שרשור עוגות בחושות

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שרשור עוגות בחושות


עם בא הקיץ, כשפחות כיף להתעסק עם שמרים וקצת חם לשכבות בצק פריך, הבא נקבץ את מיטב מתכונינו לעוגות בחושות, קלות הכנה - ללא הפרדת ביצים, לישת בצק וכ"ו.

אתם מוזמנים להוסיף מתכונים תחת הקטגוריות הרלוונטיות.

נשמח למתכונים חדשים כמו גם לעזרה בייבוא מתכונים מהפורום הותיק.

הכינו קערות, כפות ומטרפות, ולעבודה!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת בננות-שוקולד צ'יפס

פרווה, עוברת נהדר הקפאה.

בתמונה הכנתי כמאפינס עם ילדי הגן של הקטן.


כמה פשוטה - ככה מדהימה: קלה מאוד להכנה, רכה ונימוחה, טעימה ומפנקת. מתאימה כקינוח לארוחה בשרית – כיוון שהיא פרווה. ניתן להקפיאה.


עוגת בננות-שוקולד צ'יפס
מתכון של שף-קונדיטור דודו אוטמזגין
המרכיבים (ל-3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמן קנולה

500 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר

350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח לבן

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1 כפית שטוחה סודה לשתיה

4 ביצים מס' 1

200 גרם שוקולד צ'יפס (להשיג בכל מרכול)

6 בננות בינוניות (500 גר' נטו –אחרי קילוף), קלופות ומרוסקות במזלג או במעבד מזון



אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-165-170 מעלות ומשמנים 3 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ.
מקציפים שמן וסוכר במיקסר עם וו גיטרה או בעזרת מקציף חשמלי.
מוסיפים קמח, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומקציפים.
מוסיפים ביצים בהדרגה ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה.
מוסיפים בננות מרוסקות ומערבבים.
מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית, בעזרת כף עץ או מרית.
יוצקים את התערובת לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות. כעבור 45 דקות ניתן לבדוק בעזרת קיסם או חוד של סכין: אפשר להוציא את העוגה מהתנור גם אם היא נראית מעט לחה, שכן מקורה של לחות זו בבננות. בכל אופן מומלץ שלא לאפות את העוגה יתר על המידה. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת בננה וחלבה/דורעם גונט

נדמה לי שתמר האחרת הביאה בזמנו לפורום. אני הכנתי ללא הציפוי.

עוגת בננה וחלבה
חומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ):

4 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
2 בננות בשלות, מעוכות במזלג
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
1.5 כוסות קמח תופח
150 גרם חלבה

לציפוי שוקולד, אם רוצים:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה

הכנה:
1. מקציפים בקערה את הביצים והסוכר, לתערובת תפוחה ובהירה. תוך כדי הקצפה, מוסיפים בזרם דק את השמן. מוסיפים גם את הבננות, קליפת הלימון והקמח, ומקפלים בעזרת מרית לתערובת אחידה.
2. מפוררים את החלבה בידיים לתוך הבלילה, ומערבבים קלות ובעדינות.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, משומנת במעט חמאה ובזוקה בסוכר. אופים בחום של 160 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים (45-50 דקות. זהירות לא לייבש!).
4. מצננים את העוגה על רשת ומשחררים בזהירות מהתבנית.
5. אם רוצים לצפות את העוגה, ממיסים על אש נמוכה את השוקולד עם השמנת המתוקה. מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים על העוגה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת לימון בחושה /בני סיידא "על הדקה"

עוגת לימון בחושה/בני סיידא "על הדקה"

המצרכים:
200 גרם חמאה רכה
11/2 כוסות+2 כפות סוכר
מיץ וקליפה מגורדת מ-2 לימונים גדולים
4 ביצים, מופרדות
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה

לזיגוג
1/2 כוס מיץ לימון
3 כפות אבקת סוכר

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

1. מחממים תנור לחום בינוני (175 צ.). שמים בקערת המערבל את החמאה, 11/2 כוסות הסוכר,מיץ הלימון,הקליפה המגורדת והחלמונים ומערבלים 4 דקות. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבלים 3 דקות נוספות.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף יציב ומקפלים לבלילת העוגה עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם העץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים.
3. מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים סכין בין דופן העוגה לתבנית. מערבבים את מיץ הלימון ואבקת הסוכר ויוצקים על העוגה באופן אחיד בעודה חמה.
מצננים עד להגשה.

