שאלות...

vizini

New member
חבל.

לא כהוכחה, אבל אם לך זה עוזר להבין את היקום, אולי זה יכול לעזור גם לאחרים? מצד שני, אולי חלוקת החוויה עם אחרים יראה כי לא היה בה שום דבר "דתי"? אבל כרצונך.

אומרים

שהאהבה אינה אלא צרור הורמונים אשר מתפרץ לצו הטבע כאשר התנאים בשלים להופעתו. אבל מי שחווה אהבת אמת שאין בה היאחזות וכל כולה נדיבות, וטיפח אותה לאורך השנים, ידחה אפשרות זו מכל וכל. שיחת נפש מן הסוג העמוק והנדיר ביותר בין אדם לאדם, לו תימללת אותה, אולי לא היתה משקפת את עוצמת ההבנות שהוכלו בה. משהו עובר שם, שממיס מחסומים, גובר על הניכור, מוסיף גוונים של עדינות נדירה וזהירות עצומה בהגשת מתנותיך וקבלת מתנותיו של האחר. המלים דלות מלהכיל, החוויה קיימת. בוא אנסה אותך, את רגישותך. את יכולתך לקבל ולהכיל חוויה אחת קטנה מני רבות. פעם ישבתי על תלולית שחת והבטתי בפרות לועסות בשלווה ברפת. כולה פרות. כולה רפת. זה עתה סיימתי לנקות את הרצפה ומגפי היו מרוחים והדיפו ניחוח דשן. בחוץ נערם השלג בשכבות ובפנים היה חמים, נקי, זוהר משלווה וסיפוק. אתה מכיר רגעים כאלה? שבהם האור עצמו משתנה ונראה צלול יותר? עישנתי סיגרית ווינסטון והקשבתי להן נוהמות נהימות רכות זו אל זו. כמעט בלתי נשמעות. באותו רגע הבנתי לשבריר שניה את החיים עצמם. זו לא היתה הבנה מנטלית. אין לי הרבה מה לכתוב עליה. שום פילוסוף לא יעשה לעצמו שם עולם מהשקט הזהוב ששרה שם ברפת לרגע קל. מההבנה הרכה והזורמת הזו שהחיים, כל החיים, קשורים זה בזה. שתחושותיו של היצור הלא נחשב ביותר (כּוּלה פרה!) חשובות. מזינות. שהיחסים בין כל היצורים החשים אינם רק יחסי תועלת. שאנחנו מקבלים ונותנים ברמה הלא-מודעת כל כך הרבה יותר מזה. רגע קטן עם צוהר להבנה חדשה. היו עוד הרבה רגעים כאלה והיו בהם הבנות עמוקות יותר ועמוקות פחות. במקרה נזכרתי ברגע הזה עכשיו, לא יודעת למה. היה לך רגע כזה פעם? לפעמים אני חושבת שההקשבה הזו לחיים עצמם היא כמו איזה שהוא חוש נוסף, כמו שמיעה מוסיקלית למשל. ונדהמת לגלות שיש מי שחירשים לנעימות האלה.

השלווה ברפת

התמונה שציירת יפהפיה. גם אנחנו קשובים למוסיקה של העולם. אבל במוסיקה שלך היה טון צורם. היתה שם פרה. יצור "לא נחשב" לדבריך,לועסת בתמימות את השחת. מחר יוביל אותה הרפתן לשחיטה. מה דעת הפרה על התמונה היפה?

vizini

New member
למסורתי זה לא איכפת, ובלבד שתישחט

שחיטה כשרה...

masorti

New member
אם כל כך אכפת לך...

תחוקק חוק איסור שחיטת פרות. משום מה הרגישות שלך נגמרת בדיוק בנקודה שבה הדבר מתחיל לפגוע בחילונים. רק על חשבון הדתיים אתה חש חמלה כלפי הפרות....

vizini

New member
אם זה היה תלוי בי, היה חוק כזה.

אני לא צבוע כמוך.

masorti

New member
תפנה לחבר שלך פורז.

נראה האם הצבוע הזה יציע את החוק, או שמא גרגרנותו תגבר.

אלי ו.

