שרשור מנות קלות לשבת 2014-תשע"ד

shira1960

Active member
צלי עוף בתערובת תבלינים/השוויצרית

צלי עוף בתערובת תבלינים בקלי קלות טעים מאוד ומצוין עם אורז לבן.

קורט מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית אבקת שום
2/3 כפית קינמון
פפריקה לזרייה
1 בצל פרוס דק

שמים בתבנית את העוף ומפזרים מעל את הבצל הפרוס.
בכוס קטנה מערבבים פלפל, קינמון, מלח ואבקת שום.
מפזרים את תערובת התבלינים על העוף. זורים פפריקה.
אופים בתנור שחומם ל225 במשך שעה וחצי עד שעתיים.
אני אופה מכוסה כי אוהבים אצלינו הרבה רוטב.

אני מכינה את תערובת התבלינים פי 10 ותמיד יש לי תערובת מוכנה להקלה על החיים.
 

shira1960

Active member
עוף בציפוי קראנצ'י של מנחם/הביאה הבת

מתים על העוף הזה אצלינו, שימו לב לגיוונים

עוף בציפוי קראנצ'י של מנחם או menachem's crunchy chicken

מרכיבים
מנות עוף ללא עור
מיונז למריחה על העוף
פירורי לחם להדבקה על העוף
אבקת מרק בצל/ביסלי גריל מרוסק לפירורים/עשבי תיבול מיובשים, בכמות שווה לפירורים
אפשרי:
תפ"א קלופים ופרוסים
שיני שום לא קלופות

אופן ההכנה:
1. מערבבים פירורי לחם ואבקת מרק.
2. מורחים את העוף במיונז.
3. מדביקים את תערובת פירורי הלחם על המיונז.
4. עורכים בתבנית (אם רוצים, שמים תפ"א ושומים מתחת לעוף) ואופים לא מכוסה בטמפ של 190 מעלות עד להשחמה יפה.
 

shira1960

Active member
עוף בפירורים של סבא (shira_k)

אוכלים חם או קר - עובר את מבחן הפלטה - נו, מה עוד אפשר לבקש מעוף של שבת? שיהיה טעים, שיהיה מהיר הכנה, ושישרוד חימום מחדש.

בקצרה: עוף בפירורים של סבא (= הסבא הוא אבא של חברתי רבקה)
========
חבילת פירורים (אני משתמשת ברגילים, הם משתמשים ב"טעמים")
1 שן שום מעוכה
תבלינים לפי מה שאוהבים אם משתמשים בפירורים רגילים (מלח, פלפל שחור, כמון וכו')

עוף מחולק עם העור, או רק כרעיים/ירכיים/שוקיים.

לשטוף את העוף, לא לייבש.

לטבול כל חלק בפירורים (הרבה!)

להניח במרווחים על נייר אפיה בתבנית אפיה, לאפות כ30-60 דקות (תלוי בחלקים). זה הכל.
 

shira1960

Active member
כדורי בשר ברוטב עגבניות בבישול /אפיהיל

כדורי בשר ברוטב עגבניות

חיבור של כמה מתכונים ושינויים יחד. לשים לב למתכון של בוטנסקי שהיה הבסיס הראשוני, אולם שונה רבות, אבל הרוטב נותר כמו במקור.
(דרך אגב, התערובת לכשעצמה מתאימה לטעמי לכדורי בשר, למילוי, לפילאס, לקציצות מטוגנות על האש)

כדורי הבשר:
500-750 גרם בשר בקר טחון
250 גרם הודו טחון
(היחס בין בשר בקר להודו מקסימום 1:2. יותר מזה מתחילים להרגיש את הטעם של ההודו)
3 ביצים
(לפי אורני 1 ביצה על כל 350-400 גרם בשר)
פחות מחצי כוס קמח מצה (רבע עד שליש. כמה שפחות, כי אז מרגישים יותר את הבשר)
שמן (3-6 כפות לפחות, כי גם אין שמן שבדרך כלל יש מהבצל המטוגן)
אבקת בצל! (במקום הבצל המרוסק שבמתכון של בוטנסקי) לפי הטעם
בהרט – לפי הרצון. מצד אחד מוסיף, אולם מי שאוהב טעם הבשר לכשעצמו כמונו מעדיף בלי
פפריקה מתוקה
אבקת מרק
מלח
כמו סוכר (או סוכר)