*העוגה טיפה לחה.
**אני שמרתי במקרר.
***זהירות.ממכר!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת אפרסק/משמש/אגס משומר נימוחה בניחוח קינמו

השמנת המתוקה עושה נפלאות לעוגה ומחליפה את החמאה שיש בדרך כלל בעוגות בחושות מן הסוג הזה. השידוך בין קינמון ואפרסקים (ודווקא מקופסת שימורים) - עובד יופי.

עוגת אפרסק/משמש/אגס משומר נימוחה בניחוח קינמון/האוסף המתוק של "על השולחן"
חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 2/3 כוסות סוכר
4 ביצים
2 כוסות + 2 כפות קמח תופח
3 כפות גדושות קינמון
1/3 כוס דחוסה סוכר חום
1 קופסה גדולה של אפרסקים משומרים, חתוכים לקוביות


+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ טורפים שמנת מתוקה, סוכר וביצים במשך דקה-שתיים, עד לקבלת תערובת חלקה ומעובה מעט.
+ מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
+ מערבבים בקערית סוכר חום וקינמון.
+ יוצקים מחצית מבלילת הבצק לתבניות משומנות ומפזרים על הבצק מחצית מתערובת הקינמון ומחצית מקוביות האפרסקים. יוצקים את יתרת הבלילה ומפזרים למעלה את יתרת תערובת הקינמון והאפרסקים.
+ אופים 60-50 דקות, עד שהעוגות קפיציות למגע.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוחים/אגסים ב"רבע לשבת"/יעלה

וגת תפוחים /אגסים פרווה מהירה זריזה ב"רבע לשבת" (אפשר קוביות שזיפים, מישמש קשה, ו/או דובדבנים חצויים)

עוגת תפוחים ב"רבע לשבת"

החומרים:
4 ביצים
שמינית כפית מלח
1 כוס סוכר (אפשר להפחית, לפי הטעם האישי)
2 שקיות סוכר ווניל (או 2 כפות שטוחות סוכר עם כפית ווניל איכותי)
2/3 שני שליש כוס שמן
2 כוסות קמח (כוס מידה 250 מ"ל)
1 שקית אבקת אפיה

4 אגסים גדולים או תפוחים גראני-סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (פירות אחרים באותה כמות, כשתי כוסות מלאות!)

חצי כוס נוזלים שמכילה תערובת:
מיץ מלימון גדול (חובה!) + מיץ תפוז/תפוח או מי סודה + 2 כפות ברנדי או אלכוהול בהיר אחר.

ההכנה:
לערבב קוביות תפוחים + המיצים + אלכוהול
בקערה: ביצים, שמן, סוכרים, מלח, קמח, אבקת אפיה, פרי ונוזלים.

מתאים לתבנית:
עגולה 28, או מלבנית גדולה, או ל-2 אינגליש תקניות, או 3 אינגליש קצרות (כמו בתמונה).

זמן אפיה: כמו כל בחושה, כ-30-45 דקות, לפי גודל/גובה.

אפשר לפזר אבקת סוכר למעלה
 

לאה סי

Active member
עוגת פרי/אורני

אפשר להכין מסוג פרי אחד או מתערובת פירות – מה שיש בבית.
מערבבים לבלילה אחידה לפי הסדר:
4 ביצים בינוניות או 3 גדולות
1 כוס סוכר (או ממתיק)
כפית תמצית וניל איכותית או כף תמצית וניל פשוטה
3/4 כוס שמן קנולה, חמניות או סויה
2 כוסות קמח לבן או מלא
1 שקית אבקת אפיה

מוסיפים 2-3 כוסות פרי (אפרסק, נקטרינה, משמש, שזיפים, אגסים) חתוך לקוביות בינוניות
או
תותים שלמים
או
תפוחים קלופים ופרוסים דק או חתוכים לקוביות + מעט קינמון.
מערבבים הכל בעדינות, יוצקים לתבנית מלבנית בינונית או עגולה 26 או 2 תבניות אינגליש
חד-פעמיות מנייר או מקרטון, מפזרים קצת סוכר לבן ואופים בשליש התחתון של תנור מחומם מראש לחום בינוני.
 

