שיר לתחרות שירה חירשת

moran f

New member
עכשיו אני באמת לא מבינה

את לא אוהבת ניתוחי שירים, אבל נראה לך הגיוני לנתח שיר אם מכירים את המשורר? איך הידיעה על מצב בריאותה של אימו בילדותו או מצב יחסיו עם אישתו יעזור לי להבין את השיר טוב יותר? גם אני לא והבת את ניתוחי "למה התכוון המשורר". לעומת זאת ניתוחים שבנויים על מה שאני (או כל אדם אחר שמנתח את השיר) מבינה מהשיר אני דווקא מאוד אוהבת. כשאני כותבת גם מעניין אותי לדעת מה אחרים מבינים ממה שכתבתי כדי לראות אם באמת הצלחתי להעביר את מה שרציתי. אם לא - אני מפיקה לקחים.

שאלי את המורה לספרות...

איך אפשר לנתח את ביאליק בלי לדעת מי הוא היה, מה השפיע עליו, איזה מאורעות הוא עבר בחייו, על מה הוא הגיב כשכתב, למשל: "אומרים, יש אהבה בעולם, מה זאת אהבה?" או: "הכוכבים רימו אותי, היה חלום אך גם הוא עבר"... וכו'. האם מדובר פה במילים נשגבות, שבשלהן היית קוראת לו "משורר", או שמדובר בשפה יפה ופשוטה, שמעבירה מסר, שאותו ניתן להבין בצורות שונות? את לא חייבת להיות "משוררת" כדי לכתוב שירה, אבל את גם לא יכולה לנתח מישהו שאת לא מכירה, ובזה אני מקווה לסכם את העניין. לא באתי לריב פה, למרות שיש כאן מישהי שאוהבת לחרחר ריב ומדון, ואין בכוונתי להתייחס אליה יותר. לילה טוב לכם.

moran f

New member
זה מה שהיא אמרה לי

לדעת המורה שלי לספרות בתיכון זה לא הכרחי להכיר את המשורר ואת קורות חייו כדי לנתח את שיריו. זו גישה אחרת ולגיטימית באותה מידה. את זו שאמרת שאי אפשר לדעת למה התכוון המשורר, לא? איך את חושבת שתוכלי לדעת על מה הוא הגיב אם הוא מת כבר כמה שנים טובות?

אוי, ילדה פתיה שכמוך. פעם אחרונה...

תגידי, לא עשית שיעורי בית? כשלמדת ספרות, לא למדת על חייו של ביאליק? אם את יודעת איזה מאורעות הוא עבר, ובאיזה תאריך הוא כתב את השיר, אז את יכולה לשער על מה הוא הגיב. ונכון, אמרתי שאי אפשר לדעת למה התכוון המשורר - כשלא מכירים אותו, ואת פשוט לא מקשיבה למה שאומרים לך, וכנראה לא הקשבת גם למורה לספרות. או שהמורה שלך לא היתה כל כך מוצלחת. גם זה קורה, מה לעשות. די, נמאס לי. הירגעי, זה רק שיר קטן ואומלל על ג'וק, שאותו סיממתי בגז חרדל...

moran f

New member
תתפלאי, לא

לא למדתי על חייו של ביאליק, למדתי על השירים שלו. חייו לא עניינו אותנו. השירים דווקא כן. גם את כתבי עגנון למדנו בלי לדוש בחייו וגם מכתבי שיקספיר ועוד. שיעורי ספרות אצלנו הוקדשו, למרבה הפלא, לספרות. המורה שלי לספרות הייתה מוצלחת מאוד - עובדה שאת היצירות אני מכירה וגם הציון שלי בבגרות מעיד על זה שכנראה כן הבנתי את החומר. השיר שלך על הג'וק מעניין אותי בדיוק כמו שדעתם של אחרים מעניינת אותך, כלומר בכלל לא. על הביטוי "ילדה פתיה שכמותך" אני לא מתכוונת להגיב. את מוזמנת לרדת לרמות מגוחכות, אני לא אצטרף אליך שם.

bobcat

New member
לא חלפה פחות מחצי שעה והנה חזר לו

הסטנדרט הכפול: "השיר שלך על הג'וק מעניין אותי בדיוק כמו שדעתם של אחרים מעניינת אותך, כלומר בכלל לא". מה זו אם לא פסיכולוגיה בפרוטה.

את מפספסת את הנקודה

לא ניתחתי את השיר רעיונית, לא אמרתי מה הוא אומר ולא ביקרתי את זה. ביקרתי את המקומות בהם לחצת על enter. למען השם, ההבדל בין השניים הוא של שמים וארץ.

bobcat

New member
זה פורום לסופרמנים שטסים מהגגות

וגם השירים צריכים להיות כאלה. למען הסר ספק, אני מסכים עם כל מילה שכתבת.

זה פורום לאנשים

שלא רוצים להשתפר. כלומר, הם מראים משהו שקשור אליהם, ואדם אחר מראה להם איך זה יכול להיות טוב יותר אז הם בוכים וצועקים. זה פורום ששואף ומעודד בינוניות, אם ניקח את הדעה של שניכם כמייצגת של הפורום. אם אתם לא רוצים לכתוב שירים טובים, אל תעשו תחרות שירה. האם אתם רוצים ששיר בינוני יתלה במשרדי בקול, כמייצג את הפורום הזה? ששיר בינוני יזַכה את יוצרו בטלפון בשווי 700 שקל? (ועוד עם מקשים גדולים, כי חירשים לא רואים טוב
)

הבהרה

לפני שזאת תתחיל לצעוק שוב. אני מכנה "שיר בינוני" שיר שלא עבר עריכה ולא יישם ביקורת בונה מקוראים. אני לא נטפלת רק לשיר הבינוני שלה שם, וכן, גם השיר שלי בינוני בגלל שאף אחד לא ניסה עדיין להעביר עליו ביקורת בונה.

bobcat

New member
מה זאת אומרת "חירשים לא רואים טוב"?

טיל "חץ" הוא כלום לידך.

moran f

New member
אה... ציניות?

למה לטלפון מיוחד לחירשים יש ספרות גדולות? גם לי זה נראה ממש משונה.

bobcat

New member
ומי כתבה את זה?

זה באמת נראה לה "ממש משונה"? איזו נפילה. בעצם לא. כי היא טסה מהגגות.

למעלה