רוטב העגבניות לפי בוטנסקי
בצל לטגן עד לזהוב חום
1 רסק עגבניות בינוני-גדול לפי כמות הרוטב הרצויה
מעט סודה לשתיה לנטרול החמיצות של העגבניות. כי אז לא צריך הרבה סוכר לתקן את הטעם
2 כוסות מים רותחים (ויותר, לפי כמות הרוטב שרוצים בסוף)
פפריקה מתוקה
אבקת מרק עוף (לפי הטעם)
כמו סוכר או סוכר לפי הטעם
מלח

כאשר הרוטב ברתיחה, מוסיפים את כדורי הבשר.
מבשלים עד שנעשה רך .

אפשר להגיש על פירה, אורז לבן או קוסקוס
 

shira1960

Active member
קנטאקי פריד צ'יקן בנוסח רננות

קנטאקי פריד צ'יקן בנוסח רננות - מתאים לארוחות ליל שבת בקיץ


כשהשבת נכנסת מאוחר ( וניתן לשמור על הפלטה כשעתיים שלש )


עוף קנטאקי בנוסח רננות !
החומרים :
8 עוף כרעי עוף ( ז.א. 16 חלקי עוף תחתון )
3 כפות חרדל רגיל
2 ביצים מקושקשות היטב .
2 שיני שום כתושות .
מעט פש"ג , מלח , וכמון .
פירורי לחם מוזהבים או מתובלים .
תרסיס שמן זית או קנולה.

אופן ההכנה :
לערבב החרדל עם השום ולהסיף ל בלילת הביצים
להוסיף את התבלינים לטבול את חלקי
העוף בבלית הביצים המתובלת
ולטבול בפירורי הלחם .
לסדר בתבנית על נייר אפיה מרוסס בספרי שמן
או משומן קלות .
( ל16 חלקים יש צורך בשתי תבניות אפשר
לחלק החומרים ל1/2 ולהכין רק 1/2 מהכמות )
לאפות כשעה ורבע על חום 200 מע' בטורבו ,
להפוך פעם אחת באמצע האפיה .
10 דקות לפני תום האפיה לרסס את החלקים האפויים
במעט תרסיס שמן זית או קנולה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף בשזיפים/אננס/אפרסקים/רונה

באחת מתוכניות ארוחה לשבת עם קובי אחד האורחים הביא את המתכון

בתבנית שמים כ- 6 יח' עוף מעל שופכים קופסת שימורים של שזיפים יחד עם הנוזלים מוסיפים 1-2 כפות אבקת מרק בצל ואופים עד שמוכן

אני אופה כשעה ורבע בחום של 220 מע ללא כיסוי ומשאירה בתנור לאחר כיבוי עוד כרבע שעה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
צלי בקר בשזיפים של אמירה בסיר לחץ/נולי

צלי בקר בשזיפים של אמירה
מתכון: צלי בקר

רכיבים:
1/2 1 ק"ג בשר כתף או פלה מדומה
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים
6 שיני שום שלמות-לא מקולפות
2 גזרים-חתוכים
1/2 כוס יין אדום
2 כוסות שזיפים מיובשים
2 כוסות מים
1 כף אבקת מרק
3 עלי דפנה
פלפל אנגלי
פטריות טריות חתוכות לרבעים
מלח ,פלפל

אופן הכנה:
להפשיר את הבשר במקרר, ליבש היטב עם מגבת ניר, לחמם בסיר גדול* את השמן, להכניס את חתיכת הבשר בשלמותה, ולטגן(לאטום) מכל הצדדים, בזהירות , לא לתת להשרף.
להוסיף את הבצלים, השום, הגזרים, והיין.לבשל יחד במשך 5 דקות, להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהפטריות, להביא לרתיחה, להקטין הלהבה, ולבשל במשך שעה וחצי.
להסיר מהאש, להוציא את נתח הבשר, ולדוג את כלי הדפנה , ולצננן את הנתח היטב, לחתוך לפרוסות דקות ולהחזירן לסיר, להוסיף הפטריות החתוכות, לתבל לפי הצורך ולבשל עוד כ-15 דקות.
להגיש על מצע אורז לבן או פירה.

