שרשור ציונים מאוקטובר!!!

JustifiedWoos

New member
אוקיי

כן, אני בי"ב. לפי מדור העתודה בצה"ל, תשובות ראשוניות יינתנו במרץ 2003, והתשובות הסופיות יגיעו בספטמבר.

איכסה! מרכז ארצי מגעיל!!!

הציון הכללי שלי בפסיכומטרי הוא די טוב 624 אפשר אפילו להגיד טוב מאד. למרות שרציתי 700+ זה לא כל אפשרי... בסופו של דבר למה שאני רוצה זה מספיק די והותר. הבעיה היא עם אנגלית!!! דווקא הלך לי די טוב וחשבתי שיהיה לי ציון גבוה באנגלית אבל כנראה שכחתי מאוצר המילים והוא לרוב לא נכון אצלי. חוץ מזה הפרק שהלך בו הכי טוב מלכתחילה ידעתי שהוא פיילוט, סתם קיוויתי שאולי לא. בסופו של דבר קיבלתי 119 באנגלית שזו נקודה אחת מסכנה, קטנה ומגעילה פחות מרמה A. זו רמה B
ולא זה לא כי טעיתי באיזו שהיא שאלה מטופשת זה פרינציפ של המרכז הארצי. הם סתם בונים לעצמם סטטיסטיקה וצריכים כמה שיותר נבחנים עם 119 ולא 120. גם 624 זה נקודה פחות מ625. מובן שזו לא טעות אחת קטנה זו סתם סטטיסטיקה מטופשת שמורידה אותי רמה!

