שרשור עוגות בחושות

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוזים ואגס משמחת/מפגש חורף 2013

עוגת תפוזים ואגס משמחת
דואר אלקטרוני : [email protected]
בתגובה ל: עוד עוגה של הבת המתהוללת - יפה55

למרות שכתבתי בהערות, חשוב לי להוסיף גם כאן - כתוב במקור לשים 2 כפיות תמצית מי הדרים/ליקר - אם אכן משתמשים בתמצית הנ"ל, שתי כפיות זה המון ויישתלט על עוגה קטנה שכזו באופן הרסני בעיני. שמתי רק 3-4 טיפות.

בעוגה שהכנתי למפגש השרתי יום קודם את קליפות התפוז במעט ברנדי מהול במים לכמה שעות ואח"כ ייבשתי מס' שעות נוספות במסננת. בטוחה שייצא טעים גם ללא השריה כאמור. בפעם הקודמת, כשהכנתי את העוגה עבור בני ביתי, המרתי את קליפות התפוז בחמוציות כי לא אוהבים אצלי קליפות תפוז מסוכרות.

פיזרתי קליפות תפוזים מסוכרות גם על פני הזיגוג, ממש לא חייבים.

והערה אחרונה, כשאפיתי למפגש הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית בקוטר 24 ס"מ + תבנית אינגליש קייק חד פעמית. מביאה את המתכון המקורי לעוגה קטנה יותר.

עוגת תפוזים ואגס משמחת/הילה קריב "ביסים"

חומרים לתבנית אינגליש אחת (!) לא חד פעמית (גדולה יותר מחד פעמית):

2 ביצים
1 כוס סוכר חום – לא דחוס
1/2 כוס שמן- זית עדין בטעמו
1/2 כוס קמח שקדים
1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה- לנפות יחד
קליפה מגורדת מתפוז שלם
מיץ מחצי תפוז *
חופן של קליפות תפוז מסוכרות קצוץ דק דק**
2 כפיות מי זהר (מי פריחת ההדרים) או כפית ליקר תפוזים (גרנד-מרנייר)***
ו אגס גדול מגורר על קליפתו (בערך כוס)****

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס/ 350 פרנהייט. משמנים דפנות תבנית עגולה 16 ס"מ (או תבנית אינגליש אחת) + שכבת סוכר או קמח דקיקה או מרפדים את התחתית בנייר אפיה.
מקציפים ביצים וסוכר כ- 5 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן ומקציפים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את התפוז על כל צורותיו ואת האגס המגורר ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים עד שנבלע לגמרי. מוסיפים את הקמח הרגיל, מערבבים מעט- עד לאחיד ומעבירים לתבנית. אופים כשעה או עד אשר קיסם יוצא יבש.
זיגוג: לא ממש מתכון עם כמויות:
מכינים לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין אחרת זה מתקשה ולא ניתן לשמוש:
בערך 3/4 כוס אבקת סוכר
מיץ מתפוז או תפוז דם שהופך את הזיגוג לורדרד.
מתחילים לטפטף כל פעם כמה טיפות ולערבב היטב עד לחלק לגמרי. המטרה היא לצור עיסה סמיכה שנתנת למריחה. ככל שיהיו יותר נוזלים, כך יקח לכל העסק יותר זמן להקרש. אם הוספתם במקרה מעט יותר מדי נוזלים- יש להוסיף עוד אבקת סוכר.
הערות חני ס.:
*אני קיבלתי רבע כוס מחצי תפוז.
**המרתי בעבר בכמות שווה של בחמוציות מיובשות.
***שמתי רק 3-4 טיפות של תמצית מי ורדים - זהירות עם התמצית כי היא חזקה מאד. לדעתי שתי כפיות תשתלטנה ואף תהרוסנה את העוגה.
****השתמשתי בשני אגסי ספדונה ("רגילים") כדי לקבל כוס.




חני ס.
 

shira1960

Active member
עוגת בננה שוקולד ואגוזים (מגזין שף/הבת )

קלי קלות להכין, בקערה אחת.

הכנתי תבנית אינגליש אחת וששה מאפינס (בעטרות מאולתרות כפי שרואים בתמונה). הקטנים, כמובן, העדיפו את המאפינס..

הילדים חיסלו תוך פחות מיומיים את כל הכמות ומאז מזכירים לי, בכל פעם שיש בננות עייפות, שצריך להכין שוב.

השתמשתי בקמח מחיטה מלאה ולא הוספתי שוקולד ואגוזים. כמו כן פרוונתי, ע"י שימוש ברסק תפוחים במקום יוגורט, ראו בהערות.

עוגת בננות, שוקולד ואגוזים/מגזין שף ישן (אין לי את העמוד הראשון של הככתבה אז לא יודעת מי מבין צוות "שף" הביא את המתכון)

החומרים, ל-2 תבניות אינגליש קייק או 12 שקעי מאפינס:
3 בננות גדולות, קלופות ומעוכות במזלג
2 ביצים
1 כוס (190 גר') סוכר חום
1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט*
3/4 כוס שמן
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות (240 גרם) קמח מחיטה מלאה, או 2 כוסות+2 כפות גדושות (310 גרם) קמח רגיל
11/2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ **
1 כפית קמח
אפשרות: 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים***
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס/170 בטורבו) ומשמנים/מרפדים בנייר אפיה את התבניות.
2.שמים בקערה את הבננות, הביצים והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את היוגורט****, השמן, הקינמון ותמצית הוניל וטורפים עד שהעיסה אחידה.
3.מוסיפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים במינימום בחישות, רק עד להתאחדות החומרים.
4.מערבבים בנפרד שוקולד עם כפית הקמח, מוסיפים לעיסת העוגה ומערבבים רק עד לפיזור אחיד. אם רוצים, מוסיפים את האגוזים בשלב זה.
5.יוצקים לתבניות ואופים כ-40 דקות (25 למאפינס), עד שסכין הננעצת במרכז יוצאת נקיה (תתכן טיפה לחות מהבננה).
6.שומרים בכלי אטום עד ארבעה ימים (אצלינו שרד בקושי יומיים). טוב בהקפאה.

הערות חני ס.:
*לא אוהבת להשתמש בחצאי יוגורט/שמנת לעוגות. שקלתי להחליף בריוויון תוצרת בית אך בסוף . החלטתי לפרוון והשתמשתי ברסק תפוחים במקום. במקרה הספציפי הזה ניצלתי 2 תפוחים ואגס עייפים, אידיתי בסיר עם מעט מים ומעכתי לרסק אך אפר כמובן להשתמש ברסק קנוי.
**לא הוספתי שוקולד.
***לא הוספתי אגוזים.
****במקרה שלי כאמור, רסק תפוחים.
 

shira1960

Active member
עוגת תפוחים של "עליזה מהשכונה"/הבלוג של מירב

נושא : עוגת התפוחים של עליזה מהשכונה / בלוג של מירב
בתגובה ל: עוגת תפוחים בלוג מירב - נולי.
http://www.tapuz.co.il/blog/net t/viewentry.aspx?EntryId=176635 51
עוגת התפוחים של עליזה מהשכונה



מצרכים:

5-6 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות

3 ביצים

1 כוס סוכר (חום או לבן)

3/4 כוס שמן

1 שקית סוכר וניל

חופן (1/2 כוס) צימוקים/חמוציות

1/2 כוס אגוזים קצוצים גס (אפשר גם שקדים)

כפית קינמון

3 כוסות קמח תופח



אופן ההכנה:

מחממים תנור לטמפ` של 160 מעלות.



שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים לפי הסדר ומערבבים.

מתקבלת עיסה כבדה וסמיכה.



משמנים תבנית קוגלהוף או שתי תבניות אינגליש קייק ושופכים את העיסה.



זמן האפיה לסיר פלא הוא כשעה, בתבניות אינגליש קייק זמן האפיה מתקצר לכ-45 דק`. יש לשים לב ולנעוץ קיסם בכדי לבדוק אם העוגה מוכנה.



הערות:

* העוגה נהדרת כשהיא במקרר במיוחד בימים חמים אלו. בניגוד לעוגות בחושות היא לא מתייבשת במקרר ואין צורך לחמם לפני שאוכלים.

* ניתן להקפיא ולהפשיר על השיש. טעם העוגה לא נפגם.

* ניתן לגוון בסוג האגוזים.

* ניתן להשתמש בכל סוגי התפוחים.

בשנות ה-70 של המאה הקודמת (YY כמה מזמן שזה נשמע) גרתי עם הורי ואחי בירושלים בשיכון ארוך עם 3 כניסות, 4 קומות ו-8 דירות בכל כניסה, מה שאומר המון שכנים והמון חיים.

המרפסות היו סמוכות אחת לשניה כך שתמיד איזו שהיא שכנה קראה לשכנה השניה בחלון הצמוד עם תריסי הפלסטיק בשביל כוס סוכר או כל מיני "תצילי אותי" אחרים.

אנחנו היינו פראי אדם קטנים שהסתובבנו כל היום ב"שכונה". אם רק היינו מעצבנים את אמא היא מיד צעקה עלינו "תרדו למטה ואל תפריעו לי" כך שתמיד יכולתם למצוא ילדים שמשחקים ב-5 אבנים, ב"טלפון" עם קופסאות של אשל וחוט צמר, שכנה ששוטפת את המדרגות וצועקת על הילדים "שלא תלכלכו לי את הספונג`ה", ו-20 ילדים משחקים במגרש (שהיום אי אפשר לזוז בו בגלל כמות המכוניות שעומדות בו) כדורגל/מחבואים/7 אבנים/עמודו... המשחקים של פעם, אלה שבאו לפני עידן המחשב והטלויזיה עם מיליון ואחת הערוצים.

