שלום לכולם

יייישששש

את כאן. ידעתי שתבואי!!! !
ועכשיו אגש להודעתך העמוסה לעיפה! צר לי לעדכן אותך שהפורום מככב בעמוד ראשי. (לא ההודעה שלך) כנראה שהראש התפוזי עובד הפוך...

כן. ובעקבות זאת

אני מבקשת מהמנהלת היקרה למחוק את השרשור הזה. מי שהיה צריך לקרוא כבר קרא, והדיון פוגע בהרגשת הפרטיות שלי.

nini132

New member
תראי מהזה

קפצתי לבקר את השכנים לפורום, ומה גיליתי? כל השכונה פה/tapuzforum/images/Emo201.gif אבל יוצאים ישאר ה/tapuzforum/images/Emo82.gifבכלמצב... שמח לשמוע שבעלך נפתח קצת! שיהיה בהצלחה יקירתי

מרדנונה

New member
את מפגינה שטחיות ובורות מוחלטת

את כותבת שחז"ל כתבו את מה שבא להם, ואינך יודעת כמה יושבים חז"ל ודנים על כל פסיק ועל כל תג, מה הם קיבלו מרבותיהם ומה לא. את מודה בעצמך שלא היית חשופה לדברי חז"ל לפני החתונה, ורק לאחריה בעקבות הגלישה באינטרנט נחשפת לכל מיני ידיעות שלא היו ידועות לך. האם את חושבת את עצמך לכזו חכמה, היכולה לעמוד על דעת רבותינו הקדושים חז"ל במהירות כזו ? האם את חושבת את עצמך ליותר נבונה ויותר משכילה מגדולי החכמים שקמו לעם ישראל לכל אורך הדורת כמו הרמב"ם, הרמב"ן, רבי יהודה הלוי, הגאון מוילנא, ועוד ועוד, שגם לנגד עיניהם עמדו דברי חז"ל, ולא זו בלבד שהם לא הסיקו את מסקנותיך, הם עוד קידשו את דברי חז"ל ודנו בהם ימים כלילות ? אני חושבת שקצת צניעות ומעט ענווה לא תזיק לך. סליחה אם נפגעת.

כתבתי שחז"ל כתבו בהתאם לידע הלא-מדעי

והסטריאוטיפים שהיו מקובלים בתקופתם. תדייקי בבקשה. ואני עומדת מאחורי כל מילה שכתבתי, מתוך ידע ולא מתוך בורות. אם תבררי באמת, תופתעי מכמות הטעויות, העיוותים, הדעות הקדומות כלפי נשים וסיפורי ההבל שחז"ל כתבו. דקארט האמין שישו הלך על המים, ניוטון האמין באלכימיה, הרמב"ם האמין שעבדים שווים לבהמות. האם זה אומר שהם צדקו? הרבה אנשים חכמים מאמינים בכל מיני שטויות, זה לא אומר שאני צריכה לקבל אותם.

מרדנונה

New member
עדיין את לא יודעת מימינך לשמאלך

בישו את בקיאה יותר ממני, אולי גם בידע מדעי המחליף את משנתו מידי פרק זמן. בחז"ל את רחוקה בהבנה בסיסית, מותר לך לנסות להבין בשכלך הקטן דברי חכמים וגדולים ממך, אבל הסקת מסקנות כה שטותיות היא חפוזה ונמהרת. ואני מציעה לך שוב קצת צניעות ומעט ענווה. זה לא יזיק לך. אני בכלל חושבת שסימנת את המטרה = פריקת עול, לפני שהתחלת ללמוד את דברי חז"ל הקדושים. ואם זה כך, (את לא תודי בכך - זה ברור) הרי שמסקנותיך נגועות בנגיעות אישיות, ואין להם שום ערך.