אפשר בישול ראשון בסיר לחץ כ-40 דקות
 

שריתי76

New member
עוף בגריל עם תפו"א - קיצי

עוף בגריל עם תפו"א




המצרכים

חלקי עוף שאוהבים
כ- 6 תפו"א גדולים פרוסים לעיגולים בעובי של כ- 2 ס"מ

מכינים בקערית תערובת תבלינים

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה פפריקה חריפה (אפשר עוד כף פפריקה
מתוקה במקום אם לא רוצים קצת חריפות)
1 כף שטוחה תבלין גריל עוף
½ כפית מלח
1 כף או יותר שום כתוש (אני אוהבת הרבה)

מוסיפים שמן קנולה/סויה/זית עד שהתערובת הופכת למשחה.

אופן ההכנה

בתבנית גדולה מסדרים את פרוסות תפו"א
את חלקי העוף מורחים בנדיבות מכל הצדדים בתערובת התבלינים ומניחים על התפו"א.
מכסים את התבנית בניר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180
מעלות לשעה וחצי.
מורידים את הכיסוי וממשיכים עוד 20-30 דקות להשחמה.
 

שריתי76

New member
עוף בגריל עם תפו"א וזיתים - קיצי

עוף בגריל עם תפו"א וזיתים




המצרכים

חלקי עוף שאוהבים
כ- 6 תפו"א גדולים פרוסים לעיגולים בעובי של כ- 2 ס"מ
קופסת זיתים (ללא חרצנים) מסוננת

מכינים בקערית תערובת תבלינים

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה פפריקה חריפה (אפשר עוד כף פפריקה
מתוקה במקום אם לא רוצים קצת חריפות)
1 כף שטוחה תבלין גריל עוף
½ כפית מלח
1 כף או יותר שום כתוש (אני אוהבת הרבה) / כף תבלין שום גרוס

מוסיפים שמן קנולה/סויה/זית עד שהתערובת הופכת למשחה.

אופן ההכנה

בתבנית גדולה מסדרים את פרוסות תפו"א, בצד התבנית מפזרים את הזיתים
את חלקי העוף מורחים בנדיבות מכל הצדדים בתערובת התבלינים ומניחים
על התפו"א והזיתים.
מכסים את התבנית בניר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
לשעה וחצי.
מורידים את הכיסוי וממשיכים עוד 20-30 דקות להשחמה
 

shira1960

Active member
עוף ובטטות ברוטב סויה שום ודבש בני סיידא

עוף ובטטות ברוטב סויה שום ודבש בני סיידא (הביאה נולי שהביאה רקפת שהביאה יעל מוינה - ממש חד גדיא!)



עוף ובטטות ברוטב סויה, שום ודבש

מתכון של בני סיידא

ל-5 מנות:
5 כרעיים מחולקים לשוקיים וירכיים עם העור
4 בטטות קלופות ופרוסות
250 גרם משמשים יבשים
10 בצלצלי שאלוט קלופים
100 גרם צימוקים בהירים

למשרה:
שליש כוס דבש
חצי כוס רוטב סויה בסגנון סיני אסם
רבע כוס חומץ בלסמי
1 כף סוכר חום
רבע כוס שמן זית
6 שיני שום כתושות
מיץ מלימון בינוני
1 כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל שחור
1 פלפל חריף קצוץ דק
1 כפית קינמון
3 כפות עלי טימין

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה. שמים את העוף בקערה ויוצקים עליו את המשרה. מניחים בצד לשעתיים.

2. מחממים תנור לחום גבוה ( 200 צ. ), מסדרים בתבנית בטטות, משמשים, בצלצלי שאלוט וצימוקים ומניחים מעל את נתחי העוף. יוצקים את המשרה שנותר בקערה. מכסים ברדיד אלומיניום.

