכרת את חז"ל, הם היו מבין המתקדמים והנאורים ביותר מבחינת הכרתם במדע, כך גם הרמבם שרבים מספריו עוסקים במדע כגון "מדע הגיאומטריה", .דרך אגב, כן, רוב המדענים כיום מאמינים באלוהים,(לא דתיים ולא במובן האדוק ביותר), הירידה החזקה בכוחה שלה דת התרחש מסיבות אחרות לחלוטין שאינן קשורות בהכרח לאמונה בקיום אלוהי, אם כי, אני לא בטוח שחלה ירידה באמונה בה', אלא שהקולות המתנגדים נשמעים בבירור ובחוזקה מפאת היחלשותם של הסנקציות נגדם.מה דעתך? " ש סתירה כאשר הדבר הזה נחשב ל-לא ניתן לחקירה." אתה לא מתייחס לדברים שאני כותב, מה לעשות. קרא על אקסיומת המקבילים. "עכשיו אלוהים הוא דבר מובן מאליו?" אקסיומה פירושה דבר המובן מאליו, רצוי לבדוק במילון מושגים שנוטים להשתמש בהם לא מעט ".בהנחה שאלוהים הוא רק המצאה של המאמינים בו, וגם אלים הם דבר שכיח בכל תרבות, בהחלט יש הרבה מקום לפסיכולגיה כאן, בכל מיקרה, פחלוסופיה ופסיכולגיה הם הדברים היחידים שיכולים ""לחקור"" את אלוהים כרגע." גם אם אלוהים הוא המצאה של המאמינים בו, לא למדע הפסיכולוגיה הפתרונות.הפסיכולוגיה עוסקת בחקר הנפש וההתנהגות ותו לא.אתה לא ממוקד וקופץ מנושא לנושא, דיברנו על הדרכים להוכחת או שלילת קיומו ולא להשפעותיו על נפש האדם. הפסיכולוגיה לא יכולה "לחקור" את קיומו מכיוון שהיא לא עוסקת בכך. היא חוקרת את נפש האדם.בניגוד לפילוסופיה,שגורסת שע"י שימוש במחשבה הטהורה ניתן להגיע לאמיתות אלו ואחרות אם כי כבר הוכח בעבר ע"י אריסטו שלא כך הדבר. "לשיטתך עדיך לנטוש את רוב המחקר המדעי כיום, משום שמכניקה קוונטית או "דביבוני החרש" כלל לא מעניינים את ההמון. במקום זה צריך להקים את מכון המחקר "קוחב נולד" שבו נחקור את שאלת השאלות: "סקעת או מויאל" וגם את "יהודה או מישניה". הרי מי יודע, אולי מחקר בתחום רחב זה יוביל לגלוי חומרים חדישים וחזקים, תרופות נגד איידס, או דרך חדשה להפקת אנרגיה אינסופית מכלום...אולי...אולי...אולי" כדי להצדיק את הדך הרופפים אתה משתמש בטיעונים קיצוניים של כן ולא,שחור ולבן. העובדה כי אלוהים תרם לא מעט להתקדמות המדע בדרך זו או אחרת לא סותרת את האפשרות כי ישנם גם תחומים אחרים שכלל לא קשורים לאלוהים שלהם ניתנת עדיפות חשובה יותר מכיוון שהם גם מעיינים את בני האדם, כגון , מציאת מזור למחלות, מוצא האדם, ועוד. "סקעת נגד מויאל" היא אכן שאלה חשובה מתחום מדעי הפסיכולוגיה והחברה, ובארה"ב ובאירופה (אפילו בארץ) נערכים מחקרים רבים בנושא תוכניות ריאליטי , ,השפעת הפרסומות, היחס למותגים ועוד. לא כל מחקר חייב להתחיל ולהתסיים באלוהים רק בשל העובדה שיש מחקרים המצריכים אמונה או אי אמונה באלוהים, אתה מסרב להבין זאת וחוזר שוב ושוב על אותה מנטרה ידועה, כמו תותח מסוג מסויים. "כלל וכלל לא, הייתי ממליץ לך להגיד לו שהוא חייב להקריב חמש עיזות ובתולה אחת או שאל השמש לא יזרח מחר!... לעומת זאת, אולי תמצא מישהו שלא יודע בכלל מה זה הדיסק החם, והזוהר, הזה בשמיים, לו אתה יכול להגיד לנסות לחקור הנושא." ואם לא אמצא שבכלל לא יודע מה זה הדיסק החם, או שיודע אך לא חזק במדעים וחשיבה ? למרות זאת אתה ממליץ לי לזלזל ולבטל את המדען שמאמין באל השמש ורוצה לחקור אותו עוד(ואולי אף יגלה שאל השמש הוא לא אל השמש כפי שחשב) רק בשל העובדה שהוא מאמין ? קצת גזעני ומהול בדעות קדומות, לא? "רוב התופעות העל טיבעיות ניתנות לבחינה והפרכה(עד גבול מסויים.), אלוהים או פיל ורוד לא. אנחנו הגדרנו את אותה תופעה בצורה ברורה, אלוהים או פיל ורוד לא." רוב התופעות העל טיבעיות לא היו ניתנות לבדיקה בזמן זה או אחר במהלך ההיסטוריה, מדע הינו תהליך הדרגתי, בשל העובדה שהמדע התפתח עקב ניסיונותינו החוזרים ונשנים להגדיר את התופעות הללו , הפכו התופעות העל טבעייות לטבעיות בעליל, אולי דבר דומה יקרה לחקר אלוהים ? ומי יודע, אולי אף בחקר הפילים הורודים שאתה כל כך מתעניין בהם, אולי תערוך מחקר משל עצמך בנושא? "ציטוט: "הפרדוקס יכול לבטא סתירה חיצונית כאשר הוא סותר ידע או הנחה קודמים, או סתירה פנימית כאשר ממנו עצמו נובעים דבר והיפוכו."" ציטוט : "לא ניתן להוכיח דבר " "אין אפשרות להוכיח שקיים אלוהים." הי, ציטוטך בדיוק עונה על ההגדרה של פרדוקס. " אני, למרות מה שאתה חושב, לא דיברתי על ההשלכות של התכונה הזאת. בדיוק כפי שאני אומר "החולצה הזאת שחורה" אני לא נוקט עמדה לגבי ההשפעה של הצבע השחור משום שאולי אני לא יודע" מקודם טענת שבני אדם יצרו את תכונת המקריות והיא כפופה להם בניגוד לזמן ולמרחב.כשכתבתי כי עקרונות המקריות תקפים אם או בלי קשר למושגים אשר נהגו ע"י אנשים טענת כי אינך מתכוון לעקרונות המקריות אלא למקריות עצמה, אני מבולבל, הסבר נא לי ידידי למה התכוונת ? "אם תגדיר מחדש את המושגים לא תטעה. אבל אולי אלוהים ישב איתך על כוס קפה, ויסביר לך את המשמעות האמיתי של המושג" אם אשווה אותו לפילים ורודים,בטח שזה לא יקרה, מקסימום אהגה איזו תורה לוגית ע"י הנחות המבוססת על הנחות אחרות,חסרות יכולת בדיקה ואשכנע את עצמי בצדקת דרכי. " ין צורך להניח שאלוהים עושה את זה. בדיוק כמו שאין צורך להניח שחצרפוצות אל רב הידיים, מושך דברים כלפי מטה(זאת הייתה מטרת הסיפור דרך אגב.). אבל...אולי.." אולי אומר לאותו מדען מן המאה ה13 שאין צורך להניח כי תחושת החום המורגשת על בשרו קשורה לאל השמש,אולי אין צורך להניח שהקבוע הקוסמולגי של איינשטיין מייצג משהו מלבד שטויות ? אולי אין צורך להניח דבר מכיוון שאיננו יודעים שום דבר ? לא נניח ונחייה בעולם קטן ,סגור ומפוחד של אי הנחות.כך בטוח שנתקדם לעתיד טוב יותר.

