עוגת גזר /ששת מתוקים (פרווה)
עוגת גזר מששת מתוקים/בעריכת קרין גורן
בהמלצת דנה 20+מיצמיצ
וגם שירה ממליצה בחום! אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח מלא
רכיבים:
3 ביצים
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן (קנולה**)
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות (300 גרם) גזר מגורר דק
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך שבורים
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות
2. טורפים נמרצות ביצים וסוכר בקרה במשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית (אפשר גם במיקסר). טורפים פנימה שמן ותמצית וניל. מוסיפים גזר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
3. מנפים יחד קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים.
4. יוצקים את התערובת לתבנית (או לתבניות) משומנת ומקומחת ואופים 45-50 דקות (לקוגלהוף) או 35-40 דקות (לאינגליש קייק) , עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים)
הערות:
2 תבניות אינגליש קייק 30 ס"מ
פרווה
מקור המתכון:
ששת מתוקים
עוגת גזר מששת מתוקים/בעריכת קרין גורן
בהמלצת דנה 20+מיצמיצ
וגם שירה ממליצה בחום! אפשר להחליף חלק מהקמח בקמח מלא
רכיבים:
3 ביצים
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן (קנולה**)
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות (300 גרם) גזר מגורר דק
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך שבורים
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות
2. טורפים נמרצות ביצים וסוכר בקרה במשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית (אפשר גם במיקסר). טורפים פנימה שמן ותמצית וניל. מוסיפים גזר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
3. מנפים יחד קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים.
4. יוצקים את התערובת לתבנית (או לתבניות) משומנת ומקומחת ואופים 45-50 דקות (לקוגלהוף) או 35-40 דקות (לאינגליש קייק) , עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים)
הערות:
2 תבניות אינגליש קייק 30 ס"מ
פרווה
מקור המתכון:
ששת מתוקים