תכף נשרשר הכול.

בקטע הזה אין שום איזכור

מאיפה יבואו ההורומונים - ממקור חוקי או לא חוקי. אני זוכרת במפורש שהיא הציעה את עזרתה בפנייה לרופא הממונה, כדי שירשום למעיין הורמונים.

אורי 0

New member
זה בא אחר-כך

ברור, שהכדורים שיערה הציעה למעיין לקחת יושגו באופן לא חוקי: שתי הודעות אחר כך, היא מסבירה למעין כמה עולה כדור בשוק ה"חופשי" כלומר השחור. בהודעה המצוטטת יערה אומרת לה ללכת לרופא כדי לעשות בדיקות, לא כדי לקבל הורמונים, ובפרוש אומרת לה להמציא תרוץ אחר כדי שהרופא יאשר לה את הבדיקות "תגידי שיש לך בעיות גדילה". כלומר יערה מציעה למעיין לא לספר לרופא שהיא שוקלת לקיחת הורמונים, אבל בכל-זאת לעשות את הבדיקות. שבוע שבועיים אחר-כך, כשמעיין מאושפזת בפסיכיאטריה, יערה אכן מציעה לה, ומנסה בעצמה, לשכנע את הרופאים לתת לה הורמונים נשיים כמעין תרופה פסיכיאטרית (אני מניח שזה שימש כבדיחת היום בחדר הצוות, ובצדק). לפי המאמר שהיא מסתמכת עליו, יערה יכולה להעביר לכולנו שיעור בהבנה סלקטיבית של הנקרא.

עדיין, לא כולן צריכות לסבול

חשוב לדבר על הבעיות בקבלת הורמונים, ואם יש צורך גם להזכיר את הדרכים החלופיות. סך-הכל היום כשנוטלים הורמונים באופן לא חוקי, אפשר בקלות רבה יותר להשיג את המרשם החוקי והמעקב הרפואי. הקלת ראש בחשיבות של מתן נוגדי-הורמונים במינון נמוך עבור נערות טרנסקסואליות, היא בעוכרינו. אם הנושא לא יתקבל כמספיק חשוב, לא נוכל להקל על סבלן של טרנסקסואליות בגיל ההתבגרות הקשה. בנוסף, המצב הנוכחי, שבו מטפלת כמו ד"ר אילנה ברגר יכולה לדחות את מתן ההפניה לאנדוקרינולוג ככל שתחפץ (יש לה רק מינימום של 10 פגישות, אבל לא מקסימום!), הוא מצב בעייתי. זה לא שהיא אומרת - את לא ראויה לטיפול הורמונלי, לא משנה כמה תבואי. היא מציגה את הדברים כך, שאם יימשך הטיפול, כשהיא תרגיש שאת "מוכנה", תקבלי את ההפניה. אילנה בעצמה אינה מעוניינת להיות "השומר על הסף", היא רק רוצה לעסוק בטיפול נפשי. אבל היא סבורה, שבכך שהיא אינה מעוניינת בתפקיד הזה, היא גם לא ממלאת אותו. אז יש בתי מרקחת שמספקים הורמונים ללא מרשם, ויש אינטרנט שמספק את ההורמונים למי שיש כרטיס אשראי בינלאומי, ויש את נורה גרינברג, שעוזרת להרבה בחורות בנושא, ולפעמים גם אפשר למצוא חריצים במערכת הבריאות האטומה, ולהגיע לטיפול מסודר אצל אנדוקרינולוג. עד שלא תתקבל העמדה, שמי שמעוניינת בטיפול הורמונלי - גם זכאית לו, ימשיכו להיות הדרכים האלה רלוונטיות עבור הרבה טרנסקסואליות.

אורי 0

New member
זה כבר ענין אחר

אבל תסכימי אתי שמסוכן ולא אחראי להמליץ על הורמונים לקטינה שאת מכירה רק דרך הרשת (ובמקרה של מעיין - לאחת שאת מכירה שבועיים דרך הרשת). לגופו של ענין: העובדה שיש מישהי שיכולה לקבוע לך בעייתית. אבל לאור מקרה מעיין, ושני מקרים שידועים לי - מתוך ה10-12 שהתחילו לקחת הורמונים בקבוצת הטרנסיות הקטנה שמוכרת לי בשנתיים וחצי האחרונות - שהחילו והפסיקו, נראה לי שהבעיה היא גם הפוכה - איך לגרום לטרנסיות מסוימות להסס יותר לפני נטילת הורמונים. לפחוד אחד משני המקרים הללו היה ככל הידוע לי מטופל של ד"ר ברגר.

לכן היא כנראה נעשתה עוד יותר מחמירה

... כלפי כל האחרות. בגלל האחד הזה, שהוא אדם בוגר, ויכול להחליט בעצמו, ומותר לתת לו לעשות טעויות גם בסדר גודל של נטילת הורמונים - בגללו כל היתר צריכות לסבול ולהיות מושפלות? אנשים הרי יכולים לעשות ניתוחים פלסטיים מפה עד להודעה חדשה, כולל סיכונים בריאותיים למיניהם, ולהתחרט ולהצטער על התוצאות. למה שינוי מין הורמונלי, שהוא כמעט הפיך לגמרי, צריך להיות שונה?