פעם היינו "למטה" בחצר עם כל הילדים של השכונה, שזופים ומלאי אנרגיות. בנינו סוכות ביחד, ניקינו את החצר במבצע של פעמיים בשנה, הצקנו לשכנים, הלכנו לחוגים, לצופים ולבית הספר ברגל, ולא וויתרנו על ביקור יומי במכולת השכונתית כדי לקנות את סוכריית התרנגול על מקל.

השכנות היו כמו אמהות לכולנו, יכולנו להכנס ולהרגיש בבית כמעט בכל דירה בשיכון.

בערבים הקרירים של הקיץ היו השכנים יורדים לרחבת הכניסה, יושבים על מעקה הבטון, אוכלים אבטיח עם גבינה בולגרית ואנחנו היינו מתרוצצים מסביב.

אז הייתה לנו את השכנה רוחמה ממש מעבר לקיר שהייתי מאוהבת בבן החתיך שלה עם העיין מזכוכית, והייתה את שולה אישתו של השוטר, את האלמנה מלמעלה שרק הייתי מחכה שתעביר לי שקיות של בגדים מענת הבת הגדולה שלה, את אסתר מהקומה הרביעית ורחל שגרה בדלת ממול ואליה אמא שלי היתה שולחת אותנו כשהייתה חייבת לעשות משהו ו"שלא נסתובב לה בין הרגליים", והייתה גם עליזה אשת החשמלאי שמסתבר שידעה לבשל ולאפות מצויין וחלקה את מתכוניה עם השכנות הרבה לפני עידן השיתוף בבלוגים והאינטרנט.....

אז את המתכונים זה ברור, הן היו מעבירות מאחת לשניה ואח"כ גם צלחות עם דוגמיות היו מטיילות בין הקומות, בדרך כלל בידיים שלנו בתור שליחים.



אתם כבר יכולים לתאר לכם כמה שמח היה לנו שם, מין "שכונת חיים" שכזו עם השכנה שדופקת שטיחים, הילדים השובבים והמוכר של המכולת שהכיר כבר את כולם.



נסחפתי כאן בפרץ נוסטלגיה מטורף והכל בגלל מתכון אחד של עוגה אחת


אתם כבר יכולים לתאר לכם כמה שמח היה לנו שם, מין "שכונת חיים" שכזו עם השכנה שדופקת שטיחים, הילדים השובבים והמוכר של המכולת שהכיר כבר את כולם.



נסחפתי כאן בפרץ נוסטלגיה מטורף והכל בגלל מתכון אחד של עוגה אחת שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול ממנה. גם האיש שלי שלא אוהב עוגות תפוחים וממש לא אוהב עוגות עם אגוזים אכל ממנה בתאווה גדולה פרוסות בגודל של חצי בית ועוד לקח תוספת.

אז אתם מוזמנים לטעום ובין ביס לביס תחשבו על שכונה ירושלמית קטנה, עם בלוק ארוך בו 3 כניסות, 4 קומות והמון שכנים טובים ויקרים.





עוגת התפוחים של עליזה מהשכונה
 

shira1960

Active member
עוגת פירות (אגסים/תפחוים/שזיפים) /נורית

מחבר/ת : ::: נורית :::
עוגה בחושה עם פירות (אגסים/תפוחי עץ/שזיפים)ֿֿ
------------------------------------------
3 כוסות קמח תופח
3 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
1.5 כוסות סוכר
1 כוס מיץ תפוזים/חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד
אגסים/תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק לאורך/שזיפי שגיב מגולענים וחצויים לאורך.

מערבבים הכל + 2/3 מכמות הפרי.
שופכים לתבנית משומנת.
את הפרי הנותר מסדרים יפה מעל.
זורים סוכר+קנמון.
לתנור בחום 180 מעלות כ-30-40 דקות (עד שיציב).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת מיץ (יעל מוינה) /הביאה נולי

עוגת מיץ (יעל מוינה)


מעלה שוב את העוגה המהוללת למי שביקשה ממני.
אני עושה אותה ככתבה וכלשונה, למעט הקטנת כמות הסוכר

4 ביצים
כוס וחצי סוכר **לדעתי מספיקה כוס אחת**
2 כוסות קמח+ כפית וחצי א. אפיה
3/4 כוס שמן
שקית סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים

לערבב הכל במערבל, לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות עד להזהבה או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש.
העוקץ של העוגה: כאשר העוגה מוכנה, בעודה רותחת בתבנית לשפוך עליה 3/4 כוס מיץ תפוזים, לקרר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוזים, קוקוס ושוקולד/חן שוקרון הביאה

נולי היקרה.

