שאלה שמרתקת אותי

לא ממש נכון

האשכנזים לא ממש הקימו את המדינה... החלוצים הקימו את המדינה ואף אחד לא "זרק" מה הקשר?! אבא שלי אשכנזי 1000 אחוז ואותו ואת משפחתו ניסו לזרוק באמת בהתחלה לחור הכי גדול במזרח התיכון לעפולה אבל סבא שלי לא הסכים והם עברו לנתניה שזאת לפחות פעם הייתה יחסית עיירת פיתוח.. למה 80? אפילו 90 אחוז... וכל ראשי הממשלה היו אשכנזים מאיפה לך לדעת שאלו שהגיעו לכאן לפני קום המדינה שלטו פה דיי בדיקטטורה? לא ממש מפחיד אותי שיהיה שיוויון במספר האשכנזים והמזרחים או אפילו ברוב של המזרחים יותר מפחיד אותי שיהיו פחות אשכנזיות אוף!! חחחח... צוחק.. גם המזרחיות הן מזה סקסיות ...

Theherod

New member
אז אתה אומר שקבוצת החיתוך

של "האשכנזים" ו"החלוצים" היא קבוצה ריקה? רוב החלוצים היו אשכנזים. זו לא הערה גזענית או משהו, זו פשוט עובדה. המקורות של הרבה מריקודי העם שכל כך רווחו כאן עד שנות החמישים הם ריקודים עממיים אירופאים שונים. פעם ביום העצמאות היו יוצאים לרקוד הורה ברחובות, היום תצא ירססו אותך בספריי שלג
נכון שלא כל האשכנזים שיש פה היום הם צאצאי חלוצים, גם האשכנזים היגרו לכאן רובם אחרי קום המדינה (וגם אותם תקעו בחרא מקומות), אבל רוב החלוצים היו אשכנזים. האמת שאני נצר למשפחה (אשכנזית כמובן) שהיגרה לכאן עוד לפני תקופת החלוצים (הומינר, אם מישהו שמע עליהם).

Theherod

New member
סתם נזכרתי-פעם מספרי הטלפון בארץ

היו בני 4 ספרות. רק כדי להמחיש כמה מעט אנשים היו כאן.

תמיר1991

New member
סלחי לי, ההודעה הזו באמת הייתה

טיפה מיותרת... חבל שעדיין מתייחסים למשחק העדתי הבלתי נסבל הזה כששר הביטחון היוצא, שר הביטחון הנכנס, 40% מהממשלה הנכנסת, שליש מהכנסת, המפכ"ל, הרמטכ"ל ושליש ממנכ"לי המשרדים הממשלתיים הם... ניחשת נכון - בני עדות המזרח
וכן, אני חצי מרוקאי וחצי טורקי
ואגב, בכל מקרה, לא יודע מאיפה הקרצת את המספרים... אבל ביום ש- 80% מהאשכנזים, 50% מהרוסים ו- 20% מהמזרחים יהיו חנונים, העולם יהיה נחמד מאוד. כרגע, לצערי, אצל אף עדה זה לא מתקרב לעשרים אחוז, אפילו הרבה פחות... תמיר.

וטען שזה מיותר ואחר כך מוכיח?...

"בשם מפלגת העבודה לדורותיה, אני מבקש סליחה..." - ברק בזמנים הזויים... צריך לשכוח את עניין המוצא. כולנו בני אדם וזהו.

תמיר1991

New member
וטוב שהם ביקשו סליחה!

היחס הנלעג לבני עדות המזרח בשנות החמישים והשישים והנצחת הפערים, הם שגרמו לכל הדיבורים האלה להישאר באוויר, וסליחה זה הדבר האלמנטרי הראשון שה"ממסד" צריך לעשות, לא הרבה זמן שיהיה ראש ממשלה מזרחי [ולאו דווקא פרץ]. ואחרי שהמדינה סיימה להכיר בעוולות ולהפוך, סוף סוף, את הממסד למשותף, צריך לשכוח את עניין המוצא. כולנו בני אדם וזהו
תמיר.

הם?

