שרשור הפרק השבועי

lovely max

New member
מצחיקה...

בbsplayer תלחצי לחצן ימני, audio, וב"audio streams" תלחצי על stream 2. במקרה שזה אותו קובץ כמו שלי...

Benjamin Turner

New member
bsplayer? אלה קבצי media player

ולמרבה הצער, נותר רק אחד מהם
(הפיילוט, שכבר ראיתי)

Benjamin Turner

New member
אז זה לא שאתם נהיים חכמים יותר, אלא

שאני נהיית טיפשה יותר
(אם לא ראית את no reason, תבין כשתראה). צ'מע, מעבר לכל דבר אחר, זו סדרת טלויזיה. הכי מגיע לכולם להיות מאושרים, ליהנות מהחיים, להיות בריאים פיזית ונפשית וכו' וגו', אלא שאז איזו מוטיבציה יש להפוך את החיים שלהם לסדרת טלויזיה? אפשר כבר לקנות טלסקופ ולהסתכל על השכנים שעושים הכי הרבה רעש בלילה
חוץ מזה, לא אכפת לי מה תגידו, ניגודים נמשכים. ניגודים הם מה שמניע את העולם. וילסון/קמרון=>משעמם לחלוטין. האוס/קאדי=>קצת פחות משעמם, אבל נטול פוטנציאל התפתחותי להאוס. האוס/קמרון=>כל כך הרבה פוטנציאל מכל כך הרבה בחינות... האוס/וילסון=>not gonna happen, fucking Americans

Hieros Gamos

New member
זה יקרה!

לא אכפת לי אם אני אצטרך להשתלט על פוקס, זה יקרה!!!!!!!! מיכ

Benjamin Turner

New member
אתה ממש לגמרי כן מפספס אותה

צא מנקודת הנחה שהבחירה היא בין א' לב'. אתה באמת בוחר להימנע משניהם? כמה רופאים גאונים ואמפתיים כאחד אתה חושב שיש בעולם? רוב הסיכויים שתיתקל בסוף ברופא שהוא גם מיזנטרופ וגם לא בדיוק גאון
העלית נקודה מעניינת-למה הוא בכלל מבשר למטופלים בשורות רעות. אז קודם כל, נראה לי שפעמים רבות הוא אכן מאציל סמכויות ונותן לאחרים לבשר אותן. הענין הוא שהוא סקרן. המין האנושי הוא כמו חידת הגיון עבורו, שכל מטופל מוסיף לה נדבך. הוא צופה בתגובות שלהם, מקבל תובנות חדשות לגביהם, המטופלים שלו הם קצת כמו חיות מעבדה עבור חוקר. תרחיק ממנו את הענין הזה, והוא יחפש אותו במקומות אחרים ואיבדת רופא גאון (לא מצרך נפוץ במיוחד, למרבה הצער). מעבר לכך, לא אחת יש פואנטה לגישה שלו למטופל. הוא מנסה ללמד לקח, להעביר מסר. לא ראיתי את כל (או אפילו את רוב) הפרקים, אבל ממה שראיתי, הוא לא יורד סתם על מטופלים. מקסימום מאבד בהם ענין (כמו למשל בthe socratic method). ההצדקה לענין ההרמאפרודיטיזם מאוד פשוטה: הבחורה העלתה את ההערצה העצמית לרמה אולימפית. היא פיתתה את אבא שלה! זה נשמע לך סביר? הגיוני? משהו שאדם בריא נפשית ישקול בכלל לעשות? אני מניחה שהמכה שהיא ספגה ממנו (ואגב, רובה ניחת על קאדי, לא על אלכס) אמורה בעיניו להנחית אותה לקרקע, ואולי להבין שמשהו לא בסדר אתה ולהסכים לעזרה פסיכולוגית שמן הסתם היא תופנה אליה מתוקף הנסיבות. זו גישה די מקובלת שלא מעט רופאים נוקטים: למשל, במקום לתמוך מוראלית במעשן או באכלן כפייתי, הם יראו לו ריאות מפוחמות ורגליים כרותות של חולי סוכרת. טיפול בהלם, כאמור. לגבי הציצים, טוב, מעולם לא טענתי שהאוס מושלם. שים לב שאפילו וילסון נסחף.

Gooman

New member
טיפול בהלם..