עוגת מיץ בחושה של חן שוקרון. מישי הזכירה לי את קיומה של העוגה שמכינה אותה בדכ בחורף שאז יש תפוזים בשפע

אגב היא ממש מעולה

עוגת תפוזים, קוקוס ושוקולד/חן שוקרון

המצרכים (לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ או לאינגליש קייק באורך 30 ס"מ):
לעוגה:
1.5 כוסות (210 גרם) קמח
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
1/2 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס מריר
1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן קנולה
2 ביצים בגודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 גביע (100 גרם) יוגורט 3%
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות גרידת תפוז דקה

לסירופ:
1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
1/4 כוס (50 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים היטב תבנית קוגלהוף, או מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.

2. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הקוקוס והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב כך שהשוקולד יקומח מכל הכיוונים.
3. בקערה אחרת מערבבים יחד את מיץ התפוזים, השמן, הביצים, הסוכר, היוגורט, תמצית הווניל וגרידת התפוז.

4. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת מיץ התפוזים ומערבבים רק שהקמח נספג. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

5. בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הסירופ: יוצקים לסיר קטן את מיץ התפוזים ומוסיפים את הסוכר. מביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשתי דקות, עד להמסה מלאה של הסוכר. מסירים מהאש ומצננים.

6. עם צאת העוגה מהתנור דוקרים אותה מספר פעמים בעזרת שיפוד עץ או קיסם, ויוצקים את הסירופ באופן אחיד. מצננים לחלוטין.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוזים מיקי שמו/פנינהט הביאה נולי

עוגת מיץ תפוזים

החומרים:
חומרים לתבנית 26, או 3 אינגליש 25 ס"מ

3 ביצים גדולות #1
200 גרם סוכר (כוס)
350 גרם קמח (21/2 כוסות)
10 גרם אבקת אפייה (שקית)
240 מ"ל שמן קנולה (כוס)
300 מ"ל מיץ תפוזים (11/4 כוסות)
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

הכנה:
מחממים תנור ל-170.
מקציפים ביצים וסוכר במיקסר 8-10 דקות עד לקבלת
תערובת בהירה ותפוחה מאוד.

מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת. מנמיכים
את מהירות המיקסר, ומוסיפים את תערובת הקמח
יחד עם שמן, מיץ וקליפת תפוזים לסירוגין ובהדרגה,
על מנת לקבל תערובת חלקה וללא גושים.
יוצקים לתבנית משומנת.

אופים כ-50 דקות בתבנית עגולה או כ-45 דקות בתבנית
אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא
יבש עם פירורים לחים.

שומרים בטמפ` חדר עד 5 ימים
 

shira1960

Active member
עוגת תפוזים וחמוציות (מallrecipes-הביאה שירה)

עוגת/לחם תפוזים וחמוציות - מעתיקה את מה שכתבתי לפני אינספור שנים בפורום ההוא:


אז ככה: זה לא בדיוק לחם, אלא מה שנקרא quick bread - נדמה לי שזה משהו שאוכלים שם באנגליה בtea שלהם (אולי האנגליה הכ תוכל להעיר את עינינו בעניין). בכל אופן - מדובר על משהו שהוא בין עוגה ללחם מתוק, לא בדיוק משהו שאפשר להכין ממנו כריכים, אבל בהחלט אפשר למרוח עליו גבינת שמנת (5% ) או חמאה ר"ל, ולשתות עם כוס תה ארל גריי, אצבע קטנה למעלה, כשמלכת אנגליה מזדמנת לכוס תה....

מה שכן, המרקם מאוד מזכיר לי מאפינס, מה שמעלה את הרעיון שאפשר להכין ממנו מאפינס.

השינויים שלי מסומנים בגוף המתכון, בBOLD
=================================
לחם תפוז וחמוציות, מהאתר allrecipes.com

2 כוסות קמח רגיל (השתמשתי בקמח 70% מלא שקניתי בהדסא)
1.5 כפיות אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית מלח
1 כף קליפת תפוז מגורד (לא יודעת אם זה היה בדיוק אחד כף, פשוט גרדתי תפוז אחד)
1.5 כוסות חמוציות טריות (נו, באמת, איפה אני אמצא טריות השתמשתי בקצת פחות מ100 גר' מיובשות, ומאוד ממליצה לחתוך אותם לפני האפיה אם הן שלמות. לדעתי אפשר גם צימוקים אבל החמוציות נותנות גם צבע יפה)
½ כוס אגוזי פקאן, קצוצות גס
¼ כוס מרגרינה מרוככת (השתמשתי בשמן וזה לא הפריע בכלל)
1 כוס סוכר לבן (השתמשתי בחצי כוס סוכר דמררה, אם משתמשים בחמוציות מיובשות ממותקות אז לא צריך יותר מזה, אולי אפילו פחות)
1 ביצה
¾ כוס מיץ תפוזים