היחס בזמנו נבע מדעות קדומות, צרות ורצון בעבדים... האירופאים התרבותיים לעומת אנשי ערב הנכשלים. היום יש שיפור במצב, אם באמת מחלקים את העם לפי מוצא... אבל נעזוב את הדיון הזה.

תאמין לי, ש"בני עדות המזרח" שהיו

שווים משהו, היגרו לצרפת וקנדה. כל הבורים, הפרימיטיבים, האנלפביתים, שגרו בכפרים נדחים ונכשלים במרוקו היגרו לישראל. וככה קיבלנו את כל הדרעק והבררה לפה.. ואחר כך אנשים נדהמים איך לעזאזל הפכנו מ"עם הספר" ל"עם הסכין"... חומר למחשבה...

תמיר1991

New member
הדרעק והבררה זה אנשים כמוך,

שממשיכים לדבר ככה אחרי 58 שנות עצמאות. סבא שלי היה רוקח ראשי בקופת החולים בקזבלנקה. סבתא שלי באה משושלת רבנים ראשיים מכובדת. במרוקו היה להם יותר משיש לכולנו כאן ביחד, ולא חסר כלום. בית פרטי בשטח של 3 דונם, 5 משרתות ערביות, צמידי זהב על היד. אבל רדפו אותם.וסבא שלי עליו השלום היה אדם ציוני, ובמקום להגר לצרפת ולקנדה הוא בא לפה, כדי להגשים את המדינה שלך, ולא ציפה לראות אנשים כמוך, שבגלל שהוא נולד במרוקו ולא בפולין יתנכרו לו וחלקם יעצרו את קידומו בגלל זה. לא נתת לי שום חומר למחשבה, רק נתת לי רצון להיגעל ממך ומגזענים כמוך, שלנצח ירדפו אנשים כמוני, שקצת יותר מארבעים שנה אחרי שסבא וסבתא שלו הגיעו מ*מרוקו*, ולא מפולין, ולא מגרמניה, עוד נתקלים בגזענות ובהשפלות כזו. תמיר.

שמעתי כבר ת'סיפורים הללו על זה

שבמרוקו הייתם מליונרים עם משרתים ומה לא.. ופה זרקו אותכם במעברה ליד קריית מלאכי/חצור הגלילית/שדרות (סמן את הנכון/סמן את הכל), גזזו להם ת'פאות, נגבו לכת ת'ילדים, חילנו אותכם, ועוד ועוד.. ומעניין למה הגעתם לכן דווקא בשנות ה-50 כבר אחרי קום המדינה ומלחמת העצמאות? למה לא בשנות ה-40, או בשנות ה-30, או בסוף ה-מאה ה-19, כמו יהודי מזרח אירופה, אלה שנלחמו מול הטורקים והבריטים, ואחר כך הקימו את המדינה, ונלחמו מול 7 מדינות ערב, כשהם היו בסה"כ 600,000 אלף פצועים וחבולים. ומה אתה חושב שהיה כל כך קל להגיע לפה?? אם היו תופסים אותם (ותפסו הרבה) אז הבריטים סילקו אותם מכאן! אז הם יכלו נכון?! ואתם לא.. כי הם היו הפטריוטים האמיתים! לעומת המזרחים שעלו בשנות ה-50 שהיו סתם טרמפיסטים אינטרסנטים בקיצור, הכי קל להאשים אחרים בבעיות של עצמכם.. מי שבאמת רצה, התקדם בחיים והצליח!

תמיר1991

New member
טוב, סלח לי, אבל לא אענה לך יותר

מהסיבה הפשוטה שאתה מדבר בדיוק כמו אותם האנשים שחלק גדול מדור תש"ח נס מפניהם לפני שהצליחו לטבוח אותם. אתה פשוט בושה למדינת ישראל. תמיר.

