שרשור "הם אנטישמים מסריחים איכסה עליהם~!!!!1"

Devils Pet

New member
אנטישמיות היא לא רק שנאה נגד יהודים.

שמי זו קבוצה ספציפית באוכולוסיה, שלרוב מקושרת לדת ולעם. היהודים, הערבים, האירנים וכו' וכו' הם חלק מהגזע השמי, שמקורותיו במזרח התיכון. למעשה שאת אומרת "אנטישמיות" את מתכוונת לשנאה של הגזע השמי. ככה שאין דבר כזה ערבי אנטישמי למשל.

Down And Away

New member
|ג'ייד|../images/Emo112.gif הו ג'יזס.

תקראי שוב את ההגדרה של נאצי. יכול להיות גם נאצי ששונא רק שחורים, והולך ורוצח אותם בלי תקנה. אנטישמיות זה לא שנאה ר-ק ליהודים. לא כל נאצי שונא יהודים, נאצים שונאים גם אנשים אחרים, את כל מי שלא מהגזע שלהם. ג'יזס.

פלאפאל

New member
א. אנטישמיות זה שנאה רק ליהודים

ב. נאצי מאמין בתורת הגזע, כלומר - כל מי שהוא לא ארי מושלם הוא נחות ממנו, ולכל "גזע" יש רמת נחיתות אחרת. הגרועים ביותר הם היהודים והצוענים (אז לא היו שחורים באירופה, אבל גם הם). לא יכול להיות נאצי ששונא רק שחורים כי הוא לא נאצי, הוא סתם גזען בלי שם. אולי הKKK, אני לא סגורה על מה הם חשבו בדיוק. ג. כן כל נאצי שונא יהודים. נכון שהוא שונא גם אנשים אחרים, אבל בעיקר יהודים. אחרים הוא שונא וחושב שהם צריכים להיות עבדים שלו, אבל יהודים הוא שונא וחושב שהם צריכים למות

גיברת,

יש יהודים נאצים. בוקר טוב. ולא, אני לא מדברת על יהודים שונאי-עצמם ועמם, אם הנקודה הזו עוד לא מובנת מאליה מכל הדיון הזה.

netahaa

New member
שחושבים שאנחנו העם העליון

והבכיר, ואלוהים בחר בנו ..? זה לא נאציים, זה דתיים

נטול בינה לגמרי.

נדרשת מידה מסויימת של ריסון עצמי כדי לא לכתוב משהו יותר חריף מזה. פחד מזרים הוא תופעה שלוקים בה אנשים מכל הסוגים והביטוי שלה תלוי רק בהגדרה העצמית שלהם. נאציזם, נאציונל סוציאליזם, היא תורה הדוגלת בעליונותן של קבוצות מסויימות על קבוצות אחרות, ולגמרי במקרה מדובר כאן במיון לפי לאום. אבל לאום זו הגדרה גמישה. זה יכול להיות גם דתיים על חילוניים, חילוניים על דתיים, יהודים על נוצרים, קאתולים על פרוטסטנטים, סיינטולוגים על SP's, אנשים ששומעים מטאל על אנשים ששומעים פופ/מזרחית וכו'. מספיק דוגמאות? כל ארגון דוגמטי של אמונה כזאת ושימוש בעקרונות פאשיסטיים כפי שהם מזוהים ומובנים בין היתר במשטר הנאצי ששלט בגרמניה של שנות ה-20 (עד 40) של המאה העשרים יכול להקרא להיות נאצי. נאצי זה בסך הכל קיצור של נאציונליזמוס סוציאליזמוס - זהו סוציאליזם בעל מאפיינים פאשיסטיים כאשר גילויים של האחרונים מתבסס על קטלוג והיררכיה לפי לאום. זה שעמים אחרים לקחו את התורה הזאת ולא קראו לה "נאציזם" אבל יישמו והאמינו בה אחד לאחד נובע אך ורק מטעמי אגו. אחרי הכל, זה בכל זאת מינוח גרמני (או אוסטרי, אם רוצים להתקטנן בנוגע למקורות), והם הרי טוענים להיות הגזע/עם/טעם מוזיקלי/בעל חיים/סגנון התנהגות/גוון מדוייק של הלשון *לוקחת נשימה עמוקה* העליון. Down And Away ניסחה את זה טוב וקצר ממני. יש יהודים חילוניים שחווים פחד, תחושת ניכור, זרות, שנאה או גועל כלפי לא-יהודים באשר הם. זה יכול להקרא, אם אנחנו מדברים ברמה שטחית והדיוטית (לא, לא אידיוטית) - וזה בהחלט מה שהולך כאן, למעט כמה בודדים שמרימים את רמת הדיון (או מנסים) - יהודי נאצי. הלוגיקה לא מסובכת. גם הלשון לא. מקווה שזה ברור הפעם.

