שאלות...

vizini

New member
הפוסל - במומו פוסל...

תפיסה רומנטית או לא - המדע אכן פותר לאט לאט את שאלות החיים. הוא אינו מחליף את הדת, אלא פשוט גורם לה להיעלם (פרט למעוזי הפנאטים הדתיים). המדע עוסק בהסברת הכל, הדת ממציאה סיבות, תכלית, נפש וכו´. הדת בעבר גם התיימרה להסביר את היווצרות היקום, את תופעות הטבע, וכו´. יש פנאטיים דתיים (בעיקר ביהדות, אבל לא רק) שעדיין לא מקבלים את הסברי המדע ודבקים בהסברי הדת. מעניין מה יהיה עליהם (ועליך) כאשר המדע יסביר גם את כל תופעות "הנפש".

masorti

New member
שטויות במיץ...

המדע פותר שאלות בתחומים מסוימים ועד רמה מסוימת. המדע אינו עוסק בהסברת הכול. רק פנאטים של "דת המדע" מסוגך עדיין טוענים זאת. הנחה זו יצאה מהאופנה כבר מזמן, והיא חלק מהתפישה של המאה ה-19. כשהמדע יצליח לייצר מחשב שיהיה מודע לעצמו - אז נדבר.

vizini

New member
ומה יאמרו אז תאומיך הרוחניים?

(כי לצערי אתה לא תהיה אז כנראה בחיים...) לאן ישיגו את הדת אז? המדע אינו מושך את ידו משום תחום ואינו פועל לפי "אופנות". הוא מתקדם תמיד, ולעולם אינו נסוג. לאחור. כל תיאוריה מדעית טובה יותר מקודמתה, מושלמת יותר ומתארת טוב יותר את כל תופעות הטבע. רק פנאטיים דתיים מקוים שהמדע יעצר לפני שיגיע לידי תיאוריה שלמה של היווצרות החיים ותורת ה"נפש" וההכרה. אולם זה לא יקרה...

masorti

New member
שטויות במיץ עגבניות...

אתה יכול לפנטז שהמדע יבנה מוחש המודע לעצמו. אולי במועצת "שינוי" יש כבר תכניות לאב-טיפוס. רק פנאטים כמוך יכולים לטעון שכל תיאוריה מדעית מתארת טוב יותר מקודמתה את כל תופעות הטבע. בטח תטען גם שתורת הקוונטים (1932) תיארה טוב יותר מתורת היחסות הכללית (1915) את הגרביטציה. מצד שני, ידוע שהתיאוריה החלקיקית של האור תיארה טוב יותר את תופעות העקיפה וההתאבכות מאשר התורה הגלית של האור. הרי משוואות מכסוול פורסמו עשרות שנים לפני גילוי האפקט הפוטו-אלקטרי. כמו שאמרתי, התיאור הרומנטי של המדע המתקדם בקו ישר לקראת שלמות הוא נחלת אנשי המאה ה-19 ו/או פנאטים סהרורים (תומכי "שינוי") בישראל של המאה ה-21.

vizini

New member
בטח. מה, לא ידעת ש"סנאט"

האוניברסיטה הוא שם נרדף למועצת שינוי?

masorti

New member
שכחת לפרט...

האם נכון שהתורה החלקיקית של האור (=המאוחרת) מסבירה את ההתאבכות והעקיפה טוב יותר מהתורה הגלית (=המוקדמת). הרי כבודך פסק, ואני מצטט: "כל תיאוריה מדעית טובה יותר מקודמתה, מושלמת יותר ומתארת טוב יותר את כל תופעות הטבע". ותסכים שהתורה החלקיקית של האור היא תיאוריה מדעית, ושהתאבכות ועקיפה הן תופעות טבע. אני גם אשמח אם תוכל להביא ציטוט של מישהו מסנאט האוניברסיטה (כל אוניברסיטה מוכרת שתבחר) שיטען שאכן התורה החלקיקית מסבירה את התאבכות האור טוב יותר. אם לא תוכל, איאלץ להניח שרק פנאטים ממועצת "שינוי" חושבים כך.

vizini

New member
קודם חשפת את טפשותך, ועכשיו אתה

חושף את בורותך. התורה החלקיקית של האור לא מאוחרת מהתורה הגלית. התורה החלקיקית (שממציאה היה ניוטון) הוחלפה ע"י התורה הגלית, שממציאיה היו יאנג ופרנל, וזו הוחלפה ע"י התיאוריה הקוונטית. ושכחת שמועצת שינוי היא גם הועדה שמחלקת את פרסי נובל...

masorti

New member
בדקתי בנושא האור...

ואכן ניוטון פיתח תורה חלקיקית של אור. לא שזה משנה את הטיעון העקרוני שלי.. שהמשפט שלך על כך ש"כל תיאוריה חדשה טובה מקודמתה בהסבר כל תופעות הטבע" - הוא שטות. הזכרתי את תורת הקוונטים מול היחסות בהסבר הכבידה, ואני בטוח שתוכל למצוא בעצמך דוגמאות אחרות בהן תיאוריה חדשה בתחום א´ "קלקלה" את ההסבר של תופעה ב´.

