עוגת שיש של דונה קישוט בבלוג של מליאל
נושא : עוגת שייש של דונה קישוט בבלוג של מליאל
http://www.tapuz.co.il/blog/net t/ViewEntry.aspx?entryId=124097 76&skip=1
עוגת שייש
בבלוג של מליאל
מה עוד אפשר להגיד על העוגה הזאת שלא נאמר, המתכון הוא של הגדולה מכולם דונה קישוט שהביאה
את המתכון לבלוג ושם היא מתארת בדיוק את נפלאות העוגה הזאת, אני רק הוסיף שהכנתי אותה השבוע פעמיים ועוד הכנתי אותה בטוסטר אובן, העוגה עולה לגבהים שפשוט לא נראו עוגות כאלה במחוזותינו, היא אוורירית, נימוחה וטעימה .
זאת עוגה עם טעם של עוד, עוגה ביתית וקלה להכנה, משך הכנתה אינו עולה על 10 דקות.
העוגה הזאת עוד תככב אצלי רבות - אני בטוחה!
ממליצה בחום על העוגה ♥
מרכיבים:
6 חלבונים (מס.1) + חצי כוס סוכר - להקציף לנוקשה.
6 חלמונים
1 כוס סוכר
1+3/4 כוס קמח תופח
מיץ וקליפת לימון (אני שמה רק כשהיא טורט נטו).
1 סוכר וניל או טיפות
1/4 כוס שמן (לעוגות עדיף תירס, אצלי קנולה)
1/4 כוס מים, או יותר לפי הצורך (לשים לב להסבר בהמשך)
(בעוגת שייש במקום תוספת מיץ הלימון אפשר אפילו בין 1/4-1/2 כוס מים ליצירת בלילה נוזלית אבל סמיכה)
לעורקי השיש: 3 כפות גדושות קקאו + 3 כפות מים + 3 כפות סוכר
+ 1/4 מרגרינה (או 50 ג` חמאה) + כף קוניאק.(אפשר בלי הקוניאק)
ההכנה: את רשימת המרכיבים, הסמוכה לחלמונים אני מערבבת יחד בקערת המיקסר ומוסיפה מים (בד"כ מספיק 3 כפות) ליצירת תערובת סמיכה אך נוזלית. הסמיכות שלה תלויה בצורך להתערבב בהמשך עם הקצף - חשוב לשים לכך לב. זה השוני מעוגות רגילות שבהן המתכון דורש להבליע את המרכיבים אחד אחד, מי שרוצה - מוזמן לעשות כך.
את החלבונים מקציפים עם 1/2 כוס סוכר.
מבליעים ( ) את שתי התערובות אחת עם השנייה בעדינות..
מחממים על אש נמוכה את תערובת הקקאו, מצננים אותה ושופכים לקערה שבה עורבבו שתי התערובות, סיבוב כף אחד או שניים ולא יותר ולמזוג הבלילה לסיר פלא.
175 מעלות תנור מחומם מראש עד שקיסם יוצא נקי והיא מזהיבה בחלקה העליון.. זמן אפיה כ-40 דקות + 2 דקות "הזהבה" עם שמירה בהגשה, אפשר לפזר עליה אבקת סוכר אבל למה להסתיר את היופי הזה של עורקי הקקאו..?
בתום האפייה לתת לעוגה להתקרר באופן מוחלט בסיר הפלא, לא לגעת בה כלל. לאחר שהתקררה להעביר סכין בין הדפנות של הסיר לעוגה, להפוך אותה בעדינות על צלחת ומייד להופכה חזרה בכדי שהציפוי הקריספי האפוי יהיה כלפי מעלה כמו שבכל עוגה.
בבלוג של מליאל בישול ואפייה בקלי קלות