עוד הערה

בקשר לזה: " אני, למרות מה שאתה חושב, לא דיברתי על ההשלכות של התכונה הזאת. בדיוק כפי שאני אומר "החולצה הזאת שחורה" אני לא נוקט עמדה לגבי ההשפעה של הצבע השחור משום שאולי אני לא יודע"" עצם העובדה שקבעת עובדה "החולצה הזאת שחורה" נקטת עמדה לגבי תכונותיו של האובייקט אשר את השלכותיו עינייך קולטות בצורת הצבע השחור.לבצע השחור כשלעצמו תכונות המוגדרות ע"י השלכותיו על סביבתו. התעלמות מהשלכותיו של אובייקט מגדירות אותו כאינו קיים, כלום, ובמחשבה שניה, גם את הכלום ניתן להגדיר ע"י השלכותיו על סביבתו. מה לא ברור?

התייחסות נוספת

"לשיטתך עדיך לנטוש את רוב המחקר המדעי כיום, משום שמכניקה קוונטית או "דביבוני החרש" כלל לא מעניינים את ההמון. במקום זה צריך להקים את מכון המחקר "קוחב נולד" שבו נחקור את שאלת השאלות: "סקעת או מויאל" וגם את "יהודה או מישניה". הרי מי יודע, אולי מחקר בתחום רחב זה יוביל לגלוי חומרים חדישים וחזקים, תרופות נגד איידס, או דרך חדשה להפקת אנרגיה אינסופית מכלום...אולי...אולי...אול" נראה שאתה די מתקשה להבין את דברי, אם להודות באמת,הם לא כל כך קשים להבנה, אנסה לפשט ככל שאוכל. חקר קונפליקט הראל מויאל-הראל סקעת יכול להוביל לגילויים בתחום החברתי, הפסיכולוגי ועוד,לדוגמא, אפשר להשתמש באובייקטים הללו כדי לבחון את שאלת ההתפלגות החברתית בחברה הישראלית, הצורך בהערצה, סגידת הנוער למותגים, אפילו שאלות הנוגעות לתת נושאים במדעי החיים, כגון ההערצה והעדפה של אובייקט מסוים על פני מתחרו ולהקיש מכך על התנהגויות והעדפות הקשורות לקבוצות מאזורים שונים,מקור שונה וכו',אז אולי לא כדאי להקים מכון בשם "קוחב נולד" אך בהחלט יש מקום לבחון את השפעותיה של התוכנית והפרטים המשתתפים בה על הכלל. אני לא חושב, אם כי מאוד הייתי רוצה לחשוב כך, שחקר נינט טייב יוביל למציאת פתרונות למחלת הסרטן, איידס, או ייצור אנרגיה בלתי נדלית .כמו שלמשל, "חקר הפסיכולוגיה של אלוהים" לא יוביל לגילויים חדשים הנוגעים לשאלת קיומו של אלוהים אלא רק לגילויים חדשים בנוגע לאיך אנשים מתייחסים ותופסים את הרעיון האלוהי. מכניקה קוונטית לא מעניינת אף אחד ? דבר בשם עצמך, ואני אדבר בשם כל המאות אלפים שקנו את הספר "קיצור תולדות הזמן" ובזכותם הפך לרב מכר.אני יכול רק להניח שיותר אנשים מכירים את תיאורית היחסות הכללית מאשר את יהודה סעדו ולא רק משום שהשני נחשף לפחות קהל. ואפילו יש מקום לחקר דביבוני החרש, כל עוד מישהו מוצא בהם עניין.ואתה יודע מה ? אם מישהו יטען כי לדעתו פילים ורודים בראו את היקום ויראה צורך בחקר הנושא, לא אמנע בעדו, לך תדע מה הוא יגלה. אולם מעניין לציין (ככל הידוע לי) שאף מדען רציני לא טען כך עד כה והקדיש מזמנו ומרצו לחקר תופעת הפילים הורודים הבלתי נראים בהקשר של בריאת העולם.אולי בכל זאת יש הבדל בין הרעיון האלוהי לפילים ורודים ?

