שיר לתחרות שירה חירשת

moran f

New member
כי מעניין אותי לדעת

כאדם שפועל ללא לאות למען השוויון, פרסם נא את פועלך כי שכולנו נדע אל מי להצטרף או למי להודות. חוץ מזה, מתי טענתי שאני בריאה?

moran f

New member
ממך? בדיוק לתגובה כזו

אני מבקשת ממך להפסיק להגיב להודעות שלי. תודה.

bobcat

New member
יש.

חלק מהשומעים אינם יודעים מה לעשות עם החיים שלהם. אצל החרשים וכבדי השמיעה התופעה הזאת פחות קיימת.

צלף

New member
תחרות שירים זה בעיקר עבורנו../images/Emo124.gif

שאני חשבתי על הנושא של תחרות שירה, כונתי היתה רק לחשיפה של של הנפש של לקויי שמיעה בדומה לתחרות המאמרים שהיתה, לא איכפת לימה יחשבו על זה השומעים, ולא איכפת לי אם יתלו את זה במשרדים של מהלב או בקול או כל ארגון אחר, למרות ששומעים קוראים והרבה פעמים מגיבים (וטוב שכך) למה שנכתב בפורום, הפורום מבחינתי נועד בראש וראשונה לקשר בין לקויי שמיעה בכל הארץ... כמו שבתחרות השירה זייפנו כהוגן, ולא איכפת לי האיכות המוסיקלית של הסרנדות שאנחנו מקרקרים
באוזני השומעים
, כך לא אכפת לי מה היא הרמה הספרותית של השירים לפחות מהקטגוריות במקובלות בחוגי הספרות, (למרות שאופתע אם אחד מהשירים יצויין באחד מעיתוני הספרות ללא קשר לרושם החיובי שלי עצמי מהשירים שהיו בתחרות עד עכשיו) לגבי הטלפון, תדעו לכם שטלפון דומה למה שמוצע כפרס נמצא על שולחן העבודה שלי, ואף אחד לא העיר לי בשאלה למה יש לי טלפון משונה עם לחיצים גדולים (וגם אור וגם קול) ומצידי שיראה אפילו כמו קומקום אם זה עוזר למישהו...

moran f

New member
חבל מאוד

במקום לעודד אנשים לשאוף לשיפור אתה מעודד אותם לבינוניות. מה קרה ל"אין דבר העומד בפני הרצון" וליכולת האדירה של לקויי שמיעה? היא נעצרת כשמדובר בכתיבה? בקשר לטלפון - כשהוא מוצג בתור טלפון ללקויי שמיעה אני תוהה למה יש לו לחיצים גדולים במיוחד. זה לא עניין של מראה, זה עניין של צורך - לא ברור לי למה ללקויי שמיעה יש צורך מיוחד בלחיצים גדולים. מצד שני, כשהטלפון מוצג כטלפון לבעלי מגבלות זה ברור - כבדי השמיעה צריכים את ההגברה והאור וכבדי הראיה צריכים את הלחיצים הגדולים. מפתיע אותי שכל פעם שמישהו כותב את הצירוף "חירש-אילם" כל הפורום רועש וגועש אבל כשנדמה כאילו מישהו טועה וחושב שכבדי שמיעה הם בהכרח גם כבדי ראיה זה לא נראה לאף אחד מוזר.

צלף

New member
מצוינות בפני השומעים ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

נכון אין דבר העומד בפני הרצון, אבל גם מי שסובר ככה צריך להיות מודע למחיר האישי שזה גובה מאיתנו, החל מהכורח להתאמץ ולהלחם כל הזמן ולהתמסר למטרה מסוימת על מנת לכסות את הפער ביננו ובין השומעים... והאם בכל מקום צריך להחיל את הכלל הזה
אנחנו רוצים מקום להרגיש כמו בבית, ופורום כזה הוא המקום המתאים, לא על כל דבר עלינו להצטיין וקבל מחיאות כפיים מהשומעים, זכותינו לשיר ולזייף חופשי והנות מכך, אפילו שיש מספיק שומעים שלא אוהבים זיופים, אז זכותינו לכתוב שירים בעלי איכות בינונית, העיקר שלנו זה עושה לנו טוב וגם מלמד על עצמינו דברים שלולא תחרות השירה לא היינו מגיעים לכך לגבי חירש אילם הבעיה עם המושג הזה שהוא סטיגמה היסטורית וספרותית, עד לפני עשר שנים, כל מי שדיבר על חרשים הוסיף את הצירוף אילם, והטעות לפעמים של כבדי שמיעה שהם ברחו מהושג חרשות בגלל הסטיגמה הזאת במקום להילחם בה, אז לכן אנחנו כל כך נילחמים בה (זה כמו ליחס טיפשות לכושים), אבל אם מישהו טועה ומיחס מגבלת ראייה לחרשים, זה טעות נדירה שלא מזיקה, ובודאי אין לזה את ההיסטורייה האומללה של המושג חירש אילם

moran f

New member
מצוינות בפני עצמך. מה הקשר לשומעים?

להרגיש בבית = בינוניות? ויתור על האיכות? זה לא אותו דבר כמו לזייף בשירה - שם יש מגבלה אובייקטיבית. האם אתה רואה מגבלה אובייקטיבית שמונעת מלקוי שמיעה לכתוב שיר טוב? בקשר לחירש-אילם - אני לא מסכימה. אם אתה כבר נלחם על דיוק, תילחם עד הסוף (אבל שווה לברר אם אותו חירש מדובר אינו במקרה גם אילם, או עיוור). למה אתה מתעקש להכניס את השומעים לדיון כאן? מישהו כותב את השירים בגלל השומעים? בשביל השומעים? למה כל דבר צריך להיות קשור לליקוי השמיעה ולשומעים? המצוינות צריכה לבוא מבפנים, לא מבחוץ.

צלף

New member
לי לפחות המטרה היא

הבעת רגשות והלכי מחשבה על ידי גולשי הפורום באמצעות השירה... אז (מבחינה תיאורטית בלי לרמוז על שיר זה או אחר) אם מישהו כתב שיר ברמה אמונתי בינונית אבל העביר מסר מעניין אעדיף את המסר ולא אראה ברמה אמונתית מטרה בפני עצמה.... רמה אמונתית זה גם תלויה תרבותית, יש שירים וסיפורים לתרבות אחרת זה נראה מצחיקה ותרבות שניה לא, עשו פעם ניסיון וסיפרו את המלט של שקפיר לאיזה שבט אפריקאי, ואחרי שהם צחקו כדבעי, הם הציעו כל מיני פתרונות פשוטים לתיסבוכות של הסיפור, אז אני לא מעוניין למדוד את השירים לפי איזה קרטיון חיצוני...

תחרות שירה

נועדה כדי ליהנות משירה טובה. עברנו כבר את הגיל שבו כל יצירה נתלית על הקיר בגאווה, לא משנה אם היא רק בליל צבעי גואש או קווים בעיפרון. מטרתה של תחרות שירה היא לייצר שירה טובה. האם אתה מסכים איתי שללא ביקורת בונה, שירה לא תהיה טובה? בדבריי אני מתייחסת גם לשירה מקצועית אבל בעיקר לחובבנית. על המשוררים החובבניים נמנים רוב או כל הכותבים לתחרות, כולל אותי (למרות שיש לי נסיון). כל השרשור הזה מטיף נגד איכות בשירה, שזה קצת צורם בפורום שמנהל תחרות שירה טובה. כששרת עם זיופים, לא התחרית לתואר הזמר המצטיין.

למעלה