3. אופים שעה וחצי, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה. מגישים חם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לזניה בשרית מהירה

לזניה בשרית
דפי לזניה ללא בישול מוקדם (במספר התלוי בגודל התבנית)
1 קילו בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
5-8 שיני שום קצוצות
2 קופסאות גדולות עגבניות מרוסקות
2 רסק עגבניות
2-3 כפות: בזילוקום, אורגנו, טימין, בשילוב האהוב עליכם
מלח
פלפל שחור
2 כפות סוכר
שמן זית לטיגון
אופציה:
2 קופסאות פטריות משומרות פרוסות

אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה ורחבה לטגן את הבצלים בשמן זית. להוסיף את השום ולטגן עוד כשתי דקות.
2. להוסיף את הבשר ולבשל עד שהבשר משנה את ציבעו ומתפורר לגמרי.
2. להוסיף את העגבניות המרוסקות,רסק, פטריות אם רוצים, לערבב היטב ולבשל עם מכסה סגור 10 דק`.
3. לתבל ולהוסיף מים רותחים לפי הצורך, כדי שהרוטב לא יהיה סמיך ויהיו בו מספיק נוזלים שיספיקו ל-3 שכבות רוטב!, לבשל עוד כ-5 דק` ולכבות את האש.
4. בתבנית פיירקס משומנת בשמן זית, לסדר שכבה של 3-4 עלי לזניה. לשפוך מעל 1/3 מכמות הרוטב, שוב לסדר עלים, שוב רוטב, שום עלים ושכבה אחרונה רוטב.
5. לכסות בנייר כסף ולאשפז בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה.
6. להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד 15 דק`.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פשטידת בשר טעימה וקלה/מותק בעבודה

לטגן בצל, להוסיף שום. להוסיף לסיר קילו בקר טחון ולפורר/ לערבב עד שהבשר מתבשל קצת- גוון אפור כזה- להוסיף רסק עגבניות גדול, הרבה שום, מלח פלפל, פפריקות, צילי, והכי חשוב- קינמון וכמון לערבב ולבשל כמה דקות.
לרפד תבנית בבצק עלים (כולל דפנות)- לשפוך פנימה מלית בשר ולסגור מלמעלה עם עוד עלה בצק. לחורר ולמרוח ביצה.
בתנור בחום בינוני, 45 דקות - שעה.

ילדים מתים על זה. (וגם החברים האוסטרלים שלנו שזה מזכיר להם את הפאי-בשר שלהם)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קדרת עוף בבירה עם ירקות שורש/מירב/ליטלס

קדרת עוף בבירה עם ירקות שורש

מצרכים:
עוף שלם לא גדול
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (לא קטנות)
3 גזרים חתוכים ל-3 לאורך
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
ראש שום
2 ענפי טימין
2 ענפי רוזמרין
1/2 ליטר בירה (אני השתמשתי במכבי)
2 כפות דבש
פפריקה מתוקה
מלח

* אפשר כמובן להוסיף עוד ירקות שורש כרצונכם - לפת, בטטה, שורש סלרי...

למלוי הבורגול:
1 בצל קצוץ
1/2 כוס בורגול עבה שטוף ומושרה כחצי שעה
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כמון

אופן הכנת הבורגול:
מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה ומוסיפים אותו לבורגול המושרה והמסונן משארית המים.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ותבלינים ומערבבים.

להרכבת הקדרה:
משמנים מעט עם שמן זית סיר חסין אש או קדרת חרס . מפזרים את תפוחי האדמה, הגזר והבצל, ממליחים ומערבבים כך שכל הירקות יצופו מעט בשמן. מוסיפים את הטימין והרוזמרין.
ממלאים את גוף העוף בבורגול וסוגרים ע"י תפירה או קיסמים.
מורחים את העוף משני צדדיו במעט דבש, מפזרים פפריקה ומעסים כך שכל העוף יהיה אדום. (מעט פפריקה תעשה את העבודה מצויין).
מניחים את העוף על ירקות השורש שבסיר.
מערבבים את הבירה עם 2 כפות דבש ושופכים לסיר מסביב לעוף.