איזה מצחיק

השילוב של ה-3 סמיילים העצבניים שבסוף ההודעה שלך עם החתימה שלך

מתבגרת1

New member
הסיפור מאחורי הציון הצפוי בהחלט ../images/Emo10.gif

נו באמת מה חשבתי לעצמי שיקרה נס ופתאום אני אקבל איזה 700??? או לפחות 500??? נו באמת הרי אחרי כל מה שקרה בפסיכומטרי המזורגג הזה לא הייתה לי האפשרות אפילו לגרד את התחתית של זה. בסופו של דבר לא כל הפרקים הם פיילוטים! טוב רוצים לשמוע מה קרה? אתם מוזמנים לקרוא לא רוצים? (כי אני מזהירה מראש שיהיה ארוך) לא צריך! אתם יכולים לסגור את ההודעה שלי בזה הרגע. זה התחיל בסוף אוגוסט עם תחילת קורס של קידום. החל מאוגוסט ישבתי וחרשתי על הפסיכומטרי, למדתי ולמדתי. זכרתי בעל פה את כל אוצר המילים ואפילו למדתי מילים מהמילון העברי-עברי השלם שלא מופיעות בחוברת הדקה של קידום. גם על כמותי חרשתי בלילות כי זה החלק שאני הכי גרועה בו. במבחן הסימולציה קיבלתי מעל 70% שזה מעל 620 וזה היה בעליה מתמדת מאז המבחן הראשון שנעשה לצורך מיון. אז ציפיתי שגם בפסיכומטרי עצמו אני אעלה קצת ואפילו יש סיכוי ואגיע ל700 הנכסף. אך כנראה שאין זה גורלי. זה התחיל באוגוסט בקורס קידום? זה נגמר ב8 לאוקטובר באוניברסיטת תל אביב! נכנסתי לבחינה והייתי במצב מצויין. לא הייתי לחוצה בכלל והייתי בטוחה בעצמי שאני אצליח. למרות שהיו לי כיסאות סטודנט הרגשתי די בנוח, האווירה הייתה די טובה, היה הרבה מקום להתרווח בו (הרי דרשו מאיתנו 3 כסאות רווח אז היו לי 3 כסאות שלמים רק בשבילי), הנחתי עליהם מים שוקולדים ואפילו פרוסה שהבאתי. חילקו לנו את הבחינה והתחלתי לעשות אותה. החלק הראשון היה החלק המילולי, החלק שאני יודעת הכי טוב. התחלתי לעשות אותו והלכתי לי מצויין. המילים באוצר המילים היו קלות במיוחד ובכלל לא ברמה פסיכומטרית, מילים בעברית מדוברת, שפשוט מדברים אותה בשפה גבוהה. ואז פתאום זה תקף אותי! הגעתי לחלק של הבנת הנקרא נותרו לי עוד 10 דקות והרגשתי שאני פשוט חייבת לצאת. אני חייבת לשירותים. לא, לא פיפי בגדול!!! ניסיתי להתאפק, היו לי עוד 10 דקות וידעתי שאני יכולה לסיים מהר את הקטע הזה וישארו לי יותר מ5 דקות כדי לצאת אבל ללא הצלחה זה היה מעבר ליכולת שלי. נאלצתי לעזוב את הקטע עוד לפני שנגעתי בו כי פשוט לא יכולתי להתרכז וקראתי בדחיפות לאחת המשגיחות. לא בדחיפות כדי לחסוך זמן, בדחיפות כי לא יכולתי יותר להתאפק. המשגיחה באה ורצנו איתה לשירותים שלמזלי טרחתי לחפש לפני הבחינה (זה הציל אותי). לא יכולתי לצאת משם במשך חצי שעה בדיוק!!! המשגיחה כבר כמעט השתגעה ונראה לי אפילו ניסתה להציץ מה אני עושה
. ישבתי בשירותים הארורים האלה במשך עוד פרק שלם וכשחזרנו המשגיחה שנשארה בדיוק אמרה להפוך דפים ולעבור לפרק הבא. הספקתי להציץ מה היה הפרק שלא עשיתי זה היה פרק באנגלית! באותו הרגע הבנתי שאני יכולה לשכוח מפטור באנגלית. המשכתי לפרק הבא בכמותי וסיימתי אותו בהצלחה. אחריו היה עוד פרק בכמותי (אוף הכמותי הזה ועוד פרק אחר פרק), התחלתי לעשות אותו כבר הגעתי לאמצע ואז זה תקף אותי שוב!!! הפעם יותר חזק! כבר לא חשבתי לנסות ולהתאפק כי הרגשתי שאין טעם בקושי הצלחתי לחכות למשגיחה שתגיע (היא הייתה עסוקה החוצפנית וביקשה ממני לחכות אז צרחתי לה שזה דחוף!!!!!!!!!!!!). עטנו שוב לעבר השירותים אבל מישהו טרח לנעול אותם!!!!! מי??????!!!!!!! המשגיחה שאפילו התבררה כנחמדה ראתה את המצב שאני נמצאת בו ואמרה לי שיש עוד שירותים בקומה מתחת. קומה מתחת?! מה קומה מתחת?!?! בקושי הגעתי עד לשם. כבר לא היה אכפת לי מהזמן המתקתק ומהפרקים שעוברים כל מה שרציתי זה להגיע לאיזשהם שירותים אבל עד שירדנו קומה כבר היה מאוחר מדי! אתם מנחשים מה קרה נכון
לא אפרט יותר מדי... לסיים את המבחן כבר לא חזרתי כי אז לא כל האולם היה מוציא ציונים דומים לשלי. חזרתי לאולם לקחתי את התיק והלכתי משם, אין לי אפיו מושג באיזה פרק הם היו. כולם עצבנו אותי. המשגיחה עצבנה אותי עם הרחמים שלה וכל האולם עצבן אותי במבטיו! זה היה יום פשוט חרא! במלוא המובן של המילה!!! אני לא אספר לכם את כל מה שקרה אחרי זה (הרי הייתי צריכה לחזור במצב הזה הבייתה - ועוד דרך התחנה המרכזית של תל אביב) כי זה כבר לא השפיע בשום דרך על הציון שקיבלתי אתמול אלא רק על האגו המספיק פגוע שלי. בקיצור כנראה קראתם את כל זה כדי לגלות בסופו של דבר מה היה הציון לא? אז אל תדאגו הוא לא היה לא 700+ וגם לא 600+ 286
ולא אני לא עושה יותר שום פסיכומטרי חוזר! החוויה של אוקטובר הספיקה לי די והותר! יותר לא עוברת השפלה כזו!!!

pakapaka

New member
לפי דעתי, מועד אפריל זה חובה בשבילך

את נשמעת כאחת שהיא יותר ממוכנה בשביל להוציא ציון גבוה חבל לזרוק הכל. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה

nsr

New member
בטח שאת תעשי!!

את לא יכולה לוותר, לא עכשיו! "לא בוכים על חלב שנשפך. קונים עוד אחד!"

britney123

New member
יואו מסכנה

אני ממש מצטערת בשבילך. איזה באסה זה... למדת מהמילון העברי? וואו כל הכבוד לך! אבל לא הבנתי בדיוק מה היה הקטע עם השירותים? הייתה לך כאילו עצירות? אגב, זה היה בבוקר או בצהריים? בהצלחה בכל אופן אם תיגשי שוב... ו... למה אמרו לך פה לגשת באפריל? יש שני מועדים לפני אפריל בדצמבר ופברואר

וואוו איזה סיפור...

