שרשור עוגות בחושות

shira1960

Active member
עוגת שוקולית בכמות מוגדלת / סיאם

ושא : עוגת שוקולית בכמות מוגדלת / סיאם




כוס וחצי קמח תופח
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי שמן
כוס וחצי אבקת שוקולית
5 ביצים
מיכל אחד של שמנת מתוקה

לערבב הכל לתערובת אחידה. לחמם תנור ל-150 (רצוי טורבו)
לשמן היטב תבנית 24-26 ולאפות בערך 40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
בזמן שהעוגה בתנור , להמיס על אש קטנה 100 גרם שוקולד מריר+ 100 מל שמנת מתוקה. ולהניח בצד.
בצאת העוגה החמה מהתנור, למזוג את הגנאש בעדינות על כל העוגה.


עוגת שוקולית לפי כמויות של סיאם..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוזים עשירה עם ריפל פרג (גבינה בעיסה)

עוגת תפוזים עשירה עם ריפל פרג

עוגה תפוזית עשירה עם "ריפל" פרג מסולסל וטעים במרכזה, מזוגגת בזיגוג חמאה מושחמת. נכנסה גבוה מאד בדירוג עוגות הפרג מהרפרטואר הביתי.

במתכון המקורי השתמשו בגבינת שמנת לעיסה אני השתמשי בגבינת 9% הוספתי כף פרג לכמות הפרג המוצעת לפי המתכון למלית – חצי כוס לא הרגיש לי מספיק בתערובת. וכמו בכל המתכונים האמריקאים ה"מגויירים", השתמשתי ב 200 גרם חמאה ולא ב 225 כפי שמתבקש מהמרת המרכיבים במתכון כלשונו.

הכנתי רק חצי מכמות הזיגוג ולטעמי הספיק בהחלט – לא אוהבת להשתמש בחצאי חבילות אבקת סוכר וחבילה אחת (100 גרם נראתה לי מספקת). השארתי את כמות זרעי הפרג (כף), קליפת בתפוז ומיץ התפוזים כפי שהופיעו במלוא כמות הזיגוג. בד"כ אומרים שניתן לוותר על הזיגוג, אך למרות שגם הפעם ניתן, ממליצה לא לוותר כי מוסיף וטעים מאד.

בגלל שהעיסה כבדה יחסית, מומלץ בין שלבי הערבול השונים לקרצף בעזרת מרית את צידי ותחתית הקערה, אחרת נוצרים משקעים של עיסה לא מעורבלת.

העוגה לקוחה מהספר Baked Elements/Matt Lewis & Renato Poliafito, מביאה בתרגום חופשי שלי ועם שינויים שלי בהערות שוליים.

עוגת תפוזים עשירה עם ריפל פרג

מצרכים לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות (במקור, תבנית קוגלהוף שמכילה 10-12 כוסות):

למלית הפרג:
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס חלב
1 כף (כ- 15 גר') חמאה
1/2 כוס זרעי פרג טחונים*
1/4 כוס פירורי ביסקוויטים

לעוגה:
21/2 כוסות קמח
11/2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
250 גרם גבינת שמנת**, בטמפרטורת חדר
225 גרם חמאה רכה***
1 כוס סוכר
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 כפיות קליפת תפוז מגוררת (מכ- 2 תפוזים)

זיגוג חמאה מושחמת ופרג****:
1 כף זרעי פרג לא טחונים
50 גרם חמאה
11/2 כוסות אבקת סוכר
כפית קליפת תפוז מגוררת (מכ 1/2 תפוז)
2 כפות חלב
1 כפית מיץ תפוזים

