שיר לתחרות שירה חירשת

חירשים הם עוורים?../images/Emo12.gif

כל עולמי השתנה במחי מקלדת! אולי חירשים הם גם אלמים ומפגרים לטעמך?

bobcat

New member
קחי דף, גלגלי אותו והסתכלי רק דרכו

יש חרשים וגם כבדי שמיעה שהראיה שלהם היא כזו. למיטב ידיעתי, הם קוראים גם בפורום (כן, עם זכוכית מגדלת. איזה אומללים). שיערתי שהגזענות הסתיימה בסוף מלחמת העולם השניה. כנראה טעיתי.

אה הא

אוקס', יש גם שומעים שהם עוורים. זה שבן אדם הוא חירש לא בהכרח אומר שהוא עיוור. מה עם החירשים שהם גם אילמים? או אלו שבאמת מדברים פחות טוב בגלל לקות שמיעה? לפי ההגיון שלך נתינת הטלפון הזה כפרס הוא לעג לרש, בגלל החירשים-אילמים. ואם שיערת שהגזענות הסתיימה בסוף מלחה"ע השניה, פקח עיניך.

bobcat

New member
החלפת אותי במישהו אחר?

לא הודית בגזענות בסופו של דבר? הדבר הפיל את כל טענותייך אותן כה טרחת להקים.

זה היה בצחוק

כי זה נראה נורא מוזר שדוקא מה שבקול מפרסמים זה טלפון לחירשים עם ספרות גדולות. כאילו חירשים צריכים מקשים גדולים. אני צחקתי עליהם, לא על חירשים. ג'יז, גם חושומור אין פה..

bobcat

New member
אז אין לך מושג מה זה חירשים?

רגע לפני כן הכללת, ופתאום אין לך מושג?

0ne Man

New member
ושוב- בקול לא מפרסמים את הטלפון

למען הסר ספק, אין כל קשר בין ארגון בקול לבין חברת מהלב, שתורמת את הטלפון לזוכה בתחרות השירה.

לפני שתמשיכו לצחוק....

הטלפון המיוחד לחרשים הוא מיועד גם לעיוורים,וזה לא הכוונה לחרש שהוא גם עיוור, אלא שיש לו 2 שימושים,גם לעיוורים ולגם לחרשים, חמותי משתמשת בטלפון הזה עם הספרות גדולות, כי אינה רואה טוב(לא עיוורת).

0ne Man

New member
אף אחד לא הבטיח

שהשיר הזוכה ייתלה במשרדי בקול. אני חושב שהתבלבלת עם חברת מהלב, שבאירוח איתם הודיעו שבכוונתם לתלות את השיר הזוכה במשרדיהם. וכפי שכבר כתבתי בהודעה קודמת - הטלפון נמכר לבעלי מוגבלויות שונות, ולא בהכרח ללקויי השמיעה, ומכאן המקשים הגדולים. (זה ההסבר שקיבלתי מנציג חברת מהלב, כאשר אני שאלתי אותו מדוע מקשי הטלפון גדולים כל כך...) והפורום הזה מיועד לגולשים לקויי שמיעה, חירשים וכבדי שמיעה, ולא "לאנשים שלא רוצים להשתפר". נא לא להכליל את כל גולשי הפורום, בגלל הבעת דיעה פרטית של אחד מגולשי הפורום. תודה

moran f

New member
הפורום מיועד לאנשים, לא?

שומעים לא מתקבלים כאן בברכה? את ההסבר על הטלפון אני הייתי נותנת מראש, כי גם אני תהיתי בנושא. בכל מקרה תודה על ההבהרה.

0ne Man

New member
מובן ששומעים מתקבלים בברכה

וכל גולש שנכנס לפורום- בין אם הוא שומע או לק"ש, מתקבל בברכת ברוך הבא. אבל בכל זאת, הפורום הזה מיועד בראש ובראשונה ללקויי שמיעה- חירשים וכבדי שמיעה. ולכן שם הפורום הוא "חירשים וכבדי שמיעה". למען הסר ספק, זה לא אומר, ששומעים לא מתקבלים בברכה.