netahaa

New member
ברור הפעם?

כל מה שכתבת בהודעה הראשונה שלך היה "יש גם יהודים נאצים. בוקר טוב." לפי ההגדרה של הנאציזם - ישות(ברבים) נעלה מעל כולם - תיארתי שהכוונה היא לדתיים\חרדיים.. לא הייתי רחוקה, למעשה, אם הבנתי נכון את ההסבר שלך, גם לא טעיתי שקישרתי בין השניים. לא הבנתי כמה דברים בהודעה שלך, מצטערת, אבל השפה שלי לא גבוהה כנראה כמו הרמה שלך. ולא עד עכשיו בעצם, גם לא בדיוק העמקתי בנושא. אבל באמת שאין לי כוח להמשיך עם הדיון הזה. נניח שאת צודקת. נניח שכולם צודקים ואני מדברת בולשיט ברמה שיטחית.

לא כיוונתי להודעה שלי,

אלא לרוב ההודעות שהולכות כאן. אמרת שזה לא נקרא נאצים, זה נקרא דתיים. חשוב שתביני שכל יהודי באשר הוא יכול להקרא נאצי לפי הגדרות של "מה זה נאצי?". יהודי (נורמטיבי) פשוט לא יקרא לעצמו נאצי כי המונח נטמע ממקורות שהם אנטי יהודיים (בין היתר). זה שמישהו אנטישמי לא אומר בהכרח שהוא נאצי וזה שמישהו נאצי לא אומר בהכרח שהוא אנטישמי. זה לא עניין של דעה או נקודת מבט, אלו עובדות רעיוניות ולוגיות מוגמרות - אין קשר סיבתי בין אנטישמיות לנאציזם, יש רק דמיון מבחינת תבניות מחשבה, כלומר קשר נסיבתי. הנאציזם כאסופת אמונות היה קיים, אני מניחה, עוד לפני היהדות (גם אם לא כשם ותורה) והאנטישמיות לכשעצמה היא דבר שונה לגמרי. אני מתנצלת, בכנות, אם מה שהבנת מההודעה שלי זה שאת מדברת בולשיט ברמה שטחית - לא, "רמה שטחית של דיון" לא אומר בהכרח דבר שלילי, אלא רק רמת התעסקות. זה לא פורום "נאציזם, אנטישמיות והקשר בין השניים" ולכן מן הראוי שהדיון כאן יהיה שטחי. לא את באופן אישי, הדיון כשיחה או ויכוח. אם הניסוח שלי היה קרבי או נוקב מדי זה באמת לא אישי. חשוב לי, בתור פינגווין שהנושא קרוב ללבה, שתביני שאת טועה כי אני באמת בטוחה שאת טועה, בהתבסס על הדברים שכתבת כאן. אני לא מנסה להוכיח אותך כי בא לי להוציא אותך נעל, רק לעזור לך להבין נקודה שהיא מאוד עקרונית ומאוד חשובה בעיניי, וצריכה להיות כזו עבור כל בן אנוש לטעמי.