בנושא הקטינה ועצות ברשת

אני לא בעד החלוקה הגסה הזאת בין קטינים, שאינם רשאים לקבל החלטות שגויות לבדם, ובין בוגרים, שכן רשאים. לכן אני לא מזדעקת מהעובדה שזו קטינה, שיערה המליצה לה. במקרה הזה לגופו מעיין הייתה יותר זהירה מכולם בכל הנוגע למה שהיא מכניסה לגופה. בעוד שרבים ייעצו לה כן ליטול את התרופות הפסיכיאטריות, היא מיאנה לעשות זאת. מצד שני, הייעוץ של יערה למעיין - וודאי שהיה שגוי. הורמונים וודאי שלא היו משפרים את מצבה הנפשי של מעיין אלא להיפך, רק היו מכבידים על המטוטלת שבה היא נמצאה. ליערה יש דעות "מוזרות" לגבי השפעות ההורמונים. לאור דעות אלה, קשה לדבר על חוסר אחריות בעצם הייעוץ שלה. חוסר האחריות והרשלנות היא בדרך השגת המידע ובביטחון שבנכונותו. השאלה מה עושים עם מידע שגוי ועם עצות אחיטופל באינטרנט - היא כבר שאלה אחרת. אני לא מציעה למחוק, אלא לבקר את הכותב/ת ולהגיב. וכך נעשה באותו שרשור. לא היה צורך במחיקת הודעתיה של יערה, בשביל שמעיין תוכל לקבל תמונה שקולה.

DarlingAdam

New member
בלי קשר למעיין, ולקטינות בכלל,

אסור בתפוז להמליץ על דברים בלתי חוקיים. המנהלים מחוייבים למחוק - אפילו המלצות על הורדת קבצי מוזיקה בלתי חוקיים, ואת מסכימה איתי שזה פחות מסוכן לבריאות מאשר הורמונים לא מבוקרים? כך שכל הדיון האתי מבוטל מבחינת המחיקות, וזה מה יש. לא אני המצאתי, כמו שישנם אלו שיאשימו אותי. "ככה זה בתפוז".

בתפוז???

בתפוז יודעים מזה הורמונים בכלל?? תפסיק להתנהג אלינו כמו לילדים מפגרים, את הלוקשים האלה תמכור לאנשים שאינם מבינים. לידיעתך אני לא ישתמש בשימור פנתה אלי מישהי מתחת לגיל 18 מהפורום הזה ושאלה אותי איך היא משיגה הורמונים לבד, ושהיא שמעה שבדיזנגוף מוכרים ושבחנות ספציפית זו או אחרת מוכריחם הורמונים. אני יסביר לכם מי שרוצה ובשלה ומוכנה לכל התהליך תיקח הורמונים ותוציא אותם מהאדמה. אין גיל לטרנסקסואליות, זה יכול להיות בגיל 13 או 19 או 50!!!אני הסברתי לה את ההשלכות ש"אולי" יכולים להיגרם לה והיא עקשנים לקחת הורמונים. בקשר אליך אדם אני וכמה חברותי לא פנינו למנהלי תפוז אנחנו נותנים לך עוד היזדמנות להיות מנהל, ומנהל של כולם. במידה שאתה מתחוק את אחד ההודעות בגלל שאלו לא הדעות שלך, אנחנו לא נרפה עד שאתה לא תהיה המנהל, ותאמין לי יש לנו כוח כמו שאתה לא יודע. בהצלחה.

DarlingAdam

New member
בכלל קראת מה שאמרתי?

לא נראה לי. אז שוב פעם. הורמונים? בלי מרשם? לא חוקי. נמחק. נקודה. אין דיון. חוקי תפוז. ברור לך יותר?

Sonata Of Tears

New member
בהתחשב בכך

שנושא ההורמונים הוא חלק נכבד בהתפתחות הטראנסקסואלית , אי אפשר להתעלם ממנה , גם עם זה לא חוקי מבחינת תפוז, יש כאן סוגיה שכן צריך לדבר עליה עם אף אחד לא ידבר עליה היא תהיהיה בידיוק כמו שהיא,משהו לא חוקי שעושים בסתר, סתר = לא לדעת , לא להבין ,לפגוע בעצמך מחוסר מודעות של המינונים,הסוגים , או שאר הנקודות של הנושא, אני מבינה שוב,שזה לא חוקי ,אבל עדיין, כמו שעל סמים מדברים כל הזמן כדי למנוע,גם כאן כדי שהנושא יעלה (בנושא ההורמונים כמובן) עדיף לקחת בטוח מאשר לקחת בלי לדעת מה עושים . לא כך אדם?