זה בסה"כ מבחן. מבחן שאפשר לעשות כמה פעמים שרק רוצים ומתי שרוצים. קחי את הזמן שהבאסה תעבור... זה יקח חודש חודשיים. אבל אחרי זה תעשי שוב! את תהיי בשוק איך את זוכרת כמעט הכל! את חייבת את זה בשביל עצמך. אני מקווה שתישארי איתנו בפורום ותספרי לנו מה את מתכננת לעשות. בכל אופן,שיהיה לך המון המון בהצלחה, ואני בטוח שתקבלי במבחן הבא ציון מעולה! ילד חורף

קיבלתי 481

סתם צחקתי על 798 קיבלתי 481 וזה עצוב אבל אני יעשה עוד פעם ואני יחרוש.אתם חושבים אני יוכל לשפר בהרבה?מה אני יכול לעשות עם 481?יש לי ציוני בגרות טובים האם אני יוכל להתקבל לאוניברסיטה?

זרובי

New member
לגבי להתקבל לאוניברסיטה- בטוח שתוכל

כל העיסוק האובססיבי הזה בציוני פסיכומטרי גבוהים נובע מאטרף שהחברה הישראלית נכנסה אליו. הקבלה לאוניברסיטה נעשית על סמך ציוני הבגרות והציון הפסיכומטרי (והחל מהשנה הקרובה אפשר יהיה גם להחליף את הפסיכומטרי באיזה שהוא שילוב של ציוני בגרות חיצוניים). את הציונים המטורפים שכולם מדברים עליהם צריך רק כדי להתקבל לחוגים סלקטיביים ביותר כמו רפואה, משפטים, מדעי המחשב ודומיהם. אם כל מה שאתה רוצה זה ללמוד באוניברסיטה ולעשות תואר ראשון אפשר בהחלט להתקבל גם עם ציון פסיכומטרי כמו שקיבלת. בעיקר אם יש לך ציוני בגרות טובים. בעיקרון, אם ציוני הבגרות של המבחנים החיצוניים שלך במתמטיקה אנגלית ועברית גבוהים ממש תוכל להשתמש בהם כתחליף לפסיכומטרי החל מהשנה הקרובה ואז אולי תוכל להתקבל גם לחוגים יותר סלקטיביים.

חצי ממה שרשמת שטויות...

בקשר לזה שהמבחן הפסיכומטרי הוא רק למקצועות סלקטיביים? איזה שטויות... נכון שהמקצועות שציינת דורשים פסיכומטרי 650-720 אבל לכל תחום באונ´ צריך פסיכומטרי כלשהו והוא צריך להיות ברמה כלשהי! אם אתה רוצה ללכת למכללות אתה לא צריך פסיכומטרי. אני לא יודע מה עם הסיפור של התקבלות ללא פסיכומטרי, ולא ניראה לי שמישהו במדינה הזאת יודע, כי האונ´ בעצמם לא בטוחות מה הולך להיות. מצטער לאכזב אותך אבל עם פסיכומטרי של 481, ואפילו עם תעודת בגרות טובה ביותר תוכל להגיד לציון התאמה שיתאים אולי לתחום אחד או 2. רוב הפקולטות דורשות החל מ550 פסיכומטרי (כמובן היוקרתיות הרבה יותר)...אז בהצלחה במועד הבא. ואתה בטוח יכול לשפר את הציון

זרובי

New member
ומה עם החצי השני?