New member
פורז כבר מציע

פורז שלח מכתב ברכה לממשלת הולנד ע"כ שהוציאו מחוץ לחוק את השחיטה הכשירה. שאלתי אותו (בפורום המפלגה שלו) אם הוא מעונין להעביר חוק דומה בישראל, אבל הוא אמר שאין סיכוי לכך בישראל ושהרבנים אינם "נאורים". אגב, אם הבנתי נכונה הוא צמחוני.

masorti

New member
אני יודע שהוא מציע איסור שחיטה כשרה

הפואנטה היתה שיציע איסור שחיטה בכלל, ושיהפוך גם את החילונים לצמחונים בכפייה. אבל ברור שהצבוע הזה לא יעלה על הדעת לנהוג כך. הרגישות שלו לבע"ח נגמרת ברגע שזה פוגע במחנה שלו.

גם בי

קראתי שבארץ אחוז הצמחונים הגבוה בעולם המערבי (7 אחוז). אז לא רחוק היום.

טוב, במקרה הספציפי הזה הפרה הגיעה

לשיבה טובה ומתה מהיסתמות העורקים. בעיני - אם לא הבנת נכון את דבריי - הפרה יצור נחשב ביותר. כל היצורים ברי החישה נחשבים בעיני מאוד.

vizini

New member
היו לי הרבה.

ויש לי אפילו שם לזה: אישתי קוראת לזה "לנשום". אבל אני מעולם לא קישרתי בין תחושות אלה לבין דת. ואני לא מבין איך את עושה את הקישור הזה.

שם מצוין

לנשום. זה באמת קצת דומה לחמצן טרי. ההבנות שבאות עם הרגעים האלה הן אלה שעושות את הקשר. אני מניחה שאפשר רק להרגיש טוב, ואפשר גם להיות קשובים להבנות שמגיעות באותה חבילת השי מהיקום. תנסה בפעם הבאה.

masorti

New member
בתור עוד פנאט אנטי-דתי....

אין פלא שזו דעתך. רק להזכיר לך שהתפישה של "דת המדע" שבה המדע מושלם והוא יפתור הכול - היא תפישה של המאה ה-19 ואבד עליה הכלח. כמובן, חוץ מאשר אצל הפנאטים של "שינוי" ו"חופש".

vizini

New member
בתור עוד פנאט דתי...

אין פלא שזו דעתך. רק להזכירך כי למרות שהדת עתיקה יותר מהמדע, השגיהם כלל אינם ברי השוואה... ועוד להזכירך כי מספר הסטודנטים, האוניברסיטאות, תקציבי המחקר רק הולך ועולה כל הזמן. לא כל כך מתאים ל"אבד עליה הכלח"... מה לעשות וככל שהמדע מתקדם, הדת הולכת ונסוג למעוזי הפנאטיות האחרונים. בסוף גם הם יעלמו...

masorti

New member
בתור פנאט אנטי-דתי...

כדאי שתקרא מה כתבתי. לא אמרתי שאבד הכלח על המדע, אלא על האמונה ב"דת המדע" ובאפשרות שהוא יהיה חזות הכול ויפתור בשלמות הכול. אגב, הישגי המדע והדת אינם ברי השוואה מהסיבה הפשוטה שהם עוסקים בתחומים שונים. מה לעשות שהתפישה הפסבדו-דתית של המדע הולכת ונסוגה אל מעוזי הפנאטיות האחרונים. בסוף גם הם ייעלמו.

vizini

New member
בתור פנאט דתי...

כדאי שתקרא מה כתבתי. אין דבר כזה "דת המדע". יש רק מדע. וככל שהוא מתקדם, הדת נסוגה. המדע והדת עוסקים בתחומים שונים? ספר זאת לחבריך הדתיים. המדע עוסק בהתהוות העולם, התהוות החיים, תורת ההכרה וכו´. אם הדת לא עוסקת באלה, מה הוא זכות קיומה?

masorti

New member
בור ועם הארץ...

במאה ה-19 היתה תפישה "רומנטית" של המדע, וציפייה שהוא יחליף את הדת ויפתור את כל שאלות החיים. תפישה זו הפכה מזמן לנלעגת (פרט אולי לפנאטים של "שינוי"). המונח "דת המדע" אינו המצאה שלי. --- המדע עוסק בהסברת המנגנונים הטכניים של פעולת הטבע (דומם וחי). הדת עוסקת בסיבות, תכלית, נפש, וכו´. תקרא את הגותו של פרופ´ לייבוביץ´.

למעלה