שליטת האשה בגופה?

XUXA141

New member
ואם גם אתה וגם הבת שלך עניים?

ואין לכם את הכסף להפלה פרטית? (ואגב, אני מזכירה לך, החוק למעשה אוסר על הפלות פרטיות, כך שזה יהיה מעשה פלילי בכל מקרה... והדרך היחידה שלך לתמוך בהפלות פרטיות היא לאשר הפלות באופן גורף, רק לא בסבסוד..)

אני חושב שגם אתמוך בהמשך הריונה

לפי איך שאני מכיר את עצמי-אני אתמוך בכל מקרה בהמשך ההריון שלה. תחשבי לרגע בעצמך-אם את היית מאמינה שהפלה זה רצח, היה משנה לך אם הבת שלך עניה ולכן להפיל (לרצוח) את התינוק? אני מבין את אלו שטוענות שהעובר זה גוש רקמות ולא גוף ממש כמו לאחר לידה,ולכן קל להן לתמוך בהפלה. אבל מי שמשוכנע שהעובר זה גוף ממש, קשה מאוד מאוד להפיל. זה כאילו האם ילדה את התינוק ואחר כך ביקשה מימני להרוג אותו כי היא עניה....

XUXA141

New member
כלומר לא אכפת לך שהיא לא רוצה?

רק מה שאתה רוצה זה חשוב? קח בחשבון - היא רוצה ל הפיל רק שאין לה כסף. האם בגלל התפיסות שלך בנוגע להפלות אתה תכריח אותה לשאת את התינוק וללדת? ( לא מדובר על "לתמוך" מדובר על "להכריח"). האם רצונה כלל לא חשוב לך? האם אתה מעדיף את עקרונותיך על פני רצונה? לטעמי הורה טוב היה צריך להגיד "אני אקח עבודה נוספת ואגייס את הכסף כדי לעזור לה לממש את רצונה".

אולי לשם שינוי תספרי לנו...

מה דעתך בנוגע הפלות? האם צריך לסבסד את כל ההפלות? האם לפי דעתך אישה יכולה לקיים יחסי מין מתירני, ואחר כך להפיל? דעתי הספציפית שלי לא להפיל כל שאר הדברים שכתבתי זה תוצאה שהעלית סיטואציות נדירות וקיצוניות. אישה שקיימה יחסי מין בהסכמה, וניקרע הקונדום, שכחה לבלוע גלולות, סתם התחרמנה, או אפילו אישה נשואה שהרתה מבעלה בגלל שההתקן תוך רחמי לא עשה את תפקידו..וכו' וכו' לא תפיל לא ביום הראשון שגילתה את ההריון ולא בחודש השלישי. היא פשוט תשלים עם הסיטואציה שניקלעה בו. תלד ותגדל את הרך הנולד לה, ולא מתוך מוכה גורל,אלא מתוך השלמה של המציאות. ותאמיני לי אם היא תשלים עם המציאות-היא תהיה אחלה אמא. (ואם לא...האימוץ תמיד פתח מילוט)

prizman

New member
אף אישה סבירה

לא תיכנס להריון בניגוד לדעתה כמו שאף נהג סביר לא עושה תאונה מרצונו. אני מממן את שניהם בהתאם לחוקי המדינה שבחרתי לחיות בה כרגע. אולי תשלים אתה עם הסיטואציה שניקלעת אליה? מדינה שמממנת את רוב ההפלות לנשים שרוצות בכך (אם כי לאחר תהליך משפיל?) ותאמין לי, אם תשלים תהיה אחלה גבר נטול ילדים.

ט ו ש ה

New member
אלוהים....

