שרשור חדש ל"אין יאוש בעולם"

masorti

New member
I REST MY CASE

כנראה שהשנאה העיוורת לדת היהודית אינה נחלתו האישית של פורז בלבד.

"שנאה עיוורת לדת היהודית"?

נו, באמת...מה הקשר לשנאה עיוורת? אם הלכות הדת גורמות סבל לבעלי חיים, למה לא לשנות את זה? מה יהיה כ"כ נורא אם יחשמלו את הפרה לפני כדי שהיא לא תרגיש דבר?

tamarhp

New member
אוי אמת

אם זה היה כל כך חשוב לך היית הולך להפגין נגד שחיטת חיות בכלל והיית צמחוני. למה אתה אוכל סטייקים? ושווארמה? אתה יודע שבשביל זה הרגו חיות חפות מפשע?

כן

ואני לא אומר שאני נגד שחיטת חיות או משהו, אני אומר שאם בנאדם מציע לייעל את שיטת השחיטה כך שלא יסבלו החיות, אז לדעתי זה דבר טוב וכל בן אדם נורמלי ומוסרי היה חושב כמוני.

אליצדק

New member
../images/Emo150.gifשני הפרצופים של הכפיה:

השאלה הנשאלת היא האם מקובל עליך גם-כן שיחקק חוק האוסר נסיעה בשבת ברכב בערים שיש בהם אנשים דתיים משום שאתה (באמת) פוגע ברגשותיהם ומונע מהם להנות מהשבת כפי שהיו יכולים להנות ממנה. אם אתה בעד כפיה על הדתיים שלא לאכול בשר משום שכך רצה פורז, א"כ עליך להסכים שכאשר יהיה הכוח ביד מישהו אחר יוכל גם הוא לחקוק חוקים לפי השקפת עולמו וללא התייחסות למצב זולתו. לכפיה יש תמיד שני צדדים, אם נקבל את עקרון הכפיה בשב ואל תעשה (דהיינו שיהיו כאלו שיכפו שלא לאכול בשר כדי לא לפגוע ברגשות החסים על הפרות) א"כ אתה צריך לקבל את העיקרון שיוכל לעבור חוק בכנסת, שיכפה עליך שלא לנסוע ברכב בשבת. כפיה דתית כנגד כפיה חילונית- האם אתה מוכן ? ועוד ידע רחב ומעניין על עקרון הכפיה, מה היא כן ומה היא לא. תוכלו ללמוד בקישור המצורף

שלמיעוט יהיו החוקים שלו

זאת ההצעה שלי. אם החוק יתקבל בכנסת, זה אומר שהרוב תומך בו, ולכן כך צריך להיות. לדעתי פשוט יש להוסיף נספח לחוק שאומר שלחרדים מותר לשחוט כמו שהם רוצים. וככה תמיד במקרים של רוב-מיעוט.

אליצדק

New member
עכשיו התקדמנו !!

עכשיו הדברים נשמעים הגיוניים יותר, משום שאינך כופה על הדתי שלא יאכל בשר, משום שהשחיטה הכשירה תהיה אפשרית על-פי החוק. טענתי היתה כלפי מר פורז, או כלפי אלו שמעונינים להעתיק את החוק שקיים בחלק ממדינות אירופה ולאסור את השחיטה הכשירה, שדבר זה לא יתכן כאשר אתה בא לכפות צד אחד בלבד על-פי חוק ואינך מוכן לכפות את הצד השני לדברים אחרים החשובים לאנשים אחרים ואפילו על-פי חוק. דהיינו עקרון הכפיה או אי הכפיה צריך להיות הדדי. ושוב מומלץ לעיין היטב בקישור על מנת לקבל כיוון.

masorti

New member
משום שזה בלתי אפשרי לפי ההלכה.

ופורז ידע את זה מצוין. אפ פורז כל כך חס על הבהמות, יתכבד ויציע איסור מוחלט על שחיטה ויהפוך את החילונים לצמחונים בכפייה. מעניין שרגשותיו העדינים נעצרים בדיוק ברגע בו הדבר פוגע בחבריו ולא רק בדוסים שנואי נפשו. בהתחשב בעובדה שמשטרים אנטישמיים בעבר נהגו לאסור שחיטה כשרה, יש מקור לחשוד בטוהר כוונותיו של פורז ולייחס לו שיקולים נוספים פרט לצער בע"ח. אולי למשל רצון להתעמר בדתיים ולהפוך את חייהם לגיהנום....