אופן ההכנה:
1.למלית הפרג:
1.1.בסיר בינוני על אש נמוכה, מערבבים יחד את הסוכר והחלב. מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהאש. מערבבים את החמאה לתוך החלב. מערבבים את הפרג לתוך תערובת החלב. ברגע שתערובת החלב התקררה לטמפרטורת החדר, מערבבים לתוכה את פירורי הביסקוויטים. מניחים בצד לצינון מוחלט.
2.לעוגה:
2.1.מחממים מראש תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס (170מעלות צלסיוס אם משתמשים בפונקצית הטורבו).
2.2.משמנים היטב ומקמחים תבנית קוגלוף או משמנים/מרפדים תבניות אינגליש קייק בנייר אפיה.
2.3.מערבבים הקמח, אבקת אפייה, המלח והסודה לשתייה בקערה גדולה ומניחים בצד.
2.4.בקערת המערבל, באמצעות וו הגיטרה, מערבלים גבינה, חמאה, ושני הסוכרים במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם בהיר ואוורירי, במשך כ- 3 דקות. מקרצפים בעזרת מרית את צידי ותחתית הקערה ומוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, תוך ערבול לאחר כל הוספה. מקרצפים את צידי ותחתית הקערה ומוסיפים גרידת תפוז ווניל. מערבלים רק עד להתאחדות.
2.5.מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הגבינה בשני חלקים ומערבלים לאחר כל הוספה רק עד להתאחדות החומרים, כ-10 שניות. מקרצפים בעזרת מרית את צידי ותחתית הקערה ומערבלים מעט, במשך רק כ- 5 שניות.
2.6.יוצקים חצי מבלילת העוגה לתבנ/יות המוכנה/ות. מישרים את הבלילה.
2.7.מפזרים תלוליות של המלית באמצעות כפית על גבי הבלילה. (זו לא צריכה להיות שכבה מושלמת, אבל אפשר להשתמש בחלק האחורי של הכפית כדי להחליק בעדינות את המלית), ומכסים את המלית בבלילה שנותרה (מחליקים בעדינות לשכבה אחידה, ככל הניתן). אופים במשך כ-45 דקות לאינגליש קייק, קרוב יותר לשעה בקוגלהוף, או עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקייה (עם מעט פירורים לחים)- לא לייבש. מצננים.
3.לזיגוג חמאה מושחמת ופרג:
4.בסיר לא גדול, קולים את זרעי הפרג השלמים במשך כדקה. יש לערבב את זרעי הפרג בכף עץ במשך כל מהלך הקלייה כדי שלא יישרפו.
5.מעבירים את הפרג הקלוי לקערה קטנה ומניחים בצד.
6.מחזירים את הסיר לאש ומוסיפים את החמאה. ממיסים את החמאה תוך בחישה מדי פעם, עד שהקצף הנוצר על גבי החמאה נמוג והחמאה הופכת לצבע חום-אגוז בינוני, במשך כ - 8 דקות (זהירות כל העת שלא יהפוך חום כהה שרוף).
7.מסירים מהאש, מוסיפים אבקת סוכר, קליפת תפוז, חלב ומיץ תפוזים. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק (אם יש צורך מוסיפים . סוכר/חלב כדי להגיע לדרגת סמיכות רצויה). מוסיפים את הפרג הקלוי.
8.מטפטפים את הזיגוג על העוגות.
9. העוגה נשמרת, עטופה היטב, בטמפרטורת חדר, כ- 3 ימים ונהדרת בהקפאה*****.

הערות חני ס.:
* השתמשתי בחצי כוס+כף זרעי פרג טחונים.
** השתמשתי בגבינה 9%.
***השתמשתי ב 200 גרם חמאה רכה.
****הכנתי רק חצי מכמות הזיגוג ולטעמי הספיק בהחלט. השארתי את כמות זרעי הפרג (כף), החלב הקליפה ומיץ התפוזים כפי שהופיע במלית השלמה.
*****שמרתי במקרר ומהעוגה השנייה אכלנו אחרי 5 ימים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת גבינה בחושה עם דובדבנים חמוצים/דנה שטיינ

גיוון למתכוני עוגות הגבינה הסטנדרטיים

הכנתי מספר פעמים ללא שינויים וגם אלה שלא משוגעים על גבינה נהנו.

עוגת גבינה בחושה עם דובדבנים חמוצים/דנה שטיינוול, מגזין "שף"

המרכיבים (תבנית באורך 30 ס"מ):
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 ביצים
1/2 1 (210 גרם) כוסות קמח
1/2 3 (35 גרם) כפות קורנפלור
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפיות (10 מ"ל) תמצית וניל
125 גרם גבינת שמנת %30 שומן (או גבינה לבנה %9 שומן)
1/2 מכל (100 גרם) שמנת חמוצה
3/4 כוס דובדבנים חמוצים מגולענים בסירופ, מסוננים
אפשרות לעיטור:
כ-2 כפות סוכר גבישי (להשיג בחנויות לקונדיטורים)

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומערבלים כ-2 דקות עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומערבלים לאחר כל הוספה, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, קליפת הלימון ותמצית הווניל ומערבלים קצת. מוסיפים פנימה את גבינת השמנת והשמנת החמוצה ומערבלים עוד קצת, עד שמתקבלת עיסה כמעט אחידה. מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים ידנית בעדינות עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את העיסה לתבנית. מיישרים את פני העוגה במרית ומפזרים למעלה את הסוכר הגבישי, אם משתמשים בו. אופים כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

איך שומרים: בכלי סגור בטמפרטורת החדר כ-3 ימים.
 

anbv789

New member
עוגת חלבה פרווה (לא זוכרת למי הקרדיט...)

