שלום, ושאלה בנושא נידה וטהרה

ואל תהרסי את הבריאות...

בהתייחסות לפרובוקטורים תוקפניים, שמטרתם היחידה היא רק לפגוע. אני הפסקתי לקרוא אותו ב"יקירתי"... באמת, פשוט אל תתייחסי אליו. המזיקים האלה ניזונים מפרובוקציות, וההתעלמות מדבירה אותם. בדוק.

ששש..

הכל טוב אני לא פוחדת מכלב נובח... אם כבר אז מהשקטים.. (אבל נורא אוהבת
ככלל) וגם מאמינה שעלי להאזין ללבי ליל מנוחה

שוחחתי עם אשה של רב

היא הציעה לשאול רב האם מותר לקים מצוות טבילה לאחר נידה גם ללא נישואין והאם לא תהיה זו ברכה לבטלה או חילול המצווה.. הפרטים האחרים לא רלוונטים לשאלה לטענתה. תשובתה שלה היתה כזו: בארה"ב מקובל בקהילה שיש גרושים, ורווקים שמנהלים מערכות יחסים כזו שלך..נאמר, והם טובלים במקווה בלצון מכנים אותם -"תפילין דייט", והכוונה לזה.. מקווה ללא נישואין למיכל זה נראה שזה מותר והיא אף נקבה בשם בו מכנים את המצב הזה של קיום יחסים שלא במסגרת הנישואין הוא פחות נחשב רצוי אולי אך הדת מכירה בו מיכל כלל לא נכנסה למילים 'חטא' ו'עברה' (ושיבחה את רצונך לפנות אל הטוהר,) שחלק מ'הביזונים' בפורום שאולי רק אתמול נפרדו מסינר אימם נקבו בהם בכל אופן יש שני טלפונים.. של בעלה הרב מאיר ליכטנשטיין שאעביר לך למייל ושם של רב מכפר עציון שכתב ספר בנושא ויכול לענות לשאלות - בנושאי אישות אני מתכננת לרכוש אותו ולקוראו כי זה מעניין אותי שמו הרב אליישב קנהול - והספר נקרא "איש אישה" או אולי "איש אישה שכינה"..היא לא היתה בטוחה.. אני מקווה שעזרתי לך בתשובתי את הטלפון של הרב אליישב קנהול, תמצאי ב144, ושל בעלה של מיכל, שולחת לך לתיבה האישית... מקווה שעזרתי.

איני רוצה לפגוע בך

אבל ביהדות כשמקבלים תשובה או שיש חוק לא מנסים למצוא אנשים אחרים שייאשרו אותו. זה נקרא רפורמה-שינויים. מזכיר את הנוצרים-לוקחים את התנ"ך אבל לא עושים איתו כלום חוץ מלדבר על שלום ואחווה.

ממש לא פוגע

רק שגוי מקובל להיוועץ ברב ובנושאים שבינו לבינה מחמת המבוכה נהוג לפנות לאשת הרב זה מה שעשיתי קאפיש???

masorti

New member
קישקוש...

קידושי ביאה בוטלו מזמן כדי שלא כל חילוני שנפרד מחברתו יצטרך להתגרש.

../images/Emo9.gifשאלתי מתי יבוטל החזיר על מנת שלא נאלץ

לסקול באבנים כל יהודי טוב שאוכל אותו? או שבעצם הסקילה בוטלה? בעצם, כאמור וכזכור - כל מה שלא נוח, משתלם, כלכלי, נותן שליטה וכדומה מבטלים התרוצים תמיד משמים. אז למה להלין על הרפורמים? כי הכסף יברח למקום אחר? שום דבר לא מגיע משמים - השליטים (הרבנים) משנים כל הזמן מה שבא להם ומוצאים לכך תרוצים כאלה ואחרים. מה אתה מתפלא שיש כאלה שבעידוד רבנים כאלה ואחרים מקובלים כאלה ואחרים מאמינים באמת ובאמונה שהם גילגול של דמויות הסטוריות (או מהאגדה), ואחת מיני רבים משוכנעת שהיא גילגולו של האדם הראשון? מדוע דווקא זה נראה לך רחוק מהמסורת?

masorti

New member
חבל שמהשנאה שלך לדת אי אפשר להפיק אנרגיה...

היה אפשר להאיר את ישראל למשך שנים. להזכירך שהמפלגה שמייצגת את דיעותיך ("שינוי" ימ"ש) התפרקה לשני רסיסים ונעלמה מהמפה הפוליטית. ואם מפלגה של 15 מנדטים של שונאי ישראל התנדפה באויר בן לילה, כנראה שיש דברים המגיעים מהשמיים.

תגובה מאד עניינית

על ההגדרה שלך את דעותי, מה הייתי עושה בלעדיך
לשינוי הצבעתי פעם אחת בימי חיי, זה היה בתקופת אמנון רובינשטיין. שונאי ישראל יש לצערי בקרב הדתיים - הם גם הגדירו היטב מה צריך לעשות לחילוני כמוני. ושתי מילים לגבי האנרגיה: כידוע, יש דתיים שהשימוש בחשמל בשבת נאסר עליהם על פי צו אלוקי שהגיע באמצעות הרב. מה עשו אותם דתיים? קנו ועשו שימוש בגנרטור. מה קורה כשמטפלים באופן שגוי בגנרטור? ובכן, לא מעט דתיים טובים שכל רצונם היה לקיים מצווה נפגעו. אז כן, אנרגיה לפעמים פוגעת ואין רחמים משמים. את הפתרון לבעיה אתה בטח מכיר ואם לא אשמח להעביר אליך את המידע.

קיפוד יקר

אני אוהבת קיפודים זה משפשף, מחדד, מפעיל את המוח ואת המחשבה במידה ותרצה לדעת קצת, אבל ברצינות לדעת ולא לקנטר אשמח להתווכח איתך, ויכוח תרבותי בלבד אתה בא?

למעלה