שאלה תיאולוגית .

אורי רז

New member
עכו"ם זה ראשי תיבות של

עובד כוכבים ומזלות - אדם הרואה בכוכבים עצמם אלוהויות ועובד אותן ככאילו.

gwizard

New member
המממ

אני לא רואה איך זה מתקשר לפאגאניזם. אלא אם כן ההגדרה המילונית נכתבה בידי יהודים מונוטאיסטים אשר שונאים פאגאניזם ומנסים לצייר אותו באור כמה שיותר שלילי. זה עונה לך דעתי על הגדרות מילוניות ? ההיסטוריה נכתבת בידי המנצחים. כך גם המילונים.

אורי רז

New member
איך זה מתקשר לפאגאניזם ?

מי שמאמין בכוכבים ומזלות הוא, סביר להניח, פוליתיאיסט, ופוליתיאיסט הוא, להגדרתך, פאגאן, ונראה לי שזה מן קשר שכזה. ובמילים אחרות, הקשר הוא שעכו"ם הוא מקרה פרטי של פגן. ומה אני אגיד לך ? וואלה, צודק - אם יש במילון אבן שושן כמה הגדרות דפוקות, אז יאללה נאסוף את החברה בל"ג בעומר ונעשה מדורה ענקית מכל המילונים שבעולם ונעתור לאו"ם שיהפוך את המילונים לבלתי-חוקיים.

gwizard

New member
לא מסכים

אתה סותר את עצמך. אם אדם מאמין כי כוכבים ומזלות הם אלים, אך גם מאמין שכולם מייצגים את אותו האור היחיד אשר ברא את כולם זה אומר כי אותו אדם הוא עכו"ם אך מונוטאיסט ? או שמה הוא פוליטאיסט עם תיאולוגיה טיפה יותר מסובכת מן המונואיסט הפשוט ? ובנוגע למילונים: מי כתב את המילון ? על סמך מה נכתבו ההגדרות ? אם במילון אבן שושן כתוב שתפוח הוא ירוק ובמילון אחר כתוב כי התפוח הוא אדום אז מי מהם צודק ? אני לא אומר כי מילונים והגדרות זה רע, אך כן צריך לשמור את הדברים בפרופורציה. אולי מילון זה הספר הקדוש בשבילך, אך בשבילי זה סך הכל כלי עזר כמו מכונית ומה לעשות, לפעמים המכונית מתקלקלת.

אורי רז

New member
אני מבין שאתה מתקשה להבין את מה

שכתבתי, אז אני אחזור על עצמי בשבילך. "אם אדם מאמין כי כוכבים ומזלות הם אלים" אז הוא מאמין, פשוטו כמשמעו, בכמה אלים, מה שאומר שהוא פוליתיאיסט. האם במיתולוגיה היוונית לא סופרים את זאוס במניין האלים כי הוא נברא על-ידי אל אחר ? "ובנוגע למילונים: מי כתב את המילון ? על סמך מה נכתבו ההגדרות ?" חשבתי לתומי שעניתי על שתי השאלות הללו במעלה השרשור ("מילון, במובן שהמשמעות של מילים היא מוסכמה חברתית", "אילו מוסכמות בין אנשים, על כל המגבלות שלהן"). "אני לא אומר כי מילונים והגדרות זה רע, אך כן צריך לשמור את הדברים בפרופורציה. אולי מילון זה הספר הקדוש בשבילך, אך בשבילי זה סך הכל כלי עזר כמו מכונית ומה לעשות, לפעמים המכונית מתקלקלת." כן, עכשיו אתה מוכן לדבר על מה זה 'מונותיאיסט' ומה זה 'פוליתיאיסט' ? רוצה להצביע על המקום בו ההגדרות המילוניות למילים הללו שגוי, לדוגמא במובן של מתי פוליתיאיזם איננו אמונה באלים רבים ?

Heathen Dawn

New member
קיבלתי, אלון

אני בקריזה בזמן האחרון, מתוסכל מכל התהפוכות שאני עובר (לא אפרט על גבי הפורום). נראה לי שהגל הכי קשה כבר מאחוריי, הוצאתי את מה שצריך ואני מתאפס על עצמי. בקשר למפגש, אני מתלבט. פגשתי את אלון השני היום והוא קצת הסביר איך בכל זאת אני יכול ליהנות בפאב, גם בלי לשתות אלכוהול, אז אני חושב בכיוון הזה. עם כל מי שהוצאתי עליו את הקריזות שלי הסליחה.
היו ברוכים. HD

נדב פ1

New member
ובכן ,

כפיצויים על עוגמת נפש ופגיעה בשמי הטוב - ראה לנכון להגיע לדיון מרתק על כוס לימונדה צוננת .