1. לחמם תנור מראש ל 175 מעלות C. להכין תבנית לחם (אינגליש קייק) – לשמן ולקמח . לערבב קמח, א. אפיה, סודה, מלח. להוסיף קליפת תפוז, חמוציות ופקאן.
2. בקערה נפרדת לבחוש סוכר, מרגרינה וביצה עד שמתקבלת תערובת חלקה. להוסיף מיץ תפוזים ולערבב. להוסיף את תערובת הקמח ולערבב רק עד שמעורבב (לא לערבב יתר על המידה). לשפוך לתוך התבנית.
3. לאפות כשעה ו 10 דקות או עד שהלחם קופץ חזרה כשלוחצים עליו בעדינות. לתת ללחם לעמוד כ 10 דקות ואז להוציא להתקרר. כשקר לגמרי, לעטוף בניילון נצמד
http://allrecipes.com/Recipe/Cr ranberry-Orange-Loaf/Detail.asp px
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוזים מנצחת של fields

עוגת תפוזים - של דוד ז'ק ז"ל שהיתה לו קנדיטוריה בניס שאת המתכונים לקח מזו של סבא שלי, אבי אמי ע"ה בטוניס

מצרכים
4 ביצים בינוניות
250 גרם סוכר
גרידת קליפה משני תפוזים
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי!
1/2 כוס שמן
250 גרם קמח
1 אבקת אפיה

הכנה
להקציף ביצים שלמות + סוכר עד לקבלת בלילה לבנבנה וסמיכה משהו.
להוסיף גרידת תפוז, מיץ תפוזים ושמן (כ"א בנפרד ולערבל בין לבין)
להוסיף קמח ואבקת אפיה.
יוצא דליל יחסית וזה בסדר
נותן שתי תבניות מלבניות יפות ותפוחות

לאפות על 170 מעלות טורבו כ- 20 דק'
ולבדוק גם לפי הריח שהבית מתמלא בו או
עד שקיסם יוצא יבש
נאפה מהר יחסית ומקבל צבע זהוב חום יפה במיוחד.


הערות נמצ'וק
הכנתי עם ביצים בטמפ' החדר, הקצפתי יחד עם הסוכר כ 4 דק'. לדעתי אפשר לנסות ולהוריד מכמות אבקת האפיה, פעם הבאה אנסה עם שקית אחת. אפיתי בערך 23 דק'. להיזהר לא לייבש.

יצאה עוגה אוורירית כמו ענן נוצה, רכה וטעימה מאוד מאוד! המלצה רותחת!

הערות נולי
כוס ורבע סוכר ,אחד ושלושת רבעי כוס קמח הבלילה דלילה
הוספתי לביצים המוקצפות שמן בהדרגה, אחר מיץ בהדרגה
את הקמח להוסיף ולא לערבב הרבה בחישת יתר פוגמת.
השתמשתי בכוס מדידה 250 מ"ל
אפיתי ללא טורבו ב 180 מעלות כ- 35 דקות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוזים ופרג/רינת צדוק/מיצמיצ/פרחונית

גם אני (המתהוללת) מצטרפת להמלצות, הכנתי בשתי אינגליש קייק.
עוגת תפוזים ופרג מיצמיצ

מתכון של הקונדיטורית רינת צדוק, מאפיית "לחמים", תל אביב

אנא, אל תוותרו על הזיגוג, הוא השוס של העוגה. לא ניתן לראותו בתמונה, משום שאסף הצלם סבור היה שהוא אינו פוטוגני, וצילם פרוסות מהתבנית השניה, שלא זיגגתי.
כמות גרד קליפת התפוז איננה טעות: אכן נדרש גרד קליפות של ארבעה תפוזים.

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
220 גרם חמאה רכה
300 גרם סוכר
35 גרם גרד קליפת תפוז (גרד מ-4 תפוזים גדולים)
220 גרם ביצים (4 ביצים מס' 1 פחות כפית)
350 גרם קמח לבן
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
100 מ"ל מיץ תפוזים (מ-1 - 1/4 1 תפוזים גדולים)
200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה
50 גרם (5 כפות) פרג שלם
לזיגוג:
4 כפות מיץ תפוזים
1 כפית מיץ לימון
100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
1 כפית פרג שלם
לשימון: מעט חמאה מומסת/רכה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה מומסת/רכה.
2. מקציפים חמאה רכה, סוכר וגרד קליפת תפוז עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השניה, ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה קלות.
4. בקערה יבשה מערבבים/מנפים קמח, אבקת אפיה ומלח.
5. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית.
6. מוסיפים לקערה מיץ תפוזים ושמנת חמוצה. מקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
7. מוסיפים פרג שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.
8. יוצקים לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות.
9. הזיגוג: מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג בקערית עד לקבלת קרם חלק. מזלפים על העוגה (בעזרת כפית)

