שלום לכולם

moshe010

New member
אני לא לימונינה

ואני גבר בכלל ואני לא מתעלם משאלות קשות ולכן בדיוק חקרתי והגעתי למסקנה הבלתי נמנעת שאין אלהים וכן כל חכמי ישראל טעו כי אחרת הם לא היו חכמי ישראל

חכמי ישראל

נגד כל חכמי העולם מה יש יותר? אז כל העולם טועים ורק חכמי ישראל יודעים הכל? לחכמי ישראל חסרה הענווה בגלל הקונספציה של "אנו העם הנבחר אז אנו יודעים הכל יותר טוב מכולם".

rachel437

New member
דברי חז"ל הקדושים

הרואה אווז בחלום יצפה לחכמה שנאמר (משלי א) חכמות בחוץ תרונה והבא עליה הוי ראש ישיבה אמר רב אשי אני ראיתיה ובאתי עליה וסלקית לגדולה, פה חז"ל דנים בגודל איבר מינם, כי הוו מקלעי רבי ישמעאל ברבי יוסי ורבי אלעזר ברבי שמעון בהדי הדדי הוה עייל בקרא דתורי בינייהו, ולא הוה נגעה בהו. אמרה להו ההיא מטרוניתא: בניכם אינם שלכם! - אמרו לה: שלהן גדול משלנו. - כל שכן! איכא דאמרי, הכי אמרו לה: (שופטים ח') כי כאיש גבורתו. איכא דאמרי, הכי אמרו לה: אהבה דוחקת את הבשר. ולמה להו לאהדורי לה? והא כתיב (משלי כו) אל תען כסיל כאיולתו! - שלא להוציא לעז על בניהם. אמר רבי יוחנן: איבריה דרבי ישמעאל [ברבי יוסי] כחמת בת תשע קבין. אמר רב פפא: איבריה דרבי יוחנן כחמת בת חמשת קבין, ואמרי לה בת שלשת קבין. דרב פפא גופיה כי דקורי דהרפנאי". מה תרמו חז"ל לעולם?

moshe010

New member
איך את יודעת שחז"ל היו חכמים?

אני משוכנע שרוב המוחלט של חז"ל כישרונותיהם היו בינונים ומטה גם הבודדים שהיו מוכשרים הם האמינו או בגלל שהמדע וההיסטוריה והסוציאולוגיה לא היתה מפותחת או בגלל שהם עצמם לא היו מפותחים ועסקו רק בתורה

יהודי31

New member
רוצה להבין אותך..

קודם כל שלום לך... קראתי מה שכתבת.. וגם לפעמים בפורום חוזרים בשאלה... ואקדים לומר שאני לא כאן כמי שחרדי בעל כרחו, ולא כמחזיר בתשובה (מחב"ת בלעז..) כפי שלא תמצאי כאן שום מילת שכנוע בכיוון הזה.. אני רק אוהב לקרוא ולהבין ולהחכים בנושא.. כי אני בעצמי עברתי את כל קו המחשבה שלך בראש.. גם אצלי לקח שנים של חשיבה ובלבול.. לא אמרתי לאפאחד... אבל בסוף המסקנה הברורה שהגעתי אליו היתה שיש אלוקים.. ולא יכול להיות אחרת... וזה דווקא מהידע שיש היום במאה השנים האחרונות על תיחכומו של האדם.. איך שהכול עובד בסדר מופתי יותר מקצועי ומתוחכם מכל מכונה שיש בעולם הזה.. ולדעתי הקטנה זה בלתי אפשרי שזה הכל נעשה לבד.. פשוט לא יכול לשכנע את עצמי אחרת.. ניסיתי דרך כל מיני כיוונים.. לא מצאתי לי פתרון הגיוני שמסביר את זה... אם מישהו יביא לי שעון CASIO הכי פשוט ויגיד לי שזה נעשה לבד משך אלפי שנים, אני אסתכל עליו כמשוגע.. וכל שכן בן אדם חי ומדבר והולך וחושב.. שיש בו עשרות אלפי חלקים בכל מילימטר.. והכל עובד אחד עם השני, ובגודל המתאים של חלק ממיליאר של מילימטר.. את כן מצאת פתרון או הסבר שיניח לך על הדעת, שהכל נעשה לבד?

יהודי31

New member
סוג ב.. את הראש שלך הבנתי..

והבנתי אפילו יותר ממה שהסברת.. ואני מכבד אותך ולא אנסה לשכנע אותך.. (צריך איזה חנופה למנהלת..) דיברתי ספציפית ללימונינה.. נראה אם יהיה לה הסבר בשבילי.. שב``ש

יהודי31

New member
אבל הבודהה הזה לא יכול לנגב לעצמו..

ייצור יותר נחתי מאיתנו.. הוא יכול לייצר מכונה? סורי לא שכנעת אותי..

rachel437

New member
להחליף פרה בחמור

מי שלא מאמין באלוהים לא מחפש תחליף. גם אלוהך קיים רק בדמיונך.

