שאלת המשמעות

התפוז הדגיש

יותר משהתכוונתי. התכוונתי רק ל"חשוב למצות גם כך את החיים.

nili6

New member
אני דווקא

אני דווקא מאמינה לך פשוט חשבתי שלאור תגובות ככ עויינות אני מזמן הייתי מרפה ראיתי מה שכתבת לי בהודעה האחרונה בקשר לשיכנוע ועדיין עושה רושם כזה, משום שאת כותבת כל העת בעד ילדים (לכן גם מצאתי לנכון להזכיר שיש גם כמה נקודות לא ככ מוארות) אוליי את לא מתכוונת לכך אבל הרושם שמתקבל הוא זה. ופשוט תהיתי מה מניע אותך, אוליי אף בלי שאת שמה לב לשוב ולומר עד כמה ילדים זה חיובי. כאילו, משהו כאן חסר לי. איזושהיא חולייה מקשרת... אוליי: הרצון שכולם יחוו את האושר שגם את חווית (וחווה)? הרצון למנוע את הפיספוס הזה מאחרים? פשוט רצון טוב? כאילו החשש שאחרים יחמיצו את כל האושר הזה שאת זכית לו לבסוף. רצון למנוע החמצה מאחרים.?

החמצה

היא עניין סובייקטיבי. איך אני יכולה לחשוב שבשביל הזולת ,אם לא יגדל ילד ,זאת החמצה? אולי מזל שכך?אולי אחרת לא יגיע להשג נדיר במישור אחר? אולי אחרת ירגיש שחייו פוספסו ובבלי דעת "יפיל"את תחושת התסכול שלו על הילד? ולגבי העוינות- א.לא התרגשתי ב.תגובות כאלה הולכות ופוחתות.

nili6

New member
אז אם ככה השאלה שלי בעינה נשארת

מה גורם לך לחזור כאן, בפורום הזה שמורכב מנשים שהחליטו משום מה נגד זה, מכל סיבה שלא תהא,- לחזור על החיוב שבהבאת ילדים. אם לא הרצון לשכנע, אז מה כן?

לא הייתי רוצה

למחזר את דברי. קיראי נא שוב מה שתחת הכותרת " טעות גדולה..",מעט למעלה.

nili6

New member
אז זאת בדיוק הבעייה,

אז זאת בדיוק הבעייה שאין שם תשובה. כי זה שיש לך משותף עם הנשים כאן זה ברור אבל עדיין לא מסביר את מה שנראה- ואני לא מביעה שום ביקורת כאן- אלא מציגה עובדה- מה שנראה כניסיון שיכנוע ואני מאמינה לך שלא זאת כוונתך אם את אומרת אין לי סיב השלא להאמין ויחד עם זאת העובדה שרוב האנשים או כולם ראו זאת באותה צורה ניסיתי להציע מניע אפשרי , אבל דחית אותו על הסף ככה שמבחינתי השאלה עדיין פתוחה (גם ענבל חזרה על השאלה מספר פעמים )

האם היית רוצה

שהפורום הזה יהיה לחלוטין הומוגני? שלא יהיה בו מקום לאימהות?

nili6

New member
לא משנה אני מוותרת

את יודעת מה עזבי לא משנה אני מוותרת על השאלה.

nili6

New member
ואל תראי בדבריי אנטי אלא פשוט

ניסיון להבין. ולא יותר.

ועוד באותו הקשר...לנילי

יש ברחבי הנט כמה פורומים של דתיים-חילוניים. את חושבת שהדתיים בפורום משתוקקים שהמשתתפים החילוניים יחזרו בתשובה? ואת חושבת שהמשתתפים החילוניים יראו השג בכך שהמשתתפים הדתיים יניחו את הכיפה ושמירת השבת בצד? מה פתאום. בגרות של פורום ובעצם של כל קבוצת אנשים היא כאשר מניחים לכל אחד להיות בדיוק כפי שהוא.את לא חושבת כך?

nili6

New member
לגבי הדתיים,

לגבי הדתיים, אני סבורה שחלק לא מבוטל מהם לפחות ממנהיגיהם היו מאוד רוצים להשליט עלינו את אמונותיהם. ואת דרכם. חלקית הם גם עושים זאת. אגב הם גם מודים בכך ולא מסתירים את חזונם. יחד עם זאת זה לא סותר שאני מסכימה איתך שבגרות מתבטאת בקבלת האחר, בפתיחות לדעותיו, באי ראייה בו איום, בהיעדר צורך שליטה שמתבטא למשל במחיקת הודעות גורפת. לצערי לא כך המצב בכל הפורומים.

