עוגת פירורים יעלה
כתוב הרבה כי יש המון אפשרויות להכין מאותו מתכון, פרווה או חלבי וכל מיני מליות.
המתכון הבסיסי מופיע בהדגשה.
אפשר להכין לבנה עם פירורים, בלי מלית בכלל, אבל אז כמובן שצריך להכין אותה חלבית כדי שהבצק יהיה טעים.
עוגת פירורים גם פרווה - עם/בלי מלית.
החומרים לפירורים – שלב א':
1 קמח תופח (350 גרם קמח + 1 אבקת אפיה)
1 כוס סוכר
2 סוכר ווניל
200 מרגרינה/חמאה מחולקת לקוביות קרות
לשים את כל החומרים הנ"ל בקערה גדול ועמוקה. לפורר בידיים, לשפשף יד ביד , עד שנוצר מהתערובת "חול" של פירורים. (אפשר להכין הפירורים במעבד מזון ! )
מורידים כוס מלאה של פירורים ושומרים בצד עד סוף ההכנה , לקישוט כשכבה עליונה .
החומרים לשלב ב ' :
3 ביצים בינוניות (או 2 גדולות)
1 גביע שמנת חמוצה / יוגורט / לבן וכו'. או תחליף פרווה : כוס חד"פ מיץ תפוזים או תפוחים – 180 מ"ל .
אופן ההכנה וההרכבה:
לאחר הכנת הפירורים והורדת כוס פירורים, מוסיפים ליתר הפירורים שבקערה את הביצים והשמנת.
מורחים את הבצק הרך שמתקבל על תבנית גדולה משומנת או עם נייר אפיה (גודל 27X38) .
מכינים את המלית שבחרנו ומפזרים על הבצק. מפזרים למעלה את הפירורים שהורדנו בכוס.
אופים בחום של 160-170 מעלות כ-40-50 דקות , עד שהעוגה יציבה ומזהיבה מעט.
דרך שמירת העוגה : תלוי בסוג המלית. מלית יבשה – מחזיק מצויין כמה ימים בתנור או בקופסא. עם פירות - כדאי במקרר. את כל הסוגים ניתן להקפיא מראש.
הצעות של מלית:
בוחרים מלית מכל סוג שרוצים, אפשר גם לוותר בכלל על מלית, לשים את הבצק ב-2 תבניות של אינגליש, לפזר את הפירורים ולהכין כך אינגליש פירורים "פולני", עם או בלי מעט קנמון.
תפוחים: לגרר גס 3-5 תפוחים חמוצים קלופים. להוסיף סוכר לפי טעמכם, חופן צימוקים שטופים היטב במים רותחים או אפילו שרויים בליקר. אפשר להוסיף גם מעט אגוזים, ווניל ו/או קנמון. אם שמים יותר תפוחים – כדאי להוסיף למלית כ-3 כפות פירורי לחם / ביסקויט שיספגו את הרטיבות המיותרת.
אפשר לשים מלית של תפוחים מאודים מעט, לפי טעמכם.
פירות : בפירות כדאי תמיד לפזר על הבצק מעט סוכר ופירורי לחם/ביסקויט למניעת רטיבות מיותרת ! אפשר לפזר בצורה מסודרת חצאי מישמש או רבעי שזיפים בעונה ועליהם את כוס הפירורים. .
כדי למנוע עודף נוזלים, אפשר לפזר מעט סוכר על הפרי החתוך ולהניח לחצי שעה במסננת, רק אח"כ לפזר את הפירות על העוגה.
ריבה : לפזר קונפיטורה טובה , אגוזים כתושים, קנמון אם אוהבים, מעט סוכר.
"שוקולד" : מלית קקאו+סוכר+פירות יבשים כמו קוקוס/שקדים/אגוזים עם או בלי מעט פרוסות חמאה לשיפור המלית..
אפשר להכניס לתוך הבסיס שוקו-צ'יפס. , אבל לאבק בקמח כדי שלא ישקע. אני מעדיפה לגרר שוקולד לפתיתים קטנים כי זה לא טובע.
אפשר לשים שכבה לא מאוד עבה של מלית גבינה עם/בלי צימוקים ולצפות עם הפירורים.
יעלה, 09/02/03