Justin Angel

New member
פאנאט יהודי יקר,

אתה אידיוט. זאת באמת נקודה טובה לפתוח בה. אישית, לפני שבחרתי לעצמי את אורח החיים הפאגאני, אני הייתי במשך ארבע שנים חבר בSo called "דת המדע" שאתה אומר שמתה. היום הם נקראים Age of Reason ומתבססים על תורותיו של אלברט איינשטין, תומס פיין, צ´ארלס דארווין, קלארנס דווארו ומארק טווין. כמו כן בזמו האחרון התווספה לרשימה האישה הראשונה, אליזבת סטאנטון, אשר לפני 100 כתבה וליקטה את כל הפסוקים בתנ"ך ובברית החדשה שבה מוזכרים נשים. "דת המדע" אינה רק תפיסה רומנטית, היא דבר מוחשי, כמו שלצערי אתה מוחשי. תמשיך לטעון מה שתרצה, אבל אם להיות איתך כנה אני אצטט פתגם דרואידי ידוע "דת צריכה להתפתח אם ההתפתחות של המין האנושי. דת שלא מפתחת - מתה". יישם את זה על היהדות, ומה קיבלת? דת שבעברה הייתה מפוארת וכיום היא קליפה חלולה לגופה שנשארה ממנה. ושוב, אני בטוח לך איזה תשובה חכמה ומתחכמת לתת על מה שאמרתי היות ואתה כמובן יודע הכל יותר טוב מכולם. רק תמיד תזכור - אתה בור מזעזע שמסרב להביט מסביבו. (אני לא זה שטען שדת עם כבערך 100,000 אגנוסטים ברחבי העולם לא קיימת) ברכות זוהרות ואני באמת מקווה שתחלים

masorti

New member
קוקו דרואידי נכבד...

אתה מטומטם וגם בור ועם הארץ. זו נקודה מצוינת לפתוח בה. אילו לא היית בור, היית יודע ש"דת המדע" אינו כינוי לכת דתית סהרורית (שכנראה השתייכת אליה) אלא כינוי סוציולוגי ידוע לתפישה שרווחה בעולם במאות 19-18 לגבי המדע. המדע נתפס כדבר מושלם שיפתור את כל הבעיות ויתן מענה לכל השאלות (וכתוצאה מכך, בין השאר, יהפוך את הדת למיותרת). הדוגלים בתפישת "דת המדע" היו חילונים לחלוטין. הרי זו כל הפואנטה.

masorti

New member
אומנם אני מכבד נוצרים...

אבל אני איני נוצרי, ואיני דוגל בשיטת הגשת הלחי השנייה. ג´סטין גידף אותי בתחילת הודעתו, וספג ממני גידוף זהה בעוצמתו והפוך בכיוונו (לפי החוק השלישי של ניוטון). אני לא יוזם גידופים, אבל אם הוא יעליב אותי הוא יחטוף מנה אחת אפיים.

Justin Angel

New member
תיקון קטן,

חוק שלישי של ניוטון תקף אך ורק כאשר אין כוחות חיצוניים. כאן פועל התנגדות של התיל, התנגדות אצל המחשבים של תפוז, וכך הלאה, ככה שחוק שלישי של ניוטון לא תקף כאן :) וכנאמר, תסמוך על כופר שידע פיזיקה :)

Justin Angel

New member
מצטער שאני לא כמוך...

איש בעל נטייה להחלפת דת כל פעם שהוא מתעורר. וכמו שאומרים "אז מה טל היום? אי-אפשר לדעת! סובב את גלגל הדתות הגדול!" :)

L e s t a t

New member
כמה פעמים עשיתי את זה? בוא נראה:

כשהייתי קטן שלחו אותי לגן דתי ושם, כמובן, גדלתי לתוך היהדות אבל עם הזמן נהייתי חילוני יותר ויותר וכשהגעתי לתיכון כבר לא הרגשתי שום קשר ליהדות חוץ מקשרי דם. הגעתי לוויקה בגיל 15 אבל כמו הרבה אנשים - לא בצורה רצינית ואז לאחר שנפל לידי הספר "המקרא השטני" של לה-ויי ופשוט התחברתי לכל מה שהיה כתוב שם הייתי שטניסט במשך שנה בערך, אז הרגשתי שזה כבר לא מתאים לי וזה כבר לא עובד (ואני לא הייתי השטניסט הראשון שהגיע למצב בו הוא לא מרגיש "שטני" יותר) ולאט לאט שוב חזרתי לוויקה בצורה קצת יותר רצינית אבל החלטתי לעזוב את זה לקצת זמן ולחקור על עוד דתות ואמונות. אתה קורא לזה גלגל דתות? ג'סטין היקר שלי, אני בן 17, זה לא נדיר שבגיל ההתבגרות הדעות שלנו משתנות, זה לא נקרא "החלפת דתות כמו גרביים". אני לא יודע למה אני בכלל טורח להגיב, כי אנשים כמוך בכלל לא שווים תגובה...

ג´אסטין אני מזהירה אותך שוב

חילופי גידופים הם חלק לגיטימי מהדיונים בפורום אחרים, אולם לא בבית ספרנו. כל הודעה נוספת ממך שתכלול גידופים תוסר לאלתר. ראה הוזהרת.

Justin Angel

New member
כן כן כן

זאת הסיבה העקרונית שאני לא בודק יותר מדי את הפורום, יש כאן כמה ראשי סיכה שלמרות שמשעשעים יכולים לגרום להעלאה מיותרת של לחץ הדם.

L e s t a t

New member
אותו אלברט איינשטיין

שאמר "אמונה בלי מדע היא בורות, מדע בלי אמונה הוא מיותר"?

למעלה