למען האמת, גם זה לא ממש מפריע לי
ישבה סטודנטית בשיעור שלי ועשתה את זה ממש מול הפרצוף שלי, אבל מתחת לשולחן, ככה לא בצורה בולטת. ברגע הראשון חשבתי להעיר לה משהו, אבל אחרי שנייה הבנתי שבעצם זה ממש לא מפריע לי. כלומר, בשיעור שהוא דיון, חשוב לי שהסטודנטים ישתתפו ויהיו פעילים, ואותה סטודנטית היתה פעילה כל השיעור והשתתפה. אז לשנייה אחת היא שלחה הודעה בדיסקרטיות. לא ממש משנה לי. אבל בדיון עוד אני יכולה להבין איך זה מפריע. בשיעור שהוא הרצאה זה ממש לא אכפת לי. מבחינתי, זה אחריות של הסטודנט להקשיב בשיעור. לא רוצה, לא צריך. כל עוד הוא לא עושה משהו שבאופן ממש בולט בהפרעתו, לא ממש משנה לי. כלומר, אם שולחים אס-אם-אס בדיסקרטיות מתחת לשולחן בלי לעשות מזה עניין, לא מפריע לי. גם לא מפריע לי אם קוראים חומר לשיעור אחר, משחקים סוליטייר או כל דבר אחר - כל עוד עושים את זה בשקט ולא בצורה בולטת. סטודנט שמדבר עם סטודנט אחר, זה מפריע וזה חוצפה. פלאפון מצלצל, זה מפריע. אבל אם זה משהו שנעשה בשקט ובדיסקרטיות, אז מבחינתי לכל אחד יש הרגלי למידה אחרים - יש מי שלשחק סוליטייר עוזר לו להתרכז בשיעור (אני כזו, למשל), ויש מי שצריך רק להקשיב בלי לסכם בכלל כי קשה לו גם לכתוב וגם להקשיב. ובכל מקרה, זה אחריות של כל סטודנט להקשיב בשיעור אם הוא רוצה בכך ולא להקשיב אם הוא לא רוצה, ולשאת בתוצאות.