שיר לתחרות שירה חירשת

moran f

New member
יש לך משהו ענייני לשאול?

זו לא החלטה שלי, אבל לא שמעתי שבמחלקה לאנתרופולוגיה יש גם חוג לחקר החירשים. רוצה להעמיד אותי על טעותי? נסה למצוא משהו אמיתי ולא סתם שאלות חסרות טעם.

tamaru

New member
קשה לקרוא את הדברים הנ"ל

תשמעו, ממש קשה היה לי לקרוא את הדברים למעלה. מורגש שהיו כאן רגשות מאד חזקים, שיר נכתב, נכתבה עליו ביקורת, בלי להכנס לויכוח אם הביקורת היתה בונה או לא, אין ספק שכאשר אדם כותב משהו מנפשו ומליבו, קשה לשמוע על זה ביקורת, והרגשות שעלו היו די סוערים, בשני הכיוונים, וזה מאד ברור ואנושי. אני רוצה להציע שתקבלו את זה כך, שעלו רגשות קשים בשני הצדדים, כל אחד מסיבותיו הוא, וזה בסדר, זו דרכו של עולם, אלה נושאים שבליבנו ובנפשנו, והם מעוררים לפעמים רגשות חבויים שלא ידענו עליהם... ואולי, ננסה לפתח דיון על הרגשות שעולים באופן כללי - מה ממש מקפיץ אותנו, וננסה לגלות באופן כנה, מדוע זה כך... אני מאד אוהבת את הביטוי "הפוסל, במומו פוסל", וגיליתי שבהרבה מקרים, דווקא כשאני הכי קופצת ומתרגזת.. כשאני בודקת את עצמי, יש לי דווקא מה ללמוד מזה בדיוק... אנסה בהמשך ובעתיד לספר על זה.

moran f

New member
לקבל ביקורת זה קשה, אז לא לבקר?

ברור שלקבל ביקורת זה דבר שלא קל לעשות. אבל מי שרוצה להשתפר (כזכור לי רוב המשתתפים בפורום תמכו במשפט "אין העומד בפני הרצון", אז איפה הרצון להשתפר?) חייב לדעת לקבל ביקורת. מי שכותב בפורום ציבורי חייב לדעת שעלולים לא להסכים איתו ועלולים לבקר אותו.

תוספת

לדעתי לקבל ביקורת, אפילו שזה דבר קשה, זה דבר טוב ויעיל. כשהתחלתי לכתוב גם לי היה קשה לקבל ביקורת על מה שהשקעתי בו זמן ומחשבה, אבל כתבתי בפרוייקט בבי"ס בו המורה חייבה אותנו לתת למספר מסויים של אנשים את הסיפורים והשירים לביקורת בונה, ואז לתת לה. לאט לאט התרגלתי לביקורת ואפילו רציתי אותה, כי ראיתי עד כמה היצירה המוגמרת היתה טובה יותר מהיצירה הראשונה. אפילו שאני לא אהיה סופרת או משוררת במקצועי, נחמד לי שאני אוהבת את התחום ועכשיו גם יכולה לכתוב בו ברמה טובה, לא רק ברמה שתקבל את התגובה "לא ממש קראתי אבל זה יפה".

0ne Man

New member
טוב, כולם בבקשה להרגע ../images/Emo13.gif

אני חושב שזה לגיטימי לערוך דיון על שירים שמתפרסמים בתחרות, כל זמן שהדיון הוא ברמה הולמת ומכובדת, ללא הטחת עלבונות. לא ראיתי ש- other side of life, או כל מישהו אחר, "לועג" לחירשים או לכבדי שמיעה, ואני לא מבין את כל הדיון כאן. אם אחד מהמשתתפים הציע שיר לתחרות, עליו לקחת בחשבון שיכתבו על השיר ביקורות, ולא רק מחמאות. זה חלק מהתחרות. מי שזה לא מוצא חן בעיניו, יכול כמובן להודיע לי במסר שהוא מבקש להוציא את השיר מהתחרות. הטלפון שמחולק כפרס על ידי מהלב (ולא על ידי בקול) הוא טלפון שיוצר במיוחד לבעלי מוגבלויות - לא בהכרח רק ללקויי שמיעה, אלא גם ללקויי ראייה, ולכן המקשים של הטלפון גדולים. באמת לא ברור לי על מה כל המהומה הגדולה שהתעוררה בפורום בנושא המקשים של הטלפון. זה ממש טיפשי. אני מבקש מכל הגולשים להימנע מלהטיח האשמות ועלבונות בגולשים אחרים. איני מעוניין להתחיל בסדרת מחיקת הודעות בפורום. תודה ושבוע טוב לכולם

אי אפשר ..