לאה סי

Active member
עוגת תפוחים של ורד/אורני

4 ביצים
3/4 כוס סוכר
טיפה יותר מחצי כוס שמן
להקציף יחדיו
להוסיף תמצית וניל, מעט גרידת לימון וכוס ורבע קמח + כפית אבקת אפייה
5 תפוחים קלופים ומגוררים דק - מערבבים עם קינמון וקצת סוכר
מוסיפים לתערובת הנ""ל
תבנית מלבנית בינונית או 2 אינגליש

לאחר שמתקררת לפזר אב' סוכר
 

לאה סי

Active member
עוגת מישמש/חנהפ

רכיבים:
12 משמשים גדולים חצויים ומגולענים
1/3 כוס סוכר
3 כפות ברנדי משובח
3/4 1 כוס סוכר
3 ביצים
200 מחמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס מיץ תפוזים במקום
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם)





אופן הכנה:
משרים את המשמשים, את הסוכר ואת הברנדי בקערה במשך כחצי שעה.

שמים בקערת המיקסר את הביצים ואת הסוכר ומקציפים. מוסיפים את המחמאה הרכה כל פעם קוביה, המיץ, קליפת הלימון ומיץ התפוזים. רק בסוף מוסיפים את הקמח לערבוב קל.

משמנים בשמן תבנית עוגה בקוטר 26.

מפזרים בתוך התבנית סוכר ומטלטלים, שיצפה את פנים הכלי בשכבה אחידה.

יוצקים פנימה את התערובת.

מניחים על התערובת את המשמשים.

בוזקים סוכר מעל.

אופים בחום של 180 מעלות 40-50 דקות, בודקים באמצעות קיסם שיצא יבש ומגישים


מבוססת על עוגת השזיפים של אהרוני
 

לאה סי

Active member
עוגת מערבולת עם פירות יער/חנהפ

כיבים:
1/4 2 כוסות קמח
1/4 כוס שקדים טחונים
1 כוס סוכר
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 ביצים
6 כפות שמן (השתמשתי בקנולה)
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כוס פירות יער שעברו בישול קצר עם סוכר ולאחר מכן סוננו מעודף נוזלים





אופן הכנה:
מחממים תנור לחום של 175 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק (יותר רחבה מזו הרגילה הח"פ).

מערבבים בקערה קמח, שקדים טחונים, סוכר, אבקת אפיה ומלח.

בקערה נפרדת טורפים ביצים, שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל.

יוצקים את תערובת הביצים לקערת הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נספג (העיסה תהיה סמיכה).

בקערה נפרדת שמים את הפירות. מודדים 2/3 כוס מעיסת העוגה ומוסיפים. מערבבים היטב.

יוצקים לתבנית 1/2 כמות מעיסת העוגה (העיסה ה"פשוטה") ומשטחים.

יוצקים מעל את עיסת הפירות ומשטחים.

יוצקים על שכבת הפירות "גבעות" מעיסת העוגה שנשארה באמצעות כף.

יוצרים דוגמת שיש באמצעות סכין.
 

לאה סי

Active member
עוגת תפוחים,אגוזים ושוקולד ( לולו)/תמר האחרת

עוגת תפוחים אגוזים ושוקולד (עוגת לולו)

2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה
4-5 תפוחי עץ (רצוי חמצמצים אבל לא הכרחי)
1 כף קינמון
1 כפית זנגוויל טחון
1/8 כפית ציפורן טחון (אפשר לשנות את התבלינים לפי הטעם, אפשר להחליף בחוויאג' לקפה) (הפעם לכבוד יעל מווינה לא שמתי ציפורן )
1 כוס שמן צמחי (לא שמן זית!)
1/2 1 כוסות סוכר (תערובת של לבן וחום)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
100-120 גר' שוקולד מריר
1/2 -1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים (כמובן שאפשר להחליף בפקאנים)
2 כפות קוקוס


כדאי להוסיף גם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק (כף או שתיים)


מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס)
1. מערבבים קמח ואבקת אפיח
2. מקלפים תפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות, מערבבים עם התבלינים.
3. מערבבים שמן וסוכר. מוסיפים את הביצים אחת אחת...ומערבבים היטב. מוסיפים וניל.
4. קוצצים את השוקולד ומערבבים עם האגוזים והקוקוס.
5. מוסיפים לתערובת השמן את תערובת הקמח ומערבבים רק כמה שהכרחי.
6. מוסיפים את תערובת השוקולד-אגוזים ואז את התפוחים. מערבבים.
7. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה אחת. (או בתבניות חד"פ אישיות)
8. אופים כשעה. תלוי בתנור (אני אופה בטורבו כארבעים דקות)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת דובדבנים הפוכה/מתכוניישן, הביאה ג'ירפה

האחרת וגם רקפת.

