שרשור הפרק השבועי

Hieros Gamos

New member
הוא הרבה יותר מוסרי משעושים אותו

למען האמת אני די בטוחה שגם אני הייתי אומרת לחולה להרביץ לעצמו אבל זו רק אני. השדיים. הממ טוב, זה איך להגיד, חלק מהוויית ה-האוס/ווילסון ואני לא ארחיב יותר מזה וחוסר רגישות למטופלת זה באמת דבר מאוד חדש. שמע לא אמרתי שאפשר להצדיק כל מה שהוא עושה אבל 90% מהדברים שהוא עושה אני יכולה להצדיק לך בחיבור כל כל ארוך שאני אוכל להגיש אותו כחיבור לבגרות ואתה באמת לא רוצה שאני אעשה את זה כי כשתסיים לקרוא (ולא תסיים כי תראה את האורך ותתייאש) לא באמת תזכור למה רצית שאני אעשה אתזה...

Gooman

New member
../images/Emo26.gif

א. זה שגם את היית אומרת למטופל להמשיך להרביץ לעצמו לא הופך את זה לבסדר. ב. עניין השדיים של המטופלת היה באמת האוס-ווילסון, ועדיין, זה לא הופך את זה לבסדר. את לא מצליחה להצדיק את האוס במעשים השפלים שהוא עושה. הוא פשוט בנאדם אפתי. ההתנהגות שלו מוצדקת כלפי המטופלים הראשיים, כי הוא חושב בגדול על הטיפול במחלה ולא בסימפטומים שלה. אני מבין זאת וזה מוצדק בעיני. מה שלא מוצדק בעיני זה הגישה שלו לאנשים, השחצנות שלו, הארוגנטיות, החוצפה שלו וחוסר הרגישות שלו. מה כבר תוכלי לעשות? לכתוב חיבור ארוך, לציין את הדברים הרעים שהוא עשה ולצד זה לכתוב "זה חלק מהאוס-ווילסון, זה דבר חדש, גם אני הייתי עושה את זה וכו?" לא נראה לי. אמרתי ואגיד זאת שוב - הוא חושב בגדול על החיים של המטופל ולא מבזבז זמן בדברים אחרים. זה מוצדק בעיני. עדיין, הוא לא אתי, לא מוסרי, לא אכפת לו מאנשים אחרים והוא לא מהסס לפגוע. לא משנה כמה ארוך החיבור שתכתבי - לא תוכלי להצדיק את זה כי זה חלק מהאופי שלו. שימי לב שיותר מחצי מההודעה שכתבת עכשיו מתעסק בעובדה שאת יכולה לכתוב חיבור ארוך ולא בהאוס. כולנו יכולים לכתוב חיבור, כולנו יכולים להאריך אותו ולכולנו היה מגן 95 (והלכו 5 נקודות כי המורה כל הזמן חשדה שמדובר בהעתקה) אז באמת, בואי נתעסק בהאוס ולא בחיבור הכביר שאת יודעת לחבר..

Hieros Gamos

New member
אז זהו, שגם את השחצנות (שחצנות

וארוגנטיות זה אותו הדבר
) החוצפה וחוסר הרגישות שלו אפשר להצדיק בקלות, אתה יודע מה, לא להצדיק, כי אני לא חושבת שתקבל שומדבר כהצדקה, אפשר להסביר והסברים מאוד משכנעים אפילו אבל אני לא אכנס לזה עכשיו. א. לא אמרתי שזה עושה את זה בסדר אבל החולים בקליניק בכוונה מוצגים כאידיוטים גמורים. ב.זה שזה האוס/ווילסון לא הופך את זה לבסדר, זה הופך את זה למשהו שנותן לי עוד אפשרות לתת לו הרבה הצדקות שממילא תקטול ושוב, לא ניכנס לזה. ושוב, הוא הרבה יותר מוסרי מאיך שאתה מתאר אותו ונכון, הוא לא מרכך את הדברים שלו ב200 תירוצים והצדקות, הוא אומר את האמת הכואבת כמו שהיא מבחינתו, ופאק איט. לא תמיד צריך להסתובב מסביב לעניין 200 פעם לפני שמנחיתים את המכה כי המכה תהיה כואבת באותה מידה, הוא פשוט אומר את זה כמו שזה.

Gooman

New member
אענה לך בעוד שעה, אני חייב ללכת ../images/Emo13.gif

שיעור נהיגה בעע. אבל בקשר לשחצנות והארוגנטיות - לא יודע למה כתבתי שחצן. בכל מקרה, התכוונתי לכתוב מתנשא. הוא יהיר ומתנשא מעל אחרים.