אורי רז

New member
אם כבר

"בכל מקרה, המילה מונותאיזם נוצרה כדי לתאר אמונה באל אחד (והמילה כאן היא אל), ולא "אמונה בכח אלוהי חובק כל שאי אפשר לתפוס אותו (ולכן איננו בשום אופן "אל")" חלק מרכזי באמונה היהודית הוא שהאל הוא בלתי-נתפס, ויתר על כן אסור בתיאור, ובכל זאת היהדות מתעקשת לקרוא לו אל. יתר על כן, אני חושב שההבדל בין מה שאתה קורא לו 'כח אלוהי חובק כל שאי-אפשר לתפוס' אותו מתאר יפה מאוד את האל היהודי, ומה שכמה אנשים כאן בשרשור מתארים כהיבטים הוא מה שחלקים ביהדות יקראו לו בכינויים כספירות ומלאכים. אז אם אתה רוצה סמנטיקה - אחרי שהבהרת את עצמך אני חושב שיהיה הוגן לכנות אותך מונותיאיסט.

Tatu4Taty

New member
ואני חושב שלא

ממתי אדם שמגדיר כוח אלוהי חובק כל שאין לו הגדרה הוא מונותאיסט? בפעם האחרונה שאני בדקתי, ליהדות יש ספר שלם שמתאר את האלוהות "הלא נתפסת" הזו, מעלליה ותאריה. מהרגע שאפשר להכניס את האלוהות הזו למילים ולתאר אותה באופן שאמור להעביר משהו ממנה, זו כבר לא אלוהות חובקת כל שאי אפשר לתפוס. זהו אל גרידא.

אורי רז

New member
אז אתה חושב שלא, אז מה ?

"ממתי אדם שמגדיר כוח אלוהי חובק כל שאין לו הגדרה הוא מונותאיסט?" מאז שהיהודים החליטו לתאר את עצמם כמונותיאיסטים שמאמינים באלוהות אחת חובקת כל שאין לה הגדרה. "בפעם האחרונה שאני בדקתי, ליהדות יש ספר שלם שמתאר את האלוהות "הלא נתפסת" הזו, מעלליה ותאריה." לא - ליהדות אין ספר שלם שמתאר את האלוהות הבלתי-נתפסת הזאת, אלא 'דיברה תורה בלשון בני אדם'. לדוגמא, לך תשאל איזה חרדי אם האמירה שאלהים הוציא את עם ישראל מארץ מצריים ביד חזקה ובזרוע נטויה אומרת שיש לאלהים יד, ותראה מה הוא יענה לך.

gwizard

New member
לך תשאל חרדי מה הוא חושב

על קיומה של מדינת ישראל ואז תראה מה הוא יגיד לך.

gwizard

New member
אגב הגדרות !!!

הלכתי ובדקתי בויקיפדיה וראה מה הפלא, ההגדרה לפוליטאיזם טיפה שונה ממה שחשבת. הנה הלינק: http://en.wikipedia.org/wiki/Polytheism אני אצטט שורה אשר משכה את עיניי: "The belief in many gods does not preclude the belief in an all- powerful all-knowing supreme being." אני אצטט עוד שורה הקשורה לטיעון מוקדם של נדב: "Some Jewish and Islamic scholars regard the Christian doctrine of the trinity as bordering on polytheism, a view that Christians in general strongly reject." הנה עוד שורה: "Soft polytheists regard their multiplicity of gods as simply representing different aspects or facets of a single god, as many modern neopagan groups and Hinduism." מרוצה ?

RainBird

New member
יאמרו כאשר יאמרו: "וויקיפדיה זה לא מקור מהימן." אמרו את זה פעם, ואגב, כהוכחה בעד דווקה לפוליתאיזם שבקתוליות מלאת הקדושים, רק שימו לב באיזה קלות הוודון האפריקאי השתלב יפה עם כל הקדושים והפך אותם ללואות (רוחות אלוהיות) שונות. ארדן.

gwizard

New member
בדיוק הנקודה שלי

מה הופך מילון כלשהו למקור מהימן ? הרי גם ההגדרה היותר צרה למונח מונוטאיזם אשר אורי ציטט הגיעה מויקיפדיה. אגב, לואה היא לא אל, אלא רוח בעלת כוחות על-טבעיים. קדוש בנצרות הקטולית הוא אדם. אדם אשר הועלה מעל אחרים בזכות מעשיו, אך עדיין אדם. לדעתי ההשוואה לא במקום. וודון לא מאמינים בריבוי אלים, אז שילובם בתוך הנצרות הייתה די קלה והרכחית (אחרת הם לא היו שורדים)

למעלה