שאלה שמרתקת אותי

Theherod

New member
דעתי היא שאותם אנשים הם פרימיטיבים

גזענים וטיפשים. השואה פגעה גם במזרחים (אם כי במידה פחותה בהרבה). גם בלי קשר לפגיעתה של השואה במזרחים, אלה פשוט אנשים גזענים. כאן אני מדבר על האנשים הספציפיים. לא על העדה המזרחית (גם לא באופן כללי עם יוצאי דופן). אתה יכול לדבר על שכבה סוציו-אקונומית, שלפחות מחציתה כיום (אם לא יותר) היא מזרחית. במקרה כזה אני אסכים שבאופן כללי, זו הגישה אצל רובם. שוב, עם יוצאי דופן. אבל להכליל אנשים בגלל שההבדל בינם לבינך מסתכם בפחות מעשירית אחוז מהגנים? עם זה אני בפירוש לא מסכים. ואל תדאג, אני לא אהיה אבשלום קור. אבל אני מוכן לרדת עד לגבול כלשהו.

כמו שברוסיה לא נתנו לצאת בקלות

המשפחה שלי חיתה במשך חצי שנה בלי עבודה, על חסכונות, כדי לעלות. הם עלו "רק" בשנות ה 70, אוקטובר 73 למען האמת. האם זה עושה אותם פחות ציוניים? יהודים שעלו מעירק היו צריכים לשחד אנשים בגבול כדי לעלות, ככה שהם עלו בלי הרבה נכסים. 600,000 אלף זה בכלל לא מספר מדוייק... היישוב מנה שש מאות אלף תושבים, מהם חמישים אלף נלחמו בערך וששת אלפים נפלו. כבר כמה אנשים היו בארץ לפני 1940? ממש ספורים. 7 מדינות ערב, היחס היה 5:1 לטובתם כמדומני אבל אנחנו במרכז והם מבחוץ ככה שתנועת הכוחות שלנו היתה יותר טובה, בכמעט כל קרב קטן אנחנו היינו עם עדיפות מספרית (אומנם יותר תשושים). אבל זה מה שהיה אז, עכשיו יש את מה שיש עכשיו. תעזוב את זה.

אנשי סכינים יש בכל קבוצה

עם העליה ממרוקו לארץ הגיעו גם אנשים טובים כמו שעלו מרוסיה אנשים רעים. עם הזמן כולנו אותו הדבר, רואים ערוץ 2 כמו זומבים

אין סיבה לשכוח מהמוצא../images/Emo60.gif

מוצא זה דבר ממש יפה, המון מסורות ופולקלור ודברים ממש ממש נחמדים שדי מרכיבים חלק מהזהות שלנו. הבעיה אצל אנשים היא לא המוצא, אלא גזענות. אמנם הגזענות הזו התעוררה בגלל אוסף העדות המגוון, אבל אם זה לא היה בגלל עדה היו מוצאים משהו אחר להיות גזענים לגביוץ

לא בגלל אוסף העדות

הרי בארה"ב היתה גזענות נגד כל האנשים שהגיעו מאפריקה. פשוט שובניזם. כבר כמה מהזהות של הישראלי החדש מורכבת מהמוצא? כאשר כיום כולנו כל כך מערביים שכאלה, קונים לפי פרסומות וכו'.

MajorWinters

New member
זה עניין של כמה שנים...

עד שישראלי יהפוך להיות מוצא בפני עצמו. תרבות של "איפה היית בצבא" של "יהיה טוב אחי", ושל "אני מכיר אותו, היינו יחד במחנה קיץ של הדודה של ההוא". זה דבר מאוד יפה בישראל. אני לא חושב שיש גזענות בישראל אחד נגד השני (יש מצד שני גזענות נניח נגד ערבים). יש הרבה איכס בערץ אבל דווקא זה דבר יפה. וכשיש מכות, ויש הרבה מכות, אתה יכול לראות חבורה של ערסים, אחד מרוקאי, אחד אשכנזי ואחד רוסי, מתחילים מכות עם חבורת חנונים, אחד מרוקאי, אחד אשכנזי ואחד רוסי... גזענות עדתית, לדעתי, כמעט לא קיימת בישראל...