כל כך הרבה שטויות בפוסט אחד. אישה שעוה הםלה לא קמה בבוקר ואומר לעצמה "יאללה, בואו נזיין חצי עיר, מקסימום אני אפיל אחר כךך, מגניב" - הפלה היא חוויה טראומטית, ונשים בדרך כלל אל עושות אותה מתוך סיטואציה של אושר גדול ושמחה, "איזה מגניב לי עשיתי הפלה". דעתך היא שלא צריך להפיל עובר כזה, ביום שאתה תהיה בהריון תוכל להחליט לא להפיל את העובר שלך, אבל למה אתה חושב שיש לך זכות להחליט משהו לגבי העובר שלי? בין אם נאנסתי, נרע לי הקונדום או שחלילה אני השרמוטה של השכונה ובעצמי לא יודעת מי הוא אבי הילד שלי כי הוא יכול להיות אחד מעשרים בחורים? זה נותם לך לגיטימציה להחליט מה אני עושה בגוף שלי? או לחילופים, זה נותן למדינה לגיטימציה? לא. אתה לא בעמדה לבוא ולהגיד מתי אישה כן או לא תפיל - מאיפה אתה יודע? מאיפה אתה מתיימר לדעת? ומה זה "פשוט תשלים עם הסיטואציה" - להשתלים עם הריון ולידה, להשלים עם ילד לא רצוי, להשלים עם האחריות לכל החיים, השלים עם ההוצאה הכסםית וההשקעה הרגשית - וכל זה כשזה לא מה שהיא רוצה??? איפה בדיוק נעלמו הדיבורים שלך על ילד שמגיעה לו אהבה אינסופית, ילד שמגיעים לו הורים שאוהבים אותוץ ולא, אני לא מאמינה לך שהיא תהיה אחלה אמא - אין לך שום מצע שעל בסיסו יש לי סיבה להאמין למשהו שאתה אומר: אתה לא אישה, לא בהריון, לא עברת הפלה ואתה לא אמא, למה בדיוק אני אמורה לסמוך על מילה שלך?

ואם אישה תחשוב בדיעה כזאת?

את מתמקדת רק בכך שאני גבר ולא אישה. שאני לא אהיה בהריון, ובנוסף גם לא עברתי הפלה. אבל אם אישה שהיא גם אמא (אבל לא הפילה) תאמר את הדברים שכתבתי איך תקבלי את זה? אני מכיר כמה נשים בדיעות כאלה...(אחת מהן גם הפילה בגלל בעיה רפואית)

ט ו ש ה

New member
אתה יודע מה?

אם היה רוב נשי שהיה מחליט לגבי הפלות הייתי מתרעמת כי אני עדיין לא חושבת שהרוב - כל רוב - צריך לקבוע לפרט איך לנהוג בגופו, אבל לפחות רוב נשי היה יכול להבין חלק מהדילמות הנשיות שגברים אינם יכולים להבין. מה לעשות? אתה יכול הלתווכח על זה עד מחר, בדיוק כמו שאני לא אצליח לשכנע אותך שהפלה זה צעד לגיטימי של האישה על גופה אתה לא תצליח לשכנע אותי אחרת.

לא נצליח להסכים

רוב נשי?אני לא יודע. אבל בהחלט יש נשים שחושבות שהפלה זה שווה ערך כמו רצח. (והן לא בהכרח דתיות) אני לא חושב שהחילוקי דיעות בגלל שאני גבר ואת אישה,כי אני יודע שיש הרבה גברים שחושבים כמוך בנוגע להפלות. לכן אין מקום לחלק בנושא הזה בגלל ה"מין". דבר אחד את צודקת-שאני לא אצליח לשכנע אותך-ואת לא תצליחי לשכנע אותי.

XUXA141

New member
מה? למה שתשלים?

אתה יודע מה זה ילד? מה זה הריון? מה זה ללדת ולגדל אותו? הלו? זה לא כמו להשלים עם חצק'ון שצומח לך או עם זה שהחזה נפול.. אתה יודע מה זה למסור ילד לאימוץ? נראה לך שזה כזה קל? מוסרים וגמרנו? אתה יודע איזה טראומה זה ? אחרי שנשאת אותו תשעה חודשים והתענית בלידה? אתה יכול לדמיין להוציא כדורגל מהתחת שלך? זה בדיוק זה. לא תמיד מגלים הריון מספיק מוקדם, לפעמים רק כשהמחזור מאחר, שהרי אם ההתקן זז אין סיבה לחשוב שאני בהריון ולכן אתחיל לחשוד רק כשהמחזור הבא יאחר, ואז ההריון כבר בן כחודש!! אז מה? אז אני צריכה להענש על זה? דעתי על הפלות - כן, צריך לסבסד! וצריך לתת למי שרוצה! זה לא שמחר כולן יוותרו על אמצעי מניעה ויעשו הפלות בכיף, זה תהליך כואב וקשה ומדאיג ומזיק לבריאות, לא משהו שכל אחת תעשה כשמתחשק לה! זה לא משהו שאם יש חינם אז לוקחים שניים!