נהדרת גם עם אפרסקים, משמשים, שזיפים, תאנים (בתמונה הגרסה שלה עם תאנים שהבאתי [המתהוללת] למפגש 2012 אצל BB.

עוגת דובדבנים הפוכה/מתכוניישן

לתבנית בקוטר 24.

לבסיס:

25 גרם חמאה רכה

1/4 כוס דחוסה (50 גרם) סוכר חום

250 גרם דובדבנים חצויים ומגולענים

כף דובדבני אמרנה חצויים

לעוגה:

100 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל אמיתית

2 ביצים

1/4 1 כוסות קמח תופח

1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
. מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה (כדאי לגזור אותו לעיגול ללא שוליים) מורחים את הנייר בחמאה הרכה ומפזרים את הסוכר החום. מסדרים את הדובדבנים בצפיפות עם הפנים כלפי מעלה. את דובדבני האמרנה שוזרים בין הדובדבנים הטריים.
מכינים את העוגה: מערבלים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים עד שהן נבלעות.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והשמנת החמוצה לסירוגין בהדרגה על שהוא נבלע בתערובת. יוצקים לתבנית מעל הפירות ואופים למשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי. (מומלץ להניח נייר אפייה בתבנית מתחת לעוגה כיוון שלפעמים נוזלי הפירות עלולים לנזול).
מצננים את העוגה והופכים אותה על צלחת הגשה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חם בננות של לחם ארז/ג'ירפה האחרת

לחם בננות של "לחם ארז"-עוגת הבננות האהובה עלי


חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק

150 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
4 ביצים
2 1/2 כוסות קמח
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1 1/2 כוסות רסק מבננות צהובות (3 בננות מעוכות במזלג)
1/2 כוס שוקולד צ´יפס (אני אוהבת לקצוץ 2! חפיסות שוקולד פרה ולהוסיף מושחת ביותר!)

מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר מקציפים את החמאה עם סוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת תערובת קרמית.
בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת הביצים (לא מערבבת בקערה נפרדת). מערבלים כ-2 דקות ומוסיפים בננה ושוקולד.
יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים כ-35 דקות או עד למבחן הקיסם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוחים ואגוזים / רוני ונציה/שריתי

עוגת תפוחים ואגוזי מלך

המרכיבים:

2 כוסות קמח

1 וחצי כפיות קינמון

‭1/2‬ כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית אבקת סודה לשתייה

‭1/4‬ כפית מלח

3 ביצים

1 כוס סוכר חום בהיר

1 כוס שמן צמחי

1/4 כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים) או מים

1 כפית תמצית וניל טהור

5 תפוחים מסוג גרנד, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

‭3/4‬ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

הכלים: תבנית אפייה קפיצית בקוטר כ‭24-‬ ס"מ משומנת ומקומחת

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני ‭175)‬ מעלות).
מנפים יחד קמח, קינמון, אגוז מוסקט, סודה לשתייה ומלח.
בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה, במשך כ‭5-‬ דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
במהירות נמוכה מוסיפים את השמן בזרם דק ובהדרגה, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי ואת הווניל.
במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים רק עד שהם נספגים בתערובת, והתערובת אחידה.
מחוץ למערבל מקפלים פנימה את קוביות התפוחים ואת האגוזים.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים ‭70-60‬ דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב, וכשנועצים קיסם במרכז, הוא יוצא יבש. מצננים בתבנית 10 דקות. משחררים את הטבעת הקפיצית, וממשיכים לצנן על רשת.