עכשיו את מתגוננת

למה לך? תקראי בעצמך כל מיני אמירות של חז"ל ותשפטי. וגם מדע תלמדי, ידע לא מזיק אף פעם. את יודעת, נכון שתמיד אומרים לנו 'השכל שלנו קטן, עדיף להישען על חכמים מאיתנו' וכך גורמים לנו לא לחשוב לבד. אבל אם תחשבי על זה שלקתולים, למורמונים, למוסלמים ולהינדים אומרים בדיוק אותו דבר, והם - בדיוק כמונו - מגדלים דורות של אנשים פנאטים שמסתמכים על החכמים שלהם בעיניים עיוורות, תביני שאין לנו דרך לבדוק דברים אם לא נפעיל את השיפוט שלנו ואת ההיגיון שלנו. תבדקי בעצמך, אל תסמכי על אחרים.

ffgm

New member
איפה אני מתגוננת ?

אני תוקפת ! ההשוואה לכל הגויים היא ממש לא במקומה. אנו היינו הראשונים בעולם. אנו היינו העם הנבחר על ידי בורא עולם להיות לו לעם. כל השאר, חיקויים לא מוצלחים. אני דווקא דוגלת במחשבה עצמאית ! אבל שתהיה הגיונית, ולא מונעת משיקולים זרים קטנוניים, ולא מושפעת מתאוות אנוש. לצערי, אצלך זה לא משדר הכי הכי אמינות, עובדה , שתוך פרק זמן קצר ביותר, ומתוך גלישה באינטרנט למדת את כל חכמתך. החכמים הגדולים יותר כמו כל גדולי ישראל במשך הדורות, התייגעו הרבה יותר !

אה, זו את?

שהביאה את הפירוש המבריק ביותר שראיתי בחיי ל'נשים עצלניות, קנאיות, פתייניות וגרגרניות' החז"לי? מי שיכול לקשר את ההודעה ההיא מ'יוצאים' לכאן יגרום להנאת כל החברים. מדובר בגאונות צרופה.

זה פשוט ענק

אני חייבת לצטט את זה כאן. ביקשתי מ ffgm להסביר לי מה המשמעות העמוקה של אימרת חז"ל: 'ארבע מידות נאמרו בנשים: גרגרניות (זוללות) צייתניות (מצותתות לדברי זולתן) עצלניות וקנאניות (קנאיות). ר' לוי אומר: אף גנביות ויוצאניות (פרוצות)' וזהו הסבר שלה - עשיתי קופי פייסט ולא שיניתי מילה: 'ארבע מידות בנשים אין פירושו שכל אחת מהנשים שייכת לאחת מארבעת הקטגוריות. שטויות! אלא שהנשים, מתוקף היותן מעולות יותר, עדינות יותר, ובעלות "בינה יתירה", אינן צריכות להתמודד עם אותם יצרים אפלים שיש לגברים... (וסליחה מכל הגברים בפורום)... הן אינן צריכות להתמודד עם רצח, אונס, ועוד פשעים, בגלל שמעצם טיבען הן אינן נמשכות למעשים נפשעים כאלו, ותפקידן במלחמת היצר הוא להתמודד רק עם ארבעת התכונות הללו. גם תכונות אלו לא נאמרו בכל אישה, אלא כל אחת ואחת לפי מיזגה, אחת עשויה להיתקל במשיכה לאוכל (זללניות), אחת עשויה להיתקל בסקרנות יתר (לבחוש בקדירת השכנה..), אחת עצלנית, ואחת קנאית. (כן כן ! זה לא מוכר לך ???) אישית, אני רואה את דברי חז"ל אלו כמחמאה לאישה.'

moshe010

New member
תחשבי על זה

לפני ההשכלה לא היתה אפשרית טכנית לכפור הן מבחינת חוסר השכלה והן בגלל שדינו של הכופר היה מות ומהמהפכה ומעלה רוב המוחלט של גדולי ישראל אכן כפרו פשוט הם הפסיקו להקרא גדולי ישראל ורק הטיפשים בעלי הגנים התמימים או בעלי הגנים השמרנים והמיסטקנים נשארו מאמינים ומתוכם מי שחימם הכי הרבה את הספסל נהיה גדול ומזה את מביאה ראיה עלוב ביותר !!

moshe010

New member
זה לא חכמה להתווכח בהסתמך על חז"ל

אם את רוצה להתווכח ענינית בלי להכניס לויכוח סמכות של חז"ל וגאונים ומדענים אז בכיף כי גם חכמים? וגם חכמים יכולים לטעות או לרמות

מרדנונה

New member
גם אתה נגרר אחרי השטות הזו...

