לילה, לילה
אבל אילו חוקים אני מתבססת ואיזה צד אחר הראית לי? המקסימום שתוכל להוציא ממני זה שחתולים הם אולי טובים כמוני ואולי טובים יותר פשוט לא מראים את זה. יוהו, זה הולך להיות ניצחון מוחץ. אבל זה בדיוק העניין. אם הייתי רוצה שחתול יקפוץ, הייתי גורמת לו (למה חיות קופצות בקרקס? להנאה הפרטית שלהן?)... העניין הוא שאני פשוט לא צריכה, כי אין לי בכך שום תועלת. אם בני האדם היו מחליטים שחתולים הם העוף החדש ומתחילים לאכול אותם בכמויות, אני מבטיחה לך שהחתולים היו נפוצים בטבע כמו התרנגולות עכשיו (כלומר, בכלל לא). ולגבי הנקודות הרבות שהעלית, אז לפיי הסדר: 1. החתול לא יכול לשלוט בגורלי. באילו מחלות חתול יכול להדביק אותי בלי שתהיה לי אפשרות להתחסן נגדן ולטפל בהן? ואם הוא יכול לשלוט בגורלי, אז בטח שלא באותה מידה. בפעם האחרונה שבדקתי חתולים עוד לא היו מסוגלים להרוג אותי ולבשל אותי עם רוטב מרינדה ביתית. החתול באמת זריז וקטן אבל אין לו שום נשק נגדי, ואני דווקא יכולה להחזיק כמה כלי נשק נגדו (החל באלות וכלה ברובים). אבל השיחה הזו על הרג חתולים ממש לא נעימה לי! 2. אני יכולה לשלוט בגורלו של נמר, עובדה- יש כאלה ששולטים. עצם העובדה שאני יכולה בעתיד לא אומר שאני יכולה עכשיו (יש עוד לימודים לעשות). 3.כן, חיות שורדות פחות טוב מהאדם. אנחנו יכולים לטפל בפצעים שלנו ורק הולכים ומשפתרים עם העניין, חתול עם בעיית לב לא יחזיק מעמד כמו אדם עם בעיית לב. 4. כן, יש לי חשיבה עצמאית. לחתולים אולי יש חשיבה עצמאית, אבל לנמלים ולדבורים אין. 5. אני לא תלויה בחסדיו של אף אחד. זה שאני אתגעגע לחברים שלי אם אני אגור על אי בודד לא אומר שאני תלויה בחסדיהם, זה שאומר שאני תלויה בהם. נא שים לב להבדל. ככל הנראה בכל מקום שבו אני אהיה, אני אצליח למצוא אוכל ושתייה ולכלכל את עצמי (אל תתחיל לי עכשיו אם- ומה אם תהיי באמצע המדבר?! או בג'ונגל עם חיות טורפות?!... כי ככל הנרהא לשם אני לא אגיע בלאו הכי. ואם כן, אז אני מודה: יש רק שני דברים שאני נתונה בחסדיהם: הטבע והמקריות. וזה עוד לא כמו החתול שתלוי בחסדי בעליו.) 6. חיות מתקשרות אחת עם השנייה, אבל הן עוד לא יכולות לספר אחת לשנייה על הבית הנחמד שבו הן גרות או על האלמוג היפה שהם ראו. כשהם יתחילו לנתח פעלים ויפתחו משלבים, אני אדבר איתך. 7. אני שולטת בעננים. אני יכולה לעשות שיירד גשם, עם המטוסים המיוחדים הללו. מילא, אני שולטת בעננים עד לגבול מסוים, טוב? 8. כבר דובר על זה שאין מטרה (אלא אם היא אינדיווידואלית), אלא מהות. אז אני לא חושבת שמהויות החיים של בעה"ח ובני האדם הן זהות.