"תומר"

galush29

New member
טלללל!!כמה זמן לא דיברנו,לאן נעלמת?

וצופים זה לא בית זונות
צופים זה כיף=] זה חיים=] זה מגניב=] לעומת בני המושבים
~אל תסקלו אותי~

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifתני לי כתובת והיא מחוסלת../images/Emo9.gif

(אלוהים ישמור. אחותי בצופים. הקן שלהם צמוד לבית שלי.:S אעעעעעעעעעעעע רוצה מושב! רוצה מושב! רוצה מושב! אבל אני עובדת עם חנן
נהנהנהננה )

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifאז איך קוראים לזה בצופים?../images/Emo3.gif

שבט?
(קן זה בנוער העובד והלומד..:S )

N o o s h y

New member
אתם מדברים מתוך בורות.

תנועות הנוער אמנם קמו בעבר לצרכי לחימה, אבל הנסיבות השתנו והיום תנועות הנוער הן חלק גדול מעיצוב הזהות של הנוער. לפי דעתי, התפקיד המרכזי (והחשוב ביותר) של תנועות הנוער הוא החינוך הבלתי פורמלי. בחיי שעם מערכת החינוך היום, מגיעים אלינו ילדים כלכך חוצפנים וחסרי כבוד, והם עוברים תהליך משמעותי שהם לא יעברו בשומקום אחר. אז נכון שיש שבטים שהם בית זונות אחד גדול, אבל זה תלוי באנשים ובמנטליות.

גם אני מסכימה לגמרי..

רובכם לדעתי מדברים מתוך היכרות עם השיר "הצופים הצופים מן התחת הם יוצאים..." ולא מתוך ניסיון בתנועה.. תלמדו על הערכים והמטרות של התנועה ואז תגידו מה אתם חושבים עליה.

S h A b i T

New member
תאורתית, המטרות והערכים נעלים וחשובים,

השאלה היא מה קורה בפועל. כל המדריכים המקסימים בצופים שמדריכים על מוסר, שוויון בלי הבדל של דת גזע ומין, איכות הסביבה, מרצים (שלא נגיד שוטפים ת'מוח) נגד עישון סיגריות וסמים (ושאר ערכים), מקנחים כל פעולה בסיגריה של אחרי ומעבירים דאחקות על החניכים. ובלי להתבלבל הם עושים את זה עם החאקי עליהם. אלו לא מקרים פרטיים, זאת תופעה (וכמו בכל תופעה תמיד יש יוצאי דופן). וזאת צביעות לשמה. אני חושבת שהערכים והמטרות שהתנועה רוצה להעביר הם חשובים, אני גם חושבת שמעבירים אותם בצורה הגיונית ברוב המקרים, אבל אני גם חושבת שאם אלו שמעבירים את הערכים לא מאמינים בהם, המטרה מתפספסת. כמובן שלא כולם צריכים להאמין בכל הערכים, אין לי שום בעיה עקרונית עם זה שהמדריכים מעשנים למשל, על אף שהתנועה מתנגדת לעישון בצורה ברורה, אבל שיתנו כבוד לחאקי שעליהם ואת הערכים שהוא מייצג.

את צודקת..

מי כמוני יודעת.. חווינו(הגדוד שלי) כמה צוותים כאלו שכשגילינו את זה(שהם מעשנים לדוגמא) התאכזבנו ברמות שקשה לי להסביר.. ברור שהמטרה טיפה מתפספסת כשהמדריכים לא מאמינים במה שהם אומרים ועושים אפילו הפוך, אבל אני חושבת שלמרות שיש מדריכים כאלו זאת עובדה שיכולות לצאת שכבות חזקות שיכולות להאמין בערכים ולהפוך את השבט למקום טוב יותר.. גם אחרי שנים עם הדרכה כזו. עובדה שהשכבה שלי הפכה לשכבה חזקה שבונים עליה בשבט ושלדעתי כן מסוגלת לתרום לקהילה ולממש ערכים של התנועה. (אנחנו בקורס אז מה יקרה באמת אני אוכל להגיד לך רק שנה הבאה).. רוב השכבה שלי באמת מאמינה ברוב הערכים ומממשת אותם גם.. חוץ מזה, את בצופים? אם כן, אני לא צריכה לספר לך איזה תהליך יכולה לעבור(ובדר"כ גם עוברת) קבוצת ילדים בצופים גם בלי קשר לערכים שמתבטאים או לא מתבטאים במדריכים של אותה קבוצה. בקיצור, מה שרציתי להגיד שזה לגמרי נכון שהרבה מאוד מדריכים פעילים בצופים ומדריכים אפילו רק בשביל הקטע או החבר'ה, אבל גם אם הם מאמינים ומבטאים את הערכים וגם אם הם לא, משהו כן עובר לחניכים ויכול לפתח אותם בצורה שלא תפתח אותם בשום מקום אחר.

shmuelr

New member
לוטוס ?../images/Emo2.gif מה קורה פה? את בצופים?

אהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

למעלה