שיר זו יצירה פרטית של אדם, שמבטא את מעמקי נפשו ורגשותיו. אני ממש לא מצליחה להבין איך אפשר לבקר שירה.אולי לא לאהו/לאהוב שיר. אולי אפשר לא להסכים עם הגישה של כותב השיר לחיים, וההתמודדות שלו. אבל גם זה עניין מאוד סובייקטיבי. אם הייתי נחשפת כל כך כאן בפורום ומקבלת ביקורת כל כך בוטה, זה היה מאוד פוגע. מעבר לכך, זכותו של כל אדם, לכתוב מספר שורות שהוא רוצה, מספר בתים שהוא רוצה וכו'. מי שמכם להגדיר מהו שיר בינוני ומה לא?

moran f

New member
מי מדבר על הגישה לחיים?

בשירה יש כללים מסויימים שנוגעים למבנה וכו'. אפשר לבקר את מידת העמידה בכללים כאלו. אפשר לנסות להבין משהו מהשיר ולראות אם המשורר אכן הצליח להעביר את המסר שלו. לדוגמה, אם תכתבי שיר בן 6 שורות הוא לא יהיה חמשיר גם אם תקראי לו כך, לא? לפי הגישה שלך, את מה בדיוק כן מותר לבקר?

0ne Man

New member
אני יודע שביקורות לפעמים פוגעות

ביקורות, מטבע הדברים, הן לפעמים פוגעות, גם אם נכתבו ללא כוונה לפגוע, אלא במטרה להביע דיעות. אני חושב שזה נפלא, שזה נהדר, שיש כאן גולשים שחשפו את רגשותיהם על גבי הפןרום על ידי כתיבת שירים. זו היתה חת המטרות של התחרות, לפתוח דלת אל עולמם הסודי של רגשותיהם של לקוי השמיעה, ואני בתחרות, אפילו שאני בעצמי לקוי שמיעה, גיליתי ולמדתי הרבה דברים מקריאת השירים של כולם, וחלקם ממש נגעו לליבי. באופן טיבעי, איני יכול, בתור שופט בתחרות, לכתוב שבחים על השירים שמוגשים לתחרות, כדי למנוע מחשבות מהמשתתפים שכבר בחרתי שיר כזה או אחר כזוכה בתחרות, אבל אני חייב להגיד לכם, בהזדמנות זו, שכמה מהשירים שנכתבו כאן הם ממש נוגעים ללב, מרטיטים את הנשמה וממש ממש נפלאים. אז יש כאלה שהשירים לא מוצאים חן בעיניהם. אז מה? שיחשבו מה שהם רוצים. העיקר שאלה שכתבו את השירים יודעים בלב שלהם, עמוק בפנים, שהם יצרו משהו נפלא. אז אל תתנו לביקורות לפגוע בכם.קחו את זה בקלות, עם חיוך על הפנים, ותעברו להודעה הבאה. גם למשוררים המפורסמים בעולם כתבו ביקורות פוגעות. החוכמה היא לדעת לא לקחת אותן ללב. אז...אוקיי?

bobcat

New member
היית מסכים לביקורות עליך בפורום?

קל לומר לאחרים לא להתייחס לביקורות, עד שהביקורות האלו מגיעות אליך עצמך.

0ne Man

New member
כל ביקורת לגיטימית, מקובלת עלי

כל זמן שהיא מנוסחת בצורה מכובדת והולמת. אני לא חסין לביקורות וגם עלי אפשר למתוח ביקורת. ונדמה לי שבתקופת ניהולי את הפורום כבר "חטפתי" הרבה ביקורות כאן, שלא מחקתי. זה לא אומר שאני לא לוקח אותם ללב לפעמים, אבל אני משתדל להסתיר את זה, כמה שאפשר...