קרא שוב את מה שכתבתי. כתבתי לכותבת האשכול שהוציאה לעז על דברי חז"ל, בהסתמך על הבנתה. כתבתי לה שמאחר והיא מודה בעצמה שהיא לא היית חשופה לדברי חז"ל לפני החתונה, ורק לאחריה בעקבות הגלישה באינטרנט נחשפה לכל מיני ידיעות, שמותר לה להיות קצת צנועה, ולא להביע דעה במה שהיא לא יודעת. שאלתי אותה האם היא כזו חכמה, היכולה לעמוד על דעת רבותינו הקדושים חז"ל במהירות כזו ? שאלתי אותה האם היא חושבת את עצמה ליותר נבונה ויותר משכילה מגדולי החכמים שקמו לעם ישראל לכל אורך הדורת כמו הרמב"ם, הרמב"ן, רבי יהודה הלוי, הגאון מוילנא, ועוד ועוד, שגם לנגד עיניהם עמדו דברי חז"ל, ולא זו בלבד שהם לא הסיקו את מסקנותיה, הם עוד קידשו את דברי חז"ל ודנו בהם ימים כלילות ? אתה חוזר על השטות הזאת ומנסה להפגין ידע ! הבעיה היא שכל מילה נוספת מפגינה רק בורות ותו לא, למעט אם כל הבירבורים באים להצדיק אורח חיים, ולאחר סימון המטרה = פריקת עול, ואם זה כך, הרי שהמסקנות נגועות בנגיעות אישיות, ואין להם שום ערך.

moshe010

New member
החשיפה לאינטרנט הוא אמצעי לגיטימי בהחלט

לרכוש ידע ואין במה להצטנע שאלתי אותה האם היא כזו חכמה, היכולה לעמוד על דעת רבותינו הקדושים חז"ל במהירות כזו ? מאיפה את יודעת באיזה מהירות היא עמדה על דעתם? אני יכול להגיד לך עלי שלמדתי וחקרתי המון זמן ואכן עמדתי באופן כללי על דעת חז"ל שאלתי אותה האם היא חושבת את עצמה ליותר נבונה ויותר משכילה מגדולי החכמים שקמו לעם ישראל לכל אורך הדורת כמו הרמב"ם, הרמב"ן, רבי יהודה הלוי, הגאון מוילנא, ועוד ועוד אני לא בטוח שהיא פחות נבונה או פחות משכילה מגדולי החכמים מה שבודאי שהיא יותר צודקת ,וכנראה גם יותר אוביקטיבית כל הגדולים שמנית אולי היה להם זיכרון טוב אבל לא הית להם כישור חשיבה רציונליות רק לרמב"ם היה אכן שכל ישר וחשיבה רציונלית אך מה לעשות שבדורו לא היה כ"כ אופציה להיות אתאיסט כמו כן לא היה את הידע המדעי ההיסטורי והסוציאולוגי והגיאולוגי כמו שיש היום כמו כן לא חקרו את ביקורת המקרא ואני די משוכנע שאילו הרמב"ם היה חיי כיום הוא היה אתאיסט

מרדנונה

New member
נכון ,לגטימי.

ומה השבת על שאלותי ? תהיה כנה עם עצמך, וענה לעצמך (לא לי): כל חכמי ישראל טעו, ורק לימונינה צודקת בגלל שהיא למדה חז"ל באינטרנט? נ.ב. אם אתה רואה בדבריך איזו שהיא תשובה, אתה כבר כמו לימונינה, מתעלמת משאלות קשות, ומפנטזת לעצמה שהיא יודעת. (בעצם אתה לימונינה בעצמך...)

למעלה