שלום, ושאלה בנושא נידה וטהרה

עלמתי היקרה

תוכיחי לי שיש אלוקים. תוכיחי לי שמעמד סיני היה קיים..! תוכיחי לי שהיהדות היא המקור לגאולה (יותר מדתות אחרות..) ברור שאי אפשר להוכיח בנתיים מה שמסרתי לבוצינא התגלה כאמת והיהדות לא מעודדת חיי אישות ללא נישואין אך מכירה במצב שכזה והרבנים פחות שיפוטיים מחברי הפורום וכן ניתן לטבול גם ללא חופה וקידושין (כמובן שיש מאה שמות לשכינה - שמשמעות הפסוק היא שיש דרכים רבות לעובדו.)

אופירA

New member
מנהל
היהדות מכירה בחילוניות

אך זה אינו נותן אישור של היהדות לחילוניות! עפ"י היהדות יש לקיים את המצוות. עפ"י היהדות נכון לקיים חלק מהמצוות גם אם לא מקיימים את כולן, אבל זה לא נותן גושפנקא לאי קיום המצוות שלא מקיימים, והעבירות נשארות עבירות. מצווה לא מכבה עבירה. אלא שגם עבירה לא מכבה מצווה, ולכן אם אדם עושה עבירות (שוגג או מזיד מכל סיבה שהיא), הוא עדיין זכאי לקיים מצוות, ולכן מותר לו להדליק נרות שבת גם אם יחלל שבת, ונחשבת לו מצוות הדלקת נרות. אבל היהדות לא נתנה בכך אישור והיתר לחילול השבת.

מה שרב עושה

להבדיל ממך הוא דן במקרה לגופו... ומדובר בדיני נפשות, ולא בדיני "חקוק באבן", אופיר שימי לב שבוצינא חשפה פה פרטים מאוד אישיים על חייה, במטרה לקבל מענה, לגופו של עינין היא חילונית שמאמינה בקדוש ברוך הוא ורוצה לקיים מצווה ומה שמיכל אמרה לי ומסרתי לבוצינא ממש קרוב לדברייך אגב רק שזה אפשרי ולא אמרתי שזה מומלץ אני בטוחה שאף אישה לא רוצה לחוות חויה של גירושין או היותה עגונה מבחירה ויש אדון ליקום והוא השופט - בוחן כליות ולב ולא אני ולא את.. אני מקווה שעל זה אין לנו ויכוח מיכל ניסחה שאלה לרב אפשר אפילו לבעלה שהו רב וההבדל היחיד בינכן הוא שהיא לא שופטת וגם מכירה דתיים מהפלג האורטודוקסי (לא רפורמיים ולא קונסרבטיבים!ולא שומרי מסורת) שמקיימים מצוות טוהרה ללא נישואין "איש באומנתו יחיה"

אה

ומי זה היהדות? יש בני עקיבא, יש נטורי כרטא יש חסידים יש אין-ספור "יהדות" (זה כל משמעות הפורום הזה הרי..תקראי תהקדמה של יהדות בשבילך) השאלה לא היתה במה עליה להאמין וכיצד השאלה היתה מאוד מפורשת: היא רוצה לקיים מצוות טוהרה לאחר נידה.. היא לא נשואה יש לה בן זוג קבוע (ויש גם היסטוריה שאת חלקה חשפה בפורום..קצת מאונס, ולא ממש מרצון) אני מורידה בפניה את הכובע שכן היא מאמינה מתוך קשב לליבה.. ובס"ה רצתה לא לקיים מצווה שבאה בעברה אלא לקיים מצווה בטוהר לב. אני תרחתי והשגתי בעבורה תשובות כפי מידת יכולתי אם את חושבת שטעיתי או שחברתי ותלמידתי טועה נא הוכיחי זאת ע"י מראי מקום או הבאת דברים בשם אומרם.

אופירA

New member
מנהל
השאלה - מה את רוצה לשאול

אם את רוצה לשאול האם מותר לך לעשות מה שעולה ברצונך - ברור שכל אדם יכול לעשות כל מה שעולה ברצונו, וישלם על כך את המחיר. וכאן את עשויה לקבל תשובות של משתתפי הפורום השונים, שיענו לך כפי שעולה ברצונם וכפי שעולה בדעתם. אבל אם את רוצה לדעת סדרי עדיפויות באיסורים מבחינת ההלכה היהודית, באופן אמיתי - הסיפור הוא שונה. ובכן - לגלולות ולהריון אין קשר לעניין, וגם נשואה שנוטלת גלולות למניעת הריון טובלת במקווה ומברכת. זה לא חלק מהשאלה. השאלה שלך היא לגבי תוספת עבירה (בברכה לבטלה או בטבילה אסורה), לאחר שעברת עבירה חמורה בקיום יחסי אישות ללא חופה וקידושין. וזו בהחלט שאלה ביהדות, מאחר שאין עבירה מכבה מצווה ואין מצווה מכבה עבירה, ואם יהודי עובר עבירה (בין בשרירות לב, בין משום שאינו עומד בייצרו, בין בשוגג ובין באונס גמור) - עדיין חובתו וזכותו לברר לגבי חובותיו האחרות, ולרצות לקיימן כהלכה היהודית. ידוע לי בוודאות, שכעיקרון אסרו על הטבילה במקווה לרווקות. אך בהחלט צריך לשאול אם הרווקה שמקיימת יחסי אישות בלאו הכי, ואין מי שיניא אותה ממעשה זה - אם לא עדיף שתטבול בכל זאת, ומה לגבי הברכה. וזאת אינני יודעת בוודאות. וייתכן שיש כאן דעות ושיטות שונות בהלכה. עצתי לך, שתשאלי את הרב מפורום "שאל את הרב" בשאלה במסר פרטי, כשאת מנסחת את הדברים בדרך שניתחתי לך - כגון שאינך מסוגלת לוותר על קיום יחסי אישות כרגע, ואין שום דרך להניאך מכך. ואת שואלת אם הטבילה היא מצווה במקרה זה, או שאת מוסיפה עבירה בטבילה, או אולי דווקא ממזערת את העבירה בזכות הטבילה. וכן מה לגבי הברכה - האם היא לבטלה. ואם תירתעי מכך - תודיעי לי במסר, ואוכל לשאול אותו את השאלה בעבורך.

למעלה