שרשור הפרק השבועי

S o u l i s t

New member
סבבה, השאלה היא:

איך בדיוק ה"אסים החבויים" עזרו להאוס לזהות את ה"ארדהיים צ'סטר'ס" (?), ומה זאת המחלה הזאת לעזאזל..?!
בתודה מראש.

Hieros Gamos

New member
המחלה אני לא ממש יכולה להסביר לך

באופן כללי מחלה מאוד נדירה שפוגעת בכל המערכות בגוף... הם עזרו לו להבין שבעצם עם כל החיפושים שלהם מה שהם חיפשו היה שם חבוי מההתחלה (הוא מההתחלה חשב שזה ארדהיים צ'סטר'ס) ושהם פשוט לא חיפשו את זה במקום הנכון...או משהו כזה.

Benjamin Turner

New member
וילסון שיחק פוקר וניצח באמצעות

החבאת האסים שהיו לו מלכתחילה. הסיפור שלו פשוט העלה בהאוס את הרעיון שגם הארדהיים-צ'סטר בעצם התחבאה כל הזמן. זה לא קשור למחלה עצמה, רק לעובדה שהיא "התחבאה" (כלומר כשהם ביצעו ביופסיה למעי, היא עדיין לא הגיעה לשם). מה זו המחלה הזו (לא שאני מבינה בזה משהו-גיגלתי): כמו שגל ציינה, זו מחלה מולטי-סיסטמית נדירה מאוד שיש בה התרבות של מקרופאגים אשר גורמת לסקלרוזה (התעבות והתקשות, כתוצאה מהדלקת שהמקרופאגים משרים, מן הסתם) של רקמת חיבור ושומן. כתוצאה מכך נפגעות מערכות שונות: העצמות הארוכות, העור, הריאות, העיניים, הכליות, המוח, ההיפופיזה, הלב (לעתים נדירות) ו/או רקמות נוספות. מה שמשונה הוא שארדהיים-צ'סטר היא מחלה של מבוגרים (גיל ממוצע: 53). יש מחלה מקבילה בילדים שנקראת langerhans cell histiocytosis אבל המרקרים שונים ולכן הבדיקה שונה. ה-CD68 שפורמן הזכיר חיובי בארדהיים-צ'סטר ושלילי בLCH, והרי בדקו רקמה של ילד
אולי סתם לא רצו לבלבל את הצופים עם שתי מחלות.

Benjamin Turner

New member
זה לא כזה מסובך. מקרופגים הם תאים

של מערכת החיסון, והם משרים דלקת (כלומר מפרישים ו/או גורמים להפרשת חומרים שגורמים לדלקת). בגדול, הרבה מקרופגים=>הרבה דלקת=>נזק לרקמות.

S o u l i s t

New member
הממ

when you put it that way... משום מה כשהאוס מסביר את זה באוטוסטרדת הדיבור שלו תמיד קשה לי להבין, טוב שיש את מי לשאול

Gooman

New member
אוח פורמן פורמן..

פעם אהבתי אותו. עכשיו לא. (אני שונא שפוגעים לי בקמרון) לא ממש ראיתי את ההתחלה כי בדיוק הציקו לי, אבל המשפט הסופי פשוט שבר אותי. איך הוא יכול לדבר ככה אל קמרון? מה, מבחינתו קולגות בעבודה הן לא יותר מסתם קולגות? אחרי שהם מבלים יחד כל כך הרבה זמן, הוא עושה דברים כאלה ועוד מדבר ככה אל אדם שבא להתנצל בפניו? לפורמן ירדו כל הנקודות שנתתי לו על שהרבה לעמוד על שלו גם אם זה כולל לצאת כנגד האוס. מסתבר שהוא חרא. הדמויות שאני הכי אוהב כרגע הן קמרון וקאדי. פורמן הלך לי
, ואת האוס תמיד שנאתי. ובקשר לחולה. החברה שלה הפחידה אותי בסוף
. איך אפשר להשאר עם מישהו בגלל אשמה?
טוב, מה שעושה אותה מאושרת..:^) וכן, אני חדש..

Tal2012

New member
welcome../images/Emo24.gif

בוא נגיד שהפרק הזה נתן הרבה דברים למחשבה באמת...

lovely max

New member
ברוך הבא

בקשר לחברה של החולה, איכשהו ידעתי שזה מגיע. מה אפשר לצפות מסדרה שלא מאמינה במערכות יחסים? מעניין שאתה שונא את האוס אבל אוהב את הסדרה. הוא מופיע בכל סצינה כמעט, זה צריך להיות בלתי נסבל. :) אבל אני מבינה אותך כמובן. רוב התגובות שלי אליו הן רצון בלתי נשלט לתת לו סטירה.ואז לנחם אותו ולתת לו תה חם. ואז עוד סטירה. *מקס מגלה אגרסיות חבויות*

Gooman

New member
באמת, מה אפשר לצפות מסדרה כזאת

שלא מאמינה במערכות יחסים. זה קצת מעצבן, למען האמת. הייתי רוצה פעם אחת שקמרון תהיה הצודקת ותוכיח להאוס שהוא טועה. החברה של החולה בהתחלה הייתה המושיעה (תורמת כליה), אח"כ הקורבן (היית ה אמורה להנטש ע"י בת הזוג), ואח"כ המניפולטיבית (תרמה את הכליה כדי להשאיר אותה לצידה לתמיד). איך שהתפקיד שלה תמיד התחלף.. זה היה מדהים! בקשר להאוס.. אני כ"כ שונא אותו.
הדמות שלו משקפת אדם חרא שלא הייתי רוצה להיות בקרבתו בכלל - ואם הייתי, סביר להניח שהייתי יוצא מדעתי מרוב עצבים. הסדרה ממש טובה בעיני כי שונה מהרבה סדרות. כמובן שהאוס עושה הרבה כדי להפוך את הסדרה לשונה אבל השנאה שלי אליו היא חלק ממה שאני אוהב בסדרה.
אני פשוט שונא אנשים כמוהו. שחצנים, מגעילים ומתנשאים, שנהנים לשחק באחרים ולפגוע בהם. האוס אומלל, נכון, אפשר להבין אותו.. אבל ממש לא להצדיק אותו..

Hieros Gamos

New member
אתה באמת רוצה לראות אותי מצדיקה

אותו? כי אני יכולה זה פשוט יהיה מאוד ארוך ואף אחד כנראה לא יקרא עד הסוף כי מצאתי רק בנאדם אחד שבאמת קרא את כל מה שכתבתי והיא איפשהו בלימודי משפטים וכאלה...

Gooman

New member
לא תצליחי להצדיק את ההתנהגות שלו..

להגיד לחולה להמשיך להרביץ לעצמו, להתלהב משדיים של מטופלת ובגלל זה לקרוא גם לחבר הרופא שלך כדי שיראה גם, לדבר בחוסר רגישות למטופלת שגילו שיש לה אשכים חבויים בגוף
נו באמת, זו התנהגות האוסית-טיפוסית ובלתי מוצדקת.. נכון שזה מה שעושה את הדמות שלו משעשעת, והוא קורע אותי מצחוק בהתנהגות המגעילה הזאת.. אבל אי אפשר להצדיק את זה.. בקשר למעשים שלו עם המטופלים הראשיים בפרק - לרוב אני מצדיק אותו... אבל זה עדיין לא אומר שהוא אתי ומוסרי.. כי הוא ממש לא, ואת זה אי אפשר להצדיק..

למעלה