עוגת חלבה פרווה (לא זוכרת למי הקרדיט...)
2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
1 כוס קמח לבן+ 1 כוס קמח מלא (או 2 כוסות קמח לבן)
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
2 כפות דבש (או 2 כפות סוכר)
3 ביצים
3/4 כוס טחינה גולמית
1 כוס מיץ תפוזים
3 טיפות תמצית וניל
3/4 כוס שמן
לקישוט: קוקוס (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-170 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים יחד (קודם את החומרים הרטובים ובסוף את היבשים).
-יוצקים לתבנית, מפזרים קוקוס מעל ואופים בתנור 35-40 דקות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת טחינה ותפוחים, מפגש חורף 2013

עוגת טחינה ותפוחים

מבוססת על מתכון שאמי מורתי שמרה עבורי ממגזין שף כזה או אחר, ואמרה מיד שנראה לה שהוא בדיוק מהסוג שאני אוהבת. כבר הצהרתי פה שאמא שלי תמיד צודקת?

בפעם הראשונה הכנתי את העוגה עבור דודי ודודתי שרציתי לפנק, עם קמח 70% מלא, שמן זית עדין, בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות וללא התקשקשות עם עיטור פרוסות התפוחים בתחתית התבנית (שהופך להיות הצד העליון לאחר שהופכים). דודתי הכתירה אותה כ"עוגה שפשוט אין ברירה ומוכרחים ליישר", והיא בעלת שליטה עצמית יוצאת מגדר הרגיל בדרך כלל. גם אצלנו נחלה הצלחה, אפילו בקרב אלה שלא אוהבים טחינה/חלבה בד"כ.

קלה להכנה, ללא מיקסר, ממש כמה דקות עבודה בלבד ומשתבחת יום לאחר ההכנה.

זו שבתמונה נאפתה בתבנית 24, עם התפוחים לקישוט. לא קילפתי את התפוחים שגררתי לבלילת העוגה וערבבתי גרני סמית עם יונתן (זה מה שהיה). לא היה לי קמח 70% מלא ולכן הכנתי מקמח לבן. אף שמן זית עדין לא היה לי והשתמשתי בשמן קנולה. אני חושבת שאהבתי אותה אפילו יותר עם קמח 70% ושמן זית עדין.

עוגת טחינה ותפוחים

מבוססת, עם שינויים על מתכון של נעמה רן, מגזין שף

המרכיבים, לתבנית בקוטר 26 ס"מ או שתי תבניות איגליש קייק חד"פ:

1/2 כוס שמן זית מעודן או שמן קנולה
1/2 כוס טחינה גולמית
2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
½ כוס (100 גרם) סוכר חום
1 כפית תמצית ווניל
1 כוס תפוחים ומגוררים גס (כ-2 תפוחים אפשר מכל זן, לא חייבים לקלף)
1 כוס קמח כוסמין או קמח מלא או קמח לבן או מעורבב (השתמשתי ב-70% מלא)
½ כוס (כ-40 גרם) שקדים טחונים
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/8 כפית מלח

לעיטור התפוחים (לא חובה)
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
2 תפוחים קלופים ופרוסים

אופן ההכנה:
1) מחממים את התנור ל180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2) מזלפים על נייר האפייה 2 כפות שמן ומפזרים 2 כפות סוכר.
3) בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפיה, שקדים טחונים ומלח ומניחים בצד.
4) שמים בקערה אחרת את השמן, הטחינה, הביצים 2 סוגי הסוכר והווניל וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
5) מסדרים מעל הסוכר והשמן שבתבנית את פרוסת התפוחים כשיש חפיפה בין פרוסה לפרוסה. יוצקים עליהן את העיסה ומיישרים את פניה.
6) אופים כ-40 דקות עד הקיסם הנעץ המרכז העוגה יוצא יבש, עם מעט פרורים לחים. מוציאים ומצננים. הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מחלצים מהתבנית מסירים את נייר האפייה, ומגישים.
7) העוגה נשמרה במקרר במשך 4-5 ימים (לא נותר מעבר לכך) (בחורף אפשר לשמור בטמפרטורת החדר).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שמנת וחלבה בחושה/בני סיידא, הביאה לאה ס

שימו לב, היא עם חלבה, לא טחינה, אך בכל זאת הכנסתי לכאן.

עוגת שמנת וחלבה בחושה

ועוד מאפה, שאני הייתי המציעה, ותחי' שלי,חני, ביצעה במקצועיות,כדרכה בקודש.5 דקות עבודה!

עוגת שמנת וחלבה בחושה

1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות שמנת של פעם (שמנת חמוצה 27%)
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית ווניל
קליפה מגורדת מלימון בינוני
3 כפות ברנדי
11/2 כוסות קמח תופח
100 גרםאגוזי מלך, קצוצים
200 גרם חלבה מפוררת*

תבנית מוארכת30X10ס"מ עם דפנות גבוהות, משומנת**

1.מחממים תנור לחום בינוני (175 צ.). שמים בקערת המערבל את כל המרכיבים פרט לקמח, לאגוזים ולחלבה ומקציפים במשך 3 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים ידנית לבלילה אחידה.
2.יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים, פורסים ומגישים.

