עוגת תפוזים ואגס משמחת/מפגש חורף 2013
עוגת תפוזים ואגס משמחת
דואר אלקטרוני : [email protected]
בתגובה ל: עוד עוגה של הבת המתהוללת - יפה55
למרות שכתבתי בהערות, חשוב לי להוסיף גם כאן - כתוב במקור לשים 2 כפיות תמצית מי הדרים/ליקר - אם אכן משתמשים בתמצית הנ"ל, שתי כפיות זה המון ויישתלט על עוגה קטנה שכזו באופן הרסני בעיני. שמתי רק 3-4 טיפות.
בעוגה שהכנתי למפגש השרתי יום קודם את קליפות התפוז במעט ברנדי מהול במים לכמה שעות ואח"כ ייבשתי מס' שעות נוספות במסננת. בטוחה שייצא טעים גם ללא השריה כאמור. בפעם הקודמת, כשהכנתי את העוגה עבור בני ביתי, המרתי את קליפות התפוז בחמוציות כי לא אוהבים אצלי קליפות תפוז מסוכרות.
פיזרתי קליפות תפוזים מסוכרות גם על פני הזיגוג, ממש לא חייבים.
והערה אחרונה, כשאפיתי למפגש הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית בקוטר 24 ס"מ + תבנית אינגליש קייק חד פעמית. מביאה את המתכון המקורי לעוגה קטנה יותר.
עוגת תפוזים ואגס משמחת/הילה קריב "ביסים"
חומרים לתבנית אינגליש אחת (!) לא חד פעמית (גדולה יותר מחד פעמית):
2 ביצים
1 כוס סוכר חום – לא דחוס
1/2 כוס שמן- זית עדין בטעמו
1/2 כוס קמח שקדים
1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה- לנפות יחד
קליפה מגורדת מתפוז שלם
מיץ מחצי תפוז *
חופן של קליפות תפוז מסוכרות קצוץ דק דק**
2 כפיות מי זהר (מי פריחת ההדרים) או כפית ליקר תפוזים (גרנד-מרנייר)***
ו אגס גדול מגורר על קליפתו (בערך כוס)****
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס/ 350 פרנהייט. משמנים דפנות תבנית עגולה 16 ס"מ (או תבנית אינגליש אחת) + שכבת סוכר או קמח דקיקה או מרפדים את התחתית בנייר אפיה.
מקציפים ביצים וסוכר כ- 5 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן ומקציפים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את התפוז על כל צורותיו ואת האגס המגורר ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים עד שנבלע לגמרי. מוסיפים את הקמח הרגיל, מערבבים מעט- עד לאחיד ומעבירים לתבנית. אופים כשעה או עד אשר קיסם יוצא יבש.
זיגוג: לא ממש מתכון עם כמויות:
מכינים לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין אחרת זה מתקשה ולא ניתן לשמוש:
בערך 3/4 כוס אבקת סוכר
מיץ מתפוז או תפוז דם שהופך את הזיגוג לורדרד.
מתחילים לטפטף כל פעם כמה טיפות ולערבב היטב עד לחלק לגמרי. המטרה היא לצור עיסה סמיכה שנתנת למריחה. ככל שיהיו יותר נוזלים, כך יקח לכל העסק יותר זמן להקרש. אם הוספתם במקרה מעט יותר מדי נוזלים- יש להוסיף עוד אבקת סוכר.
הערות חני ס.:
*אני קיבלתי רבע כוס מחצי תפוז.
**המרתי בעבר בכמות שווה של בחמוציות מיובשות.
***שמתי רק 3-4 טיפות של תמצית מי ורדים - זהירות עם התמצית כי היא חזקה מאד. לדעתי שתי כפיות תשתלטנה ואף תהרוסנה את העוגה.
****השתמשתי בשני אגסי ספדונה ("רגילים") כדי לקבל כוס.
חני ס.
עוגת תפוזים ואגס משמחת
דואר אלקטרוני : [email protected]
בתגובה ל: עוד עוגה של הבת המתהוללת - יפה55
למרות שכתבתי בהערות, חשוב לי להוסיף גם כאן - כתוב במקור לשים 2 כפיות תמצית מי הדרים/ליקר - אם אכן משתמשים בתמצית הנ"ל, שתי כפיות זה המון ויישתלט על עוגה קטנה שכזו באופן הרסני בעיני. שמתי רק 3-4 טיפות.
בעוגה שהכנתי למפגש השרתי יום קודם את קליפות התפוז במעט ברנדי מהול במים לכמה שעות ואח"כ ייבשתי מס' שעות נוספות במסננת. בטוחה שייצא טעים גם ללא השריה כאמור. בפעם הקודמת, כשהכנתי את העוגה עבור בני ביתי, המרתי את קליפות התפוז בחמוציות כי לא אוהבים אצלי קליפות תפוז מסוכרות.
פיזרתי קליפות תפוזים מסוכרות גם על פני הזיגוג, ממש לא חייבים.
והערה אחרונה, כשאפיתי למפגש הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית בקוטר 24 ס"מ + תבנית אינגליש קייק חד פעמית. מביאה את המתכון המקורי לעוגה קטנה יותר.
עוגת תפוזים ואגס משמחת/הילה קריב "ביסים"
חומרים לתבנית אינגליש אחת (!) לא חד פעמית (גדולה יותר מחד פעמית):
2 ביצים
1 כוס סוכר חום – לא דחוס
1/2 כוס שמן- זית עדין בטעמו
1/2 כוס קמח שקדים
1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה- לנפות יחד
קליפה מגורדת מתפוז שלם
מיץ מחצי תפוז *
חופן של קליפות תפוז מסוכרות קצוץ דק דק**
2 כפיות מי זהר (מי פריחת ההדרים) או כפית ליקר תפוזים (גרנד-מרנייר)***
ו אגס גדול מגורר על קליפתו (בערך כוס)****
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס/ 350 פרנהייט. משמנים דפנות תבנית עגולה 16 ס"מ (או תבנית אינגליש אחת) + שכבת סוכר או קמח דקיקה או מרפדים את התחתית בנייר אפיה.
מקציפים ביצים וסוכר כ- 5 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן ומקציפים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את התפוז על כל צורותיו ואת האגס המגורר ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים עד שנבלע לגמרי. מוסיפים את הקמח הרגיל, מערבבים מעט- עד לאחיד ומעבירים לתבנית. אופים כשעה או עד אשר קיסם יוצא יבש.
זיגוג: לא ממש מתכון עם כמויות:
מכינים לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין אחרת זה מתקשה ולא ניתן לשמוש:
בערך 3/4 כוס אבקת סוכר
מיץ מתפוז או תפוז דם שהופך את הזיגוג לורדרד.
מתחילים לטפטף כל פעם כמה טיפות ולערבב היטב עד לחלק לגמרי. המטרה היא לצור עיסה סמיכה שנתנת למריחה. ככל שיהיו יותר נוזלים, כך יקח לכל העסק יותר זמן להקרש. אם הוספתם במקרה מעט יותר מדי נוזלים- יש להוסיף עוד אבקת סוכר.
הערות חני ס.:
*אני קיבלתי רבע כוס מחצי תפוז.
**המרתי בעבר בכמות שווה של בחמוציות מיובשות.
***שמתי רק 3-4 טיפות של תמצית מי ורדים - זהירות עם התמצית כי היא חזקה מאד. לדעתי שתי כפיות תשתלטנה ואף תהרוסנה את העוגה.
****השתמשתי בשני אגסי ספדונה ("רגילים") כדי לקבל כוס.
חני ס.