ואתה קראת מה שאמרתי?

אז שוב פעם. אתה מוחק הודעה? של אחת הבנות שלנו? אנחנו נעשה הכול להעיף אותך!! נקודה. ברור לך? אל תתיחס להורמונים, תתיחס למה שכותבים לך, בנושא הורמונים זה ברור.

תתבייש בך, ממש אדם טיפש

בגלל אנשים כמוך אין אחווה, ואתה עוד מאשים אותנו??? הדברים הרעים זה אנשים כמוך!!! מקום זה הוא להבעת דעות גם לדעות שונות... אנחנו צריכים להחליף אותך ואז יהיה פה דעות ואחווה, ברגע שהשורש עקום אז כל העץ עקום וברגע שהעץ יתיישר אז גם הפורום. מטרתו של מנהל פורום הוא לגרום לאיחוד, ולקירוב לבבות ואתה לא מתאים.

FreakOnALeash

New member
את תמיד נטפלת למישהו?

אם זה לא נגה זה מר גרביון ועכשיו אדם? תקני כדור ספוג כזה שלוחצים עליו. :-|

אתה לא מכיר את העובדות!!!!../images/Emo123.gif

אתה כמו שתיארתי... מה שקרה עם נגה לא היה באשמתנו הבחורה הזו התחזתה לאדם אחר וחודשיים התעללה בנו, גילתה עלינו פרטים שלא הייתה אמורה לעשות ולהגיד, עם נגה תהיה מספיק פאריית היא תספר את האמת מה קרה. כשאנחנו כתבנו פה זה היה ברגע של התפרצות וברגע של חולשה, בקשר למר גרביון מר מסלף דברים אני אמרתי שעם הוא אמר שהוא טרנסקסואל אני מקבלת אותו בחיבוק למה אתה משקר ולא אומר את האמת??? אמרתי שהפירוט היה עם דיבור על סקס מוגזם ואחר כך שהוא הציג עצמו כטרנסית אז אני התנצלתי ושלחתי חיבוק, אז מותק תקרא טוב את ההודעות כי נשבר לי ה... ממך!!!

FreakOnALeash

New member
תגובה.

א. אני אולי לא מכיר את העובדות, אבל אני בחיים לא סומך על לשמוע צד אחד, אז חבל לנסות. זה גם לא שאת חייבת לי או למישהו בפורום דין וחשבון על זה שאת ונגה לא אחיות בדם. תאמיני לי שזה לא מעניין אף אחד מה הקשר בינכם. אבל ברכע שאת מנסה 'לחשוף' אותה כולל שם אמיתי, את לא רק עוברת על כללי פורום את גם מבזה את עצמך כי אין לך טיפה של איפוק וסובלנות שאת כ"כ דורשת מאחרים. ב. לדעתי האישית מר גרביון מיהר להכאיז על נטיות טרנסיות כי גרמתן לו להרגיש שהוא צריך ליישר קו. הוא\היא יכול\ה להפוך לאישה כדרך חיים או להיות אישה במיטה ובמצבים אינטימיים עם עצמה. גם זה וגם זה טרנסג'נדריזם, ועל זה אני *לא* אתווכח עם אף אדם פה יותר.

FREAKONALEASH תרגיש טוב

מה רצית להגיד בכל מה שאמרת? אם זה לא עניינך ואתה לא מאמין לשמועות אז למה אתה עונה פה בכלל אם זה לא עניינך אל תיתערב

FreakOnALeash

New member
מותר לי להגיב,

כמו שמותר לכן להפוך את העניין לפומבי. 'אם זה לא ענייני' למה הודתן רבל עם ועדה? זה כמו לרשום אכילות על קיר בשירותים ולהתפלא למה הקיר נהיה מקושקש. ולמה אני טורח להתווכח? הבעתי את שלוות הנפש היום ואתמול, אני מקווה שאת מבינה את מצבי. כן, \מידה מסוימת של סרקאזם.

FreakOnALeash

New member
מותר לי להגיב.

כמו שמותר לכן להפוך את העניין לפומבי. 'אם זה לא ענייני' למה הודתן קבל עם ועדה? זה כמו לרשום רכילות על קיר בשירותים ולהתפלא למה הקיר נהיה מקושקש. ולמה אני טורח להתווכח? איבדתי את שלוות הנפש היום ואתמול, אני מקווה שאת מבינה את מצבי. כן, \מידה מסוימת של סרקאזם.

FreakOnALeash

New member
ועוד משהו באופן כללי.

אדם לא מחק הודעות שכוונו אליו באופן אישי. הוא גם לא מחק את כל הפעמים שקראתם למישהו פה 'סוטה'. אבל זה שנעשה כרן ניסיון מכוון לפגוע בחלקים בקהילה ובפורום, בשם יראת הכבוד שאמורה להיות לנו לטרנסיות מנותחות? מי שדורש כבוד צריך להיות לו גיבוי בזה שהוא מכבד אחרים.

למעלה