*נחתך לקוביות
**נראה, שצריך שתי תבניות קטנות יותר. ממש היה מפוצץ .

מקור:בני סיידא/על הדקה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לוהטת עוגת חלבה ופיסטוקים בחושה/רות אוליבר

עוגת חלבה ופיסטוקים בחושה

אין לתאר את מספר הבקשות למתכון (לא רק מעל דפי הפורום) שמקבלת על העוגה הזו (מאנשים שטעמו אצל ההורים ואחי שקיבלו משלוחות) ואת המחמאות שקיבלתי עליה. ולחשוב שחיכיתי איתה לשבת בה החצי ושני הגדולים, שלא אוהבים חלבה, לא היו בבית ונסענו להורי..לא נורא, בתור "פיצוי" מקווה להכין שוב לשבת הקרובה כי החצי שוב לא נמצא, שני הגדולים מגלים סימני רפורמה באשר לחלבה וההורים והאח (הקליינטים מהפעם הקודמת) מגיעים אלינו בע"ה.

קלי קלות להכין, לא משתמשים בחצאי מיכלי שמנת וכ"ו ואין צורך אפילו במקסר, רק בשלוש קערות וכף.

המרקם עשיר, כבד ומענג והעוגה נהדרת בהקפאה.

המרתי אגוזים בפיסטוקים שקליתי כמה דקות, ובמקום 200 גרם חלבה (שלא הייתה לי) שמתי כמה כפות (5-6 ) גדושות (ששקלו בערך 200 גרם) ממרח חלבה שרוצה לחסל לפני פסח. הוספתי למלית גם קמצוץ הל טחון ואפיתי בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

עוגת חלבה בחושה, רות אוליבר "מאה העוגות הטובות של "על השולחן""

המרכיבים (לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ*):
350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה, או 21/2 כוסות)**
300 גרם (11/2 כוסות) סוכר
1 שקיק סוכר וניל
4 ביצים
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
1/2 כוס טחינה גולמית
250 גרם (1 מיכל) גבינה לבנה 5%
60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ תפוזים
קליפה מגוררת דק מתפוז אחד

למלית:
200 גרם חלבה מפוררת גס***
100 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר חום כהה (לא חובה חום)
50 גרם אגוזי מלך**** גרוסים גס
1 כפית קינמון*****

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור לטמפרטורת 180 מעלות צלסיוס (או 170 מעלות, בפונקצית הטורבו). ומשמנים ומקמחים היטב (או מפזרים סוכר) תבנית קוגלהוף (מנערים עודפי קמח/סוכר).
2.מערבבים את כל חומרי המלית בקערה ראשונה******.
3.מערבבים קמח תופח, סוכר וסוכר וניל בקערה שנייה, גדולה.
4.טורפים ביצים בקערה שלישית. מוסיפים שמן, טחינה, גבינה לבנה, מיץ תפוזים וקליפת תפוז ומערבבים.
5.יוצקים את תערובת הביצים לתערובת היבשה ומערבבים לבלילה אחידה בלבד (לא לערבב יתר על המידה).
6.יוצקים שליש מכמות העיסה לתבנית ומפזרים שליש מהמלית*******.
7.יוצקים עוד שליש מהעיסה ומפזרים עוד שליש מהמלית. מסיימים בשאר העיסה ועליה שארית המלית.
8.אופים 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
9.העוגה נהדרת בהקפאה.

הערות חני ס.:
*אפיתי בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות שריפדתי בנייר אפיה.
**השתמשתי בקמח רגיל בתוספת 2 וחצי כפיות אבקת אפיה).
*** לא הייתה לי חלבה מוצקה, אז שמתי כמה כפות גדושות (5-6 , כמות מקבילה בערך ל 200 גרם) ממרח חלבה.
**** המרתי אגוזים בפיסטוקים שקליתי כמה דקות.
*****הוספתי גם קמצוץ הל טחון.
******מאחר והשתמשתי בממרח חלבה, לא ערבבתי עם המלית – יצקתי מעל המלית בבוא הזמן..
********פיזרתי בכל פעם שליש מהמלית ה"יבשה" וזרזפתי שליש מכמות ממרח החלבה.
 

לאה סי

Active member
עוגת שיש/מממ

1 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + א. אפיה)
4 ביצים
2/3 כוסות מיץ או מים או חלב או מה שבא

לבחוש הכל יחד ולשפוך לתבנית

תערובת השיש:
4 כפות גדושות מאוד של שוקולית + 2 כפות גדושות של א. פודינג שוקולד אינסטנט + כמה כפות מים (עד שנהיה כמו סירופ).