מאשפזים את הסיר בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 3 שעות!
אין צורך לפתוח את המכסה ולאפות את העוף בלעדיו. העוף מקבל צבע שחום מקסים מעצם זה שהוא אפוי בקדרת חרס שמעבירה חום גם מהחלק העליון וגם בזכות הדבש והפפריקה.

לפני ההגשה כדאי להעביר את העוף לצלחת הגשה גדולה ויפה ומסביב לפזר את הירקות.
אצלי התלוננו שלא שמתי מספיק בורגול (מה לעשות שהעוף קטן). אז אם אתם רוצים, עשו את המלית מכוס בורגול ואת השארית פשוט שימו בפינה בסיר כדי שיתבשל עם הירקות.












הערות:
* אפשר להוסיף תבלינים לפי מה שאוהבים - עוד פפריקה אולי אפילו חריפה, כרכום, עשבי תיבול. לדעתי התבשיל טעים כפי שהוא (הילדים טרפו!) אבל עשו מה שטוב לבני ביתכם.
* אם נשארו לכם לאחר הארוחה שאריות עוף תשמרו אותן במקרר. אצלי השאריות הפכו להיות רוטב מצויין לפסטה. (עם בצל מטוגן, שום, רוטב סויה ורוטב צ`ילי - גם את זה הילדים טרפו :) )
* ניתן להכין את הקדרה ערב מראש ללא הבירה. לפני ההכנסה לתנור להוסיף את הבירה והדבש ולאפות.
* אפשר להחליף את המלוי באורז לבן או חיטה.

בתאבון
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף עם תפוחי אדמה בתנור/פנינה ט

עוף עם תפוחי אדמה בתנור/פנינה ט

המצרכים:
חלקי עוף , כרעיים, שוקיים וכו`
בערך 10 תפוחי אדמה גדולים
פפריקה מתוקה
אבקת מרק עוף
שום גבישי
מלח
שמן זית (או קנולה למי שמעדיף)*

ההכנה:
1. מנקים את העוף משאריות נוצות ולכלוך ואפשר גם להוריד את העור.
2. מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.
3. בצלחת קטנה מכינים משחה די סמיכה שמורכבת מ: 11/2 כפות פפריקה מתוקה, 2 כפיות אבקת מרק עוף ו-1/2 כפית שום גבישי. מוסיפים מעט שמן ומערבבים עד למרקם של משחה די סמיכה.
4. מורחים את העוף מכל צדדיו במשחה. (אין צורך להוסיף מלח למשחה, כי גם אבקת המרק מלוחה והעוף עצמו מוכשר ומלוח דיו).
5. על תפוחי האדמה מפזרים הרבה פפריקה מתוקה (בערך 2 כפות), כף אבקת מרק עוף, מעט שום גבישי ומעט מלח, מפזרים על הכל 1/4 כוס שמן ומערבבים מעסים את כל תפוחי האדמה בידיים עד שהכל מכוסה בתערובת.
6. מניחים את העוף על תפוחי האדמה, מכסים הכל בנייר כסף מהודק ומכניסים לתנור מחומם ל-200 מעלות לשעה.
7. אחרי שעה מסירים את נייר הכסף (שומרים עליו להמשך) ונותנים להכל להמשיך להתבשל עוד 50 דקות בערך, כשבאמצע הופכים את העוף כדי שישחים מכל הצדדים.
8. כשהעוף שחום מוציאים אותו לצלחת בצד ועוטפים בנייר הכסף כדי לשמור על חומו, מערבבים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לתנור במצב גריל לעוד בערך 10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם
כדי שלא ישרפו, עד להשחמה יפה.**

בבלוג של פנינה ט "סבתא מבשלת וגם...סורגת" אפשר למצוא את המתכון ותמונות.

