מחמיא לי שאתה קורא לי שעצי
"אפוא אני אסביר לך לאט לאט, אולי תבין. טענותי האחרנות לא התיחסו בכלל אל הסקר שהופיע בNBC או אל כל סקר אחר, אלא רק על ההתבטאות שלך כלפי. מטענתך המגוחכת אפשר לחשוב שאיני יודע לקרוא או לספור >תגיד, חשבון לכיתות א', יודע?< >אם אתה מתקשה להבין, הפירוש לצמד המילים המוזר בתחילת הידיעה הינו "שני שלישים"<. אזכיר לך פרט קטן, אני לא ידעתי על איזו "ידיעה" אתה מדבר, ולכן ההתלהמות שלך היתה, במילים עדינות, לא במקום. ואם עדיין אתה מתקשה להבין על מה אני מדבר, אני ממליץ לסיים את השיחה בינינו" ידידי המשכיל ומהיר המחשבה אולי אזכיר לך מספר דברים. באחת מתגובותיי בקודמות, ציינתי כי לעניות דעתי, אף על פי שלא ערכתי מחקר בנושא כמות המדענים המאמינים באלוהים גדולה מכמות המאמינים שאינם מאמינים באלוהים. בתגובתך כתבת: אתה מוכיח את טענתי, אתה אכן משלה את עצמך. אחוז המדענים כיום שמאמינים בה' הוא מספר חד סיפרתי, והאחוז יורד אצל מדענים בכירים יותר(המידע מכמה אתרים, חלק אתאיסטים וחלק בראתנים שמאמינים שהמדענים הם השטן...) השבתי לך : לדעתי אתה חוטא לאמת, אם כי אני מודה שלא ערכתי מחקר מעמיק בנושא בניגוד אליך. בתגובתך,כדי "להעמיד אותי על טעותי", מצאת סקר התומך "כביכול" בקביעתך וכתבת בציניות : "כן, אני באמת "חוטא". האם העיתון "Nature" הוא מקום אמין מספיק בישבלך?" אולם כהרגלך בקודש,לא טרחת להתעמק בדברים-, במה בדיוק מתמקד הסקר, מהי מהותו, את מה ואיך הוא בודק, מהי שיטת הבדיקה, והחשוב מכל,האם הוא אכן מגבה את קביעתך כי אחוז המדענים המאמינים כיום באלוהים הינו מספר חד סיפרתי. בתגובתי כתבתי : בהחלט כן, NATURE מקום מאד אמין, כשמספקים את התמונה הכוללת. המאמר שבקישורך הינו מאמר-סקר ידוע משנת 1998 מאת Larson, Edward J. and Larry Witham ונקרא : "Leading scientists still reject God" האם אתה מכיר את המאמר-סקר הידוע משנת 1997 מאת Larson, Edward J. and Larry Witham הנקרא : ""Scientists are still keeping the faith," הכולל בחובו את כ ל הדרגים ולא רק את הבכירים שבמדענים ? אין לי קישור לספק, אני מניח שלך יש, אשמח אם תספק קישור,מומלץ להכנס ולקרוא. אם זכרוני אינו מטעיני, על פי הסקר, מעל ל40 אחוז ממדעני העולם מאמינים באלוהים, בתגובתך,במקום להודות בטעותך,ולכתוב "טעיתי, אני אכן לפעמים "קופץ בראש" וקובע עובדות מבלי לוודא אמיתות " (לא בושה להודות בטעות) המשכת להתפתל ולהתקפל ולנסות להצדיק את טיעונך וכתבת : " בכל מיקרה בשני הסקרים יש רוב לאתיאיסטים, ואני לתומי חשבתי ש,>דרך אגב, כן, רוב המדענים כיום מאמינים באלוהים<" בתגובה לדברים אלו, מצאתי לנכון להביא סקר אחר,(אולי אמין יותר מכיוון שלא התבסס על שיטת המחקר של לLEUBA), הקובע כי יותר משני שלישים מהמדענים מאמינים באלוהים, (אגב, רוב הסקרים שמצאתי באינטרנט הראו נתונים דומים, פחות או יותר) וכתבתי : " תגיד, אתה לא מרגיש כי טיעוניך הולכים ומתגחכים ככל שהדיון מתקדם ? וכעת, התחלת להשתמש בטקטיקה חדשה של אתיאיסטים ותיאיסטים ? דיסאינפורמציה ? עיקום ראיות ? עיוות אמיתות ? אולי בכל זאת אתם לא כל כך שונים ? האתר של NBC מספיק אמין בשבילך ? אם אתה מתקשה להבין, הפירוש לצמד המילים המוזר בתחילת הידיעה הינו "שני שלישים" אגב, כדאי להמשיך ולקרוא את כל המאמר. תגלה מספר דברים די מפתיעים על מדענים המשתייכים לתחומי המדעיים המדויקים." בתגובה לדברים אלו (הפעם באמת התעלית) כתבת : "אני מתיחס לסקר הראשון שבו האחוזים הם 40-45בעוד אתה מתיחס מיד לסקר של NBC, תוקף אותי וטוען שאני משקר בגלל שאני לא יודע שבסקר של NBC אומרים