תמשיך לבכות "גזענות גזענות גזענות"

רחוק אתה לא תגיע... והסחטנות הריגשית שלכם ממש לא עובדת עליי.. ולסיום, קבל בדיחה (שלמען האמת, זה יותר אמיתי מאשר בדיחה, ואם זה לא היה כל כך עזוב, אז זה באמת היה מצחיק) מרוקאי זוכה בלוטו - שואלים אותו חבריו, נו מה תעשה עם הכסף? אוהו..איזו שאלה.. אני יקנה אוטו, יטוס לחו"ל, אחר כך יקנה וילה בקיסריה.. אחר כך חופשה באילת.. בקיצור.. יהנה חבל על הזמן! רוסי זוכה בלוטו - שואלים אותו חבריו, מה תעשה בכסף? אני יעשה תוכנית חיסכון לילדים, כדי שבבואו היום יוכלו ללמוד באוניברסיטה, אני ישלח אותם לחוגים, לשיעורים פרטים, יקנה להם ספרים, וישקיע בהם את כל מה שיש לי! נו.. עכשיו אתה מבין למה רוסי שנמצא בארץ כמה שנים הצליח להגיע ליותר השגים ממרוקאי שנמצא 60 שנה בארץ! אז כן, בהתחלה לרוסי יהיה קשה.. והוא יאכל חרא והכל... אבל בסופו של דבר הילד שלו הוא זה שיצליח ויתקדם בחיים.. ויצא ממנו משהו.. לעומת המרוקאי, שגם הנכד שלו, וגם הנין, וגם מה שיבוא אחריו, ישאר שקוע עמוק עמוק בביצה, וימשיך להאשים את כל העולם בגזענות ובזה שלא יצא ממנו כלום (הרי צריך שיהיה שעיר לעזאזל לא? הם הרי בחיים לא יודו בכך שהבעיה נעוצה בהם). וזה הכל עניין של חינוך, שהוא פשוט לקוי ורקוב מהשורש.

אתה אומנם לא תודה בכך, אך עמוק עמוק

בלב אתה יודע שמה שאמרתי זה נכון. והעובדות מדברות בעד עצמן. לילה טוב

תמיר1991

New member
ביום שאדע שהבולשיט שאמרת נכון,

תהפוך לאדם ליברל ולא לגזען חשוך... תמיר.

Theherod

New member
בלי להביע דעה בעד/נגד

אני את עצמי אשאיר מחוץ לשדה האש, אבל פשוט לא יכולתי להתאפק: גוף ראשון עתיד יחיד-אעשה, אעבוד, אשכב, ארוץ, אשתה. גוף שלישי עתיד יחיד-יעשה, יעבוד, ישכב, ירוץ, ישתה. להגיד אני יחסוך, אני יקנה וכו' זו טעות קשה (וצורמת במיוחד). ואם כבר אני כותב הודעה: לפני ארבעים שנה הייתי מסכים איתך שבאופן כללי, בלי קשר למקרה ספציפי כזה וליוצאי דופן (וכמובן היו יוצאי דופן), הבדיחה אכן משקפת הבדלים בין התרבות המזרחית בארץ, והתרבות האשכנזית. בלי קשר לאשמת מי זה (ה"אשכנזים המקפחים" או ה"מזרחים הרכושניים"). היום זה כבר כל כך לא כל כך מחולק לפי עדה. תראה את ג'ודי ניר מוזס למשל, מול המורה שלי במצוינות אלפיים (חוג מדעי שכזה). הפרחה שבפרחות, מול אחד בשלבי סיום תואר שני באיכות סביבה. היא אשכנזיה, הוא מרוקאי. אז נכון שנשארו שרידים מהעבר. בקטמונים למשל (שכונת עוני), רוב הדיירים הם מזרחים, אבל יש שם לא מעט אשכנזים. כאחד שגדל (יחסית) בשכבת שמנת (תרבותית, לא פיננסית) אני יכול להגיד לך שלפחות רבע מחבריי הם מזרחים. ועוד כמה "מעורבים".

אויי אל תהיה לי אבשלום קור.. ../images/Emo8.gif

מה גם שסיפרתי את הסיפור באופן קליל, מנקודת מבטו של אותו בנאדם... ותאמין לי שעוד יש הרבה מאוד הבדלים.. וסתם שאלה, מה דעתך על המזרחים שטוענים שיום השואה הוא "חג של אשכנזים"?

למעלה