XUXA141

New member
תגיד לי משהו..

אדם שנפגע בתאונת דרכים, למרות שהוא אשם בתאונה ועכשיו הפך נכה. האם לא תיתן לו זכויות של נכה בתור קנס על זה שהוא נהג ברשלנות? האם "בכוונה" ו"לא בכוונה" זה אותו דבר מבחינתך? האם זה שמחבל בא ומפוצץ אותי זה כמו שמישהו שיחק בנשק וירה בי בטעות? גם במקרה של זהירות מקסימלית, עדיין קורות תאונות - הקונדום נקרע, הגלולה לא פועלת מאה אחוז, ההתקן זז, לך תדע. האם צריך להעניש את האישה ( וגם את בן הזוג במזונות ל18 שנה) בגלל זה? האם זה לא נראה לך עונש "קצת" חמור? לפי ההגיון שלך, אם נשים צריכות "להענש" אז אולי פשוט כדי לא לקחת סיכון כזה, נשים פשוט יסרבו לקיים יחסי מין בכלל, ונחש מי יבכו על זה ראשונים?

הדברים לא דומים כלל

תאונות קורות! אבל תאונה כמו קונדום נקרע וכו' זה בולשיט! שום אסון לא יקרה אם האישה תטפל בעצמה באותו רגע שהיא יודעת שהיא בהריון, או באמצעיים טיפוליים זולים מאוד,או להשלים ולהביא את הילד לעולם. האם לא ניראה לך ליצור חיים בקירבך,ואז לחסל אותו לא עונש קצת חמור? כמו שהמדינה לא נכנסת לתחתונים של בני זוג שמתעלסים...ככה אל תצפי שהמדינה תתערב מפרי אסור שנוצר בסיטואציה הזאת. אם כבר את דימית את זה לתאונות דרכים, אז תביני היום למה מבטחים ביטוח חובה את כלי הרכב...כל הנפגעים מתאונות דרכים גם הולך רגל תמים מכוסה ע"י ביטוח חובה שהמדינה גובה. אם רצונך בסיוע-מה דעתך שיהיה ביטוח כיסוי לקיום יחסי מין מלאים? ובנושא ה"איום" שנשים לא יקיימו יחסי מין כדי להעניש את הגברים, אני חושב שגם את יודעת שקיום יחסי מין הוא הנאה לשני בני הזוג, ואם האישה "עושה טובה" שהיא מסכימה לקיים יחסי מין עם בן הזוג, יש לה בעיה רצינית...

karnity

New member
מעניין שאין לך תשובות מלוא החופן

באשר לעתיד הילד הלא-רצוי? או לעתיד הוריו?... בראייתך הצרה רואה אתה רק את עניין ההפלה ותו לא... וההשלכות של ההריון הבלתי רצוי או הילד הלא רצוי שיבוא בעקבותיו - נעלמות מעינייך? ולמה אתה מתכוון ב"תטפל בעצמה באותו רגע שהיא יודעת שהיא בהריון"..? חזרנו למסרגה????

מה מעניין אותי הוריו?

הילד הלא רצוי-אם הוא ימסר לאימוץ בזמן, לא רק שהוא יהיה כמו כל ילד אחר, אלא יגרום אור ושימחה לזוג חשוכי ילדים,והוא ירגיש מאוד רצוי במחיצתם. אני מאמין שאת קראת על נשים וגברים שהיו מאומצים בילדותם והם אוהבים את הוריהם המאמצים. ההורים הביולגים של הילד,לא מעניינים אותי, אישה שהיא בהריון ורוצה באמת להפיל מהרגע שעלה בה החשש שתישתמש בגלולה שאחרי...שתשתמש בגרידא שמבוצעת בשבועות הראשונים ותחסוך כסף וסבל לה ולפרי ביטנה. ואת המסרגה...תשאירי לסבתא המיתולגית מהסיפורים באגדות.

karnity

New member
אני ממש לא מבינה אותך...

