אוקיי, שלי../images/Emo178.gif
אחח מה אני חושפת כאן בשביל כרטיס לסרט... אני נהנית מתופעה נוירולוגית נדירה במיוחד (יש שטוענים שהיא נמצאת רק אצל אחד מתוך כאלפיים איש) שקוראים לה סינסתזיה. סינסתזיה היא בעצם שילוב של חושים. הנה הערך מויקיפדיה. בעבר מצאתי ערכים יותר בהירים וספציפיים למה שאני לוקה בו, אבל גם זה מספיק לבנתיים - http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%A1%D7%AA%D7%96%D7%99%D7%94 בקיצור ולעניין - השילוב חושים אצלי, או בעצם הסינסתזיה שאני לוקה בה מתבטאת בכך שלכל אות, צורה או מספר שאני רואה המוח שלי מייחס צבע מסוים. למשל כשאסתכל על האות ל אראה את צבע סגול, וכשאסתכל על האות ד אראה את הצבע צהוב. אם אסתכל על הסיפרה 8 אראה אותה בחום וכדומה.... התופעה הזו בכלל לא מפריעה ביום יום - אפשר לקרוא ולראות בצורה תקינה לחלוטין. זאת רק סוג של אסוציאיה מאוד מאוד חזקה, בדך כלל. אפילו להיפך- העולם הרבה יותר צבעוני ככה. בנוסף, נראה שהסינסתיה נפוצה במיוחד אצל אנשים יצירתיים, כמו למשל אצל הסופר ולדימיר נבוקוב ("לוליטה") רק שכמו הרבה אחרים הלוקים בסינסתזיה, גיליתי אותה בשלב יחסית מאוחר בחיי, בגללל חוסר מודעות עצום לתופעה. כך קרה שבמרבית שנות ילדותי והתבגרותי נשאתי איתי את הסוד הנורא - אני רואה אותיות בצבעים. נשמע משהו שצריך ללכת אליו לפסיכולוג, נכון? כך גם אני חשבתי, עד שיום אחד קראתי במקרה על התופעה. ואז נגולה אבן כבדה מעל הלב שלי, שאני לא לבד. ברשת, ובמיוחד בתפוז, מצאתי עוד אנשים עם התופעה הזו, ומאוד הקל עלי לדבר איתם על כך. מה שמצחיק, אגב, זה שלא כל מי שיש לו סוג זה של סינסתזיה (ראיה-שמיעה) רואה את אותם צבעים שאחר יראה. כלומר יכול להיות שאני אראה את האות ג' בצבע ירוק, והאחר יראה אותה בצבע ורוד... לצערי התופעה המופלאה הזו היא עדיין בגדר סוד בשבילי, שלוקח לי זמן רב לספר לאנשים. וזה בגלל חוסר המודעות, כמובן. לא כל מי שאני מכירה מספיק קשוב לדברים כאלה, לצערי. יש הרבה קטני אמונה. וזהו בכלל עניין מדעי... אני מקווה מאוד שאנשים יקראו את ההודעה הזאת וילמדו עליה קצת, כדי שתהיה יותר מודעות לתופעה הזאת. וכך גם אולי עוד אנשים שיש להם סינסתזיה אך לא מודעים לכך שמדובר בתופעה מוכרת יגלו שלמה שיש להם יש, שם והם בטח לא משוגעים. ובטח ובטח שלא לבד... ערב טוב, בהצלחה לכולנו, וברכות למי שגילה שיש לו את התופעה רק עכשיו