כמה תשובות

- שיר זו יצירה פרטית של אדם? כשהוא מפרסם אותו הוא הופך לנחלת הכלל. אם את מכירה את "לא זכיתי באור מן ההפקר" של ביאליק, בדיוק על זה הוא מדבר - הוא כתב את השיר מתוך הלב שלו, אבל כשהוא בוחר לפרסם אותו השיר עובר מיד ליד אצל אנשים, הופך למוצר שהם משתמשים בו. - איך אפשר לבקר שירה : נסי לשאול בפורומים המצויינים שיש בתפוז לשירה וכתיבה, שכל מטרתם היא ביקורת בונה. אני לא מבינה איך אפשר לתקוף כך אדם שכתב ביקורת בונה. אני בדך כלל מודה אלפי תודות למי שנותן לי ביקורת בונה. - " אולי אפשר לא להסכים עם הגישה של כותב השיר לחיים, וההתמודדות שלו" איך את מעזה להכניס מילים לפי?! אני ביקרתי את גישת הכותבת? את יודעת לקרוא?! אני ביקרתי ביקורת בונה את דרך ההעברה של השיר ובשום מקום לא שיניתי את תוכנו. ההאשמות שלך בוטות וקנטרניות. - "אם הייתי נחשפת כל כך כאן בפורום ומקבלת ביקורת כל כך בוטה" בואי תסבירי לי פה, כי אף אחד מכם לא טרח להעז לעשות זאת : מה היה בוטה בביקורת? ואל תגידי "הביקורת היתה בוטה" - תני פרטים, דוגמאות. stop beating around the bush. - "זכותו של כל אדם, לכתוב מספר שורות שהוא רוצה" קודם כל, אם כן אז זכותי לכתוב את הביקורת שלי, אבל את כאן מנסה לסתום את פי בכוח. שנית, אני לא מנעתי מהכותבת המקורית לכתוב את השיר אלא להפך - עודדתי אותה לכתוב אותו בצורה יפה יותר. ומה את אומרת לי? לא, סתמי את הפה, תני לה להמשיך לכתוב שירים פחות טובים לפורום. כך היא תשמע פחות , כי אנשים קוראים שירים אם הם טובים. אני רציתי לשפר את השיר כדי שיקראו אותו. עם האורך והמקצב שלו, אנשים לא יקראו אותו ולא יבינו את המסר שלו. אז אני סותמת פיות? או שמא את זו שסותמת את פי? - "מי שמכם להגדיר מהו שיר בינוני ומה לא?" בינוני זו הגדרה אישית מאוד. אם כן, אני שמתי את עצמי להגדיר מה אני חושבת שהוא בינוני ומה לא. או אולי את גם רוצה להגיד לי מה אני אוהבת ומה לא?

bobcat

New member
הזכירי לי

איפה תיקנת שורות לשירים אחרים שהשתתפו כאן בתחרות?

bobcat

New member
ברור שהמקשים נועדו גם ללקויי ראיה

ומשום כך האמירה "חירשים לא רואים טוב" לא היתה במקום, גם לא בצחוק. במקומות ציבוריים מודבקות נקודות אדומות על חלונות גדולים כדי שכבדי ראיה לא "ייכנסו" בזכוכית. הדבר אינו אומר שכל אדם בריא שמתקרב לחלון, "חייב" להיכנס בו. במערכת ההפעלה שלי יש אפשרות להתקין "זכוכית מגדלת". לא התקנתי את האופציה כדי לא להעמיס על הזכרון, אך היא קיימת. הדבר אינו אומר שכל מי שמשתמש במערכת ההפעלה, חייב להשתמש באותה זכוכית מגדלת. זכוכית המגדלת קיימת, כמו הלחיצים הגדולים של הטלפון מחברת "מהלב". טלפון אינו יכול לשמש אותי, אך לא הבעתי ביקורת על טלפון שנתרם ע"י חברה העוסקת בפיתוח מוצרים לחרשים וכבדי שמיעה. אני מעדיף להעלות ביקורת נגד מדיניות הממשלה המפלה ופוגעת באוכלוסיות של בעלי מוגבלויות ומקצצת בתקציבים. בדברים כאלה אני מעדיף להשקיע מרץ מאשר לתקן שורות שיר שכתבה מזכירת הארגון.

moran f

New member
אפשר בבקשה לקבל דוגמאות לפועלך

נגד המדיניות המפלה של הממשלה?

למעלה