הרבה רופאים מטפלים בחולים ע"י טיפול אגרסיבי ונוקשה. זה מאוד מקובל והוכיח את עצמו כיעיל, כדוגמת דוקטור שולמית בלאנק. האוס לא אמור להעביר מסר וגם לא לטפל בבעיות הפסיכולוגיות של הפציינטים שלו. נכון, הנערה היתה דוחה. היא שכבה עם אבא שלה, עם הצלם ולמיטב זכרוני, גם עם הסוכן שלה. היא "שכבה" את דרכה למעמדה כדוגמנית צמרת. ללא ספק, עצם העובדה שהיא שכבה עם אביה מוכיח שהיא לא שפויה לגמרי בדעתה. אולם, האוס היה חייב להתנהג אליה בצורה כזאת? אני מבין את הרצון להחזיר אותה לקרקע. האישה הכי יפה בתבל היא למעשה גבר - היא חייבת לחזור לקרקע אם היא תבין זאת. אבל זה לא התפקיד של האוס, לא ככה עושים את זה. הוא גרם לבחורה לפשוט את החלוק ולצעוק לכולם שהיא יפה, שהיא אישה. אפילו אני רחמתי עליה, ודי סלדתי ממנה לאורך כל הפרק. הוא לא היה צריך לעשות את זה. אם היא צריכה עזרה מקצועית בנושא היא אמורה לקבל אותה - האוס ממש לא צריך להכין את השטח לפסיכולוג. בקשר לחידת המין האנושי. כן, האוס מרותק מהמין האנושי וזה מה שמעניין בו. את בעצם אומרת שיש סיבה להדברים שהוא עושה. שיש סיבה ליחס שלו למטופלים לכפופים תחתיו, לממונים מעליו ושאר עמיתיו. הוא באמת מחושב, הוא באמת ראציונלי. הוא עדיין אפתי, לא רגיש ולא מוסרי במיוחד. אם הוא פגוע באדם מסויים הוא לא ממהר להתחרט. המטרה מקדשת את האמצעים. זה באמת סוג של אדם איתו היית רוצה לחיות? מעבר להיותו גאון רפואה, אני מדבר על סוג האדם. היית רוצה לחיות עם אדם שמתייחס אלייך בצורה כל כך לא נעימה?

Benjamin Turner

New member
קודם כל, תודה. לא הכרתי את ד"ר

בלנק אך בעקבות תגובתך גיגלתי ומצאתי מספר טקסטים מעניינים (גם אם מוטים), כגון זה: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=288403 לא בדיוק לכך התכוונתי, שהרי האוס לא מטפל בהלם, אלא רק משתמש בו ככלי על מנת "לבעוט" את המטופל לכיוון שלדעתו הנו הנכון עבורו. המטופל מקבל טיפול רפואי לעילא, ובלי קשר לכך יכול לבחור אם לקחת או שלא לקחת אתו את הלקח שהאוס ניסה ללמדו. לגבי אלכס, הנערה הזו מעוותת (שלא באשמתה אולי, אבל בכל זאת). האוס ניצל את ההזדמנות לגרום לה להבין את זה, זה הכל. אפשר להסכים או שלא להסכים אתו, אולם אני מניחה שתסכים *אתי* שזה ענין של גישה, ובהחלט ניתן להצדיק זאת. התשובה אינה מוחלטת כפי שנדמה היה שאתה סבור שהיא בתחילת הדיון. אגב, לדעתי הוא דווקא מוסרי *מאוד*, אלא שהוא כפוף ונאמן באופן מוחלט למוסר שלו עצמו, ולא למוסר המקובל והמוכתב-חברתית. לגבי חיים עם אדם כזה, א. אל מי שהוא מעריך הוא לא מתייחס בצורה לא נעימה. כלומר, הוא קשה ונחרץ, אבל נוהג כך בכל כך הרבה חן (כן-כן) מגושם, הומור וציניות שקשה לכעוס עליו. ב. אני מאמינה שהייתי מסוגלת להתמודד אתו, ובכלל, כדי לחיות במחיצת גאונות שנונה הייתי מוכנה "לסבול" הרבה מאוד. אין הרבה דברים בעולם הזה שאני מעריכה יותר מאינטלקט חריף (אפילו יותר מעיניים כחולות עם שיער כהה וגובה
). כאילו שהוא היה מוכן לחיות אתי... אם כן, אין לי כלל ספק מה היתה התשובה שלי