דון קישוט רשם שחצי ממה שרשמתי הוא שטויות. ישנה דרך קלה מאד לברר את זה ואני מוכן לסייע לך - איגור, וגם לך דון קישוט לבדוק את מה שאמרתי. איגור שאל אם הוא יכול להתקבל לאוניברסיטה. הוא לא שאל אם הוא יכול להתקבל לחוג סלקטיבי. אני עניתי לו שהוא יכול בהחלט. בוא ונבדוק את זה ביחד. איך בודקים? פשוט מאד. שלב 1 - נכנסים למערכת מידעת של המרכז הארצי לבחינות. ואם אתם לא רוצים לחפש את זה הקישו על המילה מידעת1. שלב 2 - בתחתית הדף ישנה מסגרת שעליה כתוב: לא יודע אם תוכל להתקבל? סיכויי קבלה. הקישו על סיכויי קבלה. שלב 3 - תופיע לכם הודעה על הרשמה למערכת. אל תיבהלו. הקישו ENTER. שלב 4 - קיבלתם מסך של כניסת משתמשים חוזרים. כדי להקל עליכם פתחתי משתמש פיקטיבי. שם המשתמש zuzu והסיסמא שוב zuzu. למי שרוצה אחר כך לבדוק באמת את הנתונים שלו, אפשר בשלב זה לבחור במה שיש בתחתית הדף כדי להירשם ולבדוק את סיכויי הקבלה עם הנתונים שלכם. שלב 5 - נכנסתם ב zuzu והגעתם לדף הראשי. כדי לחסוך לכם עבודה שוב, עשיתי עבורכם את התרגיל וכדי להגיע לתוצאות שלו נא להקיש על "לגיליון ציוני אילו" הנמצא בכחול בצידו השמאלי העליון של הדף. שלב 6 - נא להקיש על הלשונית "חישוב סיכויים". כפי שניתן לראות בשלב זה הכנסתי בגליון ציוני "אילו" את הציון הפסיכומטרי 481 שאיגור סיפר שקיבל. הכנסתי ציון באנגלית (פסיכומטרי) 100 שהוא ציון ממוצע כדי שהמערכת לא תזרוק אותי על חוסר בסיווג לרמת אנגלית והכנסתי ממוצע בגרות 90. הרי איגור טען שיש לו בגרות טובה. דרך אגב, ממוצע 90 לאחר תוספות הבונוסים והחישוב האוניברסיטאי הוא לא ממוצע בשמיים (אפשר לראות כאן בפורום אנשים שמספרים שיש להם ממוצעים של 105 וגם 110). אם תגללו את הדף למטה תראו טבלת ריכוז של סיכויי הקבלה למקצועות במדעי הרוח והחברה באוניברסיטאות השונות. כפי שתוכלו בודאי לראות הנבחן הפיקטיבי שיש לו 481 בפסיכומטרי וממוצע 90 בבגרות יכול להתקבל למקצועות שונים באוניברסיטאות בישראל. לפני שכל החוכמולוגים קופצים וצועקים ש"בכלל מי רוצה ללמוד היסטוריה או לימודים כלליים במדעי החברה והרוח" או "אם זה לא רפואה/משפטים/מדעי המחשב/כלכלה/ ... " זה לא נחשב, ברצוני להזכיר שאיגור שאל אם הוא יכול להתקבל לאוניברסיטה וללמוד לתואר ראשון. התשובה החד משמעית היא כן. לכל מי שמבצע את התרגיל, אודה לכם אם לא תשנו את הנתונים והחוגים במשתמש הפיקטיבי ZUZU, ולהשאיר אותו לאחרים הרוצים להתרשם. כל אחד יכול לפתוח לעצמו משתמש, להכניס פנימה את נתוניו האמיתיים (בגרות או פסיכומטרי) ולהכניס ציוני "אילו" במקום אלה שעדיין אין לו, ולראות את סיכויי הקבלה שלו. ואליך דון קישוט. באשר לאפשרות להתקבל ללא פסיכומטרי עם התחליף של ציוני בגרות חיצוניים. מכיון שהתקבלה החלטה של ראשי האוניברסיטאות לאחר לחץ של חברי כנסת בנושא, הענין יכנס לתוקף כבר בשנת הלימודים הבאה. מה שעדיין לא הוחלט זה איך בדיוק יחשבו את התחליף הזה אבל אני מניח שלקראת פתיחת ההרשמה לשנה הבאה בינואר 2003 נדע כולנו איך לחשב את זה. זה בודאי יתפרסם בערכות ההרשמה של האוניברסיטאות.

אפשר להגיד ששניהם צודקים

אולי תוכל להתקבל לאוניברסיטה אבל לא למסלול מבוקש, כי 481 זה ציון די נמוך. ממליץ לך מאוד להבחן שוב ביולי

התבלבלתי../images/Emo163.gif

ועוד משהו, אל תפתח כל פעם הודעה חדשה. כשאתה קורא הודעה ורוצה להגיב אז פשוט תלחץ על "הוספת תגובה" שמופיע בצד ימין למטה באדום.

מאוד תלוי

לאיזה מסלולים בהנדסה ובאיזה אוניברסיטה ומה ציוני הבגרות שלך. תיכנס לקישורים של הפורום ומשם תיכנס לאתר של מידעת עם שם המשמתמש והסיסמא שלי: שם משתמש:winterboy סיסמה:forum182 שם תוכל להכניס את ציוני הבגרות והפסיכומטרי שלך ולקבל הערכה למה אתה יכול להתקבל ולמה לא

למעלה