ע
נושא : הכנתי אתמול בלילה את עוגת תפוזים פרג שהביאה מיצמיצ!
תאריך : 08/01/09 15:07
מחבר/ת : פרחונית

בתגובה ל: אין מוציצנית היום? מה קרה, מלחמה צריכה בעיקר המלצה מתוקה - שפית בהתהוות

הכנתי בתבנית קוגלהוף במקום בשתי אינגליש.
לבלילה הוספתי מיץ קלמנטינות וגם השקיתי ביתרה את העוגה המוכנה.

אצלי היא מעט פחות כתומה, כיוון שלא היו תפוזים בלילה בבית, והחלפתי בגרד לימונים.

השילוב של העוגה הרכה עם הפרג המתפצפץ מעולה !
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוחים בחושה מעולה קרין גורן

עוגת תפוחים בחושה מעולה קרין גורן הביאה פנינהט.

רכיבים:

חומרים לתבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק:

3 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2 כפיות קינמון
1/1/2 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כוס שמן
קליפה מגוררת מלימון אחד
4-5 תפוחים מסוג גרני סמית,קלופים ומנוקים מליבה,חתוכים לקוביות קטנות או מגוררים גס.
2/3 כוס צימוקים
1 כוס אגוזי פקאן


1

אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום 170 מעלות.
2. מנפים קמח,אבקת אפייה וסודה לשתייה,מלח וקנמון בקערה גדולה. מערבבים פנימה סוכר.
3. טורפים בכלי נפרד ביצים עם שמן וקליפת לימון.
4. יוצרים גומה בתערובת הקמח,ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת,והיא עדיין מעט גושית.מערבבים פנימה תפוחים צימוקים ואגוזים.
5. יוצקים את התערובת לתבניות/תבנית משומנות ומקומחות היטב,ואופים 50-60 דק’ לקוגלהוף או 40-45 דק’ לאינגליש קייק. עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה כמעט יבש. בתאבון

הערות:


מקור המתכון:
ששת מתוקים קרין גורן
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוחים/חני 10

עוגת תפוחים

3-4 תפוחי גרני-סמיט קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
כפית קינמון
כף סוכר חום
לערבב בקערה

בקערה נפרדת להקציף 5 דקות:
3 ביצים
כוס סוכר

להוסיף לקצף:
1+1/2 כוס קמח תופח
2/3 כוס שמן
1/4 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

להוסיף את תערובת בתפוחים וערבב.
להעביר לתבנית 26 משומנת ולפזר מעל שקדים מולבנים פרוסים דק

לאפות בחום של 160-170 מעלות כ-40 דקות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת בננות עם קמח מלא / אקסית

עוגת הבננות של האקסית הפעם עם קמח מלא

עוגת בננות - אקסית

2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
2 ביצים
4 בננות מאד רכות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן
1 כפית קינמון
1 כוס סוכר לבן או חום

אם יש רק 3 בננות, אין בעייה: פשוט להוסיף עוד קצת קמח לבלילה
או להוסיף אגוזים, חמוציות, שוקולד צ'יפס - מה שבא לך.
זו העוגה שתמיד אני חוזרת אליה כשיש לי בננות מעפניות.
כמה פעמים גם שילבתי תותים מעפנים - יצא משהו משהו!
מתאים בהחלט למאפינס
הערות דורית - הוספתי חמוציות, אני לא מוסיפה מלח, הכנתי עם קמח מלא - יצא מעולה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת בננה לעצלנים/מיכל ה/אורית S

עוגת בננה לעצלנים – מיכל ה. שהביאה אורית S
זוהי עוגה אמריקאית שקיבלתי לפני ה מ ו ן שנים

1/4 1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 ביצים
1 כפית סודה לשתיה
4 כפות מיץ תפוזים
1 כוס בננות מעוכות
1/2 1 כוס קמח
1 כפית וניל

לערבל במיקסר סוכר ושמן. להוסיף את הביצים.
להוסיף בננות ומיץ תפוזים
להוסיף קמח אבקת סודה ווניל.
לאפות בחום בינוני 45 דקות

מכיוון שלא אפיתי אותה שנים רבות, אני לא זוכרת לכמה תבניות זה. הייתי אופה אותה בתבנית אינגליש קייק.
הערה שלי (בצ"י): העוגה מספיקה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. אה, והיא מאוד טעימה וחופן או שניים של שוקולד צ'יפס עושים לה רק טוב!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת קישואים/רוני ונציה

עוגת-לחם קישואים, מאוד פופולרית בארה"ב, עסיסית ולחה, אהובה על ילדים בפרט ועל בני-המשפחה בכלל. הקישואים מעניקים לעוגה לחות גבוהה וטעמם כמעט לא מורגש. העוגה קלילה ומתאימה לכל שעות היום עם קפה או תה. חובבי עוגות הגזר והבננה למיניהן יאהבו גם אותה.