Gooman

New member
אני חושב שבסופו של דבר

שנינו מבינים את האוס. הדבר שמבדיל ביננו הוא שאת מצדיקה את התנהגותו. אני לא מבין למה את אומרת שהוא מוסרי מאוד. גם אני יכול להגיד, שלדעתי, להיות מוסרי זה להשתמש באלימות פיזית קיצונית כלפי אנשים מסויימים, כדי לסחוט את דרכם להתנהגות הראויה לדעתי - הכל במטרה להפוך אותם ליותר טובים. אבל זה לא מוסרי. לאיש אין זכות להתעלל בגופו של אחר. אני יכול להשתעבד ל"מוסר" שהגיתי פה ולקרוא לעצמי מוסרי. אבל אני לא. כי למה שאת קוראת "מוסר מוכתב חברתית" יש הרבה יותר מסתם קונצנזוס. הוא מאמין שכדי להניב תוצאות צריך להתייחס אל אנשים בצורה עויינת, צינית ומשפילה. אני מבין את הדרך בה הוא חושב ואני מסכים איתו כשזה מדובר באנשים מסויימים (מסויימים!) אבל ממש לא רואה בזה כאורח חיים מקובל, בטח לא מוסרי. שימי לב שהרבה פעמים ליבו מתרכך כלפי קמרון והוא משתמש בכעס, עויינות והתנשאות כדי לגרום לה להבין איך העולם פועל. אני מסכים איתו בדחף להראות לה שהעולם לא מורכב מצמר גפן מתוק, אבל אני לא מסכים איתו בדרך בה הוא עושה את זה - הוא צריך ללמוד לאזן גם את דרך הפעולה שלו. היא אדם טוב מידי, רך, עדין ותמים. הדברים שהוא אומר היו עלולים לפגוע בה יותר מלעזור לה. פורמן למשל הרבה פעמים כועס ונפגע.. זה פשוט לא יפה. המטרה לא תמיד מקדשת את האמצעים והוא צריך להבין את זה. (למרות שעכשיו אני בעד שהוא יפגע וינקב את ליבו של פורמן מפאת שנאתי הרבה אליו) מה שאני מנסה להגיד בעצם זה שאני מעריך מאוד את האוס ואת התובנות שלו (חלקן, כי אני למשל עדיין חושב שהעולם יפה מידי מכדי להיות כל כך רע ונלוז), אבל אני גם מאמין שלמרות הדחף שלו להסביר להם איך העולם עובד, הוא צריך להשמע לליבו ולעשות זאת בצורה יותר חמה.. להתגבר על הפחד שלו מרגשנות ופתיחות יתר ועוד יותר להתגבר על הדחף לבצע את הדברים בצורה כל כך קרה ונבזית. את צודקת לגבי אינטלקט חריף. אני לא מעריך הרבה דברים יותר מאינטלגנציה, השכלה, ביטחון ורהיטות. אני בכלל מעריץ נלהב של כל מה שקשור בידע. אבל אני מעריץ גם טוב לב, לבביות ואמפתיה. אז כן, אני אשמח לעבוד עם דוקטור האוס כדי לשהות במחיצת הגאונות שלו.. אבל אני לעולם לא אסכים לחיות עם אדם כזה. הגאונות שלו אולי ראויה להערכה, אבל ההתנשאות שלו ראויה להחרמה. אגב, הציניות שלו קצת מעייפת אותי. חברה שלי גם צינית מאוד ואני מהר מאוד מתעייף ממנה. האוס הוא פשוט יותר מידי בשבילי במסגרת מערכת היחסים שלי..

Benjamin Turner

New member
אתה נורא מזכיר לי את רן (randomguy)

אפשר לכתוב ספר על תורת המוסר ההאוסיאנית. יום אחד, כשאזכה לראות את כל הפרקים מספר פעמים, אולי באמת אשב לכתוב משהו בנדון. בינתיים, אשמח לנסות להסביר מנקודת המבט שלי את ההגיון וההגינות שאני רואה מאחורי כל מהלך בלתי מוסרי לכאורה שיעלה על דעתך. כמובן שהוא לא מושלם (בניגוד ליו
), אולם אני חושבת שלרוב רובם של מעשיו השנויים במחלוקת יש הסבר מתקבל על הדעת במוסריותו. כמובן שעדיין לא ראיתי את כל (או אפילו רוב) הפרקים, ואולי אני טועה, אולם זה הרושם שקיבלתי.

Benjamin Turner

New member
ודאי שאפשר ../images/Emo13.gif

אחרי השיחה שהיתה להאוס עם רבקה, הוא הרים ידיים ובחר לכבד את רצונה (המטופש, במקרה זה) למות. הוא כלל לא העלה את האופציה לחפש את זחלי התולעת באמצעי הדמיה בלתי פולשניים. צ'ייס-לא פחות-הוא זה שהציע זאת.

shahar615

New member
ברוך הבא

אני שחר אני לא מבינה משהו: איך אפשר לשנוא את האוס? אפשר לשנוא תכונות בו כמו זה שלא אכפת לו ממוסר ובלה בלה בלה אבל את כל החבילה?!? עזוב אל תענה על זה.

למעלה