תמיר1991

New member
מה שנכון, נכון - אבל לצערי עדיין יש

על פני השטח אנשים כמו "אלי צפון" שמנסים להתעקש ולטעון שהאשכנזים נעלים על המזרחים, ושוכחים שזה עבר מזמן. תמיר.

להגיד את זה לאחר כל ההודעות כאן...

אתה צודק בחלקיך כמובן, יש ערסים רוסיים נניח, וחלקם מסתדרים טוב עם ערסים אחרים, אבל לא כולם. אבל זה דיון עקר.

Theherod

New member
הו, כמה שאתה טועה

לא מזמן (כמה חודשים) היה בחדשות על אחד (לא זוכר אם מרוקאי או רוסי) שנדקר והובא לבית חולים. נחש איך הוא נדקר? שתי חבורות ערסים הלכו מכות. נחש למה הן הלכו מכות? חבורה אחת הייתה של רוסים, ואחת של מרוקאים. היום כשאני יוצא מהבית (אני גר באזור מרוקאי משהו), קורה לי שכמה ערסים עוברים, מוצאים סיבה להתעלק עלי (השיער/זה שאני סוחב בקבוקים למיחזור/כל דבר אחר שהוא לא שיער שחור קצוץ ומשחק כדורגל), מתחילים לקלל וכו'. אחת ה"ירידות" הנפוצות היא "תחחחח, סתכל איזה חננה, הכי אשכנזי שיש". הגזענות הישראלית, כמו כל דבר אחר בתרבות שלנו, מאוד מגוונת: מזרחים-אשכנזים, ערסים-לפלפים, יהודים-ערבים, בית"ר ירושלים-כל דבר אחר על פני כדור הארץ (חוץ ממנצ'סטר יונייטד).

Wing Chan

New member
ואתה סופג את חרא הזה?

שמע גבר כול עוד הם לא עושים לך כלום פיזי אז זה בסדר. אבל ברגע שהם אולי יעזו לעשות לך משהו תפוס אחד ושבור לו את הצורה או משהו. גם כן אערסים - הרבה רוח אבל ללכת מכות כמו שצריך הם לא יודעים אם אין סביבם 500 אערסים אחרים או איזה סכין.

Theherod

New member
מתעלם

הם לא מעיזים לגעת בי, ומצידי, שידברו עד מחר, אני לא אבזבז עליהם כוחות. פעם אחת חבורה של ילדים (ילדים קטנים ערסים הם הכי מצחיקים
) ישבה על המעקה. אני עברתי ממש צמוד אליהם, אחד צעק לי "אתה פריק!"XD זה היה קורע. ילד בן 10 עם קול של אישה מנסה לעשות עלי רושם

והיו גם כמה מקרים שרוסי נרצח על ידי

מרוקאים רק בגלל שהוא רוסי (היה את המיקרה באשדוד לפני כמה שנים), והיו עוד מלא מקרים שמרוקאים התנכלו לאנשים רק בגלל שהם שונים מהם (למשל כמו המיקרה שחבורה של ערסים (מרוקאים, מרוקאים) הרביצו לבחור וחברתו רק בגלל שהוא נראה להם "פריק", או למשל 2 נבלות שהרביצו מכות רצח לאשה מבוגרת בת 70. ויש עוד המון המון מקרים כאלו... אבל היי, אני סתם מפנטז, המרוקאים הם טלית שכולה תכלת, האשכנזים (והרוסים, והערבים, והאתיופים, וכל העולם ואישתו הצולעת) הם האשמים האמיתים...

אז הנה עוד מקרה

ביום כיפור, ידיד שלי(מרוקאי) סתם הסתובב, כשלפתע עטו עליו 10 רוסים, דפקו לו מכות וכמעט גרמו למותו. אפשר להמשיך עם דוגמות עד מחר, אבל יש נקודה אחת ברורה שאתה מעדיף להתעלם ממנה ולהמשיך עם הערות גזעניות כאלה ואחרות. אני די בטוחה שרחוק לא תגיע.

