שאלה לי

preacher

New member
זה לא אותו טיעון

כי טלמון אמר שזה בסדר אם מישהו, נאמר אסקימוסי, הורג חיה לשם מאכל. האם מישהו טוען שזה בסדר להרוג בני אדם לצורך מאכל?

למה???

New member
טוב טוב...

את יכולה לשלוט בגורל של חתול וחתול יכול לשלוט בגורלך! תתפלאי- באותה מידה. את יכולה להרוג אותו והוא יכול להעביר לך מחלות ולהרוס לך ת'חיים. הוא יכול גם להרוג אותך כמובן... הוא הרבה יותר זריז וקטן ממך ופה יש לו יתרון גדול. יכול להיות שהוא פשוט לא רוצה (החתול...)?!?!?!? בגורל של נמר את בעצמך לא יכולה לשלוט, האם היית מעיזה עכשיו ללכת לאמצע הג'ונגל ולהתקרב לנמר?! הוא יכול בשניות לחסל אותך, בעוד שאת צריכה להכין כל מיני כלי נשק וללמוד לפתח את הריצה שלך. את יכולה לחשב כמה זה חמש ועוד חמש? מה זה עוזר לך בחיים? איזה עליונות זה נותן לחיים שלך לעומת חיים של חיות אחרות? האם הם שורדות פחות טוב ממך? יש לך חשיבה עצמאית? באמת? (בכל מקרה גם אם כן, מי אמר שלחתולים אין?!) את לא תלויה בחסדיו של אף אחד???? את רוצה לומר לי שאת מסוגלת לנסוע עכשיו לג'נגלים ב"אי-שם" ולחיות שם לבד? יקח לך ממש קצת זמן עד שיטרפו אותך, יקח לך ממש קצת זמן עד שתשתגעי מבדידות, יקח לך די הרבה זמן ללמוד איך להסתדר במקום.... ועוד כל מיני בעיות שלא נתעמק בהם (ושאין לי כוח לחשוב עליהם...). חתולים תלויים בחסדייך? נמרים תלויים בחסדייך? נמלים תלויות בחסדייך? בקשר לשפה, לא רק לך יש.... חיות אכן מתקשרות אחת עם השניה. את לא שולטת בחתולים, את לא יכולה להכריח חתול לקפוץ, את לא יכולה להכריח אותו להשתין, את לא יכולה להכריח אותו לעשות שום דבר... (את יכולה לגרום לו באותה מידה שהוא יכול לגרום לך) חח... תגידי, איזה שליטה בדיוק יש לך על עננים? למה נראה לך שחוכמה היא לא צורך? אין לך צורל לחקור ולדעת? לתינוק בן שנה אין צורך ללמוד ולחקור את כל הסובב אותו? השאלה היא, מה לפי דעתך מטרת האדם? האם אותה מטרה של כל החיות בטבע או מטרה שונה? החלק האחרון בו התבקשתי להוכיח, הא?!?!?!?! למה?!??!?!?! מה הקשר בכלל? אני לא באתי להגיד לך שאת טועה, אני פשוט מנסה להבין למה נראה לך שאת צודקת? ומנסה בעזרת אותם חוקים שאת מתבססת עליהם להראות לך צד אחר.... לילה.

L7

New member
על מה בדיוק התחרות עם האדם?

מי יותר חזק? חכם? שורד? האם השמש ווירוס האידס- שותפים בתחרות? האם אלוהים שותף בתחרות? למשל לחתול יש יותר קרציות מלאלוהים, אז מה זה אומר על אלוהים? הוא נזהר? יש לו קולר? ועל הקרציות של הנמרים מה זה אומר?

