שרשור חדש ל"אין יאוש בעולם"

פלסטיק

New member
למה רק ש"ס? גם אגודת ישראל

תראה לי שהעובדות כאן איננו נכון: לש"ס לא יכול להבחר אשכנזי, לאגודה לא יכול להבחר ספרדי לשתי המפלגות לא יכול להבחר מועמד בעל שחלות ולא אשכים לשתי המפלגות לא יכול להבחר אדם ספק יהודי או שאיננו יהודי לשתי המפלגות לא יכול להבחר אדם שומר מצוות אך שאיננו חרדי בשתי המפלגות לא מדובר על כך שהמועמד יהיה חסר סיכוי להבחר אלא שפשוט אסור לו להציג מועמדות א....ואיך שכחתי. לשתי המפלגות יש רשתות חינוך בהן מפרידים בין תלמידים ממוצא אתני שונה. וכן פנינים מח"כ של ש"ס שמבזה אנשים ממוצא מזרחי (מצורף) אז כל אחד מהטיעונים האלה בנפרד מספיק כדי להוכיח גזענות, אבל אני בטוח שעם 5 דקות הפעלת זיכרון ניתן למצוא עוד 10

פלסטיק

New member
הצעתי לך לסיים בצורה עניינית

בשרשור קצר נסיים את הכל את בוחרת לא להתיחס עניינית אלא סתם להמשיך בהתקפות זכותך אבל נזכור מי רוצה להתייחס עניינית ומי רוצה להתקיף

הבעיה בשינוי...

שהיא מפלגה ששונאת, מפלגה שקמה נגד...(נגד כפייה דתית). יש הרבה מפלגות שקמות על בסיס שנאה(ברוך מרזל כדג' מהצד השני...) מפלגות שקמות על בסיס שנאה מביאות פילוג בעם והורסות אותו מבפנים! לכן מפלגה כמו שינוי הורסת את העם במקום לעשות טוב כפי שהיא טוענת(שלא יהיה כפייה דתית...). הציבור שהצביע לשינוי עיוור- כי הוא לא מבין שזה רק יגרום לשנאת אחים מיותרת ופילוג לא רצוי. כפייה דתית אפשר לפתור בדרך יפה, שלא כמו שינוי.

haimw32

New member
לידיעתך, מפלגת שינוי כמה כמחאה ....

אל הכפיה הדתית שקימת במדינה וכל זאת קרה בגלל חוסר גמישות מהצד החרדי והחילוני מה שאני מציע שכל גדולי הדור ונציגי הממשלה ישבו באתו חדר עד שיצא "עשן לבן" כדי לפתור את הבעיות, שלא יהיה הפרדה בעם בגלל השוני הקיצוני בין הצדדים , מה שרציתי להגיד, שאני בתור חילוני מרגיש כמסחטת כספים, עושה צבא וכו' שמצד שני מרגיש החרדי שגם אתו מקפחים

lala897

New member
מה להגיד לכם -

אתם פשוט מגזימים. מסחטת כספים? אוללה! קשה לכם נורא לחיות במדינה הזאת החרדים סוחטים אותכם ועושקים אותכם על כל צעד ושעל לכן הם נמנים על השכבה העשירה בעם. קשה לכם לנשום הם מכסים עליכם מכל צד. לא מרשים לכן לעשות כלום יש כפיה דתית נוראה אתם לא נוסעים בשבת לא עושים קניות לא עושים מה שבא לכן והכל הכל באשמת החרדים האלו. והנה מפלגת שינוי באה לתקן את כל הדבר הזה היא באה למחוק סוף סוף את הדת מהעם היהודי המסכן שכבר בקושי מחזיק שני רגליים על אדמתו. הצילו אתכם!! טומי לפיד..

מחאה שהפכה לשנאה?

אם זה היה רק מחאה הם היו מסכימים לשבת עם ש"ס... אז ברור שזה מעבר למחאה.

tamarhp

New member
יפה יפה

לכל מילה פה אתה מוצא מילה נרדפת. מחאה = אידיאולוגיה כפייה חילונית = טובת העם שנאה עוורת = גזענות אתה ממש מוכשר, אה?

בחיים לא השתמשתי בפורום הזה

במילים "טובת העם" ו/או "כפיה חילונית". ולא ממש הבנתי מה עם שנאה עיוורת לגזענות. מעולם לא אמרתי אחת מהם ככוונה לאחרת...למען האמת ב"שנאה עיוורת" גם כן לא השתמשתי...

שטויות!!!

הסוגייה היחידה שהחילוניים יכולים לבוא בטענות אל החרדים הוא השירות בצה"ל. מלבד זאת אין שום כפייה דתית ושום דבר דומה, הכל סיפורים והכפשות. הכל כדי לעורר מדנים! אתה מדבר על קיפוח? על מה אתה מדבר בדיוק? מישהו מפריע לך לחיות כמו חילוני? קשקוש!! הטענה היחידה שיכולה לקבל צידוק אצל החילוניים זה אי השרות בצבא של החרדים, זהו! מעבר לזה, אין כאן מאבק על כפייה דתית, יש כאן מאבק על קיומה של הדת בכלל!

לא!

טומי לפיד מחליט בשבילך...

ההבדל פלסטיק...

הוא שאצל ש"ס אין הכחשה שהרב מחליט ועל פיו יישק דבר! אבל אצל שינוי שיש להם גם את הרב טומי לפיד, אצלם הכל כאילו "חופש".

פלסטיק

New member
תמיד ידעתי שאת קוראת מחשבות

את יודעת שהם לא באמת חופשיים, הכל "כאילו" חדרת למוחם של כמה מאות אלפי אנשים (15 מנדטים יש לשינוי) ואת יודעת בפירוש מהן מחשבותיהן מול טיעון כזה אין לי יכולת ערעור, על זה לא אתווכח איתך

masorti

New member
אני אוכיח לך מה משאת נפשו של פורז..

ולשם זה ניכנס לאתר האינטרנט של "שינוי", ונגיע לדף הצעות החוק של פורז. הבה ונרד בדף זה לסעיף "בעלי חיים" ונקרא את הצעת חוק מספר 1 (ההדגשה שלי).... "הצעת חוק הימום בהמות: מטרת ההצעה היא למנוע סבל מיותר מבעלי-החיים, הנגרם להם על-ידי השחיטה המסורתית. בהצעה נאמר, כי תיאסר שחיטת בעל-חיים - אלא אם כן הומם קודם לכן בשוק חשמלי, פעולה שתמנע את סבלו." בתרגום ללשון בני אדם... פורז הציע לאסור את השחיטה הכשרה במדינת היהודים. אתה מוכן להזכיר לי איזה מדינות אסרו שחיטה כשרה ומאיזה טעמים?... (פולין ב-1937 היא הדוגמא העדינה יותר.)

למעלה