הערות שלי-
* העוגה יוצאת מאד רטובה, ולכן אני מפחיתה מכמות השמן (שמה כ3/4 כוס).
* לטעמנו, מספיק 3 תפוחים.
* אני מכינה אותה בתבנית 26 ס"מ. יוצאת בגובה מצויין!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגה בחושה עם שזיפים וסוכר חום/מיקי שמו/שריתי

עוגה בחושה עם שזיפים וסוכר חום / מיקי שמו

מתאים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

מרכיבים :
400 גר' (½1 כוסות + 2 כפות גדושות) סוכר חום כהה
2 כפות (50 גרם) דבש
220 מ”ל (1 כוס פחות כף וחצי) שמן קנולה
4 ביצים גדולות (מס' 1)
350 גרם (½2 כוסות) קמח
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון

לשזיפים:
480 מ”ל (2 כוסות) מים
6 שזיפים בינוניים מגולענים וחתוכים לשמיניות
250 גרם (¼1כוסות) סוכר
1 מקל קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מכינים את השזיפים: יוצקים לסיר 2 כוסות מים. מוסיפים שזיפים, סוכר ומקל קינמון ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה ומצננים. מומלץ להכין את השזיפים יום מראש ולשמור במקרר בתוך הנוזל.
2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
3. מסננים את השזיפים מהסירופ.
4. מכינים את העוגה: מערבלים סוכר, דבש ושמן במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים ומערבלים לתערובת אחידה. במהלך העירבול עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית “מקלפים” את התערובת מדפנות הקערה.
5. מערבבים קמח, אבקת אפייה וקינמון בקערה נפרדת. מנפים את תערובת הקמח לתוך תערובת הסוכר, ומערבבים יחד עם השזיפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית משומנת.
6. אופים כשעה בתבנית עגולה או כ-50 דקות בתבנית אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
7. שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 5 ימים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת בננות קפה (דנה 20)/הביאה מממ

עוגת בננות קפה (דנה 20)

במקור עם חמאה

2/3 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כוס סוכר חום
2 כפיות גרגרי קפה נמס
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות ליקר קפה/שוקולד
2-3 בננות בשלות מעוכות
2 ביצים

לערבב הכל ולאפות בחום בינוני
מספיק ל-2 תבניות אינגליש
לערבב יבשים לחוד ורטובים לחוד. לשפוך את הרטובים ליבשים לקמח.
רטובים שמן מיץ ליקר בננות ביצים.
יבשים קמח א אפיה סודה לשתיה סוכר קפה נמס
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מאפינס בננה, תפוז וקפה/עידית חייט/דנה 20

מאפינס בננה, תפוז וקפה

רכיבים:
100 גרם חמאה*
2 כוסות (280 גרם) קמח
3 כפיות (1 שקיק) אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 1 כוסות (300 גרם9 סוכר חום (רצוי מסוג דמררה)
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
2 כפיות גרגרי קפה נמס (לא אבקה)
1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט
2 כפות (20 מ"ל) ליקר קפה או ליקר תפוזים
2 בננות בשלות, קלופות ומעוכות
2 ביצים (100 גרם)
אפשרות: 40 גרם בננות מיובשות קצוצות (כדאי להוסיף רק אם אוכלים את המאפינס ביום האפיה , אחרת הן מתרככות ומאבדות את מרקמן הפריך)

אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים ומקמחים את תבנית השקעים.
2. ממיסים את החמאה במיקרוגל (או בסיר קטן על הכיריים על להבה נמוכה). מצננים קצת.
3. שמים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתיה, הסוכר, קליפת התפוז והקפה בקערה גדולה ומערבבים היטב.
שמים את מיץ התפוזים, הליקר והבננות בקערה בינונית וטורפים היטב במטרפה ידנית או במערבל ידני. טורפים פנימה את הביצים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. יוצקים לקערת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. ממלאים את השקעים עד לשלושה רבעים מגובהם. מפזרים את הבננות המיובשות (אם רוצים) ואופים כ 15 דקות**, עד שהמאפינס תפוחים וזהובים וקיסם הננעץ בהם יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן כמה דקות בתוך התבנית. משחרים בעדינות את המאפינס מהשקעים ומניחים להצטנן לגמרי.

הערות:
16 מאפינס בתבנית שקעים
זמן הכנה: כשעה
דרגת קושי: קל
איך שומרים: יומיים בכלי אטום או חודש במקפיא. מפשירים 15 דקות לפני ההגשה.
הערות של דנה 20:
*השתמשתי ב100 גרם שמן במקום
** השתמשתי בתבנית אינגליש קייק+תבנית של 15 מיני מאפינס. משך האפיה של האינגליש קייק התארך לכ-40 דקות

מקור המתכון:
עידית חייט, עוגת השבוע של "לאשה", 13/12/04
 
למעלה