את בטוחה?

כי דווקא המרוקאים הם אלה שהולכים 15 על 1. ואם הם כמעט גרמו למותו (ועוד ביום כיפור) אז זה בטח התפרסם בחדשות באותו ערב, וגם באתרי האינטרנט השונים, אני מאוד אודה לך אם תוכלי להביא לי קישור לכתבה. ואת מוזמנת לתת עוד דוגמאות..

Theherod

New member
אתה פשוט לא קולט הא?

אף אחד לא אמר שהמרוקאים הם תלית שכולה תכלת. אף אחד לא אמר שהרוסים אשמים. אומרים לך פה שקיימת גזענות משני הצדדים. רוסים, מרוקאים, תימנים, אתיופים, לכולם יש את הגזענים שלהם. נכון שבמרוקו התרבות היא ים תיכונית, כלומר האיפוק הרבה פחות נפוץ שם. אבל היא לא בלעדית להם, עובדה שבשביל ששתי החבורות ההן ילכו מכות, איך אומרים... צריכים שניים לטנגו. הגזענות בכל אופן קיימת אצל כולם. אתה דוגמה קלאסית לכך. אם היית מזכיר כל פעם שאתה מדבר על "הרוב", "הלך רוח" או משהו בסגנון, עוד מילא. זה לא סוד שהסובייטים יודעים לסבול (משטר קומוניסטי), שהאירופאים מאופקים, ושמרוקו היא ים-תיכונית, עם כל התכונות הנלוות לכך (כמו גם איטליה הדרומית וכו'). אבל מדבריך משתמע שאתה מתכוון גם לאנשים שאתה מכיר, אנשים שהם דור שלישי בארץ, (מכה אפורה וכו'). זו גזענות לשמה.

לא התפרסם

הוא לא פנה לאף אחד. ואין לי מה לתת לך עוד דוגמות, אני לא מנסה להוכיח לך כלום. אתה זה שתקוע בתוך בתוך המרובעות הזו, לא אני. :)

Wing Chan

New member
ואתה, בטוח?

אני לא חי הרבה, רק 18 שנה. אבל הסתכסכתי פה ושם, לעיתים על שטויות. המסקנה? יש חארות בכול עדה. אני מכיר רוסים שאם אתה לא רוסי ואתה עובר לידם הם יזרקו עליך בלוק. אני מכיר רוסים שיש להם גם חברים אתיופים. אני מכיר מרוקאים ששונאים כול דבר חוץ ממרוקאים ואני מכיר מרוקאי שמרבית חבריו שיכנזים לבנבנים. בקיצור: הכול נחות, רק עיראקים עליונים. תודה.

MajorWinters

New member
"פריקים" זה משהו אחר...

דיברתי על גזענות עדתית בתור דבר שאין הרבה ממנו בארץ.... אלימות אחרת יש מכל הבא ליד.

MajorWinters

New member
יש את זה מעט יחסית...

דבר ראשון - יש את זה הרבה עם רוסים, כי הם חדשים, 20 שנה בערך מאז העליות מרוסיה. זה עוד לא הספיק לשקוע. אין הרבה, תמיד יהיו זה ברור, אלימות על בסיס עדותת בין אשכנזים-צברים (דור שני-שלישי בארץ) ובין מרוקאים-צברים, בגלל שיש משהו כאן בקיבוץ גלויות הזה... בארה"ב לדוגמא, אחרי 150 שנה עדיין יש קבוצות שנאה מאורגנות נגד שחורים, נגד יהודים וכו'... בארץ אולי יש המון אלימות, היא כמעט אף פעם לא מבוססת על מוצא. לגבי "תראו את החננה האשכנזי", זה "ירידות" נפוצות בתרבות הישראלית- גם אני יורד בצחוק על חברים מרוקאים, אבל הן לא בסיס לאלימות...

למעלה