תחרות הסוד הכי כמוס ב-
!

Ice Vanilla

New member
../images/Emo24.gif אחות שלי! ברוך הבא למשפחה!

נראה לי שכדאי להקים פורום, לא קומונה לסינסתזיה. זה כל כך לא מוכר בארץ.. אם כן, אני המנהלת.

DManya

New member
רק לחלק מהאותיות? לכמה בערך?

ומה עם השאר? כלום? אני יכולה לומר לגבי למשל שאותיות אהו"י הן בין לבן לשחור ולא צבעוניות...

Ice Vanilla

New member
אחות שלי גם אני סינסתזית

גיליתי את זה כשהייתי בת 18 עד אז לא ידעתי שמה שיש לי קיים, הייתי בטוחה שאני סתם מפגרת.. אני רואה מספרים בצבעים 1 לבן, 2 כתום, 7 כחול, 8 חום וכן הלאה.. ימים אני גם רואה בצבעים, בידיוק כמו המספרים. אומרים שאנשים שיש להם סינסתזיה מאוד כישרוניים, ואכן יש לי כישרון בציור, מאז ומעולם ציירתי, ניגנתי, זה נורא מוזר, למשל לפני כמה חודשים היתה לי בחינה ב2לחודש, ו2 נראה אצלי-כתום, אז הייתי בטוחה שזה יוצא יו םשני כי שני אצלי אני גם מרגישה\רואה ב כתום, ומסתבר שזה היה יום ראשון ובגלל שהייתי בטוחה שזה ביום שני , האסוציאציה של הצבעים גרמה לי לחשוב ככה והפסדתי בגלל זה מבחן חשוב וענקייי בכימיה. או למשל גם שטרות של כסף אם נגיד אומרים לי 800 שקל, אני רואה חום, או אומרים לי מספרי טלפון נגיד: 50343211 אז אני זוכרת את המספר לפי הצבעים ולא לפי המספרים (ורוד אדום... כאילו אני רואה את המספר צבעוני בעיניים ולא באופן *מילולי* את הצבעים אלא באופן *חזותי*) דרך אגב, יש מבחן כדי לזהות את זה, עשיתי אותו באמת בגיל 18.

DManya

New member
איפה עשית את המבחן הזה?

לא שאני צריכה מבחן
אבל מעניין מה שואלים שם... גם אני זוכרת מספרי טלפון לפי צבעים. הבעיה שזה לפעמים מבלבל כשיש כמה מספרים זהים ברצף, נגיד אם יהיה 33555 אני לא תמיד אזכור את הסדר, כי הצבעים של 3 ו5 דיי דומים אצלי. זה בכלל מוזר לראות כמה הצבעים שונים אצל כל אחד. אגב, את היחידה פה חוץ ממני שחשבה גם שמה שיש לה לא קיים, לפי מה שקראתי. יש לך רעיון אולי למה אנחנו חשבנו ככה ואחרים היו בטוחים שזה מה שיש לכולם?

Ice Vanilla

New member
אני זוכרת שכשהייתי קטנה

היו לי שיעורי בלט, אז ב3 שנים הראשונות זה היה ימי ראשון שלישי וחמישי ותמדי תמיד זכרתי את זה ככה: צהוב אדום ורוד. ואח"כ זה התחלף לשני רביעי ושישי וגם, לא זכרתי את זה לפי הימים אלא לפי הצבעים: כתום ,ירוק שחור. ואני זוכרת שדיברתי באותה תקופה עם חברה שלי שגם למדה איתי בבלט וחשבה שאני קצת אהבלה..... ומאז המשכתי הלאה, עד שיו0ם אחד היה לי הרבה כאבי ראש והפנו אותי לנוירופסיכולוג, או משהו בסגנון הזה, והוא הזה לי בדיקות ואחד מהבדיקות היה מבחן ממש דף ועט, היה שם דף עם מלא מלא מספרים. עכשיו אם את סינסתזית והרי כל מספר את רואה צבע אחר, אז מכל הדף הזה שיש בו מלא מלא ספרות בקטן, יוצאת לך איזו צורה שבולטת לך מהדף על ידי נגיד רק הספרה 5 ש"מציירים אותה כעיגול" ואם את סינסתזית ה5 הזה בולט לך מכל הספרות המפוזרות על גבי הדף (ששאר הספרות מפוזרות לא לפי הסדר. דבר שני, לפני כשנתיים היה בערוץ 8 תוכנית על זה, ומסתבר שסינסתזיה זה לא רק על צבעים, אלא גם על ריחות, יש אנשים שתגידי להם "אדום: וזה יזכיר להם ריח של עוף בגריל, או יש אנשים שטעם חמוץ מזכיר להם צבע ירוק וכן הלאה... יש אנשים שזה קשור לצלילים, שהם פשוט גאונים במוסיקה, הם יכולים לזכור יצירה רק בזכות הצבעים שכל תו מייצג להם על פני הפסנתר.. מה שקורה זה, שהחלקים של המוח שבו את חווה את הכל אמור להיות מופרד,יש חלק לחוש הריח, לחוש המישוש, לחוש הטעם, לחוש הראייה וכל זה בסינסתזיה יש קצת עירוב בין החלקים של המוח הללו הם טיפה מתחברים וזה מה שגורם לעירוב חושים.. זה מה שהבנתי מהרופא.. ו...זהו.. אני ממליצה לך לחפש את התוכנית הזאת בערוץ 8 , היא הייתה לא מזמן שוב פעם.. זה יגלה לך הרבה דברים.

