שרשור התפקדות

KallaGLP

New member
גם לי יש חשש שברגע האמת

יעשו לנו בעיות עם הגיור בדיוק מאותה הסיבה. אבל כרגע אין הרבה מה לעשות עם זה.

fannyd

New member
כשהגיור לא נפסל ע"י מוסדות דת

כמו רבנות למשל כאשר באים להירשם לנישואים למשל.

fannyd

New member
מה זה בעיה בגיור?

ההליך שמטרתו לכפות על משפחת הקטין המתגייר אורח חיים דתי הוא הבעיה. במציאות בה כל מוסדות הדת במדינה מאוישים ע"י חרדים אין כל בטחון שהגיור יוכר.

משתפרת

New member
השאלה ששאלתי-

היא האם לא איפשרו לך לגייר את הבת הצעירה? אם זה המצב אינני יכולה לעזור לך.
בנוגע להכרה בגיור: לפני שבועיים נכחתי בחתונה אורתודוקסית למהדרין כשהכלה אומצה בגוואטמלה, גוירה ע"י בית הדין של הרב דרוקמן, חיה במשפחה חילונית לחלוטין ואת כל שנותיה במוסדות החינוך החל מהגן וכלה בתיכון בילתה במערכת הממלכתית הרגילה, ואף שירתה בצה"ל. כאמור- החתונה היתה דתית רגילה.
נכון ללפני שבועיים ונכון לרבנות הספציפית בה נישאה.

China8

New member
הקשיים שמערימים בגיור

הם אבסורדיים, מגוחכים ונכפים על כולנו בצורה אונסת ומרתיחה.
כמו שהזכרתיה בעבר אני מאד רציתי לגייר את הקטנה אבל בשל הקשיים החלטתי לרדת מזה כרגע. מקווה שמתי שהוא האחראים על הגיור האורתודוקסי יירדו מהעץ הגבוה ויאפשרו גיור קל יותר לילדינו.

fannyd

New member
מעודד לשמוע

אבל כתבת "רבנות ספציפית" וזה אומר הכל. ולא, אין לנו בעיה של העדר תעודת גיור. פשוט למרבה האירוניה דווקא עובדת השירות הצבאי עלולה לפסול את הגיורת בעיני הממסד הרבני שמקבל משכורת מקופת המדינה. בשעתו כשפניתי לרבנות על מנת לגייר את הבכורה נפסלתי בגלל שלמדתי במערכת חינוך חילונית ושירתתי בצה"ל. אגב, הדברים נאמרו מפורשות אך לא נרשמו בפרוטוקול בית הדין אותו התעקשתי לקבל.

משתפרת

New member
ופרט לרבנות ההיא-

ידוע לי על מאומצת גרה מבית חילוני ברבנות אחרת. גם היא אחרי שירות צבאי. אינני יודעת אם זה יעבור בכל אחת מהרבנויות. ו... זה נכון לעכשיו, מי יודע מה יהיה בעוד שנה-חמש-עשר.

שרון123

New member
מתייצבת

אני שרון בת 41+ משהם. בדיוק סיימתי הסבת מקצוע להוראה ואתחיל ללמד בתחילת שנת הלימודים הקרובה. נשואה לדודו ואת פירוט הילדים שלי תמצאו בחתימה.
את שחר אימצנו לפני כ 3 שנים(הזמן עף). בחודש הבא היא תהיה בת 5.
יש לנו דאפי
מדהימה בת 12.
אני מליון שנה בפורום מכיוון שהרבה לפני שממש החלטנו על האימוץ של שחר רציתי לאמץ וזה רק נדחה ונדחה ושינה צורה והתגלגל מאימוץ בארץ לאימוץ ילד עם צרכים מיוחדים ועד לאימוץ חו"ל. אני גם דודה מאמצת לנגה וליאור, הילדים של אחותי

אנחנו בשלב של התמודדות עם קשיים משמעותיים של שחר, אני מניחה שהייתי רוצה שיהיה יותר שיח בנושאים הללו אבל מכיוון שאפילו אני שכותבת הכל בפתיחות לא בטוחה שאכתוב את הדברים בפורום פתוח, כנראה שזה לא באמת יקרה...

KallaGLP

New member
אין לך מושג כמה

אני תמיד שמחה לראות אותך פה.
צר לי לקרוא שאתם בתקופה קשה, ומבינה את הקושי לחלוק בפורום. אם רק יש משהו שאפשר לעזור, את תמיד מוזמנת לפנות במסר פרטי.

גלי 10

New member
גם אנחנו פה

זו כבר התפקדות שנייה שלי! קראתי את הראשונה, לפני 7 חודשים, ועדיין הייתי על תקן ממתינה לשיחת הטלפון הראשונה
. היום אני כבר לפני נסיעה שלישית
מתרגשת

והפרטים הפורמליים הם:
בת 46, אימא יחידנית לביולוגי בן 7 (עוד מעט), והחל מעוד שבועיים - אימא גם לבן שנה ושלושה חודשים. עוסקת בתחום החינוך.
שמחה להיות בפורום הזה, שמאפשר לי גם ללמוד מניסיונם של אחרים וגם לחלוק ולהתייעץ. אני מרגישה פה כמעט תמיד אווירה של רצון טוב לעזור ונכונות לשיתוף, אבל אולי זה בגלל שאין לי הרבה ניסיון פה. כשמתחיל שרשור-עימות, אני פשוט מתעלמת/מדלגת ועוברת לשרשור הבא.
אם אני משווה את הפורום הזה לפורומים אחרים שאני משתתפת בהם, נראה לי שחלק מהאווירה ה"דחוסה" בפורום נוצרת כיוון שבפורום זה יש התמקדות מאוד גדולה באימוץ עצמו ובסובב אותו, וכמעט שאין שיחות על היומיום שלנו (בילוי טוב, ספר טוב שקראנו - בלי קשר לאימוץ, פינת הקיטור השבועית, פינת הטוב השבועית, טיול שווה עם הילדים ובלעדיהם) וכמובן אירוחים של בעלי מקצוע ונוגעים בדבר. אולי תוספות כאלה יתנו הרגשה טובה יותר.
בכל מקרה טוב להיות פה

liאת1

New member
איזה יופי
))

זוכרת שכתבת פה כשעוד היית בשלב ההמתנה הבלתי נסבל
ועכשיו הקטן כבר כמעט כאן
מרגש מאוד

ori2r

New member
מאחלת לך נסיעה טובה

תסיע בשלום וחזרי בשלום עם האוצר הקטן שלך:) לירית ואורי