שיש שתי שליש מדענים מאמינים. האם אני צריך להמשיך?" אין טעם להגיב,עלבון מוחלט לאינטליגנציה. נעבור לסעיף הבא. כתבת : שוב יש לך הנחות מוקדמות שגויות. איפה אתה רואה כאן, או בכל מקום בהודעתי, ניסיון להפריך את אלוהים? להזכירך הטענה הזאת התיחסה אל 'תיאורית האלוהים' בצורתה הנכוחית, ומטרתה היה להראות ש'תיאורית האלוהים' היא לא יותר מהחלפת שאלה אחת בשאלה אחרת גדולה יותר. ולמרות מה שחשבת, אני לא אומר כמובן ש א ם באמת נימצא את מר ה' הוא לא יכול להסביר לנו. אבל עד שלא נימצא אי אפשר להשתמש ב 'תיאורית האלוהים' כמִן פיתרון ברירת מחדל שכזה לבעיות שלנו, ואין הוא יותר טוב מ"פיתרון" מפיל ורוד. מה פשר הדברים הללו שכתבת באחת מהודעותייך הקודמות ? "לעולם לא יהיה ניתן לדעת אם אותה ישות שטוענת שהיא אלוהים היא באמת כל יכולה וניצחית, איך היא תוכיח את זה? ואיך אני אוכיח את מה שכרגע כתבתי" אז היא תוכל או לא תוכל להסביר את עצמה א ם נמצא אותה ? או שאולי היא תוכל להסביר את עצמה רק באופן חלקי ? רק לך התשובה.. אבל רגע!,הרי ציינתי במפורש לא פעם כי אני לא מסכים "תיאורית אלוהים" של הדתיים ולא מסכים עם "תיאורית אלוהים" של האתיאיסטים,כלומר, אינני יודע אם יש או אין אלוהים, אז...........תזכיר לי, מדוע אנחנו מתווכחים ..? אה, כן, המחקר האלוהי.. לא ? >לא היה מדע? "שמתי לב שאתה אוהב את ויקפדיה... ראה ערך: "המהפכה המדעית". טוב. מדע – מכלול קוהרנטי של ידע המתייחס לתחום מציאות מסוים, המושג תוך התבססות על עקרונות אובייקטיביים והכרוך בתצפית שיטתית בתופעות. אתה בוודאי מתכוון ל מ ה פ כ ה המדעית - זו שאירעה במהלך המאה ה-16,- ושינתה באופן יסודי השקפות ושיטות מחקר מדעיות שהיו נהוגות עד אז. היה מדע גם הרבה הרבה הרבה לפני המאה -16 אך הוא התבסס על שיטות ותפיסות אחרות. אתה יודע מהן התכונות המכשילות ביותר בויכוח ? פזיזות ובורות. עכשיו תורך להגיב,תן לי לנחש את רוח התגובה: לא התכוונת לזה ? הם לא התכוונו לזה ? היא לא התכוונה לזה? אנחנו לא התכוונו לזה? >תלוי, למה אתה קורא בסיס ?< לתיאוריה של דארוין היה בסיס למשל, כידוע לך(אני חושב שידוע לך) כשהוא הגיע לאיי גלפגוס, הוא ראה למשל מינים שונים של ציפורים כשלכל אחד היה סוג שונה של מקור או התאמה מיוחדת אחרת, ו... ומה לזה ול"תיאריות החיים אחרי המוות" השונות(למשל)? אני בטוח שאף אחד לא חזר מהמתים וסיפר לחבריו מה קרה, אם כך הבסיס היחיד לאמונות האלו נימצא ברצונות ובתיקוות העמוקות של האדם. כך גם הבסיס לאל, ששומר ומגן, ממש "אב עליון" שמדריך ונותן מוסר(תחליף להורים?) אם כבר הזכרת את איי גלפגוס, ה"אגדה" סביב מסעו של דארווין לאיי גלפגוס, מספרת כי הוא הוקסם מאי חששם של הציפורים כאשר קרב אליהן, ושיותר מכל,את השראתו למחקר קיבל דווקא מהתבוננות בהתנהגויות של בעלי החיים באי,ויש הטוענים כי הוא פיתח קשר מיוחד עם ציפור.(לא מוכן לחתום על זה) אתה יכול לקבוע בוודאות כי אנשים שחוו COMA,או "חזרו מעולם המתים" לאחר התקפים מסוגים שונים או הדממות מערכות לא ראו את החיים שאחרי המוות? אני אמנם, נוטה להסכים כי האור הבוהק שהרבה מהם ראו ,הוא אינו גן עדן או גיהנום, אך אין לכך הוכחה חד משמעית, וזהו, לעניות דעתי, בסיס ראוי וסיבה מספקת, למחקר( שכבר נערך במכוני מחקר מכובדים למדי בעולם) כנ"ל לגבי אלוהים והמפץ הגדול. >לא ידעתי, יתכן שאתה צודק, אשמח לקבל קישור.< אני כבר לא זוכר איפה שמעתי/קראתי את זה. סורי. ברור, כמו שאר הדברים שאתה לא כל כך זוכר היכן קראת/שמעת, או אם בכלל קראת/שמעת, אך ממהר להשתמש בהם ולהציגם כעובדות. (ראה ערך "מספר המדענים המאמינים")