DManya

New member
רגע, בגלל זה היו לך כאבי ראש?

מבחן מעניין, למרות שקצת מוזר- הרי הספרה 5 כספרה שחוזרת על עצמה בצורה מסויימת לעומת אי הסדר של שאר הצורות צריכה לבלוט בכל מקרה, לדעתי... ואני יודעת שסינסתזיה זה לא רק על צבעים, לכן כשכתבתי על כך הסברתי שמדובר על שילוב חושים ושאני מדברת על הסינסתזיה שלי יש. בכל אופן יהיה נורא מעניין לראות את התכנית הזאת, שאני כל הזמן מפספסת

Ice Vanilla

New member
אני אחפש יש גם באינטרנט מבחנים

כאלה. ברור שאם שמים באופן רציף זה בולט, אבל לא בצורה כזאת, שילוב של כמה ספרות, אני אמצא ואשלח לך את האתר.

Ice Vanilla

New member
כאבי ראש סתם כי כאב

סתם מצאו את השני על הדרך.. באתר הבא יש הסבר באנגלית, ויש שם תמונה, תלכי לפי ההוראות (שאר האתרים גם אותו הדבר מבחנים פה ושם.. תקראי ותביני.. אין לי זמן פשוט לתרגם כרגע סורי) http://www.youramazingbrain.org/brainchanges/synesthesia.htm http://www.wonderquest.com/synesthesia-day-night-old-rabbits.htm פה יש את כל המידע והמבחנים, אבל שוב, הכל באנגלית, לצערי בארץ אין שום דבר שמדבר על זה חוץ מאיזה ערך מילוני בויקפדיה http://home.comcast.net/~sean.day/html/tests_for_synesthesia.html זייהוזה.... באביי

Miss T B

New member
מה כל כך מוזר בזה... לכולם יש את זה גם לי יש

לא רק אותיות, גם צבעים... או מילים וכד'

DManya

New member
מוזר לגלות לכמה אנשים יש את זה פתאום

וביום יום אף אחד לא יבין על מה אני מדברת...

lovelyAnonymus

New member
מצאתי מבחן לסינסתזיה!

http://mindbluff.com/syntest.htm מתברר שאין לי, למרות שחשבתי שיש לי... תבדקו אתם אולי גם אתם מתחזים כמוני =) או שאולי יש סוגים יותר "חלשים" של התופעה. בקיצור, בהצלחה!

מה יא

New member
אני גם רוצה../images/Emo2.gif../images/Emo96.gif

ראיתי על זה כתבה בטלוויזיה, משהו ממש מעניין.

lidorika

New member
חחח איזה מצחיקה את!../images/Emo6.gif מה עשית מזה!

יש את זה לכ"כ הרבה אנשים. זה בכלל לא כזה נורא כמו שעשית מזה, זה בכלל לא נורא נקודה. זה פשוט שמספרים או מילים מסויימות מעלות אסוציאציות של צבעים, זה הכל. אנחנו רואים צבעים רגיל, תמונות רגיל, הכל רגיל. פשוט ברגע שאומרים לי את האות ב' עולה לי יש כחול לראש, זה הכל. מצחיק, כל צבע שאמרת שמזכיר לך אות מסויימת תאם בדיוק לצבעים שלי D: חוץ מה8, שאצלי הוא אדום. אצלי התופעה חזקה במיוחד בימים בשבוע. ראשון- צהוב, שני- צבע תכלת מסוים מאוד (יש לנו בבית חנוכייה בצבע הזה), שלישי -כחול, רביעי-אפור, חמישי-כתום, שישי-בורדו, שבת-שחור. תמיד כשהייתי קטנה והייתי מספרת לאמא שלי על הדימויים האלה היא לא הבינה מה לעזאזל אני רוצה ממנה. זה נראה לי הדבר הכי הגיוני בעולם, הצבעים האלה. רק מאוחר גיליתי שיש לזה שם ושלא סתם יש לי את הדבר הזה, אלא אני אשכרה "לוקה" בו. תודיעו לי כשתיפתח קבוצת התמיכה :) יש לי עוד משהו שצוחקים עלי, לא יודעת אם זה קשור, אבל אני קובעת את מידת האהבה שלי למכונית מסויימת לפי ה"פרצוף" שלה. הצורה של הפנסים בכל החלק הקדמי נראית כמו ההבעה שלה. יש כועסות, מופתעות, כוסיות D: אני בחיים לא אקנה מכונית רעה. כולם צוחקים עלי. יש גם המון מכוניות שההבעה שלהן מזכירה לי אנשים. למשל יש מכונית אחת, הלוואי והייתי זוכרת את הסוג שלה, שממש מזכירה לי את חיים רמון. אז הנה, זה הסוד שלי.

סבבב

New member
הסוד שלי...

אני דתי, אבל אני גם נמשך לגברים.... אלה חיים קשים עד בלי די בחברה הדתית, וזה סוד לא פשוט שאני סוחב עימי לכל מקום...

DNA3

New member
הסוד שלי הוא

שישנתי לפעמים עם ההורים שלי עד גיל 16 ועם מנורת לילה עד גיל 17

Miss T B

New member
הסוד שלי

גיליתי שאני ערפדית .מאוד מוזר אבל אמיתי .מגיע הלילה ואני נתקפת ברצון למצוץ דם .אני אני יוצאת לתפוס קורבנות .אף אחד לא יודע מזה ואני ממש בדילמה.כשעולה השחר זה נעלם.

למעלה