להוסיף את תערובת השיש לעוגה ולעערבב בתנועות סכין לצורת שיש.
מספיק ל-2 תבניות אינגליש

לאפות כ 30-40 דקות עד שמוכן.

ניתן להקפיא
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שיש נמרית/מפגש חורף 2013

שמה של העוגה לאו דווקא נגזר מהפסים הנמריים, כי אם ממרכיב מפתיע ופראי – חצי כפית פלפל לבן! הפלפל הלבן נותן צביטה טיפה חריפה אך עם טעם עמוק, דומה קצת לשקד. החברה הבררניים שלי, בני 8 ו-10 היו צרכנים נלהבים של העוגה, כך שאין חשש לחריפות. לא כדאי לוותר על הפלפל.

העוגה לחה, עשירה, ושימוש בשמן זית עדין נותן לה נימוחות וחלקלקות.

העוגה טובה יותר ביום שלמחרת ומצוינת בהקפאה.

אני השתמשתי בחלב סויה לגרסה פרווה ואילו שלא אוהבים קוקוס לא הבחינו בטעם "קוקוסי".

אין לשיש את העוגה – השיוש קורה מעצמו במהלך האפיה.

ולבסוף, למפגש אפיתי בתבנית קוגלהוף עם עיטורים וכדי לוודא שתצא בקלות מהתבנית שימנתי ועיסיתי היטב את התבנית עם שמן זית ואח"כ קימחתי וניערתי עודפי קמח. לקישוט (בכל זאת, מפגש, פידרתי באבקת סוכר.

עוגת שיש נמרית/Alice Medrich

מצרכים לתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ, או שתי תבניות כיכר חד פעמיות
1/2 כוס אבקת קקאו
1/2 כוס + 2 כוסות סוכר
1/3 כוס מים
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כוס שמן זית כתית מעודן
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית פלפל לבן טחון
5 ביצים גדולות קרות
1 כוס חלב קר*
שמן זית לשימון התבנית

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס (170 בפונקציית הטורבו).
2. משמנים היטב את תבנית הקוגלהוף בשמן זית, מקמחים ומנערים עודפי קמח, או מרפדים בנייר אפיה את שתי תבניות הכיכר.
3. בקערה קטנה, מערבבים היטב את הקקאו, 1/2 סוכר ו 1/3 כוס מים. מניחים בצד.
4. מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, המלח ומניחים בצד.
5. בקערת מערבל מצוידת בוו גיטרה, מערבלים את 2 כוסות הסוכר, השמן, וניל ופלפל לבן עד לתערובת אחידה.
6. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, ומערבלים היטב לאחר כל הוספה.
7. עוצרים את המערבל ומוסיפים שליש מתערובת הקמח.
8. עוצרים את המערבל, ומוסיפים מחצית מכמות החלב. מערבלים במהירות נמוכה מס' שניות, עד להתאחדות החומרים. חוזרים על הפעולה עם שליש נוסף מהקמח, החלב שנותר ויתר הקמח. מערבלים בכל פעם רק עד להתאחדות החומרים – יש להימנע מערבול יתר
10. יוצקים כ-3 כוסות מהבלילה לקערה אחרת ומערבבים לתוכה את תערובת הקקאו.
11. יוצקים שליש מהתערובת הלבנה לתוך הבנית המוכנה (או מחלקים את שליש התערובת בין שתי תבניות הכיכר). יוצקים מעל שליש מבלילת השוקולד.
12. חוזרים על הפעולה עם התערובות שנותרו. אל תדאגו לדוגמת השיש, היא נוצרת מעצמה במהלך האפייה.
13. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, כשעה ועשר דקות.
14. מניחים לצינון בתבנית במשך 15 דקות. הופכים את התבנית החמימה על צלחת ומשחררים את העוגה בזהירות מדפנות התבנית באמצעות טפיחות עדינות על התבנית (כאן נכנס לתמונה השימון הנדיב והקימוח).
15. מניחים להתקרר לחלוטין לפני הפריסה.
16. העוגה טעימה עוד יותר ביום שאחרי האפיה ומצוינת בהקפאה.
 

anbv789

New member
עוגת שיש-קפה וינאית - מיקי שמו

3תבניות אינגליש קייק/26 קוגלהוף
מצרכים:
200 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
4 ביצים
3 כוסות קמח תופח
כפית נס קפה
1/2 כוס חלב
2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ"ג)
כפית תמצית וניל
קליפה מגורדת מתפוז
100 גרם שוקולד מריר
שקית אניסטנט פודינג וניל

הכנה:
מערבלים חמאה וסוכר במיקסר 5 דקות. מוסיפים ביצים אחת אחרי
השנייה.
מערבבים קמח, נס קפה ואינסטנט ומוסיפים לביצים. מערבלים
עד אשר יבלעו בתערובת.
מוסיפים חלב, שמנת, תמצית וניל וקליפת תפוז ומערבלים עד שמתמזג.
ממיסים שוקולד במיקרוגל או מעל אדים
יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית משומנת, מעל יוצקים שוקולד
ומעל את יתר התערובת. מערבבים בסכין כדי ליצור שיש.