אם ההפלה נעשת בשלב מוקדם של ההריון זה בסדר ומאוחר יותר לא???

בהחלט

ככל שההפלה מוקדמת יותר כך העובר מפותח פחות, את יכולה לדמות הפלה בשלב מאוד ראשוני לשבוע 12? וזה גם מראה על הרצינות של האישה, אם היא באמת מופתעת מהמצב אליו היא נכנסה היא תפעל במרץ להתפטר מיזה מהר ככל האפשר, אבל אם היא ממשיכה לרדוף אחרי הוועדה שיאשרו לה הפלה,סימן שהיא לא רצינית. והיא רוצה רק להיות להיות אגוייסטית,לדאוג לעצמה, שהיא לא תשלם כסף,לא תתאמץ. ומצידה העובר יכול להיות תינוק לכל דבר והיא תירצח אותו. תיראי אני קראתי את הדיעה שטוענת שהעובר הוא גוש רקמות וכו' אני לא מקבל זאת. אבל גם לפי הטיעון הזה ככל שהתינוק גדל גם לפי מצפונם של הטוענים שהעובר הוא סתם רקמות-זה בעייתי.

ט ו ש ה

New member
ובענין ה"רצינות" של האישה...

עד שאתה מזהה הריון יכולים לעבור שבועיים שלושה (מה לעשות, בדיקת דם אמינה תקפה רק אז), אחר כך מתחילים את הפרוצדורה של להגיע לועדה, מה שיכול לקחת גם חודש, כיוון שכדרכם בקודש של מסגרות ביורוקרטיות במדינת ישראל - להם יש זמן. מה הקשר של הרצינות של האישה? מה היא אמורה לעשות? לפרוץ למשרדי הועדה כדי להראות לך כמה היא באמת רוצה להפטר מהילד הזה???

היא לא צריכה לפנות לועדה

אישה שאחרי שבועיים שלושה גילתה שהיא בהריון, במקום לפנות לועדה ולבזבז זמן ואת כספו של הציבור, תיגש ישר לרופאה פרטית כדי להפיל (אם רצונה בכך) ואם ההריון בשלב מאוד מוקדם מחיר ההפלה יהיה יותר זול כי יהיה אפשרות להפיל ללא סיבוכים מיותרים. אבל שהאישה הזאת לא תפיל את הטעויות שלה על גבי משלם המיסים. הרית?תדאגי לעצמך!

efroch99

New member
יפה!

חור בשן? לא צחצחת שיניים, הא? תדאג לעצמך, לך לרופא שיניים פרטי. הצטננת? מה המדינה אשמה שישנת בלי גרביים? לך לרופא פרטי! שלא לדבר על תאונת דרכים? שאתה עוד אולי אשם בה? המדינה מתנערת ממך ומקווה שאף רופא פרטי לא יסכים לעזור לך, חלאת המין האנושי שכמוך! עשית טעות? תדאג לעצמך! (כן, כן, גם אם אתה כרגע בקומה אחרי התאונה).

קצת פחות ציניות

אם יש לך חור בשן, האם את לא הולכת לרופא שיניים פרטי? האם המדינה מסבסדת "כתר" לשיניים? מחיר "כתרים" בשיניים זה המון כסף, למה באמת הולכים לרופאי שיניים ולא נופלים על "ועדה"? הצטננת? המדינה לא אשמה,ולכן אני מבוטח בביטוח בריאות, אם לא אהיה מבוטח סביר להניח שלא אקבל טיפול רפואי, (רק לאחר חוק בריאות ממלכתי-הביטוח הוא חובה) תאונת דרכים? הביטוח משלם!

למעלה