את מדברת ממש לא לכיוון

"ויהפוך את החילונים לצמחונים בכפייה"- מה הקשר לכפייה עכשיו? הבנאדם מציע לחסוך סבל מחיות וזאת התגובה שלך? איך היית מעדיפה שיוציאו אותך להורג- באיטיות ובעינויים או מהר ובלי לסבול? פורז לא מדבר על עצם הריגת החיות, אלא על דרך הריגתן- תקלטי את זה! עכשיו פורז הוא אנטישמי? אז ביבי הוא גם- גזירות כלכליות על יהודים, לא? ואז כל היהודים הם אנטישמים כי יש ניגודי דעות, לא?

masorti

New member
א. אני בן.

ב. ביבי לא מטיל את הגזרות דווקא על דתיים. מבחינתו גם עניים אתיאיסטים יכולים לגווע ברעב או להפוך להומלסים.

masorti

New member
לא דיברתי על "כל הצעות החוק"...

אלא על הצעה מסוימת. גם במשטרים אנטישמיים עסק הפרלמנט גם בחוקים שלא נגעו ליהודים.

מצאת מה להשוות

החוקים האנטישמים היו לרעת היהודים, ולרעתם בלבד. החוקים של פורז הם לטובת ציבור מסוים ובדרך פשוט פוגעים בציבור ה...מאמין, מה גם שהפגיעה בחיות במקרה זה הרבה יותר קשה מאשר הפגיעה בחרדים, שזאת בכלל לא פגעיה ישירה בהם אלא בחלקיק קטן באמונתם.

masorti

New member
הפגיעה אינה "בחלקיק מאמונתם"...

אלא באיכות חייהם. הם ימשיכו לשמור כשרות, אבל ייאלצו להיות צמחונים. מה דעתך שנחייב את כל חברי "שינוי" להיות צמחונים, ונראה האם לדעתם זו פגיעה קטנה או גדולה? החוקים האנטישמיים היו לרעת היהודים? מה פתאום? הם היו לטובת העם הפולני/גרמני/הונגרי, ובדרך פגעו בציבור ה.. יהודי. לגבי איסור השחיטה הכשרה - גם הפולנים טענו שהפגיעה בחיות חמורה יותר מהפגיעה ביהודים. ובכלל, רק היהודים שהקפידו על כשרות נפגעו והפגיעה היתה בחלקיק קטן מאמונתם.

לא, מה פתאום

הם היו בכלל להגנת העם היהודי...או זה לפחות מה שהנאצים טענו כשחייבו את היהודים טלאי צהוב/סרט זרוע ולשלול את אזרחותם. לא, לא היה בשלילת אזרחותם של יהודים שום דבר לטובת מישהו אחר ואילו במניעת סבל של חיות, אני מניח שיש משהו לטובת החיות, לא?...

masorti

New member
מה פתאום?

לא היה בשלילת אזרחותם של היהודים שום דבר לטובת מישהו אחר?... הרי מישהו זכה במשרות שלהם, ומישהו זכה ברכוש שלהם. שלא לדבר על כל הקצבאות הממשלתיות שגרמניה לא היתה צריכה לשלם להם מכיון שאינם אזרחים. אתה בטוח שאף גרמני לא הרויח כלום מהאנטישמיות? אבל כמובן שכאשר ממשלה של גוייים אוסרת כשרות זה רק מטעמי אנטישמיות, ואילו כשמפלגה ישראלית אנטי-יהודית מציעה בדיוק אותו הדבר זה רק מטעמי צער בע"ח....

לא אמרתי שאף אחד לא הרויח

אבל להשוות את שני דברים זה בלתי אפשרי. בחוקים ההם הפגיעה ביהודים הייתה הדבר המשמעותי יותר ואילו כאן מניעת סבל החיות הוא היותר משמעותי, לפחות לדעתי, עך אף הסבריך. אנטי-יהודית?! אז כל מפלגה שלא הולכת בעיוורון אחרי ההלכה היא אנטי-יהודית?

masorti

New member
בטח שאמרת שאף אחד לא הרויח...

אני מצטט מהודעתך: "לא, לא היה בשלילת אזרחותם של יהודים שום דבר לטובת מישהו אחר". לי זה נשמע כמו טענה שאף אחד לא הרויח. --- ולמה אי אפשר להשוות בין הדברים? כי לא נעים לך לשמוע את האמת? וזה שלדעתך כאן מניעת הסבל מחיות הוא הדבר היותר משמעותי - אינו מעלה ואינו מוריד. גם האנטישמים הפולנים טענו שהם דואגים לרווחתן של החיות. אז לדעתך במקרה שלנו צער בע"ח הוא העיקר, ולדעתי שנאת הדת והרצון להתעלל בדתיים הוא העיקר. כל מפלגה שחותרת בקנאות לחסל את הדת היהודית - היא אנטי יהודית.

למעלה