חיים נהדרים

הם כל מה שאני לא צריכה לפרט לך. לגבי הנושא המדובר- הם חיים של חופש , מימוש עצמי, הנאה,אהבה ושמחה -בכל הדרכים בהם***אני *** חווה את כל אלה- ששונים כנראה מאוד מהדברכים שלך..

karnity

New member
משמעות?

בלי לפתוח כאן דיון פילוסופי על מהות הקיום ומשמעות הקיום... אני אנסה לענות.... אני לא מאמינה שיש *משמעות* לקיום האנושי... אני מאמינה שאין סדר, אין תכנית, אין גורל ולכן גם אין אלוהים... אני מאמינה שאם אנחנו קיימים אז עלינו להפיק את המקסימום מהקיום העלוב שלנו... וכמו שאמרה קונכייה סגולה לחיות חיים טובים ככל האפשר... הרציונל הזה עומד מאחורי אי הבאת ילדים לעולם... היות הורה נוגד בעייני את היות האדם חופשי בן חורין... ילד בעייני הוא אזיקים... פרט לאהבה ו"דולצ'ה ויטה" לדבר אין משמעות בעייני... כמובן, שיש חשיבות עצומה לדברים אחרים כגון: איכות סביבה, היות האדם מוסרי וכדומה... אך הדברים האלה לדעתי הם חסרי משמעות כמו כל דבר אחר - כיוון שאנו בני חלוף... אני לא רואה טעם בהשארת חותם... אני מאמינה שלאנשים מסוימים יש כזה צורך - ילדים הם בהחלט דרך "להשאיר משהו מאחוריך"... לי אין צורך כזה...

Mלביאה

New member
טוב שהזהרת "בלי לפתוח דיון פילוסופי

אבל בכל זאת מעונינת להתעכב על נקודה אחת: מדוע הקיום הזה עלוב בעיניך?

karnity

New member
אז ההזהרה לא עבדה, אה?../images/Emo6.gif

אני אקצר מפאת עייפותי... כשאני מדברת על ה"קיום" אני מדברת על הקיום האנושי, כל בני התמותה... החיים שלנו הם טיפה קטנה, פיצפונת, חסרת חשיבות באוקיינוס הזמן הגדול והאינסופי... אנו קטנים ועלובים מול היקום, מול הטבע... תראי מה סופת הוריקן יכולה לעשות, רעידת אדמה... ויותר נורא מזה - מה אנחנו, בני האדם, יצרנו במו ידינו; נשק כימי, גרעיני, ביולוגי... מלחמות, דיכוי, כיבוש, דת, זיהום אויר, הכחדת בע"ח, אלימות, פדופיליה, פורנוגרפיה, סחר בנשים, תאונות דרכים ... (יש לי עוד... אבל הבטחתי לקצר...) לכן, בתוך כל החרא, כל שנותר לאדם הפשוט הוא לחיות את חייו הקטנים ולנסות לשפר אותם בסביבה שלו... למחזר נייר, להשתמש בדיאורדורנט ידידותי לסביבה... לעסוק בפעילות חברתית וכדומה... אני מאמינה בכל ליבי שהדברים האלה חשובים וטובים... אבל זה לא מספיק...זה לא אומר שאני אפסיק לעשות אותם; אם אני מקפידה על משמעת מים וסוגרת את הברז בזמן שאני מצחצחת את השיניים זה עדיין לא משנה - מאות קוב מים מבוזבזים בתעשייה... אני עדיין אשאף לקבל כדור-ארץ טוב יותר, הוגן יותר... עדיין אצעק כשאראה שנעשה עוול... אבל אני אמות, ומי שנעשה לו עוול ימות.. ומי שעשה את העוול ימות... והכל ישכח ויעלם בעוד כמה דורות... האנושות נראית לי כמו חיות מעבדה... ניסוי כושל של מדען מטורף... רודפים אחרי הזנב של עצמם, תאבי ממון, משחיתים, רומסים... רודפים אחרי אידיאלים שטחיים ומזוייפים, מחפשים משמעות ... הקיום האנושי עלוב... הוא בר חלוף, המוות מעבר לפינה, גוף האדם הוא מכונה מתוחכמת אך שברירית במיוחד... ועל כן, אני בדיעה שאם אנחנו כבר כאן - יש למצות את המירב משהייתנו הקצרה במימד הזה...

Mלביאה

New member
בכ"ז, בקצרה... לא יכולה שלא ../images/Emo3.gif

בהשאלה מסטטיסטיקה: "כשאת האחוז, את המאה אחוז"

למעלה