לא כיוונתי להודעה שלי,
אלא לרוב ההודעות שהולכות כאן. אמרת שזה לא נקרא נאצים, זה נקרא דתיים. חשוב שתביני שכל יהודי באשר הוא יכול להקרא נאצי לפי הגדרות של "מה זה נאצי?". יהודי (נורמטיבי) פשוט לא יקרא לעצמו נאצי כי המונח נטמע ממקורות שהם אנטי יהודיים (בין היתר). זה שמישהו אנטישמי לא אומר בהכרח שהוא נאצי וזה שמישהו נאצי לא אומר בהכרח שהוא אנטישמי. זה לא עניין של דעה או נקודת מבט, אלו עובדות רעיוניות ולוגיות מוגמרות - אין קשר סיבתי בין אנטישמיות לנאציזם, יש רק דמיון מבחינת תבניות מחשבה, כלומר קשר נסיבתי. הנאציזם כאסופת אמונות היה קיים, אני מניחה, עוד לפני היהדות (גם אם לא כשם ותורה) והאנטישמיות לכשעצמה היא דבר שונה לגמרי. אני מתנצלת, בכנות, אם מה שהבנת מההודעה שלי זה שאת מדברת בולשיט ברמה שטחית - לא, "רמה שטחית של דיון" לא אומר בהכרח דבר שלילי, אלא רק רמת התעסקות. זה לא פורום "נאציזם, אנטישמיות והקשר בין השניים" ולכן מן הראוי שהדיון כאן יהיה שטחי. לא את באופן אישי, הדיון כשיחה או ויכוח. אם הניסוח שלי היה קרבי או נוקב מדי זה באמת לא אישי. חשוב לי, בתור פינגווין שהנושא קרוב ללבה, שתביני שאת טועה כי אני באמת בטוחה שאת טועה, בהתבסס על הדברים שכתבת כאן. אני לא מנסה להוכיח אותך כי בא לי להוציא אותך נעל, רק לעזור לך להבין נקודה שהיא מאוד עקרונית ומאוד חשובה בעיניי, וצריכה להיות כזו עבור כל בן אנוש לטעמי.