תהייה לאתאיסטים

הבה נדייק

למלא את הציווי הדתי זה כן הרצון שלו. ההחלטה של אדם אם להשתעל באמצע קונצרט היא לא פחות מהותית מהחלטת הדתי לא לעבור על הדת במקרה מסויים. על כל פנים... אין לנו סטטיסטיקות בנידון. לא כך?

L7

New member
בדת יש הרבה מאוד מכניזם חסר

מחשבה איש דתי הוא לא בהכרח פילוסוף הוגה הטרוד בפרשנויות מורכבות. רובם טכנאי מיצוות פשוטים ובורים.

neko

New member
כמו מי?

אני לא מכיר הרבה כאלה. הם כנראה מסתתרים בבני ברק.

preacher

New member
ומלחמות רק מחזקות את עמדתי

מלחמה היא ארוע שבו את יוצאת לקרב לא בשבילך אלא בשביל אנשים אחרים מהקבוצה שלך. את חושבת שלחייל בגולני יש משהו אישי נגד הפלשתינאי בחברון? זה בדיוק העניין - המין האנושי מתארגן בקבוצות, והפרטים בקבוצה מרגישים שייכות אחד לשני. הצד השני של המטבע הוא גם השנאה, לפעמים, לקבוצה אחרת. ואל תקחי אף אמירה שלי בתור איזה חוק טבע אולטימטיבי. הראיה שלי של העולם היא ממש לא "פילוסופית" אלא יותר אורגנית, ואני מתמקד יותר בלהסביר מה שיש מאשר במה שצריך להיות.

למבדה

New member
מלחמות זה רע. גם אלימות.

את כל החלק הראשון הבנתי, ואפילו הסכמתי- אבל לא הבנתי איך זה קשור לדיוננו. ובחלק השני היו מילים גבוהות כמו "אורגנית". ובכלל, אתה לא יודע שזה כשל- פילוסופי לגזור את הרצוי מהמצוי? או במקרה שלך, פשוט להתעלם מהרצוי ולהתמקד במצוי?

preacher

New member
זה לא כשל פילוסופי

כל עוד אני לא עוסק בפילוסופיה.

למבדה

New member
היי, אתה מצחיק!../images/Emo24.gif

תסלחו לי, אני לא ככה בד"כ. אז מה אתם עושים פה בפורום, אם זו לא פילוסופיה? אם הייתי משועממת והייתי רוצה לקשקש הייתי אומרת שפילוסופיה זה כל דאלוג של האדם עם העולם ועם בני האדם ועם עצמו. ופה יש דאלוג, אז בטח יש גם פילוסופיה. אבל אני לא אגיד את זה...

preacher

New member
מזתומרת מה עושים?

מתווכחים! זה אחלה בידור, באמת. בא איזה דתי, מנסה לשכנע אותנו בטיעונים שונים שיש אלוהים, ואנחנו (הצד האתאיסטי) מנסה לסתור את הטענות תוך כדי הפקת כמה שיותר צחוקים מהעילג התורן. לרוב זה נכנס קצת ללוגיקה, ודי הרבה למדע, אבל פילוסופיה? בעיות פילוסופיות קל הרבה יותר לפתור ע"י משחק כדורגל טוב, כמו שמונטי פייתון כבר הדגימו. ועכשיו, בשם השיוויון הקדוש, הדתיים בפורום יכולים לכתוב את ההודעה ההפוכה (לא חסרים אידיוטים גם בצד החילוני).

למבדה

New member
מה, זה מה שעושים פה? מי היה מנחש../images/Emo2.gif

היי. אתם צוחקים עליי מאחורי הגב? כי זה לא נימוסי! איזו מין הכנסת אורחים היא זו?
אני צמיד חשבתי שהשאלה "האם יש אלוהים" זו שאלה פילוסופית. אה, אתם בטח גם כולכם שמאלנים?

Lu Tze

New member
בנוגע לקשר בין שמאל ואתאיזם,

היה פה לפי כמה זמן אחד בשם פימה2001 (אלפיים ומשהו בכל מקרה) שפתח כמה דיונים בנושא הזה, תעשי חיפוש אם את רוצה. אגב, פימה היה דווקא אתאיסט ימני-קיצוני.

preacher

New member
חסרות דוגמאות?

יש איזה ארגון אתאיסטי-גזעני אמריקאי, שנקרא, אההה... כנסיית משהו כזה או אחר, והם אומרים בפה מלא שהם קוראים לעצמם דת כי מקבלים פטור ממס והם לא מאמינים בשום אל אבל כן מאמינים בתורת הגזע.

Lu Tze

New member
כן, שמעתי עליהם.

אגב, איך הם מצדיקים את הגזענות שלהם?

Lu Tze

New member
כי מקור היהדות בדת, אבל

יש יהודים אתאיסטים. אבל זה לא אותו דבר, קבוצה יכולה להגדיר את עצמה כקבוצה בלי דת. אפשר לעשות את אותו הדבר גם עם גזענות. אני יודע שזה אפשרי, רציתי לדעת איך הם עושים את זה.

neko

New member
ממתי צריך להצדיק אידאולוגיה?

החרדים לא מצדיקים את היותם חרדים, ואני לא מצדיק את היותי אתאיסט (או אגנוסטי, אני מתנדנד).

Lu Tze

New member
אתה בטוח?

אני מתכוון, מן הסתם יש סיבה שבגללה אתה אגנוציסט. גם אם זה מתוך נוחות. אדם לא יכול לומר "אני גזען בלי סיבה" (טוב, הוא גם מן הסתם לא יאמר שזו גזענות, אבל הבנת את הרעיון).

neko

New member
אבל כמו שדוין באיזשהו שרשור לא רחוק

מכאן, בסוף כל שרשרת של לוגיקה עומד רגש, כי זה מה שמפעיל בני אדם בסוף. תמיד יש משהו בסוף שלא ניתן לביסוס. אצל אחד זה ציונות, אצל אחר גזענות, ואצל אחר דתיות. בכל מקרה, תמיד יהיה רובד סופי שלא ניתן להסביר.

למעלה