הערות חני ס.:
*השתמשתי בקנולה.
** ויתרתי על השחמת תפוחי האדמה בנפרד - אפיתי המון זמן מכוסה, לפחות שעתיים וא כחצי שעה נוספת לא מכוסה. גם העוף וגם תפ"הא יצאו שחומים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף/בשר בשקית קוקי עם ירקות/רונית

עוף בשקית קוקי עם ירקות

בקערה מכינים תערובת מ: רסק עגבניות, קצת שמן, מלח, פלפל שחור, פפריקה, שום כתוש (אם רוצים אפשר להוסיף- אבקת מרק עוף או תבלינים נוספים לפי טעמכם)

מורחים על הכרעיים ומכניסים לשקית הקוקי

חותכים ירקות כמו: תפו"א, גזר, קישוא, בטטה, עגבניות, רצועות פלפלים, בצל וכו' וכו'

גם את הירקות אני מערבבת בתערובת הרסק עם התבלינים
ומכניסה לשקית עם הכרעיים.

מעל אני אוהבת לדחוף: עלי פטרוזיליה+ קלחים ועלים של סלרי.

*** אפשר להחליף את הכרעיים בבשר בקר.

בתאבון
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף על אורז של אירית/רקפת

לא מצליחה למצוא את המתכון אבל בגדול:

מתבלים חלקי עוף בפפריקות, אבקת מרק בצל, אבקת מרק עוף, פרוסות שום, רוטב סויה ומשרים כמה שעות (כבר עשיתי ללא השריה ויצא מצוין)

מטגנים בצל ופטריות

מניחים בתבנית עמוקה 2 כוסות אורז
מעליו פטריות ובצל
מעל את חלקי העוף.

מעל הכל שופכים 4 כוסות מים רותחים (שעברו קודם בכלי בו השרינו את העוף וקיבלו את הטעם מהתבלינים שנותרו על שפת הכלי)

מכסים ואופים שעה וחצי מכוסה ועוד פתוח עד השחמה.

הצלחה מובטחת!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף בקולה על מצע בטטות, לפי בני סיידא

מנכסי צאן הברזל של מתכוני האינטרנט. ואריציה על מתכון של בני סיידא "ברגע האחרון".

מרכיבים:

1 עוף מחולק למנות
4 בטטות קלופות ופרוסות

משרה:
1.5 כוסות קוקה קולה
4 כפות רוטב סויה
4 כפות קטשופ
4 כפות סירופ מייפל/סילאן
2 כפות גדושות אבקת מרק בצל (לא חובה)
8 שיני שום כתוש
מלח, פלפל שחור טרי

אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את חלקי העוף. שמים בצנצנת את מרכיבי המשרה ומערבבים היטב.
2. יוצקים את המשרה על העוף ומשהים למספר שעות/לילה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. עורכים בתבנית את הבטטות, מעליהם את חלקי העוף עם נוזלי המשרה. מכסים ברדיד אלומיניום.
5. אופים שעה ורבע. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 40 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך והעוף משחים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חמין לפסח של השריף

חמין לפסח של השריף

כל מה שצריך:

סיר רחב ושטוח
מעט שמן
בצל פרוס
פלפל שחור ומלח
פרוסות תפו"א
עוף

אופן ההכנה:
1.בסיר מניחים את הדברים לפי הסדר הרשום. כשמגיעים לפיפל ומלח -מערבבים. ממשיכים להניח את פרוסות התפו"א ומעליהם את העוף בשיכבה אחת.
2. מבשלים בערך שעה לפני שבת על חום נמוך מאוד הבצל והעוף מפרישים הרבה נוזלים,
העוף נראה חיוור ו"ואשכנזי" אבל לא לדאוג.
3. מעבירים לפלטה עד שבת בבוקר. העוף מקבל צבע שחום יפהפה, הבצל מתקרמל והתפו"א נהיים נהדרים.

לא להוסיף תבלינים(כמו פפריקה ודומיו.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תוספות לחמין: רק לאוהבי ריח-שום בתבשילים -דב

פטנט זה למדתי מחבר שהוריו מהתפוצה הצ'כית-סלובקית בני תרבות הבישול ההונגרית ( ).
אם נשארה לכם חתיכה או זנב של נקניק סלמי, (חתיכה, לא פרוסות דקיקות)
אפשר לשים אותה בטשולנט/ חמין.

זהירות!
ריח שום! (יאמי)

לאוהבי הז'אנר בלבד!

(את הנקניק עצמו לא חייבים לאכול )
 
למעלה