Gooman

New member
אוקיי, הנה.. ../images/Emo13.gif

אם את מתכוונת להצדיק את העובדה שהדמות היא כזאת, אז אוקיי, מדובר בכל מיני דברים שעשו לדמות כדי להפוך אותה לכזאת. ובכל זאת, אני מתייחס להאוס כעת כאל בנאדם ולא כאל דמות. היוצרים בכוונה עשו כל מיני "ענייני האוס - ווילסון" והם עושים זאת היטב. זה מצויין ומוצדק מבחינת הדמות. אבל אם הרופא שלך היה מתנהג ככה מתוך התלהבות לשדיים השופעים שלך, היית יכולה להצדיק אותו ולהגיד שזה עניין שלו ושל חבר שלו? לא נראה לי. אם הרופא שלך היה אומר לך להמשיך להרביץ לעצמך, היית חושבת "זה גם מה שאני הייתי עושה"? הנקודה שלי היא שהדמות שלו היא בעלת הרבה רבדים וזו דמות מאוד מורכבת. נכון. אבל ממש לא מוצדקים המעשים הבזויים שהאוס עושה כאדם. אני יכול להבין את הדברים שהוא עושה כרופא. למשל, למרות שמטופל ביקש לא להחיות אותו, האוס התעקש והציל את חייו. זה באמת מובן - הוא ידע שמדובר באדם שרגליו משותקות מסיבה אחרת והוא עלול לאבד את חייו לשווא. אבל שוב, הרבה פעמים הוא פשוט חרא של בנאדם. רופא מבריק. אבל פשוט חרא. בקשר לכנות שלו, כמו שאת מתארת אותה. נכון, לא צריך ללכת סחור סחור. אבל צריך להגיד את הדברים מנקודת מבט רפואית עדינה. גם ככה קשה למטופל עם הגילוי - ומה שהאוס עושה זה לזרוק את הפצצה בצורה הכי מזעזעת וללכת. קמרון, לדעתי, עושה את זה בדרך יותר אנושית ואדיבה. וככה הייתי רוצה שרופא יפנה אלי. לא בצורה צינית שמקשה עלי ומצחיקה רק אותו. (מקרה הדוגמנית שגילו לה אשכים יכול לתאר בדיוק את מה שאני אומר לך. היא פשוט יצאה מדעתה. אם האוס היה טורח להיות אדיב ולא מתעקש להקניט אותה ולדבר אליה כמו אל גבר, היא אולי הייתה מקבלת את הגילוי באופן פחות קשה.

Hieros Gamos

New member
קמרון לא עושה את זה בדרך אנושית

ואדיבה, היא פשוט לא עושה את זה. היא לא מסוגלת לבשר לאנשים חדשות רעות, זאת אחת הבעיות שלה. אבל האוס הוא *דמות*. אל תתייחס אליו בבנאדם כי תכלס, אין בנאדם שבאמת נכנס למרפאה ומתחיל להרביץ לעצמו. אין דבר כזה! אנשים אולי מטומטמים אבל יש גבול. ושוב, חרא של בנאדם- כולנו לפעמים חרא של בני אדם. להרבה מהדברים ה"חרא" שהוא עושה יש הצדקה, להרבה גם אין ואתה יודע מה, בלי להגיד יותר מדי, גם הוא יודע את זה. ואני אעצור פה כי אני על סף להיכנס לספוילרים וכשאני שם זה בדרך דולף החוצה

Gooman

New member
אני לא מדבר רק על חדשות רעות.

אלא על אבחנות רפואיות - שאותן, האוס מבשר בצורה מרושעת, לעומת קמרון שהיא יותר לבבית ואדיבה. האוס הוא באמת דמות. אבל שוב - דמות היא גם בנאדם. זה מה שהדמות אמורה להעביר, זה מה שהיא משקפת. אז אם דמות מסויימת מתנהגת בצורה מסויימת, אני אמור לחשוב "טוב, נו, לא נורא, זו כולה דמות" כיום הראשון שלי בשיעור תסריטאות הרמתי את ידי ופניתי למורה בשאלה:"איך אני בדיוק אמור ליצור דמות? ליצור דמות זה ליצור אדם, ואני ממש לא חושב שאני יכול לעשות דבר כזה. האוס הוא חרא. מצטער.. יש הרבה הצדקות למעשים שלו, נכון, אבל אף אחת מהן לא סותרת את העובדה שהוא מגעיל ומזלזל באנשים ופשוט לא אכפת לו...

Hieros Gamos

New member
אם אתה באמת רוצה לדעת מה הדמות

של האוס משקפת אני יכולה לתת לך את הראיון עם דייויד שור שמסביר את זה, זה עשוי לעזור לך

Hieros Gamos

New member
דייויד שור מסביר מאוד יפה את מה שהו

א כותב ולכן נותן הסבר מאוד ברור על מה הדמות אמורה להעביר ומה היא משקפת ומה אתה עשוי לחשוב כשאתה רואה את ההתנהגות שלה

Hieros Gamos

New member
זה ראיון כתוב. פירסמתי את זה בפורום

לפני כמה זמן, אני אמצא את זה שוב אם את רוצה

Gooman

New member
חחחחחח

אבל הבעיה שלי היא לא מה הדמות אמורה לשקף לי אלא מה היא משקפת לי. לא אכפת לי מה הכוונות של היוצרים.. אני מבין את האוס, אבל לא מסכים עם ההתנהגות שלו, זה הכל..

