שוחחתי עם אשה של רב
היא הציעה לשאול רב האם מותר לקים מצוות טבילה לאחר נידה גם ללא נישואין והאם לא תהיה זו ברכה לבטלה או חילול המצווה.. הפרטים האחרים לא רלוונטים לשאלה לטענתה. תשובתה שלה היתה כזו: בארה"ב מקובל בקהילה שיש גרושים, ורווקים שמנהלים מערכות יחסים כזו שלך..נאמר, והם טובלים במקווה בלצון מכנים אותם -"תפילין דייט", והכוונה לזה.. מקווה ללא נישואין למיכל זה נראה שזה מותר והיא אף נקבה בשם בו מכנים את המצב הזה של קיום יחסים שלא במסגרת הנישואין הוא פחות נחשב רצוי אולי אך הדת מכירה בו מיכל כלל לא נכנסה למילים 'חטא' ו'עברה' (ושיבחה את רצונך לפנות אל הטוהר,) שחלק מ'הביזונים' בפורום שאולי רק אתמול נפרדו מסינר אימם נקבו בהם בכל אופן יש שני טלפונים.. של בעלה הרב מאיר ליכטנשטיין שאעביר לך למייל ושם של רב מכפר עציון שכתב ספר בנושא ויכול לענות לשאלות - בנושאי אישות אני מתכננת לרכוש אותו ולקוראו כי זה מעניין אותי שמו הרב אליישב קנהול - והספר נקרא "איש אישה" או אולי "איש אישה שכינה"..היא לא היתה בטוחה.. אני מקווה שעזרתי לך בתשובתי את הטלפון של הרב אליישב קנהול, תמצאי ב144, ושל בעלה של מיכל, שולחת לך לתיבה האישית... מקווה שעזרתי.