למבדה

New member
לילה, לילה

אבל אילו חוקים אני מתבססת ואיזה צד אחר הראית לי? המקסימום שתוכל להוציא ממני זה שחתולים הם אולי טובים כמוני ואולי טובים יותר פשוט לא מראים את זה. יוהו, זה הולך להיות ניצחון מוחץ. אבל זה בדיוק העניין. אם הייתי רוצה שחתול יקפוץ, הייתי גורמת לו (למה חיות קופצות בקרקס? להנאה הפרטית שלהן?)... העניין הוא שאני פשוט לא צריכה, כי אין לי בכך שום תועלת. אם בני האדם היו מחליטים שחתולים הם העוף החדש ומתחילים לאכול אותם בכמויות, אני מבטיחה לך שהחתולים היו נפוצים בטבע כמו התרנגולות עכשיו (כלומר, בכלל לא). ולגבי הנקודות הרבות שהעלית, אז לפיי הסדר: 1. החתול לא יכול לשלוט בגורלי. באילו מחלות חתול יכול להדביק אותי בלי שתהיה לי אפשרות להתחסן נגדן ולטפל בהן? ואם הוא יכול לשלוט בגורלי, אז בטח שלא באותה מידה. בפעם האחרונה שבדקתי חתולים עוד לא היו מסוגלים להרוג אותי ולבשל אותי עם רוטב מרינדה ביתית. החתול באמת זריז וקטן אבל אין לו שום נשק נגדי, ואני דווקא יכולה להחזיק כמה כלי נשק נגדו (החל באלות וכלה ברובים). אבל השיחה הזו על הרג חתולים ממש לא נעימה לי! 2. אני יכולה לשלוט בגורלו של נמר, עובדה- יש כאלה ששולטים. עצם העובדה שאני יכולה בעתיד לא אומר שאני יכולה עכשיו (יש עוד לימודים לעשות). 3.כן, חיות שורדות פחות טוב מהאדם. אנחנו יכולים לטפל בפצעים שלנו ורק הולכים ומשפתרים עם העניין, חתול עם בעיית לב לא יחזיק מעמד כמו אדם עם בעיית לב. 4. כן, יש לי חשיבה עצמאית. לחתולים אולי יש חשיבה עצמאית, אבל לנמלים ולדבורים אין. 5. אני לא תלויה בחסדיו של אף אחד. זה שאני אתגעגע לחברים שלי אם אני אגור על אי בודד לא אומר שאני תלויה בחסדיהם, זה שאומר שאני תלויה בהם. נא שים לב להבדל. ככל הנראה בכל מקום שבו אני אהיה, אני אצליח למצוא אוכל ושתייה ולכלכל את עצמי (אל תתחיל לי עכשיו אם- ומה אם תהיי באמצע המדבר?! או בג'ונגל עם חיות טורפות?!... כי ככל הנרהא לשם אני לא אגיע בלאו הכי. ואם כן, אז אני מודה: יש רק שני דברים שאני נתונה בחסדיהם: הטבע והמקריות. וזה עוד לא כמו החתול שתלוי בחסדי בעליו.) 6. חיות מתקשרות אחת עם השנייה, אבל הן עוד לא יכולות לספר אחת לשנייה על הבית הנחמד שבו הן גרות או על האלמוג היפה שהם ראו. כשהם יתחילו לנתח פעלים ויפתחו משלבים, אני אדבר איתך. 7. אני שולטת בעננים. אני יכולה לעשות שיירד גשם, עם המטוסים המיוחדים הללו. מילא, אני שולטת בעננים עד לגבול מסוים, טוב? 8. כבר דובר על זה שאין מטרה (אלא אם היא אינדיווידואלית), אלא מהות. אז אני לא חושבת שמהויות החיים של בעה"ח ובני האדם הן זהות.

אני מציע פשרה:

כל אחד רשאי לראות עצמו יותר מפותח מהחתול, או לא! נכין שתי רשימות, וכל אחד יצטרף מרצון לאחת מהן

L7

New member
למה!!- אפשר עוד רעיונות OUT כיאה

לחברה בפורום סמים קלים? נראה שהחתול גמר את הסוס.

Xumium

New member
מה זה בדיוק עניינך..

באיזה פורום היא חברה? מה הקשר לכאן?

L7

New member
כל חברי הפורום מציירים עצמם

בפיסות מידע כאלו או אחרות. אתה למשל מצטייר כעויין למדינה בה אתה חי, למה??? למשל מצטיירת כחובבת סמים קלים. כל אלו הם המטען הפומבי והרלוונטי של אדם ואספקטים באשיותו ודעותיו כרוכים בכך.

Xumium

New member
אז העניין הוא

שאתה משלים את התמונות האלה על פי הפרספקטיבה שלך, והפרספקטיבה שלך היא לא כלל לפרספקטיבה של אנשים סביבך. לכל אינדיווידואל פרספקטיבה שונה. עכשיו אני לא מבין מה הקשר בין הודעות בנושאים שונים לזה שהיא חובבת סמים קלים ושאני רוצה להגר מכאן? איך בדיוק זה יקבע את דעתי על דברים שונים מהגירה מהארץ?

L7

New member
אינני יודע כיצד רצונך להגר מכאן

יקבע את דעתך על דברים השונים מהגירה מהארץ.

Xumium

New member
אתה סותר את עצמך

"אתה למשל מצטייר כעויין למדינה בה אתה חי, למה??? למשל מצטיירת כחובבת סמים קלים. כל אלו הם המטען הפומבי והרלוונטי של אדם ואספקטים באשיותו ודעותיו כרוכים בכך." בזה בעצם אמרת שעפ"י זה נקבעות דעותיי עפ"י זה שאני מצטייר בעינייך כ"עוין למדינה שבה אני חי". אני ניסיתי להבין מה הקשר בין הדברים...

למה???

New member
פחחחח...

לא, זה סמים קלים כי אין פורום סמים קשים, אני מזריקה ציאניד בכלל... תחביב שכזה.... פחח... מה הקשר? אם אני חובבת סמים קלים זה אומר שדעותי בקשר לאלוהים/חתולים / אמונות וכו' כרכוכות בכך? איפה הקשר? הסבר נא את עצמך... לא הבנתי...

L7

New member
למה??? אני מכבד את עניין הסמים הקלי

הקלים. אלכוהול סם קל. וחוקי. אם היה תלוי בי -לפחות מגיל 65 ומעלה הייתי מתיר סמים קלים. וגם לציבור הרחב - במיגבלות מסויימות. כרגע מכל מה שאני יודע עלייך עניין הסמים הקלים - המרתק ביותר.

למה???

New member
כן כן... ממש יופי!

רק רציתי להבין למה אתה מקשר את "הסמים הקלים" לפורום הזה? אמרת שיש קשר, אז הראה לי אותו בבקשה...

L7

New member
זה חלק מ"למה???" הכותבת בפורום.

גם הכינוי של ודאי אומר משהו גם שלי.......אם כי לא תנחשי. כל זויות המבט מעניינות. והדעות - גם בנושא אתאיזם ודת - נובעות מאותה אישיות

למה???

New member
L7 לא הבנתי את פשר ההודעה שלך.

בכל מקרה, חבל להחליט איזה רעיונות יש לאנשים על-סמך הפורומים שהם משתתפים בהם... כל טוב לך. אלכס...

למעלה