AdonAsda

New member
> המאות אלפים שקנו את הספר<

>"קיצור תולדות הזמן< מה לגבי המיליונים שקנו הארי פוטר. לכן צריך לפתוח מחקר בנושא, ולא סתם לחקור בנושא ההשפעה של הספר, או הסיבות הצלחתו. צריך לחקור ולגלות האם הארי פוטר באמת קיים, אולי באמצע המחקר נגלה טכנולגיה שתאפשר תעופת מטאטאים. >לדעתו פילים ורודים בראו את היקום ויראה צורך בחקר הנושא, לא אמנע בעדו, לך תדע מה הוא יגלה.< אם כך אתה מודה שהטענה ש"מחקר בנושא "אלוהים" עלול להוביל לתגליות." שקולה לטענה "מחקר בנושא "פילים ורודים" עלול להוביל לתגליות."

AdonAsda

New member
אתה מזכיר לי קלצ'ניקוב...

יש לי הרגשה חזקה שאתה מתיחס לדברים שאמרתי בלי לקשר אותם לדברים שלגביהם כתבתי אותם, לכן אתה אומר דברים שכלל לא היתכונתי אליהם. >הרעיון האלוהי הוא אחד הגורמים החשובים ביותר להתקדמות המטאורית של המדע במאה ה20< באמת? למה? איך? מה היה במאהה20 שלא היה ליפני זה?(לא צריך לענות.) אתה מתחיל לדמיין או שאתה עושה את זה למען הויכוח וההתפלספות? לפי מה שאתה אומר "הסיבה היחידה שמישהו ילך לחקור ולגלות את סודות היקום היא בגלל שהוא רוצה להוכיח את קיום אלוהיו/הזיותיו." ומה יכול להיות יותר מופרך מזה? אם אדון ניוטון(שחי ליפני 300 שנה, וגם לא ממש צדק דרך אגב.) עשה את אז כולם מורכחים לציית לחוק הזה? ואם פיתאום כולם היו מפסיקים להאמין באלוהים אתה חושב שהמחקר המדעי היה מופסק וכולם היו חוזרים לשחק בגולות? חיפוש בגלל אלוהים, יכול להוביל למצב שבו אותו "מדען" ידחה כל ממצא שעלול לערער את מושא חיפושו, ראה ערך: "בריאתנים": אין להם בעיה לחקור את עולם החי או "המורכבות" של הטבע, אבל הם ידחו מיד כל תיאוריה שעלולה חסה-וחלילה להסביר כיצד החיים נוצרו ללא מושא אהבתם. >דרך אגב, כן, רוב המדענים כיום מאמינים באלוהים< אתה מוכיח את טענתי, אתה אכן משלה את עצמך. אחוז המדענים כיום שמאמינים בה' הוא מספר חד סיפרתי, והאחוז יורד אצל מדענים בכירים יותר(המידע מכמה אתרים, חלק אתאיסטים וחלק בראתנים שמאמינים שהמדענים הם השטן...). >ואם הזכרת את חז"ל, הם היו מבין המתקדמים והנאורים ביותר מבחינת הכרתם במדע< לא הייתי משבח אותם כל כך, הם אמרו מספיק שטויות. שמעת על הפילוספים היונים? הם חיו "קצת" ליפניהם וידעו "קצת" יותר, וחלק אף התחילו לפקפק באלים. >אם כי, אני לא בטוח שחלה ירידה באמונה בה', אלא שהקולות המתנגדים נשמעים בבירור ובחוזקה מפאת היחלשותם של הסנקציות נגדם.מה דעתך?< אתה טועה ומטעה. מספר האתאיסטים בצרפת הוא 33%. 