עוגת קישואים/רוני ונציה

המרכיבים (10 מנות):

3 ביצים

1 כוס שמן

1 כוס + 2 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל טהור

2 כוסות קישואים (כ-3-4 קישואים), לא קלופים, מגוררים גס

קליפה מגוררת מ-1 לימון

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת סודה

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון

1/4 כפית פלפל אנגלי ריחני, טחון (לא חובה, להשיג בסופר)

1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

הכלים: תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות).
בקערת מערבל מקציפים את הביצים, השמן, הסוכר והווניל במשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה וסמיכה. מקפלים פנימה את הקישואים המגוררים ואת קליפת הלימון בעזרת מרית.
מנפים ביחד את כל החומרים היבשים והתבלינים. מקפלים את תערובת החומרים היבשים לתוך תערובת הקישואים במרית, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את האגוזים.
יוצקים לתבנית, ואופים כ-50 דקות, או עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.
מצננים בתבנית על רשת כ-15 דקות, הופכים, מסירים את התבנית וממשיכים לצנן על רשת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת אדם (דלעת/גזר)/קרין גורן

פרווה, עוברת הקפאה היטב.

עוגת אדם (דלעת/גזר)/קרין גורן, סודות מתוקים 2

כמות: 2 תבניות אינגלייש קייק

חומרים:

3 ביצים, בטמפ' החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס שמן (240 מ"ל)
1/2 כוס דבש (160 גרם)
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית ג'ינג'ר טחון (זנגביל)
1/4 כפית מוסקט מגורר
1 כוס אגוזי מלך, שבורים (100 גרם)
2 כוסות דלעת מגוררת גס (300 גרם) *

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה במשך 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. משאירים את המיקסר במהירות גבוהה ומוסיפים את השמן במזיגה איטית מאוד. מוסיפים את הדבש בזרם דק ומקציפים עד שהוא נבלע בתערובת.
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון, ג'ינג'ר ומוסקט. מערבבים פנימה ידנית את שברי האגוזים ואת הדלעת המגוררת.
משטחים את התערובת בתבניות משומנות ואופים 40-45 דקות, עד שהעוגות תפוחות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ המרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מצננים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפ' החדר.

הערות חני ס.:
*אפשר להמיר דלעת מגוררת בגזר מגורר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת דלעת וחמוציות בחושה

ראשית מצטערת להקשות עליכם/ן, אך רק במהלך המפגש קלטתי שהמתכון להלן כולל רכיב שהינו זמין מאד לי כתושבת רעננה אך אינו בהכרח זמין לאחרים. מדובר במחית דלעת משומרת (מתוצרת Libby’s) שנמכרת בחנות בשם מיטלנד (מוצרים אמריקאים/ אנגלוסקסים) ברעננה. מדובר בדלעת מבושלת ומרוסקת בקופסת שימורים וייתכן שניתן להשתמש בכמות זהה של גרבר לתינוקות (חברות שלי מארה"ב היו משתמשות בדלעת של גרבר לפשטידות, מאפינס וכ"ו), אך אינני יודעת עד כמה מחית הדלעת בגרבר וכיו"ב סמיכה, שכן המחית בקופסת השימורים הינה סמיכה ומרוכזת. אפשר כמובן גם לבשל לסנן היטב ולמעוך אך להקפיד שהדלעת מסוננת היטב.
מעבר לכך מדובר בעוגה בחושה קלה להכנה, מתובלנת, עסיסית, טעימה ומומלצת.


עוגת דלעת וחמוציות בחושה

המצרכים הדרושים:
3 כוסות קמח רגיל
1 כף גדושה קינמון טחון
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
קורט ציפורן*
2 כפיות סודה לשתיה
11/2 כפיות מלח
3 כוסות סוכר
1 קופסת שימורים Libby's(15OZ/ 425 גר') מחית דלעת **
4 ביצים גדולות***
1 כוס שמן (צמחי)
½ כוס מיץ תפוזים או מים
כוס חמוציות מיובשות

אופן ההכנה:

1. לחמם תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס. לשמן ולקמח (או לרפד בנייר אפיה) שלוש תבניות כיכר****
2. לערבב קמח, סודה לשתיה, מלח, תבלינים וחמוציות בקערה.
3. בקערת המערבל, לערבל ביצים וסוכר, להוסיף שמן, מיץ תפוזים ומחית דלעת ולערבל רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. לאחד ידנית את תערובת הקמח עם תערובת הדלעת, רק עד לתערובת אחידה.
5. להעביר לתבניות ולאפות כ 60-65 דקות*****, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. אם פני העוגה משחימות- לכסות בנייר אלומיניום באופן רופף.