כמו שחשבתי

לא יודעת לכתוב שירים. מעולם לא באמת ניסתה לכתוב. חושבת שהיא מושלמת. גם המשורר הטוב ביותר משתמש בביקורת בונה. קחי לדוגמה אתת פורום כותבי מד"ב - שם המחמאה הכי גדולה שיכולים לתת לך היא רשימה של מה שאת צריכה לשפר בסיפור. one man: אתה חושב שיאה להכניס את השיר הזה לתחרות? כאשר זו שכותבת אותו באופן מובהק לא רוצה שהוא יהיה שיר טוב? (היא כתבה את זה בעצמה, בהודעות שלה) "אבל היא לא הבינה דבר וחצי דבר" מה בדיוק לא הבנתי? זה שיר . אפילו לא השתמשת בדימויים או במוטיבים אחרים. אין מה להבין שם. "ולקטול את השיר שלי בצורה מכוערת כל כך" גם אני אוהבת אותך. תודה על ההתבטאות הבוטה. "אפשר לכתוב ביקורת בונה באמת" זה בדיוק מה שעשיתי . מה בביקורת לא היה ביקורת בונה באמת? היכן אותם חיצים שאת, בצורה כל כך מתגוננת וחוששת, התרעת עליהם? בנוגע למקצב : את חשבת שהוא מתנגן. בתור הכותבת. אני נתתי לך פידבק של קוראת, שאומר שלי הוא לא נראה מתנגן אלא נראה מבולבל מאוד. את רומזת שאני טועה? הרי בשירה אין טועה וצודק, יש דעות. אני הראיתי לך שהדעה של הקורא (שידוע שקשה לכותב לנבא) הפוכה ממה שהתכוונת. אם לזה את קוראת חיצים מורעלים אז עזבי שירה, את לא תצליחי לכתוב שיר של שתי שורות עם גישה כזו. אגב, יש לי נסיון. אני יודעת את מה שאני אומרת לך. "אולי היא תוכל להסביר לנו, למה היא נטפלת דווקא לשיר שלי?" אני לא נטפלת. ביקורת בונה היא מחמאה. למה את דורשת ממני לבקר את כל השירים? אני לא יכולה לבקר רק אחד? ולמה את מראה כזו תגובה חרדה ופרנואידית בגלל שמישהו העז לקרוא שיר שלך ולא להגיד "יו, איזה מקסים" - כי את באת לפה כדי לדוג מחמאות. ריפוד אגו זה לא כאן, כאן זה פורום חירשים וכבדי שמיעה. (ואם לא באת רק כדי לדוג מחמאות, הסבירי למה את לא רוצה לשפר את השיר). "אבל מהכינוי של הנ"ל אני מבינה שמדובר בשומעת" את מודעת לעובדה שגם כבדי שמיעה מסוגלים להקשיב לmoody blues, ושגם חירשים מסוגלים לקרוא את המילים שלהם ברשת, נכון? או שמא את לא באמת כבדת שמיעה ולכן יש לך סטיגמות שגויות.. הנה, נתפסת על חם. חוץ מזה, ביקורת בונה גם שומעים יכולים להעביר. כל האנשים שאני נותנת להם שירים בשביל הביקורת הם שומעים, ועדיין הביקורת יעילה. תתפלאי. בקשר לנקודה הרביעית - מתי בדיוק אני לעגתי לחירשים או לכבדי שמיעה? מדוע את מאשימה אותי האשמות שווא? (one man: האם התנהגות כזאת נחשבת בעיניך למקובלת בפורום?) bottom line : שירים, לאחר שנכתבו, ובמיוחד כשהם לא נכתבו ע"י כותב מקצועי כפי שאת בעצמך העדת, הם לא מושלמים. אין רע בכך שהם לא מושלמים, אבל מכאן ועד התקף פראנויה בגלל שמישהו מנסה לשפר אותם הדרך ארוכה, ארוכה. ולסיום אספר שכתבתי את הביקורת גם לשם הביקורת, אך גם כניסוי, לראות אם אנשים פה סתם "שופכים דברים מהמקלדת" או באמת רוצים לכתוב שירים, ולגרום לאחרים ליהנות מהם. לפחות קיבלתי תוצאה

bobcat

New member
לא לעגת לחירשים או לכבדי שמיעה?

הודעה אחת מעל זה כתבת שחירשים לא רואים טוב. זו אמירה מכלילה, מעליבה וגזענית. או שאת כותבת לפני שאת חושבת? נראה לי שכן.

moran f

New member
נו באמת

האמירה ההיא באה בתור "הפוך על הפוך" - משהו בסגנון "כמה מטומטם מי שחושב ככה?" וממתי חירשים הם גזע?

אם חירשים הם גזע

אז אתה מביא על עצמך את הבידוד והאפליה של החירשים. אני לא יודעת בקשר אליך , אבל אני כמו כולם, אני לא שונה מחבריי רק בגלל מגבלה פיזית דבילית.

למעלה