14% הוא אגנואיסטי, ועוד 26% אומרו ש"לא משנה", אגנואיסטים למעשה. חסר תקדים יחסית לתקופות קדומות שבהן מספר האתיאסטים היה זהה למספר האנשים שחשבו שהעולם הוא עגול(דוגמא רעה). >קרא על אקסיומת המקבילים.< רוצה להשוות את אלוהים לאקסיומת המקבילים? "דרך נקודה מחוץ לישר ניתן להעביר ישר אחד ויחיד שמקביל לישר הנתון" מול אקסיומת האלוהים: "ישות כל יכולה מעל הזמן מעל חוקי הלוגיקה ומעל כווווולם, שבראה יום אחד את העולם כי התחשק לה." >"עכשיו אלוהים הוא דבר מובן מאליו?" אקסיומה פירושה דבר המובן מאליו, < אתה מתייחס בכלל למה ששאלתי? האם אתה טוען שיש להחשיב את אלוהים כאקסימה ברורה? >סקעת נגד מויאל" היא אכן שאלה חשובה מתחום מדעי הפסיכולוגיה והחברה,< אני לא אמרתי שנושא כוכב נולד לא מכיל תשובות לשאלות רבות, אתה פשוט אמרת ש"אולי חקר אלוהים יביא לתגליות בנושאים שלא קשורים בצורה ישירה לאלוהים" אם כך ניתן להגיד כי חקר בנושא יהודעה סעדו יביא אולי לגלויים לא קשורים בצורה ישירה, כמו גילוי תרופה לאיידס, למה לא הרי? אולי אולי. >קצת גזעני ומהול בדעות קדומות, לא?< בטח, מסתבר שאנשים שדתיים ושמרניים הם בדרך כלל פחות יצירתיים ובעלי מנת משכל נמוכה יותר לעומת אתיאיסטים וליברלים. היתיחסתי לשאר הדברים בתחילת ההודעה אני חושב. >ציטוט : "לא ניתן להוכיח דבר " "אין אפשרות להוכיח שקיים אלוהים."< יותר נכון: "שום דבר לא בטוח". לכן שום דבר לא בטוח חוץ מזה ששום דבר לא בטוח? >טענת כי אינך מתכוון לעקרונות המקריות אלא למקריות עצמה,< דבר ראשון, לא טענתי שהעבודה שעצם כלשהו הוא מיקרי, משפיע עליו בדרך כלשהי(אני לא יודע איך.). דבר שני, אנחנו הם אלה שקרואים לדבר שנוצר ללא יד מכוונת "מיקרי". מושג נירדף. אם אני יכול להגיד שאלוהים נוצר ללא יד מכוונת, או שאף אחד לא יצר אותו, אני יכול להגיד שהוא מיקרי. >לאותו מדען מן המאה ה13 שאין צורך להניח כי תחושת החום המורגשת על בשרו קשורה לאל השמש,< אתה הוא זה שטוען שאולי התחושה הזאת לא נובעות מהשמש אלה ממושהו אחר. אתה טוען >בכל מקרה, מניין לך שלא חזינו בהשפעות אלוהים?< בגלל שלא שמעתי עדיין על איזה השפעה של אלוהים אני מניח שאתה מיתכוון לתופעות רגילות, שהם אולי "השפעה של אלוהים". >אולי אין צורך להניח דבר מכיוון שאיננו יודעים שום דבר?< מה פיתאום, מה שאנחנו צריכים לעשות זה לשבת בנחת על כורסא לדמיין ולשער השערות, אחר כך נגיד שההשערות הדימיונית שלנו הן "אפשריות", נגיד שבעתיד אולי יהיה ניתן לבחון אותם, ואולי גם נחכה עד שהרבה אנשים יאמינו בהם. בטוח שנתקדם לעתיד טוב יותר.

למעלה