ואם יש אלוהים, אז מה? מה הקשר בין זה לבין הדת

?? איך פתאום מהמסקנה שיש אלוהים, מגיעים להבנה שגם התורה היא חלק מהאלוהים????

יהודי31

New member
אני מדבר על שלב קודם לדת..

ולא באלי לשכנע אותך על דת... פשוט ענין אותי, כמי שעבר תהליך דומה לשלה, איך היא הסבירה תזה לעצמה..

באופן אישי, נראה לי מאוד סביר שיש בורא

אבל קוד כל, איני בטוח, זה רק נראה לי סביר והגיוני, אבל הכל ייתכן. שנית כל יתר הדברים שנקשרו בשמו בוודאי נראים לי כספקולציות... כשאני קורא את כל הטקסטים הדתיים, מכל דתות, אפילו העמוקים ביותר - אני יכול לומר בפה מלא: לא רק שאין שום הוכחה (זה ברור), יתירה מזו, התיאוריות המוצעות בטקסטים אלו מחוררות ככברה, ואת האלמנטים החיוביים שבהם כמעט תמיד יהיה ניתן להפריד ו"להחלין"...

digiash

New member
לא מתכוון להעליב

הבעיה אצל הרבה אנשים שחושבים על הנושא ומגיעים למסקנה ש"זה פשוט לא הגיוני" היא שאין להם מספיק מידע על הנושא ו\או המידע שכן יש להם שגוי לדוגמא רוב המידע הזמין ו"המדובר" על האבולוציה הוא מה שנקרא "מדע פופולארי" ההסברים מפושטים יתר על המידה כדיי להסביר את הרעיון להמונים -והם נכונים אבל הם לא נכנסים לעומק הפרטים כי מצופה מאנשים שמתעניינים בנושא לחקור ולהשיג את המידע בעצמם ולא להתקע על ההקדמה אתה צריך להבין שהאבולוציה היא עובדה מבוססת ומוכחת מדעית ברמה של כוח המשיכה ושכמעת כל הטיעונים הנגדיים מבוססים על חוסר הבנה בסיסית של התהליך אתה מוזמן לקרוא על הנושא ולבקר בפורומים רלוונטיים אם יש לך שאלות ספציפיות על תופעות מסויימות (יש פורומים לאבולוציה ולאתאיזם גם בתפוז)

יהודי31

New member
גמני לא בא להעליב..

אתה מזכיר לי נציגי כל הדתות כששואלים אותם על משהו קונקרטי ואין להם מה לענות.. התשובה שלהם דומה לשלך... הנה התשובה שלך רק במקום "אובלוציה" הכנסתי "איסלם": הבעיה אצל הרבה אנשים שחושבים על הנושא ומגיעים למסקנה ש"זה פשוט לא הגיוני" היא שאין להם מספיק מידע על הנושא ו\\או המידע שכן יש להם שגוי לדוגמא רוב המידע הזמין ו"המדובר" על האיסלם הוא מה שנקרא "מידע פופולארי" ההסברים מפושטים יתר על המידה כדיי להסביר את הרעיון להמונים -והם נכונים אבל הם לא נכנסים לעומק הפרטים כי מצופה מאנשים שמתעניינים בנושא לחקור ולהשיג את המידע בעצמם ולא להתקע על ההקדמה אתה צריך להבין שהאיסלאם היא עובדה מבוססת ומוכחת מדעית המשיכה ושכמעת כל הטיעונים הנגדיים מבוססים על חוסר הבנה בסיסית של התהליך אתה מוזמן לקרוא על הנושא ולבקר בפורומים רלוונטיים אם יש לך שאלות ספציפיות על תופעות מסויימות (יש פורומים לאיסלם גם בתפוז)

digiash

New member
אתה עושה בדיוק מה שדיברתי עליו..

אתה לא שאלת שאלה ספציפית על אבולוציה או אתאיזם רק דיברת על זה שהתהליך לא נראה לך הגיוני ואני הפנתי אותך למקום שבו יכולים להסביר לך על כל נקודה שנראת לך לא הגיונית אם תהיה מעוניין בידע במקום זה לקחת את המילים שלי ונדבקת אליהן כאילו הן טיעון כלשהוא אם אינך מעוניין בידע זו בחירתך (ועצוב לי אם זה העניין) אבל כל הידע וההסברים שם למי שמעוניין בהם אתה הרי לא מצפה ממני לדחוס מידע מאין ספור מחקרים מדעיים להודעת פורום אחת שתסביר לך בקלות את כל התהליך אם אתה מחפש משהוא בכיוון של "למה בכלל להתעניין" אני מציע שתבדוק סרטונים רלוונטיים של DAWKIN ביוטיוב

יהודי31

New member
גם בתגובה הזאת שלך תכניס

המילה איסלאם והכל יבוא על מקומו לשלום.. אתה חוזר על עצמך...

למעלה