Benjamin Turner

New member
אני חושבת שאתה מפספס את הנקודה.

האוס הוא גאון אנליטי קר ומחושב, וגם מיזנטרופ אשר שש לראות בבני אדם את הגרוע מכל וגם להתנהג אליהם בהתאם. העובדה שהוא מיזנטרופ אשר שש לראות בבני אדם את הגרוע מכל וגם להתנהג אליהם בהתאם היא זו שמאפשרת לו להיות גאון אנליטי קר ומחושב. נשאלת השאלה (בעצם אחת השאלות המרכזיות בסדרה) מה אתה רוצה מהרופא שלך: שיחזיק לך את היד בזמן שאתה גוסס, או שיתייחס אליך כמו אל פיסת צואה בזמן שאתה מחלים. כמובן שהאידיאל הוא רופא שיחזיק לך את היד בזמן שאתה מחלים, אבל אנחנו לא חיים בעולם אידיאלי
מן הסתם החלוקה אינה כה דיכוטומית. האוס ממש מתאמץ להוכיח שלא אכפת לו מאחרים, הוכחה חותכת לכך שכן אכפת לו. הוא רופא אשר מציל חיים על בסיס שבועי, ומכאן שהוא לא בדיוק מיזנטרופ שונא אדם כשם שהוא משתדל להציג את עצמו. יש מטופלים שכן נוגעים בו (ומסכנים אותו ואת היכולת הדיאגנוסטית שלו, כמו שראינו למשל בפיילוט). אגב, במחשבה שטחית אני מוצאת שתי סיבות להתנהגות הכמו-גועלית שלו, כתלות בנסיבות (ברור שישנן עוד נסיבות ולכן מן הסתם גם עוד סיבות): 1. בתור גאון קשה לו מאוד לסבול אידיוטיזם, וזו הסיבה שכשהוא נתקל באידיוטיזם, הוא מקצין אותו ומתעמר באידיוט המדובר. זה לא נכון או צודק, אבל שוב, מחיר שיש לשלם על הגאונות שלו, והיות וממילא מדובר באידיוטים, הם ממילא לא מבינים ולכן גם לא בהכרח מרגישים בהתעמרות. דוגמא: הדביל שהרביץ לעצמו כדי לרפא את השיהוק. 2. הוא מקצין סיטואציות ומתעמר גם באנשים שנראה לו שהם אינטליגנטיים מספיק על מנת להבין, בנסיון להחזיר אותם למוטב באמצעות טיפול בהלם מילולי (דוגמאות: האם שלא הסכימה לקנות לבתה עוגה אמיתית ליומולדת, האם שלא הסכימה לחסן את בתה). מה לעשות, האוס מורכב, chicks dig that

Gooman

New member
נכון מאוד!

אולם, איפה ההצדקה למעשיו? חל בלבול קל במה שכתבת. נתת בדיוק את הסיבות והגורמים להתנהגותו הזדונית של האוס. מה שאני מחפש, בעצם, אלה הצדקות ליחס המשפיל שלו. היכן ההצדקות להתנהגותו? מהי ההצדקה להתלהבות מהשדיים המנותחים של המטופלת? מהי ההצדקה להקנטת דוגמנית שזה עתה גילו אשכים בגופה? אין לזה שום הסבר הגיוני ומתקבל על הדעת. אין שום הצדקה להתנהגות שלו. אני לא מעוניין ברופא אשר יחזיק את ידי בשעת גסיססתי וגם לא רופא שיתייחס אלי כאל פיסת צואה בזמן שאני מחלים. נשאלת השאלה, יקירתי, למה האוס חייב להתייחס? שלא יחזיק יד של מטופל בזמן החלמתו - אבל מדוע הוא חייב להתייחס, אם הוא יודע שהוא יעשה זאת בצורה כ"כ שפלה? (הוא יכול בקלות לשלוח את קמרון, פורמן או צ'ייס. אבל הוא נהנה.) האוס הוא מיזנטרופ ולכן הוא מתייחס לאנשים בדרך בה הוא מתייחס. זו הסיבה למעשיו, לא ההצדקה להם. היותו כזה לא פותר אותו משום אשמה ולא מצדיק שום יחס למטופל כמו אל פיסת צואה. אני ממש לא מפספס את הנקודה. האוס הוא אדם גאון, נכון. אבל גאונות אינה מחוייבת להצמד לרגישות ומוסריות. אני מבין שהיותו מיזנטרופ מאפשר לו לאבחן בצורה כ"כ טובה את המטופלים שלו. אבל אני לא מקבל את היחס שלו אליהם, ובטח לא מצדיק אותו. בכל כך הרבה פרקים ראינו את האוס מתנהגת כמו חרא וגם ראינו בו אנושיות מסויימת והקרבה. נכון. הוא אדם טוב. נכון, הוא לא רע. אבל, נכון, הוא עדיין חרא.

Hieros Gamos

New member
הוא לא חייב להתייחס שזו הסיבה שב90%

מהמקרים המטופלים שלו לא כל כך מכירים אותו.

למעלה