אופים כשעה - 70 דק
 

shira1960

Active member
עוגת שיש /אמא של פנינהט(שרוןשרון)

אני מכינה ללא צימוקים.
מעולה מעולה!
עוגת שיש של אמא של פנינה ט
חומרים:
3 כפות קקאו
3 כפות סוכר
4-5 כפות מים
1/3 חבילה מרגרינה ולערבב.
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
4 כפות שמן.
½ 1 כוס קמח תופח
100 גרם צימוקים
חבילת שוקולד מריר חתוכה לחתיכות גסות.

תבנית 26 משומנת

הכנה:
לבשל יחד 3 כפות קקאו + 3 כפות סוכר + 4-5 כפות מים, עד שהכל נמס, להוריד מהאש ולהוסיף 1/3 חבילה מרגרינה ולערבב. להניח בצד לקירור.
להפריד 5 ביצים להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף יציב, נוקשה ולא יבש.
לערבב החלמונים עם 1 שקית סוכר וניל ו-4 כפות שמן.
לערבב כוס וחצי קמח תופח + 100 גרם צימוקים + חבילת שוקולד מריר חתוכה לחתיכות גסות.
להוסיף לקצף החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בזהירות בתנועות קיפול, להוסיף את תערובת הקמח בפעמיים ולערבב בעדינות בתנועות קיפול לתערובת חלקה.
לשפוך למעלה את קרם השוקולד ולערבב ב-3 תנועות קיפול, תוך סיבוב הקערה כל פעם 1/3 סיבוב. (מעבירים את המרית מלמטה כלפי מעלה בתנועת קיפול, מסובבים את הקערה 1/3 סיבוב ושוב מעבירים את המרית מלמטה למעלה בתנועת קיפול, שוב מסובבים 1/3 סיבוב וחוזרים על הפעולה פעם שלישית). לא להתפתות לערבב יותר מזה אם רוצים שיצא לכם משוייש
לצקת בזהירות לתבנית 26 משומנת, לדפוק אותה כמה פעמים על השיש כדי שהתערובת תתיישר מעט.
לאפות בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות 30-45 דקות. (בתנור שלי העוגה מוכנה לאחר 30 דקות).
להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להתקרר מחוץ לתנור
בבקשה אל תייבשו את העוגה, היא נהדרת כשהיא עסיסית והשוקולד עדיין רטוב. בתאבון
http://www.tapuz.co.il/blog/net t
t/ViewEntry.aspx?entryId=174063 30&skip=1
 

shira1960

Active member
עוגת שיש שתמיד מצליחה (איריס)

נושא : מתכון מעולה שתמיד מצליח


עוגת שיש

המצרכים:
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס מים
1/2 כוס שמן
לשיש:
2 כפות קקאו
1/3 כוס שמן
3 כפות סוכר
מעט תמצית רום.

אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר.
מערבבים את החומרים היבשים בנפרד ואת החומרים הרטובים בנפרד. מחברים ביניהם. מוסיפים את כל התערובת אל החלבונים בערבוב איטי. שופכים 3/4 מהעיסה שהתקבלה למגש. את השליש הנותר מערבבים עם תערובת השיש (הקקאו).
שופכים את התערובת החומה מעל העוגה מקשקשים בסכין
בצורת 8.
אופים ב – 180 מעלות כ 40-50 דקות.
 

shira1960

Active member
עוגת שיש של דונה קישוט בבלוג של מליאל

נושא : עוגת שייש של דונה קישוט בבלוג של מליאל

http://www.tapuz.co.il/blog/net t/ViewEntry.aspx?entryId=124097 76&skip=1
עוגת שייש