הערות חני ס.:
* אפשר לשחק קצת אם כמויות התבלינים.
** לפי פירוט הרכיבים המרכיב היחיד הוא דלעת, מבושלת ומרוסקת למחית מרוכזת ולא נוזלית.
*** השתמשתי במס' 1.
****10*30. במקור 2 תבניות במידות קצת גדולות יותר (אמריקאיות) ובפעם הראשונה כשהשתמשתי בתבניות ישראליות העוגות גלשו. בפעם השנייה השתמשתי בתבנית טבעת חד פעמית +תבנית כיכר ויצא מצוין.
*****לי לקח קרוב יותר לשעתיים-הייתי בודקת אחרי שעה ואז שוב כל עשר דקות כדי שלא יתייבש.

מקור המתכון: אתר Very Best Baking
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת דלעת של הילה קריב-"ביסים"/הביאה שריתי

למחית הדלעת:

1 דלורית בינונית (בערך 600 גר')

מחממים תנור ל- 190 מעלות צלסיוס/ 375 פרנהייט.

חוצים באמצע לאורך ומנקים מגרעינים. מניחים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה ושופכים מסביב כוס וחצי של מים. אופים כשעה או עד שהדלעת משחימה ורכה מאד מבפנים. מקררים ומנקים מקליפה. מועכים


לעוגה עצמה: 2 תבניות מאורכות 23*13 סמ'

*הערת סוכר: ביום הראשון נדמה אולי מתוק מדי. ביום השני מבינים שלא!

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס פקאן

1 כוס גרעיני דלעת

1/2 3 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה + 1 כפית גדושה אבקת סודה לשתיה

1/2 1 כפיות קינמון + 1/2 1 כפיות מלח

1 כוס שמן קנולה

1/2 1 כוסות סוכר + 1/2 1 כוסות סוכר חום

2 כוסות דלורית אפויה ומרוסקת (מתכון למעלה)

4 ביצים

3/4 כוס ריוויון

מחממים תנור ל- 190 מעלות צלסיוס/ 375 פרנהייט. משמנים את התבניות.

מפזרים את האגוזים וגרעיני הדלעת בתבנית ואופים כ- 15 דקות. מצננים. מוציאים 1/4 כוס מהתערובת ושומרים בצד.

מורידים את חום התנור ל- 160 מעלות צלסיוס/ 325 פרנהייט.

מנפים קמח, אבקות, תבלינים ומלח. מוסיפים את תערובת האגוזים/גרעינים ומערבבים.

מערבבים בקערת מיקסר את השמן ושני סוגי הסוכרים כ- 4 דקות. מוסיפים את הדלעת, מערבבים כ- 2 דקות ואז מוסיפים את הביצים- אחת אחת (כלומר, ערבוב טוב בין כל ביצה).

מוסיפים, תוך בחישה איטית ביותר את תערובת היבשים (=קמח) והריווין ברוטציה: 1/3 קמח, 1/2 ריוויון, 1/3 קמח, 1/2 ריוויון, 1/3 קמח.

מעבירים את הבלילה לשתי התבניות ומפזרים מעל את האגוזים/גרעינים ששמרנו בצד, במרכז העוגות לאורכן.

אופים כ-70 דקות או עד אשר העוגה יבשה בבדיקת קיסם.

העוגה נשמרת מצוין מספר ימים.
 

anbv789

New member
עוגת גזר (מהמחברת שלי. אך הועתק מאיפהשהו...)

עוגת גזר בריאה
(פרווה, 2 תבניות אינגליש קייק)
מצרכים:

4 ביצים
1 כוס סוכר חום/לבן
3/4 כוס שמן
1/2 כוס קמח רגיל
3/4 כוס קמח מלא
כפית אבקת אפייה
כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
כפית גדושה אבקת קינמון
1 כף טחינה גולמית (לא חובה)
2.5 כוסות גזר מגורד דק (כ-5 גזרים בינוניים)
1.5 כוסות אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד לפי הסדר הבא: קודם את הביצים, השמן הסוכר והטחינה. אח"כ את תערובת הקמח ובסוף מוסיפים את הגזר והאגוזים.
אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ- 45 דקות.
עוגת גזר בחושה
מצרכים:

1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כף שטוחה קינמון
2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתייה
רבע כפית מלח
2 כוסות קמח תופח
3 כוסות גזר (כ- 5 גזרים) מגוררים דק
4 ביצים
חצי כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה, מלבד השוקולד צ'יפס אותו מוסיפים בסוף.
אופים בתנור שחום מראש ל 180 מעלות כ- 40 דקות.
 
למעלה