ויותר לעניין -

נאציזם אמנם פונה למאורע מאוד חד פעמי בהיסטוריה - השואה, אבל בסופו של דבר מדובר באידיאולוגיה ומשטר ואלו אינם ייחודיים לגרמנים בלבד. אפשר להיות נאצי גרמני ולראות כל אדם שנולד והתחנך בגרמניה כגרמני, גם אם הוא יהודי. להיות נאצי בסך הכל מחייב אותך לשנוא ולעשות משהו מדיני-פוליטי בנדון. (רצוי, לעומת זאת, לא להיות נאצי. זה קצת גיי) אנטישמיות היא שנאת יהודים ולא קשורה לנאציזם. אפשר לומר שאנטישמיות היא סוג של נאציזם, אבל גם זה לא יהיה מדוייק, כי אנטישמיות הוא מושג שפונה לרגש או מחשבה ולא לתורה מסודרת או אידיאולוגיה המצווה על מעשים מסויימים (לכן אפשר לומר "ביטויי אנטישמיות" אבל לא נהוג לומר "ביטויי נאציזם"). אפשר להיות אנטישמי מושבע אבל לעולם לא להיות מסוגל לפגוע ביהודי. (אני, לדוגמא, שונאת צרפתים כסטריאוטיפ, אבל אין לי שום רצון או צורך להרוג בהם או לבודד אותם מיתר העולם) וזהו. מבטיחה לא להקיא עליך יותר מילים בכמויות כל כך גדולות.

netahaa

New member
יש לי הרגשה

שאת מאלו שמקבלים 100 בהיסטוריה
זה שאת שונאת צרפתים לא אומר שאת אנטישמית, אנטישמיות זה מושג שמתייחס רק ליהודים.. או שלא התכוונת לזה ככה?

לא סבלתי היסטוריה.

קיבלתי בהיסטוריה את הציון הנמוך ביותר שיש לי בבגרות - 81 (סופי). וממש, ממש לא התכוונתי לזה ככה. נתתי דוגמא לשנאה שלא מגובה במעשים/שאיפה למעשים.

netahaa

New member
אני מבינה את ההבדל

בין אנטישמיות לנאציזם, ברור לי שזה לא אותו דבר אבל כמו שאמרת בד"כ זה בא ביחד, בד"כ שאני שמעתי נאצי אז גם שמעתי אנטישמי באותו משפט. זה עניין של תפיסה. זה עניין שאפילו בבצפר תמיד שדיברו על שואה הזכירו שהנאצים אחראים לזה והסיבה לשואה היא אנטישמיות מצד הגרמנים. אז מפה לקחתי את התפיסה שנאצי=לא יהודי=שונא יהודים.. אגב לא טורחים להגיד לך שהמושג עצמו יכול גם להיאמר על יהודי. ברור לי עכשיו שהמושג נאצי לא מדבר על חלק מהזרמים כמו שחשבתי, אלא על כולם, כולל יהודים. למרות שבדיון הזה דווקא לא טענתי אחרת.. אני עדיין משוכנעת שאני צודקת בכמה דברים שאמרתי פה.

אי אפשר לסמוך על מערכת החינוך להבהיר דברים.

לא אמרתי לרגע שטעית באופן גורף ומוחץ בכל דברייך ושיש לקרוא לגירושך מהמדינה. אין צורך להתגונן, ניסיתי להבהיר בדיוק את מה שחשבתי שלא היה ברור ואני שמחה ששרדת את השטפון. Love and titfuck, honey.

netahaa

New member
אוהו בואי לא נגזים.

גם לא נפגעתי עד עמקיי נשמתי ממך.. או מאף אחד בעצם, אם זה לא ברור. אכן הבהרת. והיי, 81 בהסטוריה זה גבוה מאוד.

למעלה