בבלוג של מליאל
מה עוד אפשר להגיד על העוגה הזאת שלא נאמר, המתכון הוא של הגדולה מכולם דונה קישוט שהביאה
את המתכון לבלוג ושם היא מתארת בדיוק את נפלאות העוגה הזאת, אני רק הוסיף שהכנתי אותה השבוע פעמיים ועוד הכנתי אותה בטוסטר אובן, העוגה עולה לגבהים שפשוט לא נראו עוגות כאלה במחוזותינו, היא אוורירית, נימוחה וטעימה .
זאת עוגה עם טעם של עוד, עוגה ביתית וקלה להכנה, משך הכנתה אינו עולה על 10 דקות.
העוגה הזאת עוד תככב אצלי רבות - אני בטוחה!
ממליצה בחום על העוגה ♥
מרכיבים:
6 חלבונים (מס.1) + חצי כוס סוכר - להקציף לנוקשה.
6 חלמונים
1 כוס סוכר
1+3/4 כוס קמח תופח
מיץ וקליפת לימון (אני שמה רק כשהיא טורט נטו).
1 סוכר וניל או טיפות
1/4 כוס שמן (לעוגות עדיף תירס, אצלי קנולה)
1/4 כוס מים, או יותר לפי הצורך (לשים לב להסבר בהמשך)
(בעוגת שייש במקום תוספת מיץ הלימון אפשר אפילו בין 1/4-1/2 כוס מים ליצירת בלילה נוזלית אבל סמיכה)
לעורקי השיש: 3 כפות גדושות קקאו + 3 כפות מים + 3 כפות סוכר
+ 1/4 מרגרינה (או 50 ג` חמאה) + כף קוניאק.(אפשר בלי הקוניאק)
ההכנה: את רשימת המרכיבים, הסמוכה לחלמונים אני מערבבת יחד בקערת המיקסר ומוסיפה מים (בד"כ מספיק 3 כפות) ליצירת תערובת סמיכה אך נוזלית. הסמיכות שלה תלויה בצורך להתערבב בהמשך עם הקצף - חשוב לשים לכך לב. זה השוני מעוגות רגילות שבהן המתכון דורש להבליע את המרכיבים אחד אחד, מי שרוצה - מוזמן לעשות כך.
את החלבונים מקציפים עם 1/2 כוס סוכר.
מבליעים ( ) את שתי התערובות אחת עם השנייה בעדינות..
מחממים על אש נמוכה את תערובת הקקאו, מצננים אותה ושופכים לקערה שבה עורבבו שתי התערובות, סיבוב כף אחד או שניים ולא יותר ולמזוג הבלילה לסיר פלא.
175 מעלות תנור מחומם מראש עד שקיסם יוצא נקי והיא מזהיבה בחלקה העליון.. זמן אפיה כ-40 דקות + 2 דקות "הזהבה" עם שמירה בהגשה, אפשר לפזר עליה אבקת סוכר אבל למה להסתיר את היופי הזה של עורקי הקקאו..?
בתום האפייה לתת לעוגה להתקרר באופן מוחלט בסיר הפלא, לא לגעת בה כלל. לאחר שהתקררה להעביר סכין בין הדפנות של הסיר לעוגה, להפוך אותה בעדינות על צלחת ומייד להופכה חזרה בכדי שהציפוי הקריספי האפוי יהיה כלפי מעלה כמו שבכל עוגה.


בבלוג של מליאל בישול ואפייה בקלי קלות
 

shira1960

Active member
עוגת שיש של אהרוני (הביאה הרוזנת או דובשנית)

עוגת שיש שווה של אהרוני
מחבר/ת : דובשנית
רכיבים:
החומרים:
100 גר' שוקולד מריר משובח שבור לקוביות
1 כוס חלב (אני מכינה עם מיכל שמנת מתוקה )
130 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
2 ביצים
250 גר' קמח תופח מאליו
1 מיכל שמנת חמוצה

אופן הכנה:
שמים את השוקולד וחצי כוס חלב בסיר קטן, מחממים ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי בחלב.
שמים את החמאה ואת הסוכר בקערת המיקסר. מקציפים כעשר דקות, עד שהחמאה נעשית אוורירית ומוקצפת. מוסיפים למכשיר הפועל את הביצים אחת-אחת.
מוסיפים גם את תמצית הוניל, חצי כוס החלב והשמנת החמוצה. לבסוף מוסיפים לערבות קצר את הקמח התופח ומערבלים עד שהתערובת אחידה ולא יותר.
מחלקים את התערובת בין שתי קערות.
מוסיפים לאחת הקערות את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
מורחים תבנית אפיה מוארכת ("אינגליש קייק") בחמאה. מפזרים סוכר בתוך התבנית ומטלטלים את הכלי עד שתוכו מצופה סוכר.
יוצקים את התערובת הבהירה אל תערובת השוקולד הכהה. מערבבים בעדינות בכף עץ פעמיים-שלוש, עד ששני הצבעים מתערבבים מעט אלה באלה ויוצרים פסים וכתמים.
יוצקים בעדינות אל התבנית המוארכת ומכניסים לתנור, שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים 50-60 דקות. בודקים בקיסם וכשהיא מוכנה מוציאים אותה מהתנור. מניחים לעוגה להתקרר מעט לפני ההגשה.

הערות:
הערות שלי (fairy):
פסגת השאיפות של כל עוגת שיש ובהחלט לא "סתם עוגה בחושה"- העוגה יוצאת גבוהה מאוד ומעט לחה, מאוד עשירה ונימוחה. לטעמי כדאי להשתמש בכמות קטנה יותר של בצק לתערובת השוקולד ולהשאיר כמות גדולה יותר של בצק "נקי" לתערובת הבהירה. ניתן לחסוך חלק מהבלאגן שבערבוב שתי הבלילות (וגם לחסוך עוד קערה לשטוף), ע"י יציקה פשוטה של הבלילה הבהירה לתבנית האפייה, לאחר יציקת תערובת השוקולד לתוכה וערבוב קליל ע"י שיפוד עץ או כף.

מקור המתכון: אהרוני רשמה: fairy_mi

עוגה מעולה
 

shira1960

Active member
עוגת שיש אהרוני (הביאה עידית)

מחבר/ת : *עידית*

עוגת שיש *אהרוני

150 ג"ר שוקולד מריר בקוביות
1 כוס חלב
180 ג"ר חמאה (שמתי 150 ג"ר)
250 ג"ר סוכר
3 ביצים
1 מיכל שמנת חמוצה
350 ג"ר קמח תופח (השתמשתי בקמח רגיל+שקית א.אפיה)
2 כפיות תמצית וניל

בסיר קטן ממיסים את השוקולד עם חצי כוס חלב על אש קטנה.
במיקסר מקציפים את החמאה והסוכר כ- 5 דקות ,מכניסים פנימיה את הביצים בהדרגה אחת..אחת.
עד להבלעות בתערובת,מכניסים תוך עבודת המקסר את השמנת אחר"כ חצי כוס חלב הנותרת והקמח .
מחלקים את התערובת לשניים ,מחצית אחת מערבבחם עם תערובת השוקולד ולמחצית השניה מוסים את התמצית וניל. יוצקים לתבנית אינגליש משומנת את התערובות לסרוגין ווחורשים עם סכין ליצירת אפקט השיש.
אופים 50 דקות ב- 180 מעלות.
**העוגה יוצאת מאוד גבוהה, אם משתמשים בתבנית אינגליש חד פעמית אז התערובת מספיקה ל-2 עוגות.
 

shira1960

Active member
עוגת שיש של בן עמי (הביאה טל)

עוגת שיש של בן עמי


250 גרם שוקולד מריר
3/4 1 כוסות סוכר
1/4 כפית מלח
1/3 1 מים רותחים
לבשל על אש קטנה להוסיף את המים בהדרגהעד שהכל נמס
2 חלמונים להוסיף

250 גרם חמאה
3 ביצים
3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
וניל
כוס חלב
להקציף חמאה וסוכר
להוסיף ביצים וחלב לסרוגין
להוסיף קמח ושאר חומרים

לערבב 1/3 מסה עם 2/3 מסת שוקולד
לשמן תבנית לשפוך מסה לבנב ומעל מסת שוקולד לערבב/לשייש
לאפות 180 מעלות
שמוכן
להבריש בתערובת השוקולד שנישארה

עוגה מעולה
 

shira1960

Active member
עוגת שיש של של פירגה

בסעיף ההערות כתוב שהיא מחליפה את המרגרינה לשמן. שימי לב


עוגה של פירגה
תבנית עגולה קפיץ מספר 24 משומנת. או שתי תבניות אינגליש קייק, ו/או
תבנית חד-פעמית 29X23X5

החומרים:
1 חבילה מרגרינה מזולה רכה
2 כוסות סוכר
4 ביצים שלמות
1 כוס מים רותחים
1 כוס קמח מלא
1/2 1 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
3 כפות קקאו

- לבחוש הכל בקערה (חוץ מהקקאו) - הבלילה צריכה לצאת דלילה. אם יותר מדי דלילה, אפשר להוסיף עוד 3-2 כפות קמח.
- לחלק את הבלילה ל-2 - לחצי להוסיף את הקקאו ולבחוש.
- לצקת את 2 הבלילות אחת על השניה לתבנית 24 משומנת - קודם את הכהה ומעליה הבהירה. לא צריך לערבב.
- לאפות בחום 175 מעלות כ-30 דקות.
- לבדוק בעזרת קיסם אם מוכן.

הערות (של נחמדה מאוד שהכינה את העוגה):
- אפשר להמיר את כוס הקמח המלא בכוס קמח רגיל - דהיינו שבעוגה יהיו 1/2 2 כוסות קמח רגיל.
- אל תשימו סוכר חום, אחרת העוגה תהיה כולה חומה - ללא שיש.
- ניתן להוסיף לבלילה הלבנה צימוקים וחתיכות שוקולד שבור ו/או שוקולד צ'יפס מעורבים בכף קמח.
- אני מכינה עם כוס שמן במקום המרגרינה ובשתי תבניות מוארכות, יוצא מדהים!
- כל שבוע אני מכינה את זה. הצורה יוצאת כמו עוגת הבית של אסם, כולם כאשר רואים את זה חושבים שקניתי